sustainability

28 Σεπτεμβρίου, 2023
Έξι νέοι μηνύουν τριάντα δύο χώρες για την κλιματική αλλαγή υποστηρίζοντας ότι η αδιαφορία τους να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και της προστασίας του περιβάλλοντος.
13 Σεπτεμβρίου, 2023
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, το SNFCC Green Weekend.
27 Μαΐου, 2023
Το έργο έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των σχεδόν 2.000 μαθητών, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως πολιτιστικός κόμβος για την τοπική κοινότητα.
20 Μαΐου, 2023
«Η υγεία των πόλεών μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία των ωκεανών μας».
17 Μαΐου, 2023
Λάτρης της καινοτομίας, της σύγχρονης τέχνης και των φυσικών επιστημών αποφασίζει να «ταράξει τα νερά» χρησιμοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως δομικό υλικό της κινητικής γλυπτικής του.
16 Μαΐου, 2023
Βρεθήκαμε στην εκδήλωση του οργανισμού ''A Woman Can Be'' για τη νέα αποστολή στην Ανατολική Αφρική που στόχο έχει να μελετήσει την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στις γυναίκες.
3 Μαΐου, 2023
Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023 είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής».
28 Απριλίου, 2023
Οι Περιπατητές Νερού προσπάθησαν να περπατήσουν πάνω στη νοητή ροή του Αδριανείου -κυριολεκτικά και μεταφορικά- και να προσκαλέσουν κατοίκους και ομάδες της πόλης να γνωρίσουν το υδραγωγείο.
18 Απριλίου, 2023
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί το κοινό στο ετήσιο ραντεβού «Η Νύχτα των Ιδεών», στις 27 Απριλίου.
12 Απριλίου, 2023
Οι σπουδαστές της σχολής Βακαλό δημιουργούν το δικό τους πολυεπίπεδο, ποιητικό σύμπαν με βασικό υλικό τον τελευταίο έντυπο κατάλογο της ΙΚΕΑ και σημαία τους τη βιωσιμότητα.
9 Απριλίου, 2023
«Είμαστε απλώς φιλοξενούμενοι του δάσους και ταπεινά το αφήνουμε να αναζωογονηθεί».
1 Απριλίου, 2023
Την Τρίτη 25 Απριλίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η περιβαλλοντική ταινία «Ένα Γράμμα από την Υένη» του Manthia Diawara στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.
21 Μαρτίου, 2023
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη «Γενιά 17» μιλούν στο ελc για την πρωτοβουλία, την τέχνη των δρόμων και τα μηνύματα που επικοινωνεί, για την έμπνευση και τη βιωσιμότητα. Από τον Νίκο Γρυλλάκη.
18 Μαρτίου, 2023
Το γερμανικό αρχιτεκτονικό γραφείο HENN και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης ολοκλήρωσαν το πρώτο κτίριο στον κόσμο από ανθρακούχο σκυρόδεμα.
13 Μαρτίου, 2023
Η φετινή διοργάνωση “Circular Cultures” αποσκοπεί να ανάψει τη σπίθα για έναν νέο τρόπο σκέψης σχετικά με το design, την αρχιτεκτονική, τη χειροτεχνία και την τεχνολογία.
12 Μαρτίου, 2023
Στην αγορά προϊόντων για κατοικίδια κυριαρχούν ακόμα οι επιλογές από πλαστικό. Από πού θα ξεκινήσουμε για να κινήσουμε την αγορά προς μία βιωσιμότερη κατεύθυνση; Από τη Δανάη Συνοδινού.
19 Φεβρουαρίου, 2023
Περιγράφεται ως «κτίριο του μέλλοντος», καθώς λειτουργεί με την ενέργεια από τον άνεμο που συλλέγεται στο χωράφι γύρω του. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
11 Φεβρουαρίου, 2023
Μια κουζίνα έτοιμη να σερβίρει φρέσκο καφέ, τσάι ή ποικιλία βοτάνων όσο κάθεσαι στον πάγκο και ακούς τις ιστορίες όλων αυτών των προϊόντων και των παραγωγών τους ή ανακαλύπτεις, ότι τόσο καιρό ακολουθούσες λάθος τρόπο ή χρόνο να πίνεις τα βότανα… Από την Άννα Ρούτση.
