βιβλίο

Νέες εκδόσεις, αφιερώματα, προδημοσιεύσεις και ιστορίες από και για το βιβλιoσύμπαν

23 Νοεμβρίου, 2022
Ας βάλουμε λίγο ρομαντισμό στην καθημερινότητά μας μέσα από κλασικά ρομαντικά μυθιστορήματα που άντεξαν στον χρόνο και ζωντάνεψαν στη μεγάλη οθόνη.
23 Νοεμβρίου, 2022
Η ρομαντική μυθοπλασία «ζει τη στιγμή της» και φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Ο κόσμος έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ να κρατηθεί από τη σιγουριά του καλού και αναζητά κάτι παρήγορο, αγνό και κλασικό για να αποδράσει, τη στιγμή που χίλια τρομερά συμβαίνουν γύρω του. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Νοεμβρίου, 2022
Οι queer χαρακτήρες αρχίζουν να βρίσκουν ένα σταθερό σπίτι στην οθόνη και στις ερωτικές ιστορίες των βιβλίων.
22 Νοεμβρίου, 2022
Η ελληνική έκδοση του βιβλίου της Ιωάννας Θεοχαροπούλου, «Χτίστες, νοικοκυρές και η οικοδόμηση της σύγχρονης Αθήνας» παρουσιάζεται στις 25 Νοεμβρίου στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.
20 Νοεμβρίου, 2022
Παρά τη φαινομενική φαντασία που θα περίμενε κανείς να χαρακτηρίζει ένα μυθιστόρημα που καλύπτει τόσες πολλές χρονικές περιόδους και κινείται από το ιστορικό μυθιστόρημα μέχρι την επιστημονική φαντασία, τελικά το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα συμβατικό, κοινότοπο και πομπώδες. Κριτική του Κωστή Καλογρούλη για το βιβλίο «Προς τον Παράδεισο» της Χάνια Γιαναγκιχάρα.
19 Νοεμβρίου, 2022
Το βιβλίο «Η ιστορία των λέξεων για παιδιά» της Mary Richards προσκαλεί τους αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους σε ένα υπέροχο και συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία, στην ιστορία των λέξεων. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
18 Νοεμβρίου, 2022
Κυκλοφόρησε το βιβλίο των βραβευμένων με Πούλιτζερ δημοσιογράφων Τζόντι Κάντορ & Μέγκαν Τούι "SHE SAID - Κάποια μίλησε" για το κίνημα #MeToo.
16 Νοεμβρίου, 2022
Το «Λίγο ακόμα» της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη είναι γραμμένο, τόσο ως ιδέα από τον Τσέχωφ όσο και συγγραφικά από την ίδια, με τέτοιον τρόπο, ώστε να ανοίξει δρόμο στους θεατές και να τους κάνει να αντικρίσουν τη σκληρή πραγματικότητα.
13 Νοεμβρίου, 2022
Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Οι επιβάτες της αποβάθρας 5», η συγγραφέας Clare Pooley βρέθηκε στην Ελλάδα και μας μίλησε για τους χαρακτήρες του βιβλίου, τη ζωή και τους φόβους.
12 Νοεμβρίου, 2022
Η νέα ποιητική συλλογή του Γιάννη Μεταξά περιλαμβάνει τρεις ζωγραφιές του Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Έμμα Δοξιάδη: «Η βιωσιμότητα στον οπτικοακουστικό τομέα χαρακτηρίζεται ως πολυτέλεια, αλλά θα είναι απαίτηση συντομότερα από ό,τι νομίζεις»
The Podium - Μια φούξια οροφή για να ατενίζεις την πόλη του Ρότερνταμ
Το ΚΨΜ στο Μετς είναι ένα ψιλικατζίδικο βγαλμένο απ’ τα πιο pop art όνειρα
Επισκέψιμα για καταδύσεις αναψυχής 11 ναυάγια - μνημεία