plant stories

Όταν «περπατάς» με τη φύση μαθαίνεις για τους μύθους της, ακούς τις ιστορίες της και μαθαίνεις τις παραδόσεις της

4 Ιουνίου, 2023
Η χρήση βοτάνων και μπαχαρικών έχει επηρεάσει την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία παθήσεων, τελετουργικούς σκοπούς και φυσικά τον αρωματισμό των τροφίμων. Από τη Σοφία Τριάντου.
28 Μαΐου, 2023
Εκτός από το ότι σας κρατά ενυδατωμένους, αυτό το εμπλουτισμένο νερό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση μιας σειράς δυσάρεστων συμπτωμάτων, όπως η δυσπεψία μετά το φαγητό. Από τη Σοφία Τριάντου.
14 Μαΐου, 2023
Φρέσκα ή αποξηραμένα, τα βότανα μπορούν να προσθέσουν λαχταριστή γεύση και άρωμα σε κάθε είδους πιάτο. Από τη Σοφία Τριάντου.
30 Απριλίου, 2023
Ο μάραθος έχει μεγάλη ιστορία όχι μόνο για τις γευστικές αρετές του αλλά και τις θεραπευτικές τις οποίες έχουμε παραμερίσει στις μέρες μας. Από τη Σοφία Τριάντου.
22 Απριλίου, 2023
Μία συνταγή για σούπα βοτάνων με φρέσκα μανιτάρια και πώς να αρωματίσετε τη σούπα σας με φρέσκα αλλά και αποξηραμένα βότανα. Από τη Σοφία Τριάντου.
9 Απριλίου, 2023
Από την αρχαιότητα το φυτό έχει συνδεθεί με αρκετούς μύθους και θεωρείται σύμβολο νίκης, δόξας, σοφίας και τιμής. Από τη Σοφία Τριάντου.
26 Μαρτίου, 2023
Το δεντρολίβανο φημίζεται για την ενίσχυση της μνήμης, γι' αυτό και θεωρείται σύμβολο της πίστης. Από τη Σοφία Τριάντου.
12 Μαρτίου, 2023
Η κόκκινη παπαρούνα έγινε σύμβολο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη σύγχρονη κουλτούρα, μιας και λέγεται ότι ήταν το πρώτο ζιζάνιο που εμφανίστηκε μετά τον πόλεμο. Από την Σοφία Τριάντου.
26 Φεβρουαρίου, 2023
Τα τριαντάφυλλα Damask είναι γνωστά για το εκλεκτό άρωμά τους και τα άνθη τους συλλέγονται για το ροδέλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία. Από τη Σοφία Τριάντου.
19 Φεβρουαρίου, 2023
Το υπέροχο χρώμα τους εκτός από μία μοναδική γεύση θα μας χαρίσει και μια ρόδινη εικόνα στο φλιτζάνι μας. Από τη Σοφία Τριάντου.
12 Φεβρουαρίου, 2023
Λόγω του ευχάριστου αρώματος και της γεύσης του, το Thymus x citriodorus βρίσκεται συνήθως σε διάφορα μείγματα τσαγιού βοτάνων και προσφέρεται ως καρύκευμα για πιάτα με ψάρι λόγω της διακριτικής του λεμονάτης γεύσης. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
29 Ιανουαρίου, 2023
Σχεδόν κάθε βότανο γνωστό στον Μεσαίωνα, είτε καλλιεργούταν σε κήπο είτε συλλεγόταν από την άγρια φύση, είχε τουλάχιστον μία και συνήθως αρκετές φαρμακευτικές χρήσεις. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
22 Ιανουαρίου, 2023
Το φύλλο τσουκνίδας είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη μείωση του αριθμού των ελευθέρων ριζών στο σύστημά σας. Από τη Σοφία Τριάντου.
15 Ιανουαρίου, 2023
Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα έχουν πάρει τη θέση τους στη μυθολογία ως ο πολυτιμότερος θησαυρός που δόθηκε στους ανθρώπους από τους θεούς ακόμη και στους προϊστορικούς χρόνους. Από τη Σοφία Τριάντου.
