συνεντεύξεις

Το ελculture συναντά πρωτοποριακές σκέψεις, ιδέες και οράματα

25 Μαΐου, 2024
H Ελένη Λίλα Ζαφειροπούλου μιλάει για το τι είναι αυτό που ξεχωρίζει την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή του ΩΑ, το «ταξίδι» της μέχρι να αναγνωριστεί Ανώτερη Επαγγελματική και την παιδεία του χορού στην Ελλάδα.
24 Μαΐου, 2024
Η χορογράφος Πωλίνα Κρεμαστά μάς βάζει στη χορευτική συνομιλία του ''Minor gesture (χειρονομία ελάχιστη)'' και μας μιλά για τον χορό ως «φροντίδα του ελάχιστου». Από τη Ζωή Λυμπέρη.
23 Μαΐου, 2024
H Βρετανίδα πρωτοπόρα καλλιτέχνιδα επισκέφθηκε την Ελλάδα, στους Δελφούς για την περφορμανς "Cut To The Chace" κι εγώ είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί της. Συνέντευξη στον Στέλιο Παρρή.
16 Μαΐου, 2024
«Κάθε νέο έργο τέχνης είναι σαν ένα νερό που αποκτά οικουμενικό νόημα: όχι μόνο ξεπλένει και καθαρίζει αλλά σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας φάσης, αντιπροσωπεύει μια εσωτερική μεταμόρφωση». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
15 Μαΐου, 2024
«Είναι η άλλη όψη του νομίσματος στο "τι θα πει ο κόσμος" με τη διαφορά ότι ο κόσμος εδώ είναι αυτοί οι οποίοι μας έφεραν στη ζωή».
13 Μαΐου, 2024
Λάτρης του χοροθεάτρου, ο Έντουαρντ Κλουγκ μετά από 27 περίπου χρόνια επισκέπτεται και πάλι την Ελλάδα με μια σύγχρονη μεταφορά του έργου «Κοππέλια». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
10 Μαΐου, 2024
«Οτιδήποτε έχει ειπωθεί στο έργο της τότε, τώρα εν έτη 2024 έχει εγκαθιδρυθεί, είναι η παρούσα πραγματικότητα»: Ο Χρήστος Θεοδωρίδης μιλάει στο ελc για την παράσταση «Σ’ εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
9 Μαΐου, 2024
Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης μιλάει για τον Μπέκετ και την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» που βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία και θα τη δούμε στη Στέγη. Συνέντευξη στην Ελένη Κουτσιλαίου.
8 Μαΐου, 2024
Η Μαρία Ζορμπά μιλά στο ελc για αυτά που της λείπουν από το θέατρο, για καταφύγια, αποτυχίες και το συνεχές κυνήγι με τον χρόνο. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
1 Μαΐου, 2024
Συναντηθήκαμε με τη Βάσω Καμαράτου και μιλήσαμε για την «Κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη, το θέατρο αλλά και όλα όσα την θλίβουν. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
30 Απριλίου, 2024
«Η κινηματογραφία είναι όπως η ζωή, θα πέσεις πολλές φορές, θα απορριφθείς πάρα πολλές φορές. Σημασία έχει να σηκωθείς και να προσπαθήσεις ξανά». Συνέντευξη στον Στέλιο Παρρή.
26 Απριλίου, 2024
Ο Νίκος Λαάρης μιλάει στο ελc για τους Έλληνες δημιουργούς που θα ερμηνεύσει στο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής και ποιον μεγάλο δημιουργό, αν μπορούσε, θα ήθελε περισσότερο να αναστήσει.