10 Φεβρουαρίου, 2023
«Είναι πολύ σημαντικό να ενωθούμε και να αντιταχθούμε σε κυβερνητικές πολιτικές για να ζήσουμε σε βιώσιμο κόσμο»: Βρεθήκαμε στη συζήτηση των KlimaSeniorinnen για τις κλιματικές καταστροφές και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ρεπορτάζ από την Άννα Ρούτση.
23 Ιανουαρίου, 2023
Ο σπόρος της συνεργατικότητας και της ενσυναίσθησης σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις/εκθέσεις στην 8η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Από την Αλεξάνδρα Κοροξενίδη.
21 Ιανουαρίου, 2023
Η σειρά "Tree Manipulation Series" παρουσιάζει περίτεχνες συνθέσεις από δέντρα, κλαδιά και ρίζες μεταμορφωμένες σε σουρεαλιστικές κατασκευές από καταφύγια μέσα στο δάσος.
20 Ιανουαρίου, 2023
Στο πρώτο ''EARTH Dialogue'' της Οργάνωσης Γη την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου συζητάμε με ανθρώπους που αγαπούν το ποδήλατο και ειδικούς σε θέματα μικροκινητικότητας, για όλα τα ζητήματα μετακίνησης στην πόλη που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής μας.
17 Ιανουαρίου, 2023
Στο πλαίσιο του πρωτοβουλίας Γενιά 17 και του περιεχόμενου Στόχου 14, ο οποίος αφορά στη Ζωή στο Νερό, ο Άτεκ δημιούργησε μια νέα τοιχογραφία στην οδό Μιχαλακοπούλου υπό την αιγίδα της HELMEPA, της ERMA FIRST και της EPE.
12 Ιανουαρίου, 2023
Η UrbanDig Project και η Αδριάνεια Κοινότητα μάς μιλούν για την περιβαλλοντική και πολιτιστική σημασία του Αδριάνειου Υδραγωγείου.
11 Ιανουαρίου, 2023
Ο SER δημιούργησε μια νέα τοιχογραφία με τίτλο ''Energy Pillars'' στην επιφάνεια του κτηρίου του ΑΔΜΗΕ στη Θεσσαλονίκη.
10 Ιανουαρίου, 2023
Στη νέα τοιχογραφία στην οδό Περικλέους υπό την αιγίδα της ΕΥΔΑΠ ο STMTS ανασυνθέτει θεματολογικά και αναπαριστά μια γνώριμη, οικεία εικόνα από την παιδική ηλικία του καθενός.
1 Δεκεμβρίου, 2022
Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.
23 Νοεμβρίου, 2022
Η ΔΕΗ αποτελεί μία από τις εταιρείες που συνέβαλαν έμπρακτα στην αποκατάσταση του φυσικού πλούτου στη Βόρεια Εύβοια.
22 Νοεμβρίου, 2022
Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με την μαθητική εικονική επιχείρηση Reuz+ διοργανώνουν συναυλία κυκλικής οικονομίας στις 26 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη.
12 Νοεμβρίου, 2022
Το "Shenzhen Terraces" - ένας πολυλειτουργικός χώρος σχεδιασμένος με επίκεντρο τη βιωσιμότητα που μοιάζει να κρέμεται αιθέριο από τους ουρανούς.
2 Νοεμβρίου, 2022
Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εντάσσει το ζήτημα της βιωσιμότητας στην ατζέντα του.
2 Νοεμβρίου, 2022
Η ανάπτυξη στην αγορά των ΑΠΕ είναι συνειδητή επιλογή τoυ Ομίλου Motor Oil για αυτό και πριν από λίγο καιρό παρουσίασε τη νέα θυγατρική του εταιρία MORE (Motor Oil Renewable Energy), που θέτει την παραγωγή καθαρής ενέργειας στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της.
1 Νοεμβρίου, 2022
To Eθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει στις 3 Νοεμβρίου μια συζήτηση με θέμα την κληρονομιά των σκουπιδιών και τα σκουπίδια ως κληρονομιά.
