exhibitionism

Εκτίθεμαι – εκτίθεσαι – εκτίθεται… όλος ο κόσμος μία έκθεση!

10 Απριλίου, 2024
Με περισσότερα από 120 γλυπτά η έκθεση "Brancusi" εξυμνεί την απόλυτη εφευρετική του δύναμη και την ακούραστη αναζήτηση της ομορφιάς. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
5 Απριλίου, 2024
«Στα 84 του χρόνια, ο Τζόελ Μεγέροβιτς παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους και πιο παραγωγικούς Αμερικανούς φωτογράφους. Η παγκόσμια δημοτικότητά του αποτελεί απόδειξη του πόσες ζωές έχει αγγίξει με το έργο και τις διδασκαλίες του». Από την Πέπη Νικολοπούλο
23 Μαρτίου, 2024
Η έκθεση εντυπωσιάζει για το περιεχόμενό της με δυσεύρετα έργα από ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Του Μεγακλή Ρογκάκου.
22 Μαρτίου, 2024
Όσα μάθαμε για την ελληνική συμμετοχή στην 60η Διεθνή Έκθεση Τέχνης-La Biennale di Venezia, έτοιμη να ταξιδέψει για να στήσει το ελληνικό περίπτερο. Από την Κατερίνα Παρρή.
21 Μαρτίου, 2024
Αριστουργήματα από τις συλλογές του Μουσείου Ashmolean της Οξφόρδης και του Μουσείου Plantin-Moretus της Αμβέρσας που σπάνια έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
21 Μαρτίου, 2024
Η νέα οπτική στο υλικό του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού στις ανανεωμένες πλέον αίθουσές του και όλα τα χαρακτηριστικά της επανέκθεσης. Γράφει ο Στέλιος Παρρής.
16 Μαρτίου, 2024
3 μεγάλες εκθέσεις αφιερωμένες στο έργο της καλλιτέχνιδας που έφερε την ορατότητα στην εργατική τάξη, αναδεικνύουν τη δύναμη του έργου της. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
1 Μαρτίου, 2024
Μπαίνοντας στην έκθεση, το μπλε του ουρανού και της θάλασσας μας καλωσορίζουν και ξεδιπλώνουν την πολυσχιδή δράση του καινοτόμου τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλου. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
27 Φεβρουαρίου, 2024
Στην είσοδο της Πινακοθήκης σε παίρνει η θαλάσσια αύρα, σε κατακλύζει, δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από τα κρινάκια της άμμου, το τρίπτυχο των μεγάλων διαστάσεων, της Κλεοπάτρας Δίγκα. Από την Γεωργία Κακούρου Χρόνη.
23 Φεβρουαρίου, 2024
Μέσα από περίπου 160 έργα τέχνης, η έκθεση προσπαθεί να εξερευνήσει τους τρόπους που οι μαύροι καλλιτέχνες απεικόνιζαν την καθημερινή ζωή τις δεκαετίες 1920-40 στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
16 Φεβρουαρίου, 2024
Η έκθεση ''Sonia Delaunay: Living Art'' περιλαμβάνει σχεδόν 200 αντικείμενα που εξασφαλίστηκαν από διεθνείς δανειστές και αντικατοπτρίζουν την καλειδοσκοπική παραγωγή της Ντελονέ σε όλες τις περιόδους της καριέρας της. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
10 Φεβρουαρίου, 2024
Η νέα αναδρομική έκθεση της Κρούγκερ στη Serpentine παρουσιάζει την πολιτική τέχνη της από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα και αναστατώνει με γόνιμο προβληματισμό. Του Μεγακλή Ρογκάκου.