24 Δεκεμβρίου, 2022
Τα βότανα που παραδοσιακά συνδέονταν με τα Χριστούγεννα και τη γέννηση του Ιησού είναι εδώ να μας διηγηθούν τις ιστορίες τους… Από τη Σοφία Τριάντου.
11 Δεκεμβρίου, 2022
Η κανέλα περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, εμποδίζοντάς τις να βλάψουν τα κύτταρα του σώματος. Από τη Σοφία Τριάντου.
4 Δεκεμβρίου, 2022
Ένα πολυετές βότανο που αναπτύσσεται σε ψηλούς, λεπτούς μίσχους, πλούσιο σε βιταμίνη C και A. Από τη Σοφία Τριάντου.
14 Νοεμβρίου, 2022
Στο πλαίσιο της δημιουργίας Τράπεζας Διατήρησης Δασικού Γενετικού Υλικού στην Αμυγδαλέζα Αττικής, μικροί και μεγάλοι καλούνται να γνωρίσουν τη δράση και το κοινωνικό - περιβαλλοντικό αποτύπωμά της και μέσα από ξεναγήσεις και βιωματικά εργαστήρια να βουτήξουν στον κόσμο των φυτών ως οργανισμών και στην μυστική ζωή των δέντρων.
13 Νοεμβρίου, 2022
Τα κάστανα περιέχουν υψηλές ποσότητες καλίου και βιταμίνης C, B1, B2 σε επίπεδα παρόμοια με τα φρέσκα φρούτα. Από τη Σοφία Τριάντου.
6 Νοεμβρίου, 2022
Το ρόδι είναι ένα από τα «επτά είδη» που αναφέρονται στη Βίβλο. Χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για διακόσμηση και σε τελετές των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς και των μετέπειτα εορτών.
23 Οκτωβρίου, 2022
Στον Μεσαίωνα τα κρεμμύδια αποτελούσαν βασικό συστατικό των περισσότερων γευμάτων για τους φτωχότερους ανθρώπους της Ευρώπης, μαζί με τα φασόλια και το λάχανο. Από τη Σοφία Τριάντου.
2 Οκτωβρίου, 2022
Αρχίστε τη βοτανική σας φροντίδα με ένα βοτανόλουτρο προσώπου, μια περιποίηση που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε κήπο. Από τη Σοφία Τριάντου.
25 Σεπτεμβρίου, 2022
Τα βότανα είναι ένα μέρος της φύσης που εδώ και πολλά χρόνια μας βοηθούν στο δικό μας παιχνίδι με τον ύπνο. Από τη Σοφία Τριάντου.
11 Σεπτεμβρίου, 2022
Η χρήση του θυμιάματος χρονολογείται εδώ και χιλιετίες, αν και οι ουσίες που καίγονται μπορεί να διαφέρουν από τόπο σε τόπο, από εποχή σε εποχή. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
4 Σεπτεμβρίου, 2022
Η κολοκύθα είναι ένα λαχανικό με πλούσια σάρκα και μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
28 Αυγούστου, 2022
Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πιάτα μας χωρίς την υπέροχη γεύση των βοτάνων; Γράφει η Σοφία Τριάντου.
14 Αυγούστου, 2022
Ο καρπός της για όλους τους λαούς θεωρείται πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες, ιδιαίτερα η βιταμίνη C. Από τη Σοφία Τριάντου.
7 Αυγούστου, 2022
Επιστροφή στη φύση με τα βότανα να μας ανανεώνουν, να τονώνουν και να μας δίνουν νέα ενέργεια κάθε μέρα. Από τη Σοφία Τριάντου.
