ελcBlog

6 Φεβρουαρίου, 2023
Ο σκηνοθέτης της πολυσυζητημένης σειράς, Γιώργος Γκικαπέππας, μιλάει στο ελc για το σενάριο, τα γυρίσματα και το τι διαφορετικό έχει να προτείνει «Το Βραχιόλι της Φωτιάς».
6 Φεβρουαρίου, 2023
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει εκπαιδευτική δράση για σχολικές ομάδες με τίτλο «Κορίτσια στην επιστήμη!», την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.
6 Φεβρουαρίου, 2023
Η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου μετά από τη μεγαλύτερη ανακαίνιση στα 166 χρόνια της ιστορίας της, ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
6 Φεβρουαρίου, 2023
«...η απόσταση μειώνεται τα χιόνια φεύγουν αφήνουν πίσω τους τσιμέντο»
5 Φεβρουαρίου, 2023
Με κόκκινα φώτα, θέαμα στη θάλασσα και τις ιστορίες των ανθρώπων της, η Ελευσίνα με το «Μυστήριο 0» κήρυξε και επίσημα την έναρξη ως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023. Από την Κατερίνα Παρρή.
5 Φεβρουαρίου, 2023
«Κανένα βιβλίο, κανένα τοπίο, καμιά μουσική, κανένας πίνακας δεν έχει τη δύναμη να "μεταμορφώσει" την οπτική όποιου δεν αισθάνεται την υπαρξιακή ανάγκη να τη "μεταμορφώσει"». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
4 Φεβρουαρίου, 2023
Μια συζήτηση με τους 2ΚΓ για το πρώτο full-length album τους “Infinite" - έναν δίσκο φόρο-τιμής στον αδικοχαμένο ΔΠΘ. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
4 Φεβρουαρίου, 2023
Μια παράσταση παρηγοριά στη σταδιακή αποδυνάμωση και τον πιθανό θάνατο της ελληνικής γλώσσας, ελπίδα στο αδιέξοδο του διαδικτυακού χάους που υπονομεύει τη γλώσσα μας. Γράφει η Πέπη Νικολοπούλου.
3 Φεβρουαρίου, 2023
Η πόλη είναι ιστοί ιστοριών ανθρώπων, ιστός και της δικής σου ιστορίας, μιας ιστορίας την οποία δεν μπορεί να ξέρει εκ των πραγμάτων κανείς άλλος: Η πόλη που σου επιστρέφει το βλέμμα.
3 Φεβρουαρίου, 2023
Ο συνθέτης Μιχάλης Παρασκάκης ξεκαθαρίζει όσα συνέβησαν με την πολύπαθη «Στρέλλα», μιλά για την ασυνήθιστη πορεία και το έργο του, αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται σε μια συζήτηση σε βάθος. Συνέντευξη στον Γιώργο Βουδικλάρη.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

«Το Βραχιόλι της Φωτιάς»: Η νέα σειρά της ΕΡΤ για την «πιο σκοτεινή σελίδα του 20ου αιώνα, το Ολοκαύτωμα»
«Κορίτσια στην επιστήμη!»: Εκπαιδευτική δράση για σχολικές ομάδες για τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη
Μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Paul McCartney αλλά και των πρωτοπόρων γυναικών Yevonde, Francesca Woodman και Julia Margaret Cameron
Το χιόνι μέσα από τις λέξεις ποιητών