30 Ιανουαρίου, 2024
Η νέα μεγάλη έκθεση της Tate Modern βασίζεται στην πλουσιότερη συλλογή εξπρεσιονιστικών αριστουργημάτων στον κόσμο μαζί με έργα που δεν έχουν ξαναεμφανιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Ιανουαρίου, 2024
Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της, ήταν η «αίσθηση της ενσυναίσθησης και η ικανότητά της να συνδέεται με τους ανθρώπους» που την έκαναν τόσο σπουδαία φωτογράφο. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
16 Ιανουαρίου, 2024
Επιλέγουμε εκθέσεις τέχνης που έρχονται το 2024 και πιστεύουμε ότι θα είναι οι πιο συναρπαστικές για τη νέα χρονιά. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
12 Ιανουαρίου, 2024
Tο πρώτο ολοκληρωμένο αφιέρωμα για το κίνημα του νεοϊμπρεσιονισμού που γίνεται στην Ελλάδα. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
10 Ιανουαρίου, 2024
Η Ρένα Παπασπύρου μας ξενάγησε στον «Ενδιάμεσο Χώρο» της ΕΠΜΑΣ και στη νέα έκθεση «Επιφάνειες, οδηγίες χρήσης*». Γράφει η Κατερίνα Παρρή.
9 Ιανουαρίου, 2024
Όλο το πρόγραμμα των νέων εκθέσεων από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο 2024.
8 Ιανουαρίου, 2024
Επιλέγουμε εκθέσεις τέχνης που έρχονται το 2024 και πιστεύουμε ότι θα είναι οι πιο συναρπαστικές για τη νέα χρονιά. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
3 Ιανουαρίου, 2024
H Fotografiska New York θα είναι το πρώτο ίδρυμα που θα παρουσιάσει το εξαιρετικό έργο της αόρατης καλλιτέχνιδας Vivian Maier στις Ηνωμένες Πολιτείες.
20 Δεκεμβρίου, 2023
Η μεγαλύτερη έκθεση για την πρωτοποριακή καλλιτέχνιδα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα καλύπτει επτά δεκαετίες και όλες τις σημαντικές στιγμές της καριέρας της. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
15 Δεκεμβρίου, 2023
Μια έκθεση που θέλει να σε ταξιδέψει σε μια αιματηρή μάχη και τα αποτελέσματά της μα δεν επικεντρώνεται καθόλου στο αίμα. Γράφει ο Στέλιος Παρρής.
14 Δεκεμβρίου, 2023
«ΓΥΝΑΙΚΕΣ, μαζί» στο ΕΜΣΤ ακολουθώντας το νήμα ζωής της σπουδαίας Λήδας Παπακωνσταντίνου, το έργο της Χρύσας Ρωμανού αυθύπαρκτα και το κόκκινο δωμάτιο της Δανάης Ανεσιάδου. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
9 Δεκεμβρίου, 2023
Η αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης κατακλύζεται από ένα παλίμψηστο υλικών και έργων που «πλέκει» μια διαδρομή από την Αρχαιότητα έως τη Νεότερη Τέχνη.
28 Νοεμβρίου, 2023
Η ζωή της Μαρίας Κάλλας ανοιχτή σαν ένα τεράστιο ημερολόγιο σε μια έκθεση με καινοτόμα προσέγγιση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Νοεμβρίου, 2023
Ακολουθούμε τα 18 σημεία του χάρτη και ανακαλύπτουμε τα μόνιμα έργα του δημόσιου χώρου της Ελευσίνας, με τελικό προορισμό τη νέα ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Μυστήριο 151 A Rave Down Below» στο Παλαιό Ελαιουργείο. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
8 Νοεμβρίου, 2023
Ο Μάνος Περράκης συστήνεται στο κοινό μέσα από το έργο του, που μετρά 60 χρόνια, 26 θέατρα και μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
6 Νοεμβρίου, 2023
Η έκθεση «Γλώσσα Μυστική» συγκεντρώνει το έργο τριών μεγάλων σε ένα κυματισμό που σε πετάει από το ένα έργο στο άλλο, ενώ η πόλη κινείται σε ρυθμούς Δρομέα. Από την Κατερίνα Παρρή.
