exhibitionism

Εκτίθεμαι – εκτίθεσαι – εκτίθεται… όλος ο κόσμος μία έκθεση!

28 Σεπτεμβρίου, 2023
Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι επιστρέφει στο Μουσείο τoυ Λούβρου για μια καμπάνια ομορφιάς άλλα και για τη νέα έκθεση «Νάπολη στο Παρίσι» με κάποιους από τους πιο διάσημους πίνακες του Μουσείου Capodimonte της Νάπολης. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
27 Σεπτεμβρίου, 2023
Περιπλανηθήκαμε στον κόσμο της Άλκης Ζέη μέσα από την έκθεση «Ένα παραμύθι για την Άλκη» που εγκαινιάστηκε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
22 Σεπτεμβρίου, 2023
Η πρώτη ατομική έκθεση γυναίκας στις Κεντρικές Πινακοθήκες της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
20 Σεπτεμβρίου, 2023
Το έργο της Nairy Baghramian είναι η πρώτη δημόσια εγκατάστασή της στη Νέα Υόρκη και η τέταρτη στη σειρά των σύγχρονων αναθέσεων για την πρόσοψη του The Met. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
15 Σεπτεμβρίου, 2023
1993-2023 Art Athina έγινες 30 χρονών: Πήγαμε στη φετινή αθηναϊκή φουάρ στο Ζάππειον Μέγαρο που γιορτάζει την πορεία της. Από την Κατερίνα Παρρή.
14 Σεπτεμβρίου, 2023
Η νέα έκθεση που συγκεντρώνει κάποια από τα παλαιότερα και σημαντικότερα θρησκευτικά χειρόγραφα από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Aπό την Πέπη Νικολοπούλου.
8 Σεπτεμβρίου, 2023
Μια εντυπωσιακή λίστα με 30.000 αντικείμενα του Freddie Mercury, από το baby grand πιάνο που χρησιμοποίησε για να συνθέσει το Bohemian Rhapsody μέχρι τις προσωπικές του Polaroids.
6 Σεπτεμβρίου, 2023
Μια σπάνια ευκαιρία να θαυμάσει κανείς εξαιρετικά έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος YAGEO σε διάλογο με πολλές πρόσφατες προσθήκες στη συλλογή της Tate. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
25 Αυγούστου, 2023
Η έκθεση «Yevonde: Ζωή και χρώμα» στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου έρχεται να εξερευνήσει τη ζωή και τη σταδιοδρομία της φωτογράφου του 20ου αιώνα, Yevonde. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Αυγούστου, 2023
Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς ανοίγει τους φιλόξενους χώρους της και στην τέχνη καλώντας τον ζωγράφο Τζέιμς Φουτ. Από την Γεωργία Κακούρου-Χρόνη.
23 Αυγούστου, 2023
Η Jane Birkin και η οικογένειά της αποτελούν μέρος της έκθεσης ''Album de Famille'' στην La Galerie de l' Instant στη Νίκαια με μια συλλογή προσωπικών φωτογραφιών που αποτυπώθηκαν από τον αδελφό της Andrew. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
17 Αυγούστου, 2023
Η ενδιαφέρουσα ζωή και η καλλιτεχνική σταδιοδρομία της καλλιτέχνιδας, επαναστάτριας-αντιφασίστριας και αγωνίστριας Τίνα Μοντότι. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
11 Αυγούστου, 2023
Η έκθεση "The Big Sweep" καλύπτει την πολύχρονη καριέρα του πρωτοπόρου Αμερικανού καλλιτέχνη Ed Clark.
8 Αυγούστου, 2023
Η έκθεση ”Web(s) of Life” του Tomas Saraceno διερευνά τον τρόπο με τον οποίο, οι διάφορες μορφές ζωής, οι τεχνολογίες και τα ενεργειακά συστήματα συνεργάζονται μεταξύ τους για το κλίμα.
4 Αυγούστου, 2023
Αυγουστιάτικα ή όποια είναι η δική σου καλοκαιρινή περίοδος, τα νησιά του Αιγαίου έχουν εικαστικές επιλογές που αξίζουν να περιπλανηθείς. Προτάσεις από την Κατερίνα Παρρή.