21 Οκτωβρίου, 2022
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γενιά 17», η Τράπεζα Πειραιώς υιοθετώντας τον Στόχο #5 - Ισότητα των Φύλων, δημιούργησε μια τοιχογραφία (mural) μεγάλων διαστάσεων που φιλοτέχνησε ο, διεθνούς φήμης street artist, Atek στο κτίριο επί της οδού Πανεπιστημίου 31 στον Δήμο Αθηναίων.
17 Οκτωβρίου, 2022
Μια νέα εποχή, όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, εγκαινιάζει για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου η ένταξη στο ΕΣΠΑ της καινοτόμου Πράξης «Δράσεις Διαχείρισης Βιοαποβλήτων σε οικίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».
5 Οκτωβρίου, 2022
Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γενιά 17» και του Στόχου 12, ο οποίος αφορά στην Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή, με την αρωγή του Ten Million Hands, ο Gera δημιούργησε μια νέα τοιχογραφία στο Μεταξουργείο.
4 Οκτωβρίου, 2022
Με αφορμή τη συμμετοχή του Ιδρύματος Helidoni Foundation στην πρωτοβουλία «Γενιά 17», ο συνιδρυτής, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μιλάει στο ελc για τις αξίες του Ιδρύματος αναφορικά με την πράσινη ανάπτυξη.
3 Οκτωβρίου, 2022
Μια συζήτηση με τη Μαρία Πολυκρέτη, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Στάθη Δρογώση λίγο πριν τη μαγική μουσική βραδιά κάτω από τις αρχαίες ελιές της Νάξου στο κτήμα Kabones.
27 Σεπτεμβρίου, 2022
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στην Ελευσίνα το Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^.
22 Σεπτεμβρίου, 2022
Η Οργάνωση Γη από τις 18 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή διοργανώνει στο «Κέντρο της Γης» μια σειρά από δράσεις για μικρούς και μεγάλους. 
20 Σεπτεμβρίου, 2022
Ο ΑΔΜΗΕ συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Γενιά 17» σχετικά με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ υλοποιώντας mural που αφορά στον Στόχο 9 για τη Βιομηχανία, την Καινοτομία και τις Υποδομές.
12 Σεπτεμβρίου, 2022
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου το πρώτο SNFCC Green Weekend.
5 Σεπτεμβρίου, 2022
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στρέφει το βλέμμα προς το μέλλον υλοποιώντας μία σειρά από «πράσινες» πρωτοβουλίες, μεταμορφώνοντας την Αστυπάλαια, τη Ρόδο, την Τήλο και τη Χάλκη σε διεθνή πρότυπα αειφορίας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
13 Αυγούστου, 2022
Το One Green Mile αποτελεί πρότυπο προσέγγισης της κυκλικής οικονομίας δημιουργώντας έναν δημόσιο χώρο για ολόκληρη την τοπική κοινότητα.
5 Αυγούστου, 2022
«Υποστηρίζουμε μεν την ανάπτυξη της Ίου, αλλά με βιώσιμο και ισορροπημένο τρόπο, και με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία της»: Ο πρόεδρος του σωματείου «Σώστε την Ίο» Δημήτρης Βαγιανός μιλάει στο ελc για την κατάσταση του νησιού τα τελευταία χρόνια με τις παραβάσεις σε βάρος του φυσικού του πλούτου.
29 Ιουλίου, 2022
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γενιά 17» και του Στόχου 7 για Φθηνή και Καθαρή ενέργεια, η Simoni Fontana δημιούργησε ένα νέο έργο, όπου ένα κορίτσι γίνεται ο προάγγελος ή και ο φορέας της αναγκαίας αλλαγής.
25 Ιουλίου, 2022
Η ΕΛΕΤΑΕΝ συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Γενιά 17».
22 Ιουλίου, 2022
Συζητώντας για την εικαστική εγκατάσταση της UrbanDig Project «Μαθαίνοντας από την Πουλάτη» στη Σίφνο με τον επιμελητή Γιώργο Σαχίνη και τον αρχιτέκτονα της DECA Architecture Αλέξανδρο Βαΐτσο.
28 Σεπτεμβρίου, 2023
Έξι νέοι μηνύουν τριάντα δύο χώρες για την κλιματική αλλαγή υποστηρίζοντας ότι η αδιαφορία τους να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και της προστασίας του περιβάλλοντος.