2 Νοεμβρίου, 2023
Οι κοριτσίστικες μορφές του, μας κοιτάζουν στα μάτια, μας ρίχνουν ένα ενοχλημένο βλέμμα, μας χαμογελούν κακόβουλα ή μας κοιτούν με μια έκφραση αθωότητας. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
27 Οκτωβρίου, 2023
Η Μαρία Φλώρου, η διευθύντρια του ΒΜΦ και η Γεωργία Λαζάρου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΒΜΦ, μιλούν στο ελc για τη μόνιμη ελεύθερη έκθεση που ζωντανεύει την Κυψέλη και τους ανθρώπους της. Από τον Στέλιο Παρρή.
25 Οκτωβρίου, 2023
Μία έκθεση τόσο μικρή αλλά τόσο ουσιαστική, γεμάτη από τεκμήρια και φωτογραφικό υλικό που καταφέρνει να σε βυθίσει στο μεγάλο γεγονός: για τον πρώτο Έλληνα που πήρε Νόμπελ. Από την Κατερίνα Παρρή.
23 Οκτωβρίου, 2023
Για την έκθεση «Συμβιωτικά» που επιλέχθηκε μέσα από τη διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης που απεύθυνε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Γράφει ο Στέλιος Παρρής,
22 Οκτωβρίου, 2023
Το "Houses of Tove Jansson" είναι μια ολοκληρωμένη αναδρομική παρουσίαση που φωτίζει την ιστορία της ζωής της, το λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό της έργο Από την Πέπη Νικολοπούλου.
18 Οκτωβρίου, 2023
Η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που έρχεται να φωτίσει εποχές, όπου η ανθρωπιστική βοήθεια δεν ήτανε δεδομένη μα ευτυχώς προσφέρθηκε. Γράφει ο Στέλιος Παρρής.
17 Οκτωβρίου, 2023
Μαζί με 29 ακόμα διάσημους φωτογράφους, η Julia Fullerton-Batten εκθέτει τη δουλειά της στην Οστάνδη που φιλοξενεί τη δεύτερη έκδοση της Διεθνούς Μπιενάλε Φωτογραφίας. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
14 Οκτωβρίου, 2023
Με το έργο του ο Will St. John εξυμνεί τα μέλη της queer κοινότητας της Νέας Υόρκης δημιουργώντας σουρεαλιστικές εικόνες από στολίδια πορσελάνης. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
12 Οκτωβρίου, 2023
Η εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας της Λουκίας Αλαβάνου που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 59η Μπιενάλε της Βενετίας προσγειώθηκε στο -1 της Στέγης. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
4 Οκτωβρίου, 2023
Η παρερμηνευμένη τέχνη του πολλαπλού μάς συστήνεται μέσα από 8 μεγάλα ονόματα που όρισαν την καλλιτεχνική ζωή του 20ου αιώνα. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
28 Σεπτεμβρίου, 2023
Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι επιστρέφει στο Μουσείο τoυ Λούβρου για μια καμπάνια ομορφιάς άλλα και για τη νέα έκθεση «Νάπολη στο Παρίσι» με κάποιους από τους πιο διάσημους πίνακες του Μουσείου Capodimonte της Νάπολης. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
27 Σεπτεμβρίου, 2023
Περιπλανηθήκαμε στον κόσμο της Άλκης Ζέη μέσα από την έκθεση «Ένα παραμύθι για την Άλκη» που εγκαινιάστηκε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
22 Σεπτεμβρίου, 2023
Η πρώτη ατομική έκθεση γυναίκας στις Κεντρικές Πινακοθήκες της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
20 Σεπτεμβρίου, 2023
Το έργο της Nairy Baghramian είναι η πρώτη δημόσια εγκατάστασή της στη Νέα Υόρκη και η τέταρτη στη σειρά των σύγχρονων αναθέσεων για την πρόσοψη του The Met. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
15 Σεπτεμβρίου, 2023
1993-2023 Art Athina έγινες 30 χρονών: Πήγαμε στη φετινή αθηναϊκή φουάρ στο Ζάππειον Μέγαρο που γιορτάζει την πορεία της. Από την Κατερίνα Παρρή.