4 Αυγούστου, 2023
Ο αστέρας της ποπ Χάρι Στάιλς σε ένα προσωπικό του πορτρέτο φιλοτεχνημένο από τον σπουδαίο Άγγλο καλλιτέχνη Ντέιβιντ Χόκνεϊ.
26 Ιουλίου, 2023
36 πίνακες του Κροάτη καλλιτέχνη Stipan Tadic με τη Νέα Υόρκη απόκοσμη και συνάμα οικεία. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
25 Ιουλίου, 2023
Για την έκθεση «Ομοιόστασις» μάς μίλησε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Μαρία Μαραγκού.
18 Ιουλίου, 2023
Η έκθεση δυνατών και πολύ προσωπικών φωτογραφιών και βίντεο από εικαστικούς καλλιτέχνες με πρωταγωνιστές τους γονείς τους παρουσιάζονται στην Gallery Yancey Richardson στη Νέα Υόρκη.
17 Ιουλίου, 2023
Με αφορμή την 140η επέτειο της πρώτης επίσκεψης του Κλοντ Μονέ στο Μόντε Κάρλο και τη Ριβιέρα, το Grimaldi Forum Monaco του αφιερώνει τη μεγάλη καλοκαιρινή του έκθεση. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
13 Ιουλίου, 2023
Μια ματιά στο μυαλό του Spike Lee μέσα από μία μεγάλη έκθεση με πάνω από 300 αντικείμενα που σχετίζονται με τις ταινίες του, έρχεται το φθινόπωρο. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
10 Ιουλίου, 2023
Περισσότερες από 250 φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του Paul McCartney παρουσιάζονται για πρώτη φορά, με αφορμή την επαναλειτουργία της National Portrait Gallery.
5 Ιουλίου, 2023
«Εύθραυστοι στην ωμότητά» τους οι άνθρωποι του Μπότσογλου είναι βουτηγμένοι σε χρώματα και αλήθεια γεμάτη από ανθρώπινη ύπαρξη, αδυναμία και ουσία. Γράφει η Κατερίνα Παρρή.
2 Ιουλίου, 2023
Με επίκεντρο τη σημαντική ιδιωτική συλλογή ιστορικών συλλεκτικών πιάτων της Λόλας Νταΐφά, γεννήθηκε η ιδέα μιας πρωτότυπης εικαστικής συνομιλίας με σύγχρονα έργα σε επετειακή διοργάνωση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.
1 Ιουλίου, 2023
Συγκεντρώνοντας τους λυρικούς πίνακες κήπων και τα εκφραστικά πορτρέτα της Cooke, το ''Ungardening'' θα είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε σπάνια έργα μιας ιστορικά υποτιμημένης καλλιτέχνιδας. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
29 Ιουνίου, 2023
Περιδιαβαίνεις τους χώρους και βλέπεις τον ίδιο, τ' αντικείμενα που ακούμπησε ακούγοντας τις συνθέσεις του στον χώρο ...όποιος μπει στο ΕΜΣΤ θα μπει και στον κόσμο του Ιάννη Ξενάκη. Γράφει ο Στέλιος Παρρής.
29 Ιουνίου, 2023
Στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στην καρδιά της Αθήνας, παρουσιάζεται η νέα προσβάσιμη σε όλους έκθεση, με 150 αρχαία νομίσματα από την περίφημη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank.
27 Ιουνίου, 2023
Χαρτογραφώντας εικαστικά το «αστικό βίωμα» μέσα από 79 δημιουργούς, 202 εικαστικά έργα και 22 ταινίες στη νέα έκθεση «ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970». Από την Πέπη Νικολοπούλου.
24 Ιουνίου, 2023
Η έκθεση Steven Shearer: Sleep, Death’s Own Brother έχει ως αφετηρία το έργο Sleep II (2015) και περιστρέφεται γύρω από την άβολη εγγύτητα μεταξύ ύπνου και θανάτου. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Ιουνίου, 2023
Η έκθεση "DIVA" είναι η πρώτη έκθεση του είδους της που αποθεώνει την εξαιρετική δύναμη και δημιουργικότητα των εμβληματικών ερμηνευτών που έκαναν τη φωνή τους να ακουστεί από τον 19ο αιώνα έως σήμερα. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
21 Ιουνίου, 2023
Ανεβήκαμε στα Γιάννενα για τα “Plásmata II: Ioannina”, εκεί που συντελείται κάτι φωτεινό, ελπιδοφόρο και τόσο προσωπικά ηπειρώτικο όσο και παγκόσμιο. Γράφει η Κατερίνα Παρρή.