13 Σεπτεμβρίου, 2023
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, το SNFCC Green Weekend.
27 Μαΐου, 2023
Το έργο έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των σχεδόν 2.000 μαθητών, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως πολιτιστικός κόμβος για την τοπική κοινότητα.
20 Μαΐου, 2023
«Η υγεία των πόλεών μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία των ωκεανών μας».
17 Μαΐου, 2023
Λάτρης της καινοτομίας, της σύγχρονης τέχνης και των φυσικών επιστημών αποφασίζει να «ταράξει τα νερά» χρησιμοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως δομικό υλικό της κινητικής γλυπτικής του.
16 Μαΐου, 2023
Βρεθήκαμε στην εκδήλωση του οργανισμού ''A Woman Can Be'' για τη νέα αποστολή στην Ανατολική Αφρική που στόχο έχει να μελετήσει την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στις γυναίκες.
3 Μαΐου, 2023
Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023 είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής».
28 Απριλίου, 2023
Οι Περιπατητές Νερού προσπάθησαν να περπατήσουν πάνω στη νοητή ροή του Αδριανείου -κυριολεκτικά και μεταφορικά- και να προσκαλέσουν κατοίκους και ομάδες της πόλης να γνωρίσουν το υδραγωγείο.
18 Απριλίου, 2023
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί το κοινό στο ετήσιο ραντεβού «Η Νύχτα των Ιδεών», στις 27 Απριλίου.
12 Απριλίου, 2023
Οι σπουδαστές της σχολής Βακαλό δημιουργούν το δικό τους πολυεπίπεδο, ποιητικό σύμπαν με βασικό υλικό τον τελευταίο έντυπο κατάλογο της ΙΚΕΑ και σημαία τους τη βιωσιμότητα.
9 Απριλίου, 2023
«Είμαστε απλώς φιλοξενούμενοι του δάσους και ταπεινά το αφήνουμε να αναζωογονηθεί».
1 Απριλίου, 2023
Την Τρίτη 25 Απριλίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η περιβαλλοντική ταινία «Ένα Γράμμα από την Υένη» του Manthia Diawara στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.
21 Μαρτίου, 2023
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη «Γενιά 17» μιλούν στο ελc για την πρωτοβουλία, την τέχνη των δρόμων και τα μηνύματα που επικοινωνεί, για την έμπνευση και τη βιωσιμότητα. Από τον Νίκο Γρυλλάκη.
18 Μαρτίου, 2023
Το γερμανικό αρχιτεκτονικό γραφείο HENN και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης ολοκλήρωσαν το πρώτο κτίριο στον κόσμο από ανθρακούχο σκυρόδεμα.
13 Μαρτίου, 2023
Η φετινή διοργάνωση “Circular Cultures” αποσκοπεί να ανάψει τη σπίθα για έναν νέο τρόπο σκέψης σχετικά με το design, την αρχιτεκτονική, τη χειροτεχνία και την τεχνολογία.
12 Μαρτίου, 2023
Στην αγορά προϊόντων για κατοικίδια κυριαρχούν ακόμα οι επιλογές από πλαστικό. Από πού θα ξεκινήσουμε για να κινήσουμε την αγορά προς μία βιωσιμότερη κατεύθυνση; Από τη Δανάη Συνοδινού.
19 Φεβρουαρίου, 2023
Περιγράφεται ως «κτίριο του μέλλοντος», καθώς λειτουργεί με την ενέργεια από τον άνεμο που συλλέγεται στο χωράφι γύρω του. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
11 Φεβρουαρίου, 2023
Μια κουζίνα έτοιμη να σερβίρει φρέσκο καφέ, τσάι ή ποικιλία βοτάνων όσο κάθεσαι στον πάγκο και ακούς τις ιστορίες όλων αυτών των προϊόντων και των παραγωγών τους ή ανακαλύπτεις, ότι τόσο καιρό ακολουθούσες λάθος τρόπο ή χρόνο να πίνεις τα βότανα… Από την Άννα Ρούτση.