26 Απριλίου, 2024
Ανταπόκριση από τη Βενετία στα εγκαίνια της έκθεσης "Hellenic Heads" με τις 6 εμβληματικές προτομές έτοιμες να σου αφηγηθούν την ιστορία τους. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
23 Απριλίου, 2024
Συναντήσαμε τον Μιχάλη Καλκάνη λίγο πριν την εμφάνιση του στο Half Note και μιλήσαμε για την άνοιξη, μια παρελθοντική punk μπάντα και την πορεία του "Emotions" ως τώρα. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
20 Απριλίου, 2024
Μίλησα με τον Pink Maggit για την αγάπη που πεθαίνει, τον ήλιο του μεσονυκτίου, τη Βουλιαγμένης και τον Γιώργο Μαζωνάκη. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
18 Απριλίου, 2024
Τρία χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική δουλεία οι Μagenta Flaws επιστρέφουν με μια νέα ηχητική εκπνοή και μιλούν στο ελc λίγο πριν το live τους στο Ρομάντσο. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
17 Απριλίου, 2024
«Το έργο μοιάζει με μια μικρή έκπληξη που το ίδιο το ξενοδοχείο προσφέρει στον επισκέπτη». Από την Πέπη Νικολοπούλου.
16 Απριλίου, 2024
«Η ισοτιμία στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, στην κοινωνία είναι ένα αίτημα που διαμορφώνει μια στάση ζωής». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
16 Απριλίου, 2024
«Η μύτη του Πινόκιο μεγαλώνει εξαιτίας του άγχους του να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, εκφράζει τη μετάβαση από τον ιδεατό κόσμο στην πραγματική ζωή». Συνέντευξη στην Κατερίνα Παρρή.
15 Απριλίου, 2024
Η Φραγκίσκη Μουστάκη και ο Χάρης Φραγκούλης μιλούν στο ελc για την αναμέτρησή τους με to νέο έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη «Rayman Ούρλιαξε», την αξία της συμμετοχής στα πράγματα και της αποκάλυψης στη ζωή αλλά και στο θέατρο. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
12 Απριλίου, 2024
Γνώρισα τα μέλη της ελληνικής μπάντας "Budgerigar" και έφυγα με την αίσθηση ότι ανακάλυψα ένα νέο γκρουπ, απ' αυτά που θα λέω μελλοντικά «Α ναι, τους Budgerigar, φυσικά και τους ξέρω, μάλιστα μου είχαν δώσει και μία απ' τις πρώτες τους συνεντεύξεις». Συνέντευξη στον Στέλιο Παρρή.
9 Απριλίου, 2024
Μια post-καλιαρντή συνέντευξη με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ «Avant-Drag!» που παρακολούθησα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και καραγούσταρα. Από τον Στέλιο Παρρή.
7 Απριλίου, 2024
«Το μελίσσι ανθρώπων που έρχεται και φεύγει και αφήνει βέβαια και το στίγμα του στην περιοχή, είναι η ουσία και του "Athens Laundry Μπουγάδα"». Συνέντευξη στον Στέλιο Παρρή.
5 Απριλίου, 2024
«Θέλω στα διηγήματά μου να δημιουργηθεί χώρος για περισσότερη ενσυναίσθηση. Χώρος να κοιτάξουμε τους άλλους δίπλα μας λίγο διαφορετικά». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
4 Απριλίου, 2024
Ο Βασίλης Βηλαράς μιλά στο ελc για τον «Καταποντισμό» που ζει στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, το τελευταίο μέρος της τριλογίας που «ήρθε και του άλλαξε τη ζωή». Από τη Ζωή Λυμπέρη.
29 Μαρτίου, 2024
«Η Μπερνάρντα είναι η χώρα... Μία χώρα πολύπαθη που τα παιδιά της τελειώνουν, δεν τα θρέφει και φεύγουν. Αυτό λέει ο Λόρκα». Συνέντευξη στην Κατερίνα Παρρή.
28 Μαρτίου, 2024
Η Ελίνα Ψύκου με τα Αδέσποτα Κορμιά της κατάφερε να με κάνει λίγο πιο ανοιχτόμυαλο και γω έκανα μια συζήτηση μαζί της για να γνωρίσετε λίγο τη γυναίκα πίσω απ' την «αμφίσα» που προκάλεσε πολεμικό κλίμα στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Συνέντευξη στον Στέλιο Παρρή.
20 Μαρτίου, 2024
Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος μιλάει στο ελc για τη γοητεία που του ασκεί η μουσική, αλλά και τις επιρροές του στη μουσική σύνθεση. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
19 Μαρτίου, 2024
Ο Δημήτρης Δημόπουλος μιλάει στο ελc για το «αλλιώτικο» μιούζικαλ "The Last Five Years" που επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.