24 Ιουλίου, 2022
Μοναδική διαδικασία να βρίσκεσαι κάτω από τον σχίνο και να κεντάς τον κορμό του. Ήταν η στιγμή που κατάλαβα γιατί μοσχοβολά τόσο η μαστίχα. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
17 Ιουλίου, 2022
Η λουίζα, η λεμονιά των βοτανόκηπων που μας χαρίζει τις πολύτιμες αρετές της και τα υπέροχα αρώματά της. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
5 Ιουνίου, 2022
Οι ασφαλείς χρήσεις για τα βότανα της οικογένειας της μέντας. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
3 Ιουνίου, 2022
Επισκεφθήκαμε το δασικό εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και με πρωτοβουλία της Motor Oil στοχεύει να εκσυγχρονιστεί και να μετατραπεί σε Τράπεζα Διατήρησης Δασικού Γενετικού Υλικού.
29 Μαΐου, 2022
Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από ένα παγωμένο ποτήρι τσάι από βότανα μετά από μια κουραστική μέρα στην αυλή σας ή στο πράσινο μπαλκόνι σας. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
22 Μαΐου, 2022
Ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά βότανα στην ευρωπαϊκή κουζίνα και ένα από τα διασημότερα και σημαντικότερα αρτύματα τη χώρας μας. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
15 Μαΐου, 2022
Η πρώτη τεκμηριωμένη χρήση καλλυντικών χρονολογείται από το 3.000 π.Χ. από την αρχαία Αίγυπτο. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
8 Μαΐου, 2022
Ο ψιλοκομμένος μαϊντανός στις ψημένες πατάτες, ο βασιλικός στην καλοκαιρινή ντομάτα, ο κόλιανδρος στο κους κους και η φρέσκια ρίγανη στο πιάτο με τις ελιές και τα παξιμάδια πάντα είναι αυτά τα μικρά μυστικά των βοτάνων που χαρίζουν μοναδικές γευστικές απολαύσεις. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
1 Μαΐου, 2022
Μύρο και λιβάνι - οι «θησαυροί» που εκτιμώνται για τις ιερές και τελετουργικές τους χρήσεις, πριν από τους βιβλικούς χρόνους μέχρι σήμερα κι έχουν χρησιμοποιηθεί και ως φάρμακα. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
21 Απριλίου, 2022
Μανούρι ψητό με μαστίχα και δυόσμο, μια συνταγή που συνδυάζει τη μαστίχα με τον δυόσμο και θα μοσχοβολήσει το πασχαλινό τραπέζι σας. Από τη Σοφία Τριάντου.
10 Απριλίου, 2022
Οι χορτόπιτες από τσουκνίδες της εποχής, τα τελευταία χορταρικά που μας αποχαιρετούν σιγά σιγά και τα άγρια σπαράγγια, ένα γκουρμέ γεύμα για πολλούς, είναι μια αγαπημένη λύση για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. Από τη Σοφία Τριάντου.
3 Απριλίου, 2022
Το θυμάρι χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους, αντιπροσώπευε το στυλ και την ανωτερότητα στους Αρχαίους Έλληνες καθώς και τον ιπποτισμό στον Μεσαίωνα. Από τη Σοφία Τριάντου.
20 Μαρτίου, 2022
Ως λάτρεις του τσαγιού συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικά εξαιρετικά θεραπευτικά τσάγια φτιαγμένα από κοινά βότανα και μπαχαρικά που θα χαρείτε να έχετε στο σπίτι σας. Από τη Σοφία Τριάντου.
13 Μαρτίου, 2022
Το Sinapis μας λέει ο Πλίνιος, χαρακτηρίστηκε από τον Πυθαγόρα ως το πιο σημαντικό από τα πικάντικα βότανα αφού κανένα άλλο δεν διεισδύει τόσο βαθιά στα ρουθούνια και στον εγκέφαλο. Από τη Σοφία Τριάντου.
