7 νέοι τίτλοι παιδικών βιβλίων που αναμένουμε να διαβάσουμε

Προτάσεις για τις επόμενες εκδοτικές κυκλοφορίες στον χώρο του παιδικού βιβλίου

Επιλέγουμε μερικές από τις επόμενες εκδοτικές κυκλοφορίες στον χώρο του παιδικού βιβλίου που είμαστε σίγουροι θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα. 

 

Το ποδήλατό του – Χριστίνα Φραγκεσκάκη | Εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης

 

 

Ο Χασμ ζει στην πόλη του τη Χάφερ με τους γονείς, την αδελφή του τη Λενίς και το αγαπημένο του ποδήλατο. Το καβαλά και τρέχει κάθε μέρα στους δρόμους και στα σοκάκια, κάνει ορθοπεταλιά στις ανηφοριές, κατεβαίνει χωρίς πετάλι τις απότομες πλαγιές.

Καμιά φορά παίρνει μαζί του και τη Λενίς. Φτάνουν στην εξοχή. Γυρνώντας σταματούν στην πλατεία και τρώνε παγωτό με σαντιγί. Μέχρι που μια μέρα…

Μια ιστορία για ένα αγόρι και το ποδήλατό του. Όταν ξεσπάει ο πόλεμος στην πόλη τους και αναγκάζονται να φύγουν μακριά, το αγόρι θα κάνει τα πάντα για να μην το αποχωριστεί.

Το βιβλίο Το ποδήλατό του κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

 

Φίλοι δεμένοι με κλωστή – Ελένη Γεωργοστάθη | Εικονογράφηση: Χρύσω Χαραλάμπους

 

 

Ένα κορίτσι περιπλανιέται αδιάκοπα με τους γονείς του, αλλάζοντας τόπους, σχολεία, δασκάλους, συμμαθητές. Τα ταξίδια τους δεν φέρνουν μόνο αποχωρισμούς, αλλά και όμορφες στιγμές και εικόνες μοναδικές, που η μικρή Μαρία κουβαλάει μέσα της σαν πολύτιμο θησαυρό. Στις αυλές των σχολείων, πάλι, ζει τη χαρά του παιχνιδιού και κάνει φιλίες που μέσα της εύχεται να παραμείνουν παντοτινές. Μια μέρα θα επιστρέψει σε ένα από τα σχολεία όπου είχε φοιτήσει παλιότερα. Άραγε θα βγει η ευχή της αληθινή;

Ένα βιβλίο για την ανάγκη ενός παιδιού χωρίς σταθερό τόπο διαμονής να κάνει στέρεες φιλίες που νικούν τις αποστάσεις, αλλά και για τη χαρά του ταξιδιού, τη δύναμη των ιστοριών, την αξία της αποδοχής.

Το κείμενο και η εικονογράφηση σκόπιμα δεν δίνουν λεπτομέρειες για την καταγωγή, τις ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες, τους βαθύτερους λόγους που έχουν οδηγήσει την οικογένεια σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Στο πρόσωπο της Μαρίας αντικατοπτρίζονται πολλά παιδιά που για διαφορετικούς το καθένα λόγους αλλάζουν διαρκώς στέγη και σχολείο.

Το βιβλίο Φίλοι δεμένοι με κλωστή κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

 

Ο μπαμπάς μου – Marina Ruiz, Susan Quinn

 

 

Ο μπαμπάς μου μπορεί να μην είναι υπερήρωας, αστροναύτης ή μυστικός πράκτορας… αλλά είναι και πάλι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου!

Μια χαρούμενη αναγνώριση των όσων κάνουν οι μπαμπάδες, άσχετα πόσο μικρά ή μεγάλα είναι, και που τους καθιστούν τόσο υπέροχα, μπαμπακίστικα φανταστικούς.

To βιβλίo Ο μπαμπάς μου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μάρτης.

 

Μια φωλιά για μένα – Βαλεντίνα Παπαδημητράκη | Εικονογράφηση: Μαρίνα Δημοπούλου 

 

 

Το μικρό λευκό σκιουράκι θέλει μια δική του φωλιά.
Την άνοιξη φτιάχνει μια φωλιά σ’ ένα ξέφωτο του δάσους.
Το καλοκαίρι στην ακροποταμιά.
Το φθινόπωρο στην κορφή του βουνού.
Μα σαν έρχεται ο χειμώνας…
Μια μεγάλη διαδρομή για ένα μικρό λευκό σκιουράκι.