15 Μαρτίου, 2024
«Η φτώχεια, η ανισότητα, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ο κενόδοξος ατομισμός και η έλλειψη πίστης ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλό είναι η μεγαλύτερη δυστυχία σήμερα». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
14 Μαρτίου, 2024
«Η μάχη που δίνω προσωπικά είναι να αντισταθώ σε μια νοσταλγία που με πιάνει. Μια πολύ ελληνική πρακτική, η οποία και μας κρατά πίσω σαν λαό». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
13 Μαρτίου, 2024
Βρεθήκαμε στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης λίγο πριν ξεκινήσει η «Αγάπη», ένα νέο έργο εμπνευσμένο από την ταινία του Μίχαελ Χάνεκε "Amour" και μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα Ελένη Ευθυμίου. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
13 Μαρτίου, 2024
Oι 8 Βαλκυρίες που παρουσιάζονται σε διεθνή συμπαραγωγή με τη Βασιλική Όπερα της Δανίας, σε σκηνοθεσία Τζων Φούλτζεϊμς, μιλούν για τον ρόλο που υποδύονται. Από την Κατερίνα Παρρή.
12 Μαρτίου, 2024
Με το "MOb1" στο replay προσπάθησα να βρεθώ στο ίδιο μήκος κύματος με τους MOb, λίγο πριν το live τους στο Temple. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
11 Μαρτίου, 2024
Τα χειροποίητα καπέλα με ethnic αναφορές, ιστορία και χρώμα είναι η πρόσφατη προσθήκη στα χειροποίητα μικρά «θαύματα» της Κατερίνας Παπαδημητρίου. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
8 Μαρτίου, 2024
Ο Ένκε Φεζολλάρι μιλά στο ελc για την παράσταση «Αίθουσα Αναμονής. Humanity». Συνέντευξη στην Αναστασία Σταθά.
8 Μαρτίου, 2024
Η συνθέτρια Gundega Šmite και η φλαουτίστρια Θεοδώρα Ιορδανίδου μιλούν για τα έργα που θα παρουσιάσουν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
8 Μαρτίου, 2024
Η Ειρήνη Τζούλια μιλάει στο ελc για το ''LUMEN'', την πρώτη της μικρού μήκους ταινία λίγο πριν την προβολή στο Positively Different Short Film Festival 2024. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
5 Μαρτίου, 2024
«Είναι ένα μικρό διαμάντι, μια μινιατούρα που απαιτεί έναν ειδικό χειρισμό. Δεν είναι εύκολο έργο». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
2 Μαρτίου, 2024
«Ν’ ανοίξουμε τα αυτιά μας και να δώσουμε στους ανθρώπους πραγματικά την προσοχή μας. Στην Ελλάδα ειδικά δεν έχουμε μάθει να ακούμε». Συνέντευξη στην Αναστασία Σταθά.
1 Μαρτίου, 2024
Ο Δημήτρης Αγαρτζίδης και η Δέσποινα Αναστάσογλου μιλούν για την άγνωστη ιστορία του αντάρτικου θεάτρου στα χωριά της Ηπείρου. Συνέντευξη στην Κατερίνα Παρρή.
29 Φεβρουαρίου, 2024
Η Τάμτα μιλάει στο ελc για το τι είναι το “Identity Crisis” και η περφόρμανς της στο πιο βερολινέζικο club της Αθήνας. Συνέντευξη στον Στέλιο Παρρή.
27 Φεβρουαρίου, 2024
«Όταν περνάμε από τα μεγάλα κείμενα, ας τα αφήνουμε λίγο να μας αγγίξουν. Να μην είναι μόνο σημεία για να αναφέρουμε στο βιογραφικό μας». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
18 Φεβρουαρίου, 2024
«Τα παιδιά του συγκεκριμένου ηλικιακού γκρουπ στο οποίο απευθύνεται το έργο μαθαίνουν κατά κύριο λόγο με σωματικό τρόπο. Έτσι βιώνουν τον κόσμο και έτσι τον κατανοούν». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
17 Φεβρουαρίου, 2024
Η αρπίστρια Μαρία - Χριστίνα Χάρπερ μιλάει για τα πράγματα που προσπερνάμε, τον οραματισμό του μέλλοντος και το δικό της “safe place”. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
15 Φεβρουαρίου, 2024
Η VASSIŁINA ανοίγει για 2 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα την πόρτα της δικής της θηλυκής γης και απαντάει σε 5 ερωτήσεις. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
13 Φεβρουαρίου, 2024
Η Ηρώ Μπέζου μιλά στο ελc για τους «Απογόνους» που γεννιούνται στο ΠΛΥΦΑ, τα μοτίβα ζωής που μας κληροδοτούνται και τους προσωπικούς δαίμονες που μας κάνουν να λογοδοτούμε. Συνέντευξη στη Ζωή Λυμπέρη.