14 Σεπτεμβρίου, 2023
Η νέα έκθεση που συγκεντρώνει κάποια από τα παλαιότερα και σημαντικότερα θρησκευτικά χειρόγραφα από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Aπό την Πέπη Νικολοπούλου.
8 Σεπτεμβρίου, 2023
Μια εντυπωσιακή λίστα με 30.000 αντικείμενα του Freddie Mercury, από το baby grand πιάνο που χρησιμοποίησε για να συνθέσει το Bohemian Rhapsody μέχρι τις προσωπικές του Polaroids.
6 Σεπτεμβρίου, 2023
Μια σπάνια ευκαιρία να θαυμάσει κανείς εξαιρετικά έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος YAGEO σε διάλογο με πολλές πρόσφατες προσθήκες στη συλλογή της Tate. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
25 Αυγούστου, 2023
Η έκθεση «Yevonde: Ζωή και χρώμα» στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου έρχεται να εξερευνήσει τη ζωή και τη σταδιοδρομία της φωτογράφου του 20ου αιώνα, Yevonde. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Αυγούστου, 2023
Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς ανοίγει τους φιλόξενους χώρους της και στην τέχνη καλώντας τον ζωγράφο Τζέιμς Φουτ. Από την Γεωργία Κακούρου-Χρόνη.
23 Αυγούστου, 2023
Η Jane Birkin και η οικογένειά της αποτελούν μέρος της έκθεσης ''Album de Famille'' στην La Galerie de l' Instant στη Νίκαια με μια συλλογή προσωπικών φωτογραφιών που αποτυπώθηκαν από τον αδελφό της Andrew. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
17 Αυγούστου, 2023
Η ενδιαφέρουσα ζωή και η καλλιτεχνική σταδιοδρομία της καλλιτέχνιδας, επαναστάτριας-αντιφασίστριας και αγωνίστριας Τίνα Μοντότι. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
10 Απριλίου, 2024
Με περισσότερα από 120 γλυπτά η έκθεση "Brancusi" εξυμνεί την απόλυτη εφευρετική του δύναμη και την ακούραστη αναζήτηση της ομορφιάς. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
5 Απριλίου, 2024
«Στα 84 του χρόνια, ο Τζόελ Μεγέροβιτς παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους και πιο παραγωγικούς Αμερικανούς φωτογράφους. Η παγκόσμια δημοτικότητά του αποτελεί απόδειξη του πόσες ζωές έχει αγγίξει με το έργο και τις διδασκαλίες του». Από την Πέπη Νικολοπούλο
23 Μαρτίου, 2024
Η έκθεση εντυπωσιάζει για το περιεχόμενό της με δυσεύρετα έργα από ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Του Μεγακλή Ρογκάκου.
22 Μαρτίου, 2024
Όσα μάθαμε για την ελληνική συμμετοχή στην 60η Διεθνή Έκθεση Τέχνης-La Biennale di Venezia, έτοιμη να ταξιδέψει για να στήσει το ελληνικό περίπτερο. Από την Κατερίνα Παρρή.
21 Μαρτίου, 2024
Αριστουργήματα από τις συλλογές του Μουσείου Ashmolean της Οξφόρδης και του Μουσείου Plantin-Moretus της Αμβέρσας που σπάνια έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
21 Μαρτίου, 2024
Η νέα οπτική στο υλικό του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού στις ανανεωμένες πλέον αίθουσές του και όλα τα χαρακτηριστικά της επανέκθεσης. Γράφει ο Στέλιος Παρρής.
16 Μαρτίου, 2024
3 μεγάλες εκθέσεις αφιερωμένες στο έργο της καλλιτέχνιδας που έφερε την ορατότητα στην εργατική τάξη, αναδεικνύουν τη δύναμη του έργου της. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
1 Μαρτίου, 2024
Μπαίνοντας στην έκθεση, το μπλε του ουρανού και της θάλασσας μας καλωσορίζουν και ξεδιπλώνουν την πολυσχιδή δράση του καινοτόμου τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλου. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
27 Φεβρουαρίου, 2024
Στην είσοδο της Πινακοθήκης σε παίρνει η θαλάσσια αύρα, σε κατακλύζει, δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από τα κρινάκια της άμμου, το τρίπτυχο των μεγάλων διαστάσεων, της Κλεοπάτρας Δίγκα. Από την Γεωργία Κακούρου Χρόνη.
