ελc Reporter

O ελc Reporter μοιράζεται μαζί σας επίκαιρα θέματα, που συνδέουν τον πολιτισμό με την πολιτική και την κοινωνία

31 Ιουλίου, 2022
Βρεθήκαμε στο 1ο Φεστιβάλ Αριστοναύτες που γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο. Γράφει η Άννα Ρούτση.
25 Ιουλίου, 2022
O ζωγράφος Ανδρέας Γεωργιάδης μοιράζεται στο ελc το ημερολόγιο δημιουργίας με αφορμή την έκθεσή του «Επέστρεφε - Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη» στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.
20 Ιουλίου, 2022
Φέτος είναι το 21ο μου Φεστιβάλ της Αβινιόν. Ακόμα θυμάμαι τα δάκρυά μου όταν έβγαινα από τις πρώτες μου παραστάσεις, ξαφνικά συνειδητοποιούσα πως στην Ελλάδα δεν είχαμε ιδέα τι ακριβώς συμβαίνει στο ευρωπαϊκό θέατρο: Ο Γιώργος Βουδικλάρης μοιράζεται τις αναμνήσεις του από το μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνών της Ευρώπης.
15 Ιουλίου, 2022
O Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Λουκάς Καρυτινός παρουσίασε ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής το πρόγραμμά της για την καλλιτεχνική περίοδο 2022- 2023 με τίτλο «Γινόμαστε Ένα».
13 Ιουλίου, 2022
Eντυπώσεις απ' το 56ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι. Γράφει ο old boy.
13 Ιουλίου, 2022
Συζητώντας για το Ισμαήλ project και τα εφήμερα in- situ έργα που φιλοτεχνήθηκαν, με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές Γεωργία Κοτρέτσος και Δημήτρη Σκαλκώτο, τους εικαστικούς Ειρήνη Βλαβιανού και Γιώργο Μαραζιώτη και τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου Γιαννούλης Χαλεπάς Νικόλαο Χατζή.
2 Ιουλίου, 2022
Το χειμωνιάτικο πρωινό του 1968 που ο Johnny Cash πέρασε την πύλη των φυλακών Folsom, άλλαξε τη ζωή του για πάντα. Από τον Άγγελο Κραβαρίτη.
29 Ιουνίου, 2022
Ο Γαλλολιβανέζος βιρτουόζος της τρομπέτας Ibrahim Maalouf επισκέφτηκε τη χώρα μας και έκανε ένα Ηρώδειο να σηκώνεται όρθιο και να χορεύει στον ρυθμό. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
21 Ιουνίου, 2022
Η Σοφία Μαυραγάνη μοιράζεται στο ελc το ημερολόγιο προβών για την παράσταση “A Live” που παρουσιάζεται για 4 μόνο βραδιές σε 4 διαφορετικούς χώρους: ένα παραδοσιακό καφενείο, ένα στούντιο νυχιών, ένα ανοιχτό υδραγωγείο και ένα αμφιθέατρο.
18 Ιουνίου, 2022
Ανταπόκριση από την Κρήτη και την παρουσίαση του φετινού Βραβείου Τέχνης του Γ. & Α. Μαμιδάκη με το βραβευμένο έργο ”Tender shell geophili” της Ιλεάνας Αρναούτου και της Ισμήνης Κινγκ. Γράφει η Άννα Ρούτση.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Έμμα Δοξιάδη: «Η βιωσιμότητα στον οπτικοακουστικό τομέα χαρακτηρίζεται ως πολυτέλεια, αλλά θα είναι απαίτηση συντομότερα από ό,τι νομίζεις»
The Podium - Μια φούξια οροφή για να ατενίζεις την πόλη του Ρότερνταμ
Το ΚΨΜ στο Μετς είναι ένα ψιλικατζίδικο βγαλμένο απ’ τα πιο pop art όνειρα
Επισκέψιμα για καταδύσεις αναψυχής 11 ναυάγια - μνημεία