9 Φεβρουαρίου, 2024
«Η κωμωδία σε απαλλάσσει λίγο από τη σοβαροφάνεια που μπορεί να νιώσεις όταν έχεις μιας δραματική συνείδηση. Μπορώ εύκολα να αφεθώ και να ακολουθήσω το σκοτάδι αλλά τώρα είχα ανάγκη, μια ανανέωση». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
7 Φεβρουαρίου, 2024
Η περφόρμερ και εικαστικός Λήδα Παπακωνσταντίνου μιλάει στο ελc και η συνομιλία δεν θα μπορούσε να μην εξελιχθεί απροσδόκητα, σας τη μεταφέρουμε αυτούσια ως εμπειρία που θέλουμε να μοιραστούμε. Από τον Στέλιο Παρρή.
6 Φεβρουαρίου, 2024
Η Έλενα Κέκκου και η Ελευθερία Στάμου μιλούν για το τι «πονάει» τους χορευτές στην Ελλάδα και για το εξαιρετικά επίκαιρο σχόλιο της ανδρικής σεξουαλικής βίας στην «Κάρμεν». Συνέντευξη στην Κατερίνα Παρρή.
25 Μαΐου, 2024
H Ελένη Λίλα Ζαφειροπούλου μιλάει για το τι είναι αυτό που ξεχωρίζει την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή του ΩΑ, το «ταξίδι» της μέχρι να αναγνωριστεί Ανώτερη Επαγγελματική και την παιδεία του χορού στην Ελλάδα.
24 Μαΐου, 2024
Η χορογράφος Πωλίνα Κρεμαστά μάς βάζει στη χορευτική συνομιλία του ''Minor gesture (χειρονομία ελάχιστη)'' και μας μιλά για τον χορό ως «φροντίδα του ελάχιστου». Από τη Ζωή Λυμπέρη.
23 Μαΐου, 2024
H Βρετανίδα πρωτοπόρα καλλιτέχνιδα επισκέφθηκε την Ελλάδα, στους Δελφούς για την περφορμανς "Cut To The Chace" κι εγώ είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί της. Συνέντευξη στον Στέλιο Παρρή.
16 Μαΐου, 2024
«Κάθε νέο έργο τέχνης είναι σαν ένα νερό που αποκτά οικουμενικό νόημα: όχι μόνο ξεπλένει και καθαρίζει αλλά σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας φάσης, αντιπροσωπεύει μια εσωτερική μεταμόρφωση». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
15 Μαΐου, 2024
«Είναι η άλλη όψη του νομίσματος στο "τι θα πει ο κόσμος" με τη διαφορά ότι ο κόσμος εδώ είναι αυτοί οι οποίοι μας έφεραν στη ζωή».
13 Μαΐου, 2024
Λάτρης του χοροθεάτρου, ο Έντουαρντ Κλουγκ μετά από 27 περίπου χρόνια επισκέπτεται και πάλι την Ελλάδα με μια σύγχρονη μεταφορά του έργου «Κοππέλια». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
10 Μαΐου, 2024
«Οτιδήποτε έχει ειπωθεί στο έργο της τότε, τώρα εν έτη 2024 έχει εγκαθιδρυθεί, είναι η παρούσα πραγματικότητα»: Ο Χρήστος Θεοδωρίδης μιλάει στο ελc για την παράσταση «Σ’ εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
9 Μαΐου, 2024
Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης μιλάει για τον Μπέκετ και την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» που βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία και θα τη δούμε στη Στέγη. Συνέντευξη στην Ελένη Κουτσιλαίου.
