exhibitionism

Εκτίθεμαι – εκτίθεσαι – εκτίθεται… όλος ο κόσμος μία έκθεση!

25 Νοεμβρίου, 2022
Στο -1 της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ο οπτικός σου ορίζοντας τοποθετείται σε καλειδοσκόπιο, η ψυχεδελική γιορτή των The Callas ''Love Solidarity Death (L.S.D.)'' ξεκινά και εσύ βυθίζεσαι με οδηγό τα χρώματα, η εσωτερική σου ενέργεια αρχίζει να χορεύει δίπλα στις κεντημένες πάνω σε πίνακες Μαντόνες που κρέμονται γύρω σου και σε καλούν να ακολουθήσεις τον ρυθμό τους. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
24 Νοεμβρίου, 2022
Η έκθεση «Edvard Munch: Ένα ποίημα για τη ζωή, την αγάπη και τον θάνατο» στο Musée d'Orsay στο Παρίσι προσκαλεί να ξαναδούμε το έργο του Νορβηγού ζωγράφου στο σύνολό του, ακολουθώντας το νήμα μιας εικαστικής φιλοσοφίας που ήταν πάντα εφευρετική.
19 Νοεμβρίου, 2022
Η εμπειρία της επίσκεψης στο Cloudscape του αρχιτεκτονικού γραφείου MAD Architects στην όχθη του Haikou είναι παρόμοια με την αναγνωστική εμπειρία.
17 Νοεμβρίου, 2022
Περιηγηθήκαμε στην έκθεση «Η αδρή ουσία των πραγμάτων» με το φακό της Έλλης Παπαδημητρίου στο Μουσείο Μπενάκη - Πινακοθήκη Γκίκα, μέσα από κλικ τραβηγμένα από το 1928 έως τις αρχές της δεκαετίας του '50, άλλοτε στην ύπαιθρο της Ηπείρου και της Μακεδονίας, άλλοτε στις θάλασσες και τα σοκάκια των νησιών του Αιγαίου και άλλοτε στους αθηναϊκούς δρόμους. Γράφει η Ζωή Λυμπέρη.
16 Νοεμβρίου, 2022
Στο Palazzo Barberini στη Ρώμη ολοκληρώνεται η περιοδεία της εντυπωσιακής τριάδας εκθέσεων “Annibale Carracci. The frescoes of the Herrera chapel” που ενώνουν και πάλι τις τοιχογραφίες του Annibale Carracci στον τόπο τους.
11 Νοεμβρίου, 2022
Η θεματική έκθεση "Nature humaine - Humaine nature" στο Foundation Vincent Van Gogh εξετάζει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι σημερινοί καλλιτέχνες υιοθετούν την έννοια της φύσης προκειμένου να αναπαραστήσουν τις ανακατατάξεις που συνδέονται με τις αντιλήψεις για τον ζωντανό κόσμο.
7 Νοεμβρίου, 2022
Το Centre Pompidou στο Παρίσι αφιερώνει μια μεγάλη έκθεση στη σπουδαία ζωγράφο Alice Neel, με τίτλο "Alice Neel. Un regard engagé" που παρουσιάζει την πολιτική και κοινωνική της δέσμευση. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
4 Νοεμβρίου, 2022
Για άλλη μία χρονιά το Λονδίνο έγινε σημείο αναφοράς για τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή μετά τη λήξη του Frieze, που φιλοξένησε πάνω από 160 booths σε ένα fair που κυριαρχούσαν πίνακες και επίτοιχα έργα.
1 Νοεμβρίου, 2022
Η νέα διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Συραγώ Τσιάρα παρουσίασε το πρόγραμμα για το 2023-24 ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Εθνικής Πινακοθήκης με πυξίδα τη Συμπερίληψη, τη Βιωσιμότητα, την Κοινωνική Διαπερατότητα, τη Δημόσια Λογοδοσία, τη Διάκριση, τη Συνέργεια και την Πολυφωνία. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
25 Οκτωβρίου, 2022
Ξεκλειδώνουμε τον γρίφο της δημιουργίας του Γιάννη Μόραλη μέσα από την έκθεση «Γιάννης Μόραλης–Χώρος Ιδιωτικός» στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, που αναδεικνύει την προσωπική, ανθρώπινη πλευρά του καλλιτέχνη. Από την Πέπη Νικολοπούλου.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Έμμα Δοξιάδη: «Η βιωσιμότητα στον οπτικοακουστικό τομέα χαρακτηρίζεται ως πολυτέλεια, αλλά θα είναι απαίτηση συντομότερα από ό,τι νομίζεις»
The Podium - Μια φούξια οροφή για να ατενίζεις την πόλη του Ρότερνταμ
Το ΚΨΜ στο Μετς είναι ένα ψιλικατζίδικο βγαλμένο απ’ τα πιο pop art όνειρα
Επισκέψιμα για καταδύσεις αναψυχής 11 ναυάγια - μνημεία