27 Φεβρουαρίου, 2022
Πόσο επηρέασαν τα βότανα και οι φυτεύσεις τις διατροφικές συνήθειες και την καθημερινή ζωή των Ελλήνων και των Ρωμαίων; Σοφία Τριάντου
20 Φεβρουαρίου, 2022
Τα φυτά όπως και ο άνθρωπος θα αναζητήσουν την πηγή ενέργειας, τη σταθερότητα της ρίζας του και θα βρουν τρόπους να αποτρέψουν τους κινδύνους. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
30 Ιανουαρίου, 2022
Η Ελλάδα, ο μεσογειακός βοτανικός παράδεισος, αποτελεί τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη μιας πλούσιας χλωρίδας, προσφέροντας μια τεράστια ποικιλία φυτών που αγγίζει τις 6.500 χιλιάδες. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
23 Ιανουαρίου, 2022
Συνδυάστε μια μικρή ποσότητα χαμομηλιού, τζίντζερ και τσάι του βουνού, να σας ζεστάνει, να γευτείτε την υπέροχη γεύση του και απολαύστε το υπέροχο άρωμά του. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
16 Ιανουαρίου, 2022
Τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί για να συμβολίσουν, την αγάπη, την πίστη, τη μνήμη και την αφοσίωση, η συνολική τους σημασία χρονολογείται εδώ και αιώνες, ακόμη και χιλιετίες σε όλους τους πολιτισμούς. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
9 Ιανουαρίου, 2022
Τα κρεμμύδια θεωρούνταν η σούπερ τροφή στον Μεσαίωνα. Πολλές φορές οι άνθρωποι πλήρωναν το ενοίκιο τους με βολβούς κρεμμυδιού και ήταν συχνά ένα πολύτιμο δώρο. Από τη Σοφία Τριάντου.
31 Δεκεμβρίου, 2021
Το ρόδι, σύμβολο της γονιμότητας, της αναγέννησης και της ευημερίας για χιλιάδες χρόνια ακόμα και στην ελληνική μυθολογία. Από τη Σοφία Τριάντου.
12 Δεκεμβρίου, 2021
Μπαχαρίστε τα σπιτικά σας, τα φαγητά σας και τον χώρο σας, δημιουργούν ζεστά συναισθήματα και αναμνήσεις…Από τη Σοφία Τριάντου.
4 Ιουνίου, 2023
Η χρήση βοτάνων και μπαχαρικών έχει επηρεάσει την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία παθήσεων, τελετουργικούς σκοπούς και φυσικά τον αρωματισμό των τροφίμων. Από τη Σοφία Τριάντου.
28 Μαΐου, 2023
Εκτός από το ότι σας κρατά ενυδατωμένους, αυτό το εμπλουτισμένο νερό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση μιας σειράς δυσάρεστων συμπτωμάτων, όπως η δυσπεψία μετά το φαγητό. Από τη Σοφία Τριάντου.
14 Μαΐου, 2023
Φρέσκα ή αποξηραμένα, τα βότανα μπορούν να προσθέσουν λαχταριστή γεύση και άρωμα σε κάθε είδους πιάτο. Από τη Σοφία Τριάντου.
30 Απριλίου, 2023
Ο μάραθος έχει μεγάλη ιστορία όχι μόνο για τις γευστικές αρετές του αλλά και τις θεραπευτικές τις οποίες έχουμε παραμερίσει στις μέρες μας. Από τη Σοφία Τριάντου.
22 Απριλίου, 2023
Μία συνταγή για σούπα βοτάνων με φρέσκα μανιτάρια και πώς να αρωματίσετε τη σούπα σας με φρέσκα αλλά και αποξηραμένα βότανα. Από τη Σοφία Τριάντου.
9 Απριλίου, 2023
Από την αρχαιότητα το φυτό έχει συνδεθεί με αρκετούς μύθους και θεωρείται σύμβολο νίκης, δόξας, σοφίας και τιμής. Από τη Σοφία Τριάντου.
26 Μαρτίου, 2023
Το δεντρολίβανο φημίζεται για την ενίσχυση της μνήμης, γι' αυτό και θεωρείται σύμβολο της πίστης. Από τη Σοφία Τριάντου.