15 Ιουνίου, 2023
Στα νέα έργα που παρουσιάζονται στο Hauser & Wirth στη Ζυρίχη, η Sherman έχει αφαιρέσει κάθε σκηνικό, το επίκεντρο αυτής της σειράς είναι το πρόσωπο. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
14 Ιουνίου, 2023
Στη συνέντευξη Τύπου η Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau ανακοίνωσε τις δύο νέες εκθέσεις που μας περιμένουν στην Άνδρο και στο Παγκράτι: Ο Χρόνης Μπότσογλου στην Άνδρο και η «τέχνη του πολλαπλού» μέσα από 8 κορυφαίους καλλιτέχνες του 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα. Από την Κατερίνα Παρρή.
2 Ιουνίου, 2023
Η Καρολίνα Αλειφεροπούλου και ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος μιλούν στο ελc: «Το εκθεσιακό κομμάτι του ΕΝΘΥΜΙΟΥ αποτελεί πρόκληση επιμελητικά». Συνέντευξη στην Κατερίνα Παρρή.
1 Ιουνίου, 2023
«Μια συνομιλία που γίνεται μέσω της ζωγραφικής, αντί για λέξεις και για δύο μυαλά που συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν ένα τρίτο ξεχωριστό και μοναδικό μυαλό». Από την Πέπη Νικολοπούλου.
24 Μαΐου, 2023
Η έκθεση-σημείο συνάντησης μεγάλων καλλιτεχνών σε ένα καλλιτεχνικό μωσαϊκό από την πλούσια παράδοση των σκηνών κολύμβησης στην ιστορία της ζωγραφικής ανά τους αιώνες. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
22 Μαΐου, 2023
Ξενάγηση στην ευφάνταστη έκθεση του Γιώργου Γεροντίδη, «A flock of fakes: ορισμοί του μη φυσικού», με το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά να γίνεται ένα οικείο μουσείο α-Φυσικής Ιστορίας. Από την Κατερίνα Παρρή.
19 Μαΐου, 2023
Ο Βαν Γκογκ είναι ο «πρωταγωνιστής» της έκθεσης, μαζί με τους Ζωρζ Σερά, Πωλ Σινιάκ, Εμίλ Μπερνάρ και Τσαρλς Ανγκράν
11 Μαΐου, 2023
«Ο Βαν Γκογκ στο Ωβέρ: Οι τελευταίοι του μήνες» είναι η πιο ολοκληρωμένη έκθεση αφιερωμένη στην περίοδο στο Ωβέρ, μια έντονη παραγωγική περίοδος εξίσου σημαντική με εκείνη στην ηλιόλουστη Προβηγκία. 
8 Μαΐου, 2023
Η Pace Gallery στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε τη νέα έκθεση με 14 από τα τετράδια σκίτσων του Picasso, που δημιουργήθηκαν μεταξύ 1900 και 1959.
2 Μαΐου, 2023
Η νέα μεγάλη έκθεση στην Tate Modern που φέρνει για πρώτη φορά σε στενό διάλογο τους δύο πρωτοπόρους της αφηρημένης τέχνης. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
28 Απριλίου, 2023
Θραύσματα μνήμης μέσα από μία ξεχωριστή έκθεση, με πνοή και ατμόσφαιρα, δεμένη με την ιδιαίτερη αύρα του χώρου του Παρνασσού. Γράφει η Κατερίνα Παρρή.
