Θέατρο - Χορός

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

8 Δεκεμβρίου, 2022
Το θέατρο «όροφως» ανακοινώνει το πρόγραμμα παραστάσεων για την περίοδο Δεκέμβριος 2022 - Μάρτιος 2023.
8 Δεκεμβρίου, 2022
«Είναι οι στολές που πρέπει να φορέσει μία γυναίκα σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον: αυτό της στερεί αυτό που θα ήθελε να είναι πραγματικά». Η Κάτια Γκουλιώνη μιλάει στον Γιώργο Βουδικλάρη με αφορμή τη θεατρική ερμηνεία της ως Σωτηρία Μπέλλου.
7 Δεκεμβρίου, 2022
Μια δουλειά με καινοτομίες, που δεν φεύγει πολύ μακριά από το κλασικό θέατρο και που σκύβει με προσοχή πάνω από το κείμενο, ενώ βασίζεται πολύ στις –εξαιρετικές- ερμηνείες των ηθοποιών. Κριτική του Γιώργου Βουδικλάρη.
6 Δεκεμβρίου, 2022
Η Μαρία Κωνσταντάκη μιλάει στο ελc για τη «Σεροτονίνη» του Μισέλ Ουελμπέκ που ζωντανεύει στο BIOS με την υπογραφή των Elephas tiliensis.
29 Νοεμβρίου, 2022
Η ομάδα Κέντρο Βάρους παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Εφημερία» στο θέατρο Faust.
29 Νοεμβρίου, 2022
Μια εντελώς νέα προσέγγιση που μας κάνει να δούμε τη χιλιοειπωμένη «Στέλλα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη για πρώτη φορά. Κριτική του Γιώργου Βουδικλάρη.
28 Νοεμβρίου, 2022
Ο Δημήτρης Τάρλοου μιλάει στο ελc για το θεατρικό του σπίτι, το Θέατρο Πορεία, τη φετινή του σκηνοθεσία στο «Κουκλόσπιτο» του Ίψεν αλλά και για τους σημαντικούς σταθμούς της πορείας του. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
26 Νοεμβρίου, 2022
Ο Γιώργος Σουλεϊμάν μοιράζεται το Ημερολόγιο Προβών για την παράσταση «Ελαφονταίν, ο Αίσωπος αλλιώς» που παρουσιάζεται από τις 26 Νοεμβρίου στο the Christmas Factory.