12 Μαρτίου, 2023
Η κόκκινη παπαρούνα έγινε σύμβολο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη σύγχρονη κουλτούρα, μιας και λέγεται ότι ήταν το πρώτο ζιζάνιο που εμφανίστηκε μετά τον πόλεμο. Από την Σοφία Τριάντου.
26 Φεβρουαρίου, 2023
Τα τριαντάφυλλα Damask είναι γνωστά για το εκλεκτό άρωμά τους και τα άνθη τους συλλέγονται για το ροδέλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία. Από τη Σοφία Τριάντου.
19 Φεβρουαρίου, 2023
Το υπέροχο χρώμα τους εκτός από μία μοναδική γεύση θα μας χαρίσει και μια ρόδινη εικόνα στο φλιτζάνι μας. Από τη Σοφία Τριάντου.
12 Φεβρουαρίου, 2023
Λόγω του ευχάριστου αρώματος και της γεύσης του, το Thymus x citriodorus βρίσκεται συνήθως σε διάφορα μείγματα τσαγιού βοτάνων και προσφέρεται ως καρύκευμα για πιάτα με ψάρι λόγω της διακριτικής του λεμονάτης γεύσης. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
29 Ιανουαρίου, 2023
Σχεδόν κάθε βότανο γνωστό στον Μεσαίωνα, είτε καλλιεργούταν σε κήπο είτε συλλεγόταν από την άγρια φύση, είχε τουλάχιστον μία και συνήθως αρκετές φαρμακευτικές χρήσεις. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
22 Ιανουαρίου, 2023
Το φύλλο τσουκνίδας είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη μείωση του αριθμού των ελευθέρων ριζών στο σύστημά σας. Από τη Σοφία Τριάντου.
15 Ιανουαρίου, 2023
Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα έχουν πάρει τη θέση τους στη μυθολογία ως ο πολυτιμότερος θησαυρός που δόθηκε στους ανθρώπους από τους θεούς ακόμη και στους προϊστορικούς χρόνους. Από τη Σοφία Τριάντου.
24 Δεκεμβρίου, 2022
Τα βότανα που παραδοσιακά συνδέονταν με τα Χριστούγεννα και τη γέννηση του Ιησού είναι εδώ να μας διηγηθούν τις ιστορίες τους… Από τη Σοφία Τριάντου.
11 Δεκεμβρίου, 2022
Η κανέλα περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, εμποδίζοντάς τις να βλάψουν τα κύτταρα του σώματος. Από τη Σοφία Τριάντου.
4 Δεκεμβρίου, 2022
Ένα πολυετές βότανο που αναπτύσσεται σε ψηλούς, λεπτούς μίσχους, πλούσιο σε βιταμίνη C και A. Από τη Σοφία Τριάντου.
14 Νοεμβρίου, 2022
Στο πλαίσιο της δημιουργίας Τράπεζας Διατήρησης Δασικού Γενετικού Υλικού στην Αμυγδαλέζα Αττικής, μικροί και μεγάλοι καλούνται να γνωρίσουν τη δράση και το κοινωνικό - περιβαλλοντικό αποτύπωμά της και μέσα από ξεναγήσεις και βιωματικά εργαστήρια να βουτήξουν στον κόσμο των φυτών ως οργανισμών και στην μυστική ζωή των δέντρων.
13 Νοεμβρίου, 2022
Τα κάστανα περιέχουν υψηλές ποσότητες καλίου και βιταμίνης C, B1, B2 σε επίπεδα παρόμοια με τα φρέσκα φρούτα. Από τη Σοφία Τριάντου.
6 Νοεμβρίου, 2022
Το ρόδι είναι ένα από τα «επτά είδη» που αναφέρονται στη Βίβλο. Χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για διακόσμηση και σε τελετές των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς και των μετέπειτα εορτών.
23 Οκτωβρίου, 2022
Στον Μεσαίωνα τα κρεμμύδια αποτελούσαν βασικό συστατικό των περισσότερων γευμάτων για τους φτωχότερους ανθρώπους της Ευρώπης, μαζί με τα φασόλια και το λάχανο. Από τη Σοφία Τριάντου.