18 Απριλίου, 2023
Η «Θεία Σάρα», η θρυλική ερμηνεύτρια των μεγαλύτερων θεατρικών ρόλων, βρίσκεται στο επίκεντρο της σκηνής στο Petit Palais σε μια «εξαιρετική» έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό της. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
14 Απριλίου, 2023
Η αφήγηση των Παθών, τα γεγονότα δηλαδή που διαδραματίστηκαν την τελευταία εβδομάδα του Χριστού στη Γη, στάθηκε σταθερό σημείο αναφοράς της ιταλικής ζωγραφικής. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
13 Απριλίου, 2023
«Ο συνδυασμός του αρχαιολογικού χώρου και της μεταβιομηχανικής κληρονομιάς, σε συνδυασμό με το μοναδικό φως της Ελευσίνας, την κάνει όντως ένα ιδιαίτερο μέρος που είναι ενδιαφέρον να ανακαλύψουν Έλληνες και ξένοι.»
10 Απριλίου, 2023
Η «αμερικανική Μόνα Λίζα» επιστρέφει στη Φιλαδέλφεια αυτή την άνοιξη, 142 χρόνια μετά το αμερικανικό ντεμπούτο του.
4 Απριλίου, 2023
Βρεθήκαμε στην κεντρική έκθεση της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ''Being as Communion'' ακολουθώντας 28 καλλιτέχνες/ιδες και ομάδες που διερευνούν, αμφισβητούν, αντιστέκονται και δίνουν τις απαντήσεις τους γύρω από την γη και τους φροντιστές της, την έννοια της αγάπης ως άντληση, διαμοιρασμός της γνώσης, αμοιβαιότητα. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
31 Μαρτίου, 2023
«Χωρίς μια προσωπική αφήγηση, η καλλιτεχνική αφήγηση χάνει την ποιότητά της» δηλώνει ο Ai Weiwei με αφορμή τη νέα του έκθεση στο Design Museum του Λονδίνου. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
24 Μαρτίου, 2023
Βρίσκομαι στη μεγάλη έκθεση «Άλκη Ζέη 1923 – 2020. Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» με το φως των σελίδων που έγραφε, άλλοτε στην Αθήνα και στη Μόσχα και στα καφέ του Παρισιού, το φως που ακτινοβολεί η μαγική ζωή αυτής της γυναίκας. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
18 Μαρτίου, 2023
Το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας γίνεται ταυτόχρονα και εργοστάσιο παραγωγής επιθυμιών ξυπνώντας μνήμες του βιομηχανικού παρελθόντος μέσα από τις εικαστικές δημιουργίες 38 καλλιτεχνών. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
28 Σεπτεμβρίου, 2023
Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι επιστρέφει στο Μουσείο τoυ Λούβρου για μια καμπάνια ομορφιάς άλλα και για τη νέα έκθεση «Νάπολη στο Παρίσι» με κάποιους από τους πιο διάσημους πίνακες του Μουσείου Capodimonte της Νάπολης. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
27 Σεπτεμβρίου, 2023
Περιπλανηθήκαμε στον κόσμο της Άλκης Ζέη μέσα από την έκθεση «Ένα παραμύθι για την Άλκη» που εγκαινιάστηκε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
22 Σεπτεμβρίου, 2023
Η πρώτη ατομική έκθεση γυναίκας στις Κεντρικές Πινακοθήκες της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
20 Σεπτεμβρίου, 2023
Το έργο της Nairy Baghramian είναι η πρώτη δημόσια εγκατάστασή της στη Νέα Υόρκη και η τέταρτη στη σειρά των σύγχρονων αναθέσεων για την πρόσοψη του The Met. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
15 Σεπτεμβρίου, 2023
1993-2023 Art Athina έγινες 30 χρονών: Πήγαμε στη φετινή αθηναϊκή φουάρ στο Ζάππειον Μέγαρο που γιορτάζει την πορεία της. Από την Κατερίνα Παρρή.
14 Σεπτεμβρίου, 2023
Η νέα έκθεση που συγκεντρώνει κάποια από τα παλαιότερα και σημαντικότερα θρησκευτικά χειρόγραφα από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Aπό την Πέπη Νικολοπούλου.
8 Σεπτεμβρίου, 2023
Μια εντυπωσιακή λίστα με 30.000 αντικείμενα του Freddie Mercury, από το baby grand πιάνο που χρησιμοποίησε για να συνθέσει το Bohemian Rhapsody μέχρι τις προσωπικές του Polaroids.