8 Μαΐου, 2024
Η Μαρία Ζορμπά μιλά στο ελc για αυτά που της λείπουν από το θέατρο, για καταφύγια, αποτυχίες και το συνεχές κυνήγι με τον χρόνο. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
1 Μαΐου, 2024
Συναντηθήκαμε με τη Βάσω Καμαράτου και μιλήσαμε για την «Κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη, το θέατρο αλλά και όλα όσα την θλίβουν. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
30 Απριλίου, 2024
«Η κινηματογραφία είναι όπως η ζωή, θα πέσεις πολλές φορές, θα απορριφθείς πάρα πολλές φορές. Σημασία έχει να σηκωθείς και να προσπαθήσεις ξανά». Συνέντευξη στον Στέλιο Παρρή.
26 Απριλίου, 2024
Ο Νίκος Λαάρης μιλάει στο ελc για τους Έλληνες δημιουργούς που θα ερμηνεύσει στο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής και ποιον μεγάλο δημιουργό, αν μπορούσε, θα ήθελε περισσότερο να αναστήσει.
26 Απριλίου, 2024
Ανταπόκριση από τη Βενετία στα εγκαίνια της έκθεσης "Hellenic Heads" με τις 6 εμβληματικές προτομές έτοιμες να σου αφηγηθούν την ιστορία τους. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
23 Απριλίου, 2024
Συναντήσαμε τον Μιχάλη Καλκάνη λίγο πριν την εμφάνιση του στο Half Note και μιλήσαμε για την άνοιξη, μια παρελθοντική punk μπάντα και την πορεία του "Emotions" ως τώρα. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
20 Απριλίου, 2024
Μίλησα με τον Pink Maggit για την αγάπη που πεθαίνει, τον ήλιο του μεσονυκτίου, τη Βουλιαγμένης και τον Γιώργο Μαζωνάκη. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
18 Απριλίου, 2024
Τρία χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική δουλεία οι Μagenta Flaws επιστρέφουν με μια νέα ηχητική εκπνοή και μιλούν στο ελc λίγο πριν το live τους στο Ρομάντσο. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
17 Απριλίου, 2024
«Το έργο μοιάζει με μια μικρή έκπληξη που το ίδιο το ξενοδοχείο προσφέρει στον επισκέπτη». Από την Πέπη Νικολοπούλου.
16 Απριλίου, 2024
«Η ισοτιμία στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, στην κοινωνία είναι ένα αίτημα που διαμορφώνει μια στάση ζωής». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
16 Απριλίου, 2024
«Η μύτη του Πινόκιο μεγαλώνει εξαιτίας του άγχους του να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, εκφράζει τη μετάβαση από τον ιδεατό κόσμο στην πραγματική ζωή». Συνέντευξη στην Κατερίνα Παρρή.
15 Απριλίου, 2024
Η Φραγκίσκη Μουστάκη και ο Χάρης Φραγκούλης μιλούν στο ελc για την αναμέτρησή τους με to νέο έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη «Rayman Ούρλιαξε», την αξία της συμμετοχής στα πράγματα και της αποκάλυψης στη ζωή αλλά και στο θέατρο. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
12 Απριλίου, 2024
Γνώρισα τα μέλη της ελληνικής μπάντας "Budgerigar" και έφυγα με την αίσθηση ότι ανακάλυψα ένα νέο γκρουπ, απ' αυτά που θα λέω μελλοντικά «Α ναι, τους Budgerigar, φυσικά και τους ξέρω, μάλιστα μου είχαν δώσει και μία απ' τις πρώτες τους συνεντεύξεις». Συνέντευξη στον Στέλιο Παρρή.
9 Απριλίου, 2024
Μια post-καλιαρντή συνέντευξη με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ «Avant-Drag!» που παρακολούθησα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και καραγούσταρα. Από τον Στέλιο Παρρή.
7 Απριλίου, 2024
«Το μελίσσι ανθρώπων που έρχεται και φεύγει και αφήνει βέβαια και το στίγμα του στην περιοχή, είναι η ουσία και του "Athens Laundry Μπουγάδα"». Συνέντευξη στον Στέλιο Παρρή.