2 Οκτωβρίου, 2022
Αρχίστε τη βοτανική σας φροντίδα με ένα βοτανόλουτρο προσώπου, μια περιποίηση που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε κήπο. Από τη Σοφία Τριάντου.
25 Σεπτεμβρίου, 2022
Τα βότανα είναι ένα μέρος της φύσης που εδώ και πολλά χρόνια μας βοηθούν στο δικό μας παιχνίδι με τον ύπνο. Από τη Σοφία Τριάντου.
11 Σεπτεμβρίου, 2022
Η χρήση του θυμιάματος χρονολογείται εδώ και χιλιετίες, αν και οι ουσίες που καίγονται μπορεί να διαφέρουν από τόπο σε τόπο, από εποχή σε εποχή. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
4 Σεπτεμβρίου, 2022
Η κολοκύθα είναι ένα λαχανικό με πλούσια σάρκα και μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
28 Αυγούστου, 2022
Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πιάτα μας χωρίς την υπέροχη γεύση των βοτάνων; Γράφει η Σοφία Τριάντου.
14 Αυγούστου, 2022
Ο καρπός της για όλους τους λαούς θεωρείται πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες, ιδιαίτερα η βιταμίνη C. Από τη Σοφία Τριάντου.
7 Αυγούστου, 2022
Επιστροφή στη φύση με τα βότανα να μας ανανεώνουν, να τονώνουν και να μας δίνουν νέα ενέργεια κάθε μέρα. Από τη Σοφία Τριάντου.
24 Ιουλίου, 2022
Μοναδική διαδικασία να βρίσκεσαι κάτω από τον σχίνο και να κεντάς τον κορμό του. Ήταν η στιγμή που κατάλαβα γιατί μοσχοβολά τόσο η μαστίχα. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
17 Ιουλίου, 2022
Η λουίζα, η λεμονιά των βοτανόκηπων που μας χαρίζει τις πολύτιμες αρετές της και τα υπέροχα αρώματά της. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
5 Ιουνίου, 2022
Οι ασφαλείς χρήσεις για τα βότανα της οικογένειας της μέντας. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
3 Ιουνίου, 2022
Επισκεφθήκαμε το δασικό εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και με πρωτοβουλία της Motor Oil στοχεύει να εκσυγχρονιστεί και να μετατραπεί σε Τράπεζα Διατήρησης Δασικού Γενετικού Υλικού.
29 Μαΐου, 2022
Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από ένα παγωμένο ποτήρι τσάι από βότανα μετά από μια κουραστική μέρα στην αυλή σας ή στο πράσινο μπαλκόνι σας. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
22 Μαΐου, 2022
Ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά βότανα στην ευρωπαϊκή κουζίνα και ένα από τα διασημότερα και σημαντικότερα αρτύματα τη χώρας μας. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
15 Μαΐου, 2022
Η πρώτη τεκμηριωμένη χρήση καλλυντικών χρονολογείται από το 3.000 π.Χ. από την αρχαία Αίγυπτο. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
8 Μαΐου, 2022
Ο ψιλοκομμένος μαϊντανός στις ψημένες πατάτες, ο βασιλικός στην καλοκαιρινή ντομάτα, ο κόλιανδρος στο κους κους και η φρέσκια ρίγανη στο πιάτο με τις ελιές και τα παξιμάδια πάντα είναι αυτά τα μικρά μυστικά των βοτάνων που χαρίζουν μοναδικές γευστικές απολαύσεις. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
1 Μαΐου, 2022
Μύρο και λιβάνι - οι «θησαυροί» που εκτιμώνται για τις ιερές και τελετουργικές τους χρήσεις, πριν από τους βιβλικούς χρόνους μέχρι σήμερα κι έχουν χρησιμοποιηθεί και ως φάρμακα. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
21 Απριλίου, 2022
Μανούρι ψητό με μαστίχα και δυόσμο, μια συνταγή που συνδυάζει τη μαστίχα με τον δυόσμο και θα μοσχοβολήσει το πασχαλινό τραπέζι σας. Από τη Σοφία Τριάντου.