23 Φεβρουαρίου, 2024
Μέσα από περίπου 160 έργα τέχνης, η έκθεση προσπαθεί να εξερευνήσει τους τρόπους που οι μαύροι καλλιτέχνες απεικόνιζαν την καθημερινή ζωή τις δεκαετίες 1920-40 στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
16 Φεβρουαρίου, 2024
Η έκθεση ''Sonia Delaunay: Living Art'' περιλαμβάνει σχεδόν 200 αντικείμενα που εξασφαλίστηκαν από διεθνείς δανειστές και αντικατοπτρίζουν την καλειδοσκοπική παραγωγή της Ντελονέ σε όλες τις περιόδους της καριέρας της. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
10 Φεβρουαρίου, 2024
Η νέα αναδρομική έκθεση της Κρούγκερ στη Serpentine παρουσιάζει την πολιτική τέχνη της από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα και αναστατώνει με γόνιμο προβληματισμό. Του Μεγακλή Ρογκάκου.
30 Ιανουαρίου, 2024
Η νέα μεγάλη έκθεση της Tate Modern βασίζεται στην πλουσιότερη συλλογή εξπρεσιονιστικών αριστουργημάτων στον κόσμο μαζί με έργα που δεν έχουν ξαναεμφανιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Ιανουαρίου, 2024
Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της, ήταν η «αίσθηση της ενσυναίσθησης και η ικανότητά της να συνδέεται με τους ανθρώπους» που την έκαναν τόσο σπουδαία φωτογράφο. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
16 Ιανουαρίου, 2024
Επιλέγουμε εκθέσεις τέχνης που έρχονται το 2024 και πιστεύουμε ότι θα είναι οι πιο συναρπαστικές για τη νέα χρονιά. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
12 Ιανουαρίου, 2024
Tο πρώτο ολοκληρωμένο αφιέρωμα για το κίνημα του νεοϊμπρεσιονισμού που γίνεται στην Ελλάδα. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
10 Ιανουαρίου, 2024
Η Ρένα Παπασπύρου μας ξενάγησε στον «Ενδιάμεσο Χώρο» της ΕΠΜΑΣ και στη νέα έκθεση «Επιφάνειες, οδηγίες χρήσης*». Γράφει η Κατερίνα Παρρή.
9 Ιανουαρίου, 2024
Όλο το πρόγραμμα των νέων εκθέσεων από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο 2024.
8 Ιανουαρίου, 2024
Επιλέγουμε εκθέσεις τέχνης που έρχονται το 2024 και πιστεύουμε ότι θα είναι οι πιο συναρπαστικές για τη νέα χρονιά. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
3 Ιανουαρίου, 2024
H Fotografiska New York θα είναι το πρώτο ίδρυμα που θα παρουσιάσει το εξαιρετικό έργο της αόρατης καλλιτέχνιδας Vivian Maier στις Ηνωμένες Πολιτείες.
20 Δεκεμβρίου, 2023
Η μεγαλύτερη έκθεση για την πρωτοποριακή καλλιτέχνιδα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα καλύπτει επτά δεκαετίες και όλες τις σημαντικές στιγμές της καριέρας της. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
15 Δεκεμβρίου, 2023
Μια έκθεση που θέλει να σε ταξιδέψει σε μια αιματηρή μάχη και τα αποτελέσματά της μα δεν επικεντρώνεται καθόλου στο αίμα. Γράφει ο Στέλιος Παρρής.