5 Απριλίου, 2024
«Θέλω στα διηγήματά μου να δημιουργηθεί χώρος για περισσότερη ενσυναίσθηση. Χώρος να κοιτάξουμε τους άλλους δίπλα μας λίγο διαφορετικά». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
4 Απριλίου, 2024
Ο Βασίλης Βηλαράς μιλά στο ελc για τον «Καταποντισμό» που ζει στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, το τελευταίο μέρος της τριλογίας που «ήρθε και του άλλαξε τη ζωή». Από τη Ζωή Λυμπέρη.
29 Μαρτίου, 2024
«Η Μπερνάρντα είναι η χώρα... Μία χώρα πολύπαθη που τα παιδιά της τελειώνουν, δεν τα θρέφει και φεύγουν. Αυτό λέει ο Λόρκα». Συνέντευξη στην Κατερίνα Παρρή.
28 Μαρτίου, 2024
Η Ελίνα Ψύκου με τα Αδέσποτα Κορμιά της κατάφερε να με κάνει λίγο πιο ανοιχτόμυαλο και γω έκανα μια συζήτηση μαζί της για να γνωρίσετε λίγο τη γυναίκα πίσω απ' την «αμφίσα» που προκάλεσε πολεμικό κλίμα στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Συνέντευξη στον Στέλιο Παρρή.
20 Μαρτίου, 2024
Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος μιλάει στο ελc για τη γοητεία που του ασκεί η μουσική, αλλά και τις επιρροές του στη μουσική σύνθεση. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
19 Μαρτίου, 2024
Ο Δημήτρης Δημόπουλος μιλάει στο ελc για το «αλλιώτικο» μιούζικαλ "The Last Five Years" που επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.
15 Μαρτίου, 2024
«Η φτώχεια, η ανισότητα, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ο κενόδοξος ατομισμός και η έλλειψη πίστης ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλό είναι η μεγαλύτερη δυστυχία σήμερα». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
14 Μαρτίου, 2024
«Η μάχη που δίνω προσωπικά είναι να αντισταθώ σε μια νοσταλγία που με πιάνει. Μια πολύ ελληνική πρακτική, η οποία και μας κρατά πίσω σαν λαό». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
13 Μαρτίου, 2024
Βρεθήκαμε στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης λίγο πριν ξεκινήσει η «Αγάπη», ένα νέο έργο εμπνευσμένο από την ταινία του Μίχαελ Χάνεκε "Amour" και μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα Ελένη Ευθυμίου. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
13 Μαρτίου, 2024
Oι 8 Βαλκυρίες που παρουσιάζονται σε διεθνή συμπαραγωγή με τη Βασιλική Όπερα της Δανίας, σε σκηνοθεσία Τζων Φούλτζεϊμς, μιλούν για τον ρόλο που υποδύονται. Από την Κατερίνα Παρρή.
12 Μαρτίου, 2024
Με το "MOb1" στο replay προσπάθησα να βρεθώ στο ίδιο μήκος κύματος με τους MOb, λίγο πριν το live τους στο Temple. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
11 Μαρτίου, 2024
Τα χειροποίητα καπέλα με ethnic αναφορές, ιστορία και χρώμα είναι η πρόσφατη προσθήκη στα χειροποίητα μικρά «θαύματα» της Κατερίνας Παπαδημητρίου. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
8 Μαρτίου, 2024
Ο Ένκε Φεζολλάρι μιλά στο ελc για την παράσταση «Αίθουσα Αναμονής. Humanity». Συνέντευξη στην Αναστασία Σταθά.
8 Μαρτίου, 2024
Η συνθέτρια Gundega Šmite και η φλαουτίστρια Θεοδώρα Ιορδανίδου μιλούν για τα έργα που θα παρουσιάσουν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
8 Μαρτίου, 2024
Η Ειρήνη Τζούλια μιλάει στο ελc για το ''LUMEN'', την πρώτη της μικρού μήκους ταινία λίγο πριν την προβολή στο Positively Different Short Film Festival 2024. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
5 Μαρτίου, 2024
«Είναι ένα μικρό διαμάντι, μια μινιατούρα που απαιτεί έναν ειδικό χειρισμό. Δεν είναι εύκολο έργο». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
2 Μαρτίου, 2024
«Ν’ ανοίξουμε τα αυτιά μας και να δώσουμε στους ανθρώπους πραγματικά την προσοχή μας. Στην Ελλάδα ειδικά δεν έχουμε μάθει να ακούμε». Συνέντευξη στην Αναστασία Σταθά.