Η αναζήτηση του ιδανικού τόπου γίνεται αφορμή για να αφουγκραστεί τα συναισθήματά του, να πάρει αποφάσεις, να κάνει λάθη, να δυναμώσει με νέες εμπειρίες και τελικά να εμπιστευτεί τη ζωή, που θα τον εκπλήξει…

Το βιβλίο Μια φωλιά για μένα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

 

Εγώ και ο κόσμος – Marie G.Rohde 

 

 

Πού είναι η γάτα; Λοιπόν, εξαρτάται από το πώς το βλέπεις. Η άτακτη τριχωτή φίλη μας είναι κάτω από το κουτσό τραπέζι. Βρίσκεται όμως ταυτόχρονα και πάνω στο μπλε χαλί, μέσα στο κίτρινο δωμάτιο του ροζ σπιτιού, που βρίσκεται δίπλα στο πολύβουο πάρκο της πυκνοκατοικημένης πόλης, και φυσικά μέσα στον Γαλαξία μας.

Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τη θέση τους μέσα στον ευρύτερο κόσμο και θα θυμίσει στους μεγάλους ότι ακόμα κι όταν είμαστε χώρια, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι.

Το βιβλίο Εγώ και ο κόσμος κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Σαν στο σπίτι σου – Signe Torp

 

 

Πώς θα σας φαινόταν να ζούσατε σε ένα σπίτι που επιπλέει; Ή σε ένα σπίτι στην κορυφή των δέντρων με νυχτερίδες και πουλιά για γείτονες; Ή μήπως θα θέλατε να ζήσετε σε ένα σπίτι φτιαγμένο από πάγο ή κάτω από τη γη στη μέση της ερήμου;

Από την Καμπότζη ως το Βανουάτου, από την Ολλανδία ως τη Μογγολία, ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο και ανακαλύψτε 10 από τα πιο μοναδικά και ασυνήθιστα σπίτια όπου ζουν οι άνθρωποι ως τις μέρες μας.

To βιβλίo Σαν στο σπίτι σου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μάρτης.

 

Είμαστε και οι πρώτοι – Γίργκεν Μπανσέρους

 

 

Δυο παιδιά συνδέονται με μια φιλία που δεν είναι συνηθισμένη ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια. Η Αφροδίτη, που έχει υπέροχη φωνή, κι ο Μπεν, που παίζει κιθάρα, φτιάχνουν μαζί με τον Μάτσε στα ντραμς ένα συγκρότημα: «Τα Παιδιά της Αφροδίτης».

Ο δεκάχρονος Μπεν έχει τρεις μεγαλύτερες αδερφές, που τον νευριάζουν καθημερινά. Ο μπαμπάς του είναι πολύ καλός, αλλά τον μισό χρόνο λείπει σε ταξίδια για δουλειές. Η μαμά κάνει ό,τι μπορεί, αλλά ο Μπεν νιώθει πως δεν τον καταλαβαίνει. Μια μέρα, μια καινούρια μαθήτρια έρχεται στην τάξη του. Τη λένε Αφροδίτη – και η ζωή του Μπεν αναπάντεχα αλλάζει. Τα δυο παιδιά συνδέονται με μια φιλία που δεν είναι συνηθισμένη ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια. Η Αφροδίτη, που έχει υπέροχη φωνή, κι ο Μπεν, που παίζει κιθάρα, φτιάχνουν μαζί με τον Μάτσε στα ντραμς ένα συγκρότημα: «Τα Παιδιά της Αφροδίτης». Όταν όμως το εστιατόριο των γονιών της Αφροδίτης παίρνει φωτιά και καταστρέφεται, η καριέρα του συγκροτήματος μοιάζει να φτάνει στο τέλος της. Αλλά η πρώτη εμφάνισή τους σε μια γιορτή του σχολείου έχει τέτοια επιτυχία, που ξαφνικά υπάρχει και πάλι ελπίδα: και για τα «Παιδιά της Αφροδίτης» και για τους γονείς της Αφροδίτης…

To νέο βιβλίο του συγγραφέα της επιτυχημένης σειράς Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ που έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 1.500.000 αντίτυπα. Ο Jurgen Banscherus  τιμήθηκε το 2010 για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hulshoff.

Το βιβλίο Είμαστε και οι πρώτοι κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.