10 Φεβρουαρίου, 2023
«Είναι πολύ σημαντικό να ενωθούμε και να αντιταχθούμε σε κυβερνητικές πολιτικές για να ζήσουμε σε βιώσιμο κόσμο»: Βρεθήκαμε στη συζήτηση των KlimaSeniorinnen για τις κλιματικές καταστροφές και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ρεπορτάζ από την Άννα Ρούτση.
23 Ιανουαρίου, 2023
Ο σπόρος της συνεργατικότητας και της ενσυναίσθησης σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις/εκθέσεις στην 8η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Από την Αλεξάνδρα Κοροξενίδη.
21 Ιανουαρίου, 2023
Η σειρά "Tree Manipulation Series" παρουσιάζει περίτεχνες συνθέσεις από δέντρα, κλαδιά και ρίζες μεταμορφωμένες σε σουρεαλιστικές κατασκευές από καταφύγια μέσα στο δάσος.
20 Ιανουαρίου, 2023
Στο πρώτο ''EARTH Dialogue'' της Οργάνωσης Γη την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου συζητάμε με ανθρώπους που αγαπούν το ποδήλατο και ειδικούς σε θέματα μικροκινητικότητας, για όλα τα ζητήματα μετακίνησης στην πόλη που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής μας.
17 Ιανουαρίου, 2023
Στο πλαίσιο του πρωτοβουλίας Γενιά 17 και του περιεχόμενου Στόχου 14, ο οποίος αφορά στη Ζωή στο Νερό, ο Άτεκ δημιούργησε μια νέα τοιχογραφία στην οδό Μιχαλακοπούλου υπό την αιγίδα της HELMEPA, της ERMA FIRST και της EPE.
12 Ιανουαρίου, 2023
Η UrbanDig Project και η Αδριάνεια Κοινότητα μάς μιλούν για την περιβαλλοντική και πολιτιστική σημασία του Αδριάνειου Υδραγωγείου.
11 Ιανουαρίου, 2023
Ο SER δημιούργησε μια νέα τοιχογραφία με τίτλο ''Energy Pillars'' στην επιφάνεια του κτηρίου του ΑΔΜΗΕ στη Θεσσαλονίκη.
10 Ιανουαρίου, 2023
Στη νέα τοιχογραφία στην οδό Περικλέους υπό την αιγίδα της ΕΥΔΑΠ ο STMTS ανασυνθέτει θεματολογικά και αναπαριστά μια γνώριμη, οικεία εικόνα από την παιδική ηλικία του καθενός.
1 Δεκεμβρίου, 2022
Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.
23 Νοεμβρίου, 2022
Η ΔΕΗ αποτελεί μία από τις εταιρείες που συνέβαλαν έμπρακτα στην αποκατάσταση του φυσικού πλούτου στη Βόρεια Εύβοια.
22 Νοεμβρίου, 2022
Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με την μαθητική εικονική επιχείρηση Reuz+ διοργανώνουν συναυλία κυκλικής οικονομίας στις 26 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη.
12 Νοεμβρίου, 2022
Το "Shenzhen Terraces" - ένας πολυλειτουργικός χώρος σχεδιασμένος με επίκεντρο τη βιωσιμότητα που μοιάζει να κρέμεται αιθέριο από τους ουρανούς.
2 Νοεμβρίου, 2022
Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εντάσσει το ζήτημα της βιωσιμότητας στην ατζέντα του.
2 Νοεμβρίου, 2022
Η ανάπτυξη στην αγορά των ΑΠΕ είναι συνειδητή επιλογή τoυ Ομίλου Motor Oil για αυτό και πριν από λίγο καιρό παρουσίασε τη νέα θυγατρική του εταιρία MORE (Motor Oil Renewable Energy), που θέτει την παραγωγή καθαρής ενέργειας στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της.
1 Νοεμβρίου, 2022
To Eθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει στις 3 Νοεμβρίου μια συζήτηση με θέμα την κληρονομιά των σκουπιδιών και τα σκουπίδια ως κληρονομιά.
