Η επαναλειτουργία του εκθεσιακού χώρου εγκαινιάζεται στις 7 Ιουλίου με την περιοδική έκθεση που έχει τίτλο «Η Μήδεια στην Επίδαυρο», με έναυσμα την παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης του Φρανκ Κάστορφ.
Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη παρουσιάζονται σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023.
Η αιρετική Λένα Κιτσοπούλου στην πρώτη της σκηνοθετική κάθοδο στην Επίδαυρο για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2023 ανεβάζει στις 14 και 15 Ιουλίου μια διασκευή της δηκτικής κωμωδίας του Αριστοφάνη.
Ο Γιώργος Σκεύας σκηνοθετεί το αριστούργημα του Σοφοκλή «Οιδίπους επί Κολωνώ» με τον Δημήτρη Καταλειφό στην πρώτη του πρωταγωνιστική εμφάνιση στην Επίδαυρο.
Τα «Βατράχια» του Αριστοφάνη παρουσιάζονται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στις 28 και 29 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023.
Το εμβληματικό έργο του Ευριπίδη «Εκάβη» παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Αυγούστου σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη.