Θέατρο - Χορός

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

7 Ιουνίου, 2022
Με την Αντιγόνη στο επίκεντρο και υπό μια σύγχρονη οπτική ανοίγουν την Τρίτη 7 Ιουνίου, στον Χώρο Β της Πειραιώς 260, οι «Αντιγονισμοί».
6 Ιουνίου, 2022
Δείτε τις πρώτες εικόνες από την προετοιμασία της «Αντιγόνης» σε σκηνοθεσία Cezaris Graužinis που ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία από τους Δελφούς στις 15 Ιουλίου.
4 Ιουνίου, 2022
Ο Ανδρέας Λεβισιανός και η Δήμητρα Κάνδια μιλούν για την παράσταση στο λατομείο του Κουμελά της Τήνου που μετατράπηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε μουσική και θεατρική σκηνή, στο πλαίσιο του residency του ΚΟΙΝΩΝΩ Gathering.
31 Μαΐου, 2022
Μια συζήτηση με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου λίγο πριν παρουσιάσει την 80s εκδοχή του φημισμένου «Ριγκολέττο» στο Ηρώδειο. Συνέντευξη στη Λίνα Ρόκου.
30 Μαΐου, 2022
Αυτή τη φορά ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί τη Μαρία Ναυπλιώτου στη Φιλουμένα Μαρτουράνο, τη γλυκόπικρη κωμωδία του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, με τη Μαρία Ναυπλιώτου να ενσαρκώνει μια γυναίκα- σύμβολο, τη Φιλουμένα.
29 Μαΐου, 2022
Με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων –Π.Ε.ΣΥ.Θ., δέκα επιστημονικές Ενώσεις συμπορεύονται διεκδικώντας τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων εν όψει των επικείμενων διορισμών στην εκπαίδευση και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη, 31/5.
27 Μαΐου, 2022
Η θεατρική ομάδα 4Frontal κλείνει δέκα χρόνια και μοιράζεται στο ελc δέκα ξεχωριστές στιγμές από την πορεία της.
26 Μαΐου, 2022
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης Peter Stein θα σκηνοθετήσει τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον Απρίλιο του 2023.