Σχετικά με το ελculure

Το ελculture είναι από τις πιο δημοφιλείς και έγκριτες πλατφόρμες σύγχρονου πολιτισμού με πάνω από 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον χώρο των media. 

Το βασικό του τμήμα αποτελείται από το elculture.gr & elculture.com μια ιστοσελίδα καθημερινής ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με τον πολιτισμό. Δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2007 και στελεχώνεται από μια ομάδα έμπειρων πολιτιστικών συντακτών, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το ελculture διαχειρίζεται την πολιτισμική πληροφορία χρησιμοποιώντας εκδηλώσεις και δρώμενα ως βασικό πυρήνα του. Παρουσιάζει τις εκδηλώσεις αυτές με τη μορφή προτάσεων στο κοινό και τις οργανώνει με τη μορφή ατζέντας. Επιπλέον, φιλοδοξεί να κρατά το κοινό καθημερινά ενήμερο σχετικά με σημαντικές ειδήσεις και εξελίξεις στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών μέσα από πλούσια και συνεχώς ανανεωμένη αρθρογραφία: συνεντεύξεις, κριτικές, απόψεις, αφιερώματα, ανακοινώσεις ειδικού ενδιαφέροντος. 

Το ελculture απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό: σε όσους αγαπούν τις τέχνες και τον πολιτισμό, ευαισθητοποιούνται γύρω από κοινωνικά θέματα (περιβάλλον, βιωσιμότητα, κοινωνικές ανισότητες κ.ά), χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, παρακολουθούν τις εξελίξεις και συμμετέχουν στην καλλιτεχνική και πολιτιστική ζωή, καθώς επίσης και σε όλους όσοι συνθέτουν την πολιτιστική αλυσίδα, καλλιτέχνες, ανθρώπους των τεχνών, πολιτιστικούς φορείς, διοργανωτές εκδηλώσεων, δημοσιογράφους και οργανισμούς ενημέρωσης. 

Παράλληλα, διαθέτει μια έντονη παρουσία στον χώρο των SoMe με πάνω από 250.000 ακόλουθους καθώς και newsletter (με 110.000 εγγεγραμμένους χρήστες) με δυναμικό κοινό που συνεχώς ανανεώνεται. 

Τέλος το ελculture υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια σε πολλά project με αξιόλογους συνεργάτες στον χώρο του πολιτισμού και της δημιουργικής βιομηχανίας και είναι μέρος της εταιρείας elcproductions.gr στοχεύοντας πάντα να παράγει περιεχόμενο με άξονες την κοινωνία, τον πολιτισμό και τη βιωσιμότητα.