Μουσική

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

27 Νοεμβρίου, 2022
Συζητώντας με τους Big Nose Attack για τη μποέμικη ζωή τους, τα υπόγεια ευρωπαϊκά στέκια, τα ταπεράκια της μαμάς αλλά και για το μεγάλο πάρτι που ετοιμάζουν για τα 10+1 χρόνια της μπάντας στις 24 Δεκεμβρίου στο six d.o.g.s. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
22 Νοεμβρίου, 2022
Το “The Beatles”, ή όπως έγινε γνωστό το “White album”, που κυκλοφόρησε στις 22 Νοεμβρίου του 1968, είναι ένας από τους σημαντικότερους δίσκους που γράφτηκαν ποτέ, όχι μόνο λόγω της μουσικής και των καινοτομιών που περιέχει, αλλά και λόγω της θέσης του στην κορυφή της καριέρας των Beatles, και του ρόλου του ως σημείο αναφοράς στην αισθητική σχεδόν όλων των ποπ και ροκ ηχογραφήσεων από τότε. Γράφει ο Άγγελος Κραβαρίτης.
15 Νοεμβρίου, 2022
H ψυχή της κρητικής μουσικής παράδοσης ζωντανεύει το Νερατζέ Τζαμί –ή, αλλιώς, το Ωδείο Ρεθύμνου με μια συναυλία με τον Ψαραντώνη την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο Onassis Channel στο YouTube.
9 Νοεμβρίου, 2022
Αν πιστέψουμε στην επικράτηση της ψυχής επί του σώματος και του νου, τότε θα πω πως η χθεσινή εμπειρία ανακήρυξε επισήμως την ψυχή μας αυτόνομη: Η Μύριαμ Παρασκευοπούλου μοιράζεται την εμπειρία της από ένα δίωρο στο «εν λευκώ» σκοτάδι με τη Νατάσσα Μποφίλιου.
7 Νοεμβρίου, 2022
Με αφορμή την επερχόμενη συναυλία «1922» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης μάς μιλάει για τη μουσική παράδοση της Σμύρνης, αλλά και την πολιτισμική σχέση ανατολής-δύσης.
6 Νοεμβρίου, 2022
Το Live At The Apollo σύντομα πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα χωρίς ουσιαστική διαφήμιση, εκτόξευσε τον James Brown από τα στέκια των μαύρων της Νέας Υόρκης και κέρδισε το πολυπόθητο λευκό κοινό.
1 Νοεμβρίου, 2022
Ξεκινά η προπώληση των παραγωγών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο του 2023 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και την Εναλλακτική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ.
29 Οκτωβρίου, 2022
Υπερβατικός ηλεκτρονικός ήχος, αιθέρια φωνητικά και στίχοι που έχουν πολλά να σου πουν. Ο ''Homo Pauperis'' της Iota Phi είναι ένας δίσκος που, αν έπαιζε ανάποδα κατά τις παλιές δοξασίες, πάλι τα ίδια θα έλεγε ή μάλλον πάλι τα ίδια θα σε έκανε να νιώσεις. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.