food culture

Συνταγές, νέα, αφιερώματα, ό,τι ξεχωρίζουμε από το χώρο της διατροφικής και γαστρονομικής κουλτούρας

20 Νοεμβρίου, 2022
Μια νόστιμη συνταγή με καλαμποκάλευρο, που συνδυάζει τις αλμυρές νότες του δεντρολίβανου, την υπέροχη γεύση του καρυδιού με τη γλύκα του μελιού. Από τη Σοφία Τριάντου.
7 Οκτωβρίου, 2022
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στη γαστρονομία των νησιών μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και την εκπροσώπησή της σε διεθνείς γαστρονομικούς διαγωνισμούς.
23 Ιουνίου, 2022
Το El Resto Bar στο Πήλιο αναδείχθηκε μέσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο πλαίσιο του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας.
6 Μαΐου, 2022
Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει για το 2022 ανανεωμένο και για 2 τριήμερα, 13 – 15 & 20 – 22 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ - TIF Helexpo.
30 Απριλίου, 2022
Από την Παρασκευή 6 Μαΐου, το Athens Street Food Festival ανάβει ξανά τους φούρνους του για να υποδεχτεί όλους τους foodies.
16 Απριλίου, 2022
Λαχταριστές νηστίσιμες μπουκίτσες για όλες τις ώρες της ημέρας από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου. [ΕΑΤpetit].
3 Απριλίου, 2022
Η μπρουσκέτα πρωτοεμφανίστηκε στην αρχαία Ρώμη τον 15ο αιώνα μ.Χ., όταν οι ντόπιοι ελαιοπαραγωγοί μετέφεραν τις ελιές τους στο ελαιοτριβείο για την παραγωγή του ελαιόλαδου και δοκίμαζαν τη νέα τους παραγωγή χρησιμοποιώντας ψωμί. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου. [ΕΑΤpetit]
27 Μαρτίου, 2022
Ένα άρθρο-ωδή στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς μικρής κλίμακας που έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους για την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, οι οποίοι αξιοποιούν με λεπτούς χειρισμούς ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική ύπαιθρος, από τον Έβρο έως την Κρήτη.
19 Μαρτίου, 2022
Η food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit] γράφει για τον «βιασμό» της τροφής μέσω της θεωρητικής ικανοποίησης των καταναλωτικών απαιτήσεων και τον βωμό του χρήματος.
5 Μαρτίου, 2022
Η λιτή διατροφή ενόψει της επικείμενης νηστείας, καθώς και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επιβάλλει μια ταπεινότητα, με οδήγησαν να ετοιμάσω μια απλή φάβα από λαθούρι σε τρεις εκδοχές. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Γιατί βλέπω και φέτος μουντιάλ
«Επικίνδυνες»: Δείτε σε επανάληψη το πρώτο επεισόδιο στην ΕΡΤ2
“Girl Power Academy Greece” ή οι Γυναίκες στο ποδόσφαιρο: «Το μειονέκτημα μπορούμε να το κάνουμε πλεονέκτημα»
"I AM (VR)" των Susanne Kennedy & Markus Selg στη Στέγη: Ταξίδι στο κέντρο του μυαλού - μια εμπειρία μοναδική που χαράσσεται στη μνήμη