21 Οκτωβρίου, 2022
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γενιά 17», η Τράπεζα Πειραιώς υιοθετώντας τον Στόχο #5 - Ισότητα των Φύλων, δημιούργησε μια τοιχογραφία (mural) μεγάλων διαστάσεων που φιλοτέχνησε ο, διεθνούς φήμης street artist, Atek στο κτίριο επί της οδού Πανεπιστημίου 31 στον Δήμο Αθηναίων.
17 Οκτωβρίου, 2022
Μια νέα εποχή, όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, εγκαινιάζει για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου η ένταξη στο ΕΣΠΑ της καινοτόμου Πράξης «Δράσεις Διαχείρισης Βιοαποβλήτων σε οικίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».
5 Οκτωβρίου, 2022
Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γενιά 17» και του Στόχου 12, ο οποίος αφορά στην Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή, με την αρωγή του Ten Million Hands, ο Gera δημιούργησε μια νέα τοιχογραφία στο Μεταξουργείο.
4 Οκτωβρίου, 2022
Με αφορμή τη συμμετοχή του Ιδρύματος Helidoni Foundation στην πρωτοβουλία «Γενιά 17», ο συνιδρυτής, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μιλάει στο ελc για τις αξίες του Ιδρύματος αναφορικά με την πράσινη ανάπτυξη.
3 Οκτωβρίου, 2022
Μια συζήτηση με τη Μαρία Πολυκρέτη, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Στάθη Δρογώση λίγο πριν τη μαγική μουσική βραδιά κάτω από τις αρχαίες ελιές της Νάξου στο κτήμα Kabones.
27 Σεπτεμβρίου, 2022
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στην Ελευσίνα το Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^.
22 Σεπτεμβρίου, 2022
Η Οργάνωση Γη από τις 18 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή διοργανώνει στο «Κέντρο της Γης» μια σειρά από δράσεις για μικρούς και μεγάλους. 
20 Σεπτεμβρίου, 2022
Ο ΑΔΜΗΕ συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Γενιά 17» σχετικά με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ υλοποιώντας mural που αφορά στον Στόχο 9 για τη Βιομηχανία, την Καινοτομία και τις Υποδομές.
12 Σεπτεμβρίου, 2022
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου το πρώτο SNFCC Green Weekend.
5 Σεπτεμβρίου, 2022
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στρέφει το βλέμμα προς το μέλλον υλοποιώντας μία σειρά από «πράσινες» πρωτοβουλίες, μεταμορφώνοντας την Αστυπάλαια, τη Ρόδο, την Τήλο και τη Χάλκη σε διεθνή πρότυπα αειφορίας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
13 Αυγούστου, 2022
Το One Green Mile αποτελεί πρότυπο προσέγγισης της κυκλικής οικονομίας δημιουργώντας έναν δημόσιο χώρο για ολόκληρη την τοπική κοινότητα.
5 Αυγούστου, 2022
«Υποστηρίζουμε μεν την ανάπτυξη της Ίου, αλλά με βιώσιμο και ισορροπημένο τρόπο, και με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία της»: Ο πρόεδρος του σωματείου «Σώστε την Ίο» Δημήτρης Βαγιανός μιλάει στο ελc για την κατάσταση του νησιού τα τελευταία χρόνια με τις παραβάσεις σε βάρος του φυσικού του πλούτου.
29 Ιουλίου, 2022
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γενιά 17» και του Στόχου 7 για Φθηνή και Καθαρή ενέργεια, η Simoni Fontana δημιούργησε ένα νέο έργο, όπου ένα κορίτσι γίνεται ο προάγγελος ή και ο φορέας της αναγκαίας αλλαγής.
25 Ιουλίου, 2022
Η ΕΛΕΤΑΕΝ συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Γενιά 17».
22 Ιουλίου, 2022
Συζητώντας για την εικαστική εγκατάσταση της UrbanDig Project «Μαθαίνοντας από την Πουλάτη» στη Σίφνο με τον επιμελητή Γιώργο Σαχίνη και τον αρχιτέκτονα της DECA Architecture Αλέξανδρο Βαΐτσο.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Η Αθηνά Δελιάδη μιλάει στο ελc για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με το ''Blackberry Trout Face'' του Laurence Wilson
H βρετανική καλλιτεχνική κολεκτίβα RESOLVE στο πρωτότυπο περιβαλλοντικό πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στην Τήλο