14 Δεκεμβρίου, 2023
«ΓΥΝΑΙΚΕΣ, μαζί» στο ΕΜΣΤ ακολουθώντας το νήμα ζωής της σπουδαίας Λήδας Παπακωνσταντίνου, το έργο της Χρύσας Ρωμανού αυθύπαρκτα και το κόκκινο δωμάτιο της Δανάης Ανεσιάδου. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
9 Δεκεμβρίου, 2023
Η αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης κατακλύζεται από ένα παλίμψηστο υλικών και έργων που «πλέκει» μια διαδρομή από την Αρχαιότητα έως τη Νεότερη Τέχνη.
28 Νοεμβρίου, 2023
Η ζωή της Μαρίας Κάλλας ανοιχτή σαν ένα τεράστιο ημερολόγιο σε μια έκθεση με καινοτόμα προσέγγιση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Νοεμβρίου, 2023
Ακολουθούμε τα 18 σημεία του χάρτη και ανακαλύπτουμε τα μόνιμα έργα του δημόσιου χώρου της Ελευσίνας, με τελικό προορισμό τη νέα ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Μυστήριο 151 A Rave Down Below» στο Παλαιό Ελαιουργείο. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
8 Νοεμβρίου, 2023
Ο Μάνος Περράκης συστήνεται στο κοινό μέσα από το έργο του, που μετρά 60 χρόνια, 26 θέατρα και μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
6 Νοεμβρίου, 2023
Η έκθεση «Γλώσσα Μυστική» συγκεντρώνει το έργο τριών μεγάλων σε ένα κυματισμό που σε πετάει από το ένα έργο στο άλλο, ενώ η πόλη κινείται σε ρυθμούς Δρομέα. Από την Κατερίνα Παρρή.
2 Νοεμβρίου, 2023
Οι κοριτσίστικες μορφές του, μας κοιτάζουν στα μάτια, μας ρίχνουν ένα ενοχλημένο βλέμμα, μας χαμογελούν κακόβουλα ή μας κοιτούν με μια έκφραση αθωότητας. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
27 Οκτωβρίου, 2023
Η Μαρία Φλώρου, η διευθύντρια του ΒΜΦ και η Γεωργία Λαζάρου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΒΜΦ, μιλούν στο ελc για τη μόνιμη ελεύθερη έκθεση που ζωντανεύει την Κυψέλη και τους ανθρώπους της. Από τον Στέλιο Παρρή.
25 Οκτωβρίου, 2023
Μία έκθεση τόσο μικρή αλλά τόσο ουσιαστική, γεμάτη από τεκμήρια και φωτογραφικό υλικό που καταφέρνει να σε βυθίσει στο μεγάλο γεγονός: για τον πρώτο Έλληνα που πήρε Νόμπελ. Από την Κατερίνα Παρρή.
23 Οκτωβρίου, 2023
Για την έκθεση «Συμβιωτικά» που επιλέχθηκε μέσα από τη διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης που απεύθυνε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Γράφει ο Στέλιος Παρρής,
22 Οκτωβρίου, 2023
Το "Houses of Tove Jansson" είναι μια ολοκληρωμένη αναδρομική παρουσίαση που φωτίζει την ιστορία της ζωής της, το λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό της έργο Από την Πέπη Νικολοπούλου.
18 Οκτωβρίου, 2023
Η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που έρχεται να φωτίσει εποχές, όπου η ανθρωπιστική βοήθεια δεν ήτανε δεδομένη μα ευτυχώς προσφέρθηκε. Γράφει ο Στέλιος Παρρής.