6 Σεπτεμβρίου, 2023
Μια σπάνια ευκαιρία να θαυμάσει κανείς εξαιρετικά έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος YAGEO σε διάλογο με πολλές πρόσφατες προσθήκες στη συλλογή της Tate. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
25 Αυγούστου, 2023
Η έκθεση «Yevonde: Ζωή και χρώμα» στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου έρχεται να εξερευνήσει τη ζωή και τη σταδιοδρομία της φωτογράφου του 20ου αιώνα, Yevonde. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Αυγούστου, 2023
Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς ανοίγει τους φιλόξενους χώρους της και στην τέχνη καλώντας τον ζωγράφο Τζέιμς Φουτ. Από την Γεωργία Κακούρου-Χρόνη.
23 Αυγούστου, 2023
Η Jane Birkin και η οικογένειά της αποτελούν μέρος της έκθεσης ''Album de Famille'' στην La Galerie de l' Instant στη Νίκαια με μια συλλογή προσωπικών φωτογραφιών που αποτυπώθηκαν από τον αδελφό της Andrew. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
17 Αυγούστου, 2023
Η ενδιαφέρουσα ζωή και η καλλιτεχνική σταδιοδρομία της καλλιτέχνιδας, επαναστάτριας-αντιφασίστριας και αγωνίστριας Τίνα Μοντότι. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
11 Αυγούστου, 2023
Η έκθεση "The Big Sweep" καλύπτει την πολύχρονη καριέρα του πρωτοπόρου Αμερικανού καλλιτέχνη Ed Clark.
8 Αυγούστου, 2023
Η έκθεση ”Web(s) of Life” του Tomas Saraceno διερευνά τον τρόπο με τον οποίο, οι διάφορες μορφές ζωής, οι τεχνολογίες και τα ενεργειακά συστήματα συνεργάζονται μεταξύ τους για το κλίμα.
4 Αυγούστου, 2023
Αυγουστιάτικα ή όποια είναι η δική σου καλοκαιρινή περίοδος, τα νησιά του Αιγαίου έχουν εικαστικές επιλογές που αξίζουν να περιπλανηθείς. Προτάσεις από την Κατερίνα Παρρή.
4 Αυγούστου, 2023
Ο αστέρας της ποπ Χάρι Στάιλς σε ένα προσωπικό του πορτρέτο φιλοτεχνημένο από τον σπουδαίο Άγγλο καλλιτέχνη Ντέιβιντ Χόκνεϊ.
26 Ιουλίου, 2023
36 πίνακες του Κροάτη καλλιτέχνη Stipan Tadic με τη Νέα Υόρκη απόκοσμη και συνάμα οικεία. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
25 Ιουλίου, 2023
Για την έκθεση «Ομοιόστασις» μάς μίλησε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Μαρία Μαραγκού.
18 Ιουλίου, 2023
Η έκθεση δυνατών και πολύ προσωπικών φωτογραφιών και βίντεο από εικαστικούς καλλιτέχνες με πρωταγωνιστές τους γονείς τους παρουσιάζονται στην Gallery Yancey Richardson στη Νέα Υόρκη.
17 Ιουλίου, 2023
Με αφορμή την 140η επέτειο της πρώτης επίσκεψης του Κλοντ Μονέ στο Μόντε Κάρλο και τη Ριβιέρα, το Grimaldi Forum Monaco του αφιερώνει τη μεγάλη καλοκαιρινή του έκθεση. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
13 Ιουλίου, 2023
Μια ματιά στο μυαλό του Spike Lee μέσα από μία μεγάλη έκθεση με πάνω από 300 αντικείμενα που σχετίζονται με τις ταινίες του, έρχεται το φθινόπωρο. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
10 Ιουλίου, 2023
Περισσότερες από 250 φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του Paul McCartney παρουσιάζονται για πρώτη φορά, με αφορμή την επαναλειτουργία της National Portrait Gallery.
5 Ιουλίου, 2023
«Εύθραυστοι στην ωμότητά» τους οι άνθρωποι του Μπότσογλου είναι βουτηγμένοι σε χρώματα και αλήθεια γεμάτη από ανθρώπινη ύπαρξη, αδυναμία και ουσία. Γράφει η Κατερίνα Παρρή.
2 Ιουλίου, 2023
Με επίκεντρο τη σημαντική ιδιωτική συλλογή ιστορικών συλλεκτικών πιάτων της Λόλας Νταΐφά, γεννήθηκε η ιδέα μιας πρωτότυπης εικαστικής συνομιλίας με σύγχρονα έργα σε επετειακή διοργάνωση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.
1 Ιουλίου, 2023
Συγκεντρώνοντας τους λυρικούς πίνακες κήπων και τα εκφραστικά πορτρέτα της Cooke, το ''Ungardening'' θα είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε σπάνια έργα μιας ιστορικά υποτιμημένης καλλιτέχνιδας. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
29 Ιουνίου, 2023
Περιδιαβαίνεις τους χώρους και βλέπεις τον ίδιο, τ' αντικείμενα που ακούμπησε ακούγοντας τις συνθέσεις του στον χώρο ...όποιος μπει στο ΕΜΣΤ θα μπει και στον κόσμο του Ιάννη Ξενάκη. Γράφει ο Στέλιος Παρρής.
29 Ιουνίου, 2023
Στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στην καρδιά της Αθήνας, παρουσιάζεται η νέα προσβάσιμη σε όλους έκθεση, με 150 αρχαία νομίσματα από την περίφημη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank.
27 Ιουνίου, 2023
Χαρτογραφώντας εικαστικά το «αστικό βίωμα» μέσα από 79 δημιουργούς, 202 εικαστικά έργα και 22 ταινίες στη νέα έκθεση «ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970». Από την Πέπη Νικολοπούλου.
24 Ιουνίου, 2023
Η έκθεση Steven Shearer: Sleep, Death’s Own Brother έχει ως αφετηρία το έργο Sleep II (2015) και περιστρέφεται γύρω από την άβολη εγγύτητα μεταξύ ύπνου και θανάτου. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Ιουνίου, 2023
Η έκθεση "DIVA" είναι η πρώτη έκθεση του είδους της που αποθεώνει την εξαιρετική δύναμη και δημιουργικότητα των εμβληματικών ερμηνευτών που έκαναν τη φωνή τους να ακουστεί από τον 19ο αιώνα έως σήμερα. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
21 Ιουνίου, 2023
Ανεβήκαμε στα Γιάννενα για τα “Plásmata II: Ioannina”, εκεί που συντελείται κάτι φωτεινό, ελπιδοφόρο και τόσο προσωπικά ηπειρώτικο όσο και παγκόσμιο. Γράφει η Κατερίνα Παρρή.
15 Ιουνίου, 2023
Στα νέα έργα που παρουσιάζονται στο Hauser & Wirth στη Ζυρίχη, η Sherman έχει αφαιρέσει κάθε σκηνικό, το επίκεντρο αυτής της σειράς είναι το πρόσωπο. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
14 Ιουνίου, 2023
Στη συνέντευξη Τύπου η Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau ανακοίνωσε τις δύο νέες εκθέσεις που μας περιμένουν στην Άνδρο και στο Παγκράτι: Ο Χρόνης Μπότσογλου στην Άνδρο και η «τέχνη του πολλαπλού» μέσα από 8 κορυφαίους καλλιτέχνες του 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα. Από την Κατερίνα Παρρή.
2 Ιουνίου, 2023
Η Καρολίνα Αλειφεροπούλου και ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος μιλούν στο ελc: «Το εκθεσιακό κομμάτι του ΕΝΘΥΜΙΟΥ αποτελεί πρόκληση επιμελητικά». Συνέντευξη στην Κατερίνα Παρρή.
1 Ιουνίου, 2023
«Μια συνομιλία που γίνεται μέσω της ζωγραφικής, αντί για λέξεις και για δύο μυαλά που συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν ένα τρίτο ξεχωριστό και μοναδικό μυαλό». Από την Πέπη Νικολοπούλου.
24 Μαΐου, 2023
Η έκθεση-σημείο συνάντησης μεγάλων καλλιτεχνών σε ένα καλλιτεχνικό μωσαϊκό από την πλούσια παράδοση των σκηνών κολύμβησης στην ιστορία της ζωγραφικής ανά τους αιώνες. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
22 Μαΐου, 2023
Ξενάγηση στην ευφάνταστη έκθεση του Γιώργου Γεροντίδη, «A flock of fakes: ορισμοί του μη φυσικού», με το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά να γίνεται ένα οικείο μουσείο α-Φυσικής Ιστορίας. Από την Κατερίνα Παρρή.
19 Μαΐου, 2023
Ο Βαν Γκογκ είναι ο «πρωταγωνιστής» της έκθεσης, μαζί με τους Ζωρζ Σερά, Πωλ Σινιάκ, Εμίλ Μπερνάρ και Τσαρλς Ανγκράν
11 Μαΐου, 2023
«Ο Βαν Γκογκ στο Ωβέρ: Οι τελευταίοι του μήνες» είναι η πιο ολοκληρωμένη έκθεση αφιερωμένη στην περίοδο στο Ωβέρ, μια έντονη παραγωγική περίοδος εξίσου σημαντική με εκείνη στην ηλιόλουστη Προβηγκία. 
8 Μαΐου, 2023
Η Pace Gallery στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε τη νέα έκθεση με 14 από τα τετράδια σκίτσων του Picasso, που δημιουργήθηκαν μεταξύ 1900 και 1959.
2 Μαΐου, 2023
Η νέα μεγάλη έκθεση στην Tate Modern που φέρνει για πρώτη φορά σε στενό διάλογο τους δύο πρωτοπόρους της αφηρημένης τέχνης. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
28 Απριλίου, 2023
Θραύσματα μνήμης μέσα από μία ξεχωριστή έκθεση, με πνοή και ατμόσφαιρα, δεμένη με την ιδιαίτερη αύρα του χώρου του Παρνασσού. Γράφει η Κατερίνα Παρρή.
18 Απριλίου, 2023
Η «Θεία Σάρα», η θρυλική ερμηνεύτρια των μεγαλύτερων θεατρικών ρόλων, βρίσκεται στο επίκεντρο της σκηνής στο Petit Palais σε μια «εξαιρετική» έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό της. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
14 Απριλίου, 2023
Η αφήγηση των Παθών, τα γεγονότα δηλαδή που διαδραματίστηκαν την τελευταία εβδομάδα του Χριστού στη Γη, στάθηκε σταθερό σημείο αναφοράς της ιταλικής ζωγραφικής. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
13 Απριλίου, 2023
«Ο συνδυασμός του αρχαιολογικού χώρου και της μεταβιομηχανικής κληρονομιάς, σε συνδυασμό με το μοναδικό φως της Ελευσίνας, την κάνει όντως ένα ιδιαίτερο μέρος που είναι ενδιαφέρον να ανακαλύψουν Έλληνες και ξένοι.»
10 Απριλίου, 2023
Η «αμερικανική Μόνα Λίζα» επιστρέφει στη Φιλαδέλφεια αυτή την άνοιξη, 142 χρόνια μετά το αμερικανικό ντεμπούτο του.
4 Απριλίου, 2023
Βρεθήκαμε στην κεντρική έκθεση της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ''Being as Communion'' ακολουθώντας 28 καλλιτέχνες/ιδες και ομάδες που διερευνούν, αμφισβητούν, αντιστέκονται και δίνουν τις απαντήσεις τους γύρω από την γη και τους φροντιστές της, την έννοια της αγάπης ως άντληση, διαμοιρασμός της γνώσης, αμοιβαιότητα. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
31 Μαρτίου, 2023
«Χωρίς μια προσωπική αφήγηση, η καλλιτεχνική αφήγηση χάνει την ποιότητά της» δηλώνει ο Ai Weiwei με αφορμή τη νέα του έκθεση στο Design Museum του Λονδίνου. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
24 Μαρτίου, 2023
Βρίσκομαι στη μεγάλη έκθεση «Άλκη Ζέη 1923 – 2020. Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» με το φως των σελίδων που έγραφε, άλλοτε στην Αθήνα και στη Μόσχα και στα καφέ του Παρισιού, το φως που ακτινοβολεί η μαγική ζωή αυτής της γυναίκας. Από την Πέπη Νικολοπούλου.