ελc news

Ειδήσεις, κριτικές και σχόλια της τελευταίας στιγμής

30 Ιανουαρίου, 2023
Σε τροχιά αποκατάστασης για τη μετατροπή του σε μουσειακό και πολιτιστικό χώρο βρίσκεται το ιστορικό κτήριο του τυποβαφικού εργαστηρίου της π. «Βιοτεχνίας Ελληνικών Μαντηλιών (ΒΕΜ)» στο Μεταξουργείο.
28 Ιανουαρίου, 2023
Νέες δημιουργικές δράσεις περιμένουν τα παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 10 ετών στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή κάθε Σάββατο και Κυριακή.
27 Ιανουαρίου, 2023
Aπό τις 9 Φεβρουαρίου έρχεται στους κινηματογράφους μία αδημοσίευτη συζήτηση ανάμεσα στο Θόδωρο Αγγελόπουλο και το Νίκο Παναγιωτόπουλο, ένα πολύτιμο ηχητικό ντοκουμέντο και για την έως τότε στάση και πορεία των δύο δημιουργών, για το σχεδιασμό του μελλοντικού τους έργου, για την οντότητα του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, αλλά και του κινηματογράφου γενικότερα.
27 Ιανουαρίου, 2023
Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει το Μυστήριο 58 Capital Connections, ένα πρόγραμμα ενίσχυσης καλλιτεχνών και επαγγελματιών των σύγχρονων παραστατικών τεχνών στους τομείς των διεθνών συνεργασιών και της δραματουργίας.
26 Ιανουαρίου, 2023
Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από τη νέα όπερα δωματίου «Στρέλλα», σε λιμπρέτο της Αλεξάνδρας Κ* και μουσική διεύθυνση Κωνσταντίνου Τερζάκη, που έρχεται, από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.
26 Ιανουαρίου, 2023
Aκυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου λόγω της απεργίας που προκήρυξε το ΣΕΗ.
26 Ιανουαρίου, 2023
Οι ελληνικές ταινίες μκρού μήκους ''Airhostess -737'', ''Nothing Holier Than a Dolphin'', «Έλα να σου πω» δίνουν το «παρών» στο Φεστιβάλ του Clermont-Ferrand.
26 Ιανουαρίου, 2023
Η παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας, όπου πραγματοποιήθηκε μέρος των γυρισμάτων της ταινίας «Το τρίγωνο της θλίψης» διεκδικεί «Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας 2022».
25 Ιανουαρίου, 2023
Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στον Μίκαελ Μπάλχαουζ, έναν από τους πιο επιδραστικούς διευθυντές φωτογραφίας του σινεμά, με την προβολή δύο ταινιών-συνεργασιών του με τον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και τον Μάρτιν Σκορσέζε.
25 Ιανουαρίου, 2023
Το πρόγραμμα συλλογικού σινεμά «Ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το Χθες;» παρουσιάζεται στον Tavros με προβολές ταινιών και παράλληλες ψηφιακές εκδόσεις με επίκεντρο την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Οι χρήσεις των βοτάνων στον Μεσαίωνα
«Η αρχή του απείρου» του Ντέιβιντ Ντόιτς: Per ardua ad astra
"GOLD by Yves Saint Laurent": Ένα χρονοθεματικό ταξίδι στον λαμπερό κόσμο του Yves Saint Laurent
H Χριστίνα Μαξούρη μοιράζεται το Ημερολόγιο Προβών για «Τα τραγούδια της Σωτηρίας»