1 Μαρτίου, 2024
Ο Δημήτρης Αγαρτζίδης και η Δέσποινα Αναστάσογλου μιλούν για την άγνωστη ιστορία του αντάρτικου θεάτρου στα χωριά της Ηπείρου. Συνέντευξη στην Κατερίνα Παρρή.
29 Φεβρουαρίου, 2024
Η Τάμτα μιλάει στο ελc για το τι είναι το “Identity Crisis” και η περφόρμανς της στο πιο βερολινέζικο club της Αθήνας. Συνέντευξη στον Στέλιο Παρρή.
27 Φεβρουαρίου, 2024
«Όταν περνάμε από τα μεγάλα κείμενα, ας τα αφήνουμε λίγο να μας αγγίξουν. Να μην είναι μόνο σημεία για να αναφέρουμε στο βιογραφικό μας». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
18 Φεβρουαρίου, 2024
«Τα παιδιά του συγκεκριμένου ηλικιακού γκρουπ στο οποίο απευθύνεται το έργο μαθαίνουν κατά κύριο λόγο με σωματικό τρόπο. Έτσι βιώνουν τον κόσμο και έτσι τον κατανοούν». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
17 Φεβρουαρίου, 2024
Η αρπίστρια Μαρία - Χριστίνα Χάρπερ μιλάει για τα πράγματα που προσπερνάμε, τον οραματισμό του μέλλοντος και το δικό της “safe place”. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
15 Φεβρουαρίου, 2024
Η VASSIŁINA ανοίγει για 2 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα την πόρτα της δικής της θηλυκής γης και απαντάει σε 5 ερωτήσεις. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
13 Φεβρουαρίου, 2024
Η Ηρώ Μπέζου μιλά στο ελc για τους «Απογόνους» που γεννιούνται στο ΠΛΥΦΑ, τα μοτίβα ζωής που μας κληροδοτούνται και τους προσωπικούς δαίμονες που μας κάνουν να λογοδοτούμε. Συνέντευξη στη Ζωή Λυμπέρη.
9 Φεβρουαρίου, 2024
«Η κωμωδία σε απαλλάσσει λίγο από τη σοβαροφάνεια που μπορεί να νιώσεις όταν έχεις μιας δραματική συνείδηση. Μπορώ εύκολα να αφεθώ και να ακολουθήσω το σκοτάδι αλλά τώρα είχα ανάγκη, μια ανανέωση». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
7 Φεβρουαρίου, 2024
Η περφόρμερ και εικαστικός Λήδα Παπακωνσταντίνου μιλάει στο ελc και η συνομιλία δεν θα μπορούσε να μην εξελιχθεί απροσδόκητα, σας τη μεταφέρουμε αυτούσια ως εμπειρία που θέλουμε να μοιραστούμε. Από τον Στέλιο Παρρή.
6 Φεβρουαρίου, 2024
Η Έλενα Κέκκου και η Ελευθερία Στάμου μιλούν για το τι «πονάει» τους χορευτές στην Ελλάδα και για το εξαιρετικά επίκαιρο σχόλιο της ανδρικής σεξουαλικής βίας στην «Κάρμεν». Συνέντευξη στην Κατερίνα Παρρή.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

To Library4all γιορτάζει τα 10 του χρόνια και μαζί του και όλοι εμείς
Η ΕΥΔΑΠ συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Γενιά 17» για τη βιώσιμη ανάπτυξη με ένα mural στην Περικλέους στο κέντρο της Αθήνας
«Γυναικεία Ζητήματα» στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων: Ομαδική έκθεση με 17 Ελληνίδες καλλιτέχνιδες από διαφορετικές γενιές 
Το ΕΜΣΤ διοργανώνει μια "food, wine and art" εμπειρία στο εστιατόριο NYN ESTI, στον τελευταίο όροφο του Μουσείου