17 Οκτωβρίου, 2023
Μαζί με 29 ακόμα διάσημους φωτογράφους, η Julia Fullerton-Batten εκθέτει τη δουλειά της στην Οστάνδη που φιλοξενεί τη δεύτερη έκδοση της Διεθνούς Μπιενάλε Φωτογραφίας. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
14 Οκτωβρίου, 2023
Με το έργο του ο Will St. John εξυμνεί τα μέλη της queer κοινότητας της Νέας Υόρκης δημιουργώντας σουρεαλιστικές εικόνες από στολίδια πορσελάνης. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
12 Οκτωβρίου, 2023
Η εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας της Λουκίας Αλαβάνου που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 59η Μπιενάλε της Βενετίας προσγειώθηκε στο -1 της Στέγης. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
4 Οκτωβρίου, 2023
Η παρερμηνευμένη τέχνη του πολλαπλού μάς συστήνεται μέσα από 8 μεγάλα ονόματα που όρισαν την καλλιτεχνική ζωή του 20ου αιώνα. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
28 Σεπτεμβρίου, 2023
Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι επιστρέφει στο Μουσείο τoυ Λούβρου για μια καμπάνια ομορφιάς άλλα και για τη νέα έκθεση «Νάπολη στο Παρίσι» με κάποιους από τους πιο διάσημους πίνακες του Μουσείου Capodimonte της Νάπολης. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
27 Σεπτεμβρίου, 2023
Περιπλανηθήκαμε στον κόσμο της Άλκης Ζέη μέσα από την έκθεση «Ένα παραμύθι για την Άλκη» που εγκαινιάστηκε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
22 Σεπτεμβρίου, 2023
Η πρώτη ατομική έκθεση γυναίκας στις Κεντρικές Πινακοθήκες της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
20 Σεπτεμβρίου, 2023
Το έργο της Nairy Baghramian είναι η πρώτη δημόσια εγκατάστασή της στη Νέα Υόρκη και η τέταρτη στη σειρά των σύγχρονων αναθέσεων για την πρόσοψη του The Met. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
15 Σεπτεμβρίου, 2023
1993-2023 Art Athina έγινες 30 χρονών: Πήγαμε στη φετινή αθηναϊκή φουάρ στο Ζάππειον Μέγαρο που γιορτάζει την πορεία της. Από την Κατερίνα Παρρή.
14 Σεπτεμβρίου, 2023
Η νέα έκθεση που συγκεντρώνει κάποια από τα παλαιότερα και σημαντικότερα θρησκευτικά χειρόγραφα από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Aπό την Πέπη Νικολοπούλου.
8 Σεπτεμβρίου, 2023
Μια εντυπωσιακή λίστα με 30.000 αντικείμενα του Freddie Mercury, από το baby grand πιάνο που χρησιμοποίησε για να συνθέσει το Bohemian Rhapsody μέχρι τις προσωπικές του Polaroids.
6 Σεπτεμβρίου, 2023
Μια σπάνια ευκαιρία να θαυμάσει κανείς εξαιρετικά έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος YAGEO σε διάλογο με πολλές πρόσφατες προσθήκες στη συλλογή της Tate. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
25 Αυγούστου, 2023
Η έκθεση «Yevonde: Ζωή και χρώμα» στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου έρχεται να εξερευνήσει τη ζωή και τη σταδιοδρομία της φωτογράφου του 20ου αιώνα, Yevonde. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Αυγούστου, 2023
Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς ανοίγει τους φιλόξενους χώρους της και στην τέχνη καλώντας τον ζωγράφο Τζέιμς Φουτ. Από την Γεωργία Κακούρου-Χρόνη.
23 Αυγούστου, 2023
Η Jane Birkin και η οικογένειά της αποτελούν μέρος της έκθεσης ''Album de Famille'' στην La Galerie de l' Instant στη Νίκαια με μια συλλογή προσωπικών φωτογραφιών που αποτυπώθηκαν από τον αδελφό της Andrew. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
17 Αυγούστου, 2023
Η ενδιαφέρουσα ζωή και η καλλιτεχνική σταδιοδρομία της καλλιτέχνιδας, επαναστάτριας-αντιφασίστριας και αγωνίστριας Τίνα Μοντότι. Από την Πέπη Νικολοπούλου.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Γνωρίζουμε τον Pink Maggit και τον δίσκο του "Midnight Sun" μέσα σε 1271 λέξεις
"Baby Reindeer" του Ρίτσαρντ Γκαντ: O old boy μιλάει για τη νέα σειρά του Netflix που κάνει μεγάλη αίσθηση τις τελευταίες ημέρες
Η TeamVisa στέκεται δυναμικά στο πλευρό των Ελλήνων κορυφαίων αθλητών για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»
Back to the classics - Σπουδαία βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας