ελcBlog

27 Σεπτεμβρίου, 2022
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στην Ελευσίνα το Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^.
27 Σεπτεμβρίου, 2022
Η μεγάλη παραγωγή του MEGA «Μαύρο Ρόδο» κάνει πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου.
27 Σεπτεμβρίου, 2022
Μέσα από περισσότερα από 100 έργα τέχνης η έκθεση ''The Painters of Pompeii'' στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μπολόνιας κοιτάζει πέρα από τις τοιχογραφίες και συστήνει τους ίδιους τους καλλιτέχνες που τις δημιούργησαν στα σπίτια της Πομπηίας, και της περιοχής του Βεζούβιου.
26 Σεπτεμβρίου, 2022
Σε ένα γεμάτο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τρεις γενιές ακροατών να απολαμβάνουν ένα άκρως μυσταγωγικό ταξίδι, οι Madrugada μας έδειξαν επί σκηνής τον καλύτερο τους εαυτό. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
26 Σεπτεμβρίου, 2022
Συζήτηση με θέμα «Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo» διοργανώνει το Εθνικό Θέατρο στις 3 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή, στο κτήριο Τσίλλερ.
26 Σεπτεμβρίου, 2022
Σε επεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε επισκέπτες, θεατές και ΑμεΑ, αλλά και για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του υπαίθριου θεάτρου εντός του εξωτερικού περιβόλου του φρουρίου Καβάλας, προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
26 Σεπτεμβρίου, 2022
Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα πραγματοποιεί ένα μεγάλο εικαστικό αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου μέσα από άλλους 39 καλλιτέχνες και 135 έργα.
26 Σεπτεμβρίου, 2022
Ο Γάλλος καλλιτέχνης Nicolas Hubesch μιλάει στο ελc με αφορμή τη νέα έκθεση «1922 / 2022, Τα Προσφυγικά» στο Γαλλικό Ινστιτούτο με σκίτσα κτίρια σε γειτονιές της Αττικής που στέγασαν τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας μετά την Καταστροφή της Σμύρνης. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
25 Σεπτεμβρίου, 2022
Τα βότανα είναι ένα μέρος της φύσης που εδώ και πολλά χρόνια μας βοηθούν στο δικό μας παιχνίδι με τον ύπνο. Από τη Σοφία Τριάντου.
25 Σεπτεμβρίου, 2022
Το «Καθαρό και καλοφωτισμένο μέρος» είναι ένα από τα πιο περίφημα λογοτεχνικά έργα του Χέμινγουεϊ, ένα εξαιρετικό δείγμα αφηγηματικού μινιμαλισμού που αναφέρεται στο καίριο υπαρξιακό αδιέξοδο που στιγμάτισε την εποχή. Από τον Κωστή Καλογρούλη.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Έμμα Δοξιάδη: «Η βιωσιμότητα στον οπτικοακουστικό τομέα χαρακτηρίζεται ως πολυτέλεια, αλλά θα είναι απαίτηση συντομότερα από ό,τι νομίζεις»
The Podium - Μια φούξια οροφή για να ατενίζεις την πόλη του Ρότερνταμ
Το ΚΨΜ στο Μετς είναι ένα ψιλικατζίδικο βγαλμένο απ’ τα πιο pop art όνειρα
Επισκέψιμα για καταδύσεις αναψυχής 11 ναυάγια - μνημεία