ελcwomen

26 Νοεμβρίου, 2022
Η αριστουργηματική ματιά της Jessica Lange προβάλει την άδεια σχεδόν τρομακτική Νέα Υόρκη με έναν εξαιρετικά οικείο και ελκυστικό τρόπο στο τρίτο φωτογραφικό της λεύκωμα, με τίτλο ''Dérive''. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
25 Νοεμβρίου, 2022
Εκείνο το βράδυ ευχήθηκα να υπήρχε ένα μαγικό ραβδί, μια γαλάζια νεράιδα που όπως τότε στα παραμύθια έδωσε ζωή στον ξύλινο Πινόκιο, θα το έκανε τώρα και σε εμένα. Για να αποκτήσω φωνή και να κάνω το ΟΧΙ της ακόμα πιο εκκωφαντικό ώστε εκείνος να το βάλει στα πόδια. Γράφει η Πέπη Νικολοπούλου.
24 Νοεμβρίου, 2022
Συζητώντας με εκπροσώπους του 6ου Φεστιβάλ WIFT GR «50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο» για τη διοργάνωση, το δίκτυο WIFT GR, το #metoo αλλά και τις γυναίκες δημιουργούς στην Ελλάδα. Από την Άννα Ρούτση.
21 Νοεμβρίου, 2022
Το Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» διοργανώνει στις 24 Νοεμβρίου με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ημερίδα με θέμα: «Η Κακοποίηση των Γυναικών: Διαστάσεις-Πρόληψη-Αντιμετώπιση».
15 Νοεμβρίου, 2022
Η Ένωση Γυναικών Ελλάδος διοργανώνει στις 16 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων εκδήλωση με τίτλο «Νέες μορφές Βίας: Η Απειλή είναι δίπλα μας. Πρόληψη – Προστασία – Δικαιοσύνη». 
14 Νοεμβρίου, 2022
Η νέα ανάθεση του Barbican για την έκθεση που φιλοξενεί στον χώρο του The Curve είναι αφιερωμένη στις Ιρανές γυναίκες καλλιτέχνιδες που μεσουράνησαν πριν την Ιρανική Επανάσταση του 1979.
10 Νοεμβρίου, 2022
Το ΕΜΣΤ πραγματοποιεί στις 12 Νοεμβρίου μια διαφορετική ξενάγηση στην έκθεση της συλλογής του βασισμένη σε κείμενα σύγχρονης φεμινιστικής θεωρίας.
9 Νοεμβρίου, 2022
Η Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου παρουσιάζει την έκθεση ''Making Modernism: Paula Modersohn-Becker, Käthe Kollwitz, Gabriele Münter, Marianne Werefkin", αφιερωμένη σε γυναίκες καλλιτέχνιδες που χάραξαν τη δική τους πορεία στη Γερμανία, την Ελβετία και τη Γαλλία στις αρχές του 20ού αιώνα και όλες μαζί διαμόρφωσαν τον μοντερνισμό. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
25 Οκτωβρίου, 2022
Μια ομάδα Ιρανών καλλιτεχνών, απογοητευμένη από την αδράνεια των δυτικών μουσείων απέναντι στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, ξεδίπλωσε μια σειρά από πανό με το πρόσωπο της Μαχσά Αμινί στο Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης.
11 Οκτωβρίου, 2022
Θέλοντας να ξεκινήσει μια «συζήτηση» σχετικά με το πόσο ορατή είναι η γυναίκα φωτογράφος στον Ελλαδικό χώρο, η Σοφία Δαλαμάγκα μαζί με την Λιάνα Ζωζά επιμελούνται και παρουσιάζουν το art project ''Υπό Διαπραγμάτευση | Under Negotiation'' στο Ρομάντσο.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Έμμα Δοξιάδη: «Η βιωσιμότητα στον οπτικοακουστικό τομέα χαρακτηρίζεται ως πολυτέλεια, αλλά θα είναι απαίτηση συντομότερα από ό,τι νομίζεις»
The Podium - Μια φούξια οροφή για να ατενίζεις την πόλη του Ρότερνταμ
Το ΚΨΜ στο Μετς είναι ένα ψιλικατζίδικο βγαλμένο απ’ τα πιο pop art όνειρα
Επισκέψιμα για καταδύσεις αναψυχής 11 ναυάγια - μνημεία