10 Απριλίου, 2022
Οι χορτόπιτες από τσουκνίδες της εποχής, τα τελευταία χορταρικά που μας αποχαιρετούν σιγά σιγά και τα άγρια σπαράγγια, ένα γκουρμέ γεύμα για πολλούς, είναι μια αγαπημένη λύση για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. Από τη Σοφία Τριάντου.
3 Απριλίου, 2022
Το θυμάρι χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους, αντιπροσώπευε το στυλ και την ανωτερότητα στους Αρχαίους Έλληνες καθώς και τον ιπποτισμό στον Μεσαίωνα. Από τη Σοφία Τριάντου.
20 Μαρτίου, 2022
Ως λάτρεις του τσαγιού συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικά εξαιρετικά θεραπευτικά τσάγια φτιαγμένα από κοινά βότανα και μπαχαρικά που θα χαρείτε να έχετε στο σπίτι σας. Από τη Σοφία Τριάντου.
13 Μαρτίου, 2022
Το Sinapis μας λέει ο Πλίνιος, χαρακτηρίστηκε από τον Πυθαγόρα ως το πιο σημαντικό από τα πικάντικα βότανα αφού κανένα άλλο δεν διεισδύει τόσο βαθιά στα ρουθούνια και στον εγκέφαλο. Από τη Σοφία Τριάντου.
27 Φεβρουαρίου, 2022
Πόσο επηρέασαν τα βότανα και οι φυτεύσεις τις διατροφικές συνήθειες και την καθημερινή ζωή των Ελλήνων και των Ρωμαίων; Σοφία Τριάντου
20 Φεβρουαρίου, 2022
Τα φυτά όπως και ο άνθρωπος θα αναζητήσουν την πηγή ενέργειας, τη σταθερότητα της ρίζας του και θα βρουν τρόπους να αποτρέψουν τους κινδύνους. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
30 Ιανουαρίου, 2022
Η Ελλάδα, ο μεσογειακός βοτανικός παράδεισος, αποτελεί τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη μιας πλούσιας χλωρίδας, προσφέροντας μια τεράστια ποικιλία φυτών που αγγίζει τις 6.500 χιλιάδες. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
23 Ιανουαρίου, 2022
Συνδυάστε μια μικρή ποσότητα χαμομηλιού, τζίντζερ και τσάι του βουνού, να σας ζεστάνει, να γευτείτε την υπέροχη γεύση του και απολαύστε το υπέροχο άρωμά του. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
16 Ιανουαρίου, 2022
Τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί για να συμβολίσουν, την αγάπη, την πίστη, τη μνήμη και την αφοσίωση, η συνολική τους σημασία χρονολογείται εδώ και αιώνες, ακόμη και χιλιετίες σε όλους τους πολιτισμούς. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
9 Ιανουαρίου, 2022
Τα κρεμμύδια θεωρούνταν η σούπερ τροφή στον Μεσαίωνα. Πολλές φορές οι άνθρωποι πλήρωναν το ενοίκιο τους με βολβούς κρεμμυδιού και ήταν συχνά ένα πολύτιμο δώρο. Από τη Σοφία Τριάντου.
31 Δεκεμβρίου, 2021
Το ρόδι, σύμβολο της γονιμότητας, της αναγέννησης και της ευημερίας για χιλιάδες χρόνια ακόμα και στην ελληνική μυθολογία. Από τη Σοφία Τριάντου.
12 Δεκεμβρίου, 2021
Μπαχαρίστε τα σπιτικά σας, τα φαγητά σας και τον χώρο σας, δημιουργούν ζεστά συναισθήματα και αναμνήσεις…Από τη Σοφία Τριάντου.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Άκραμ Καν: «Τα σημερινά παιδιά, τα παιδιά του μέλλοντος έχουν εξαιρετικές ιδέες. Πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας μάθουν πώς να μεταμορφωθούμε»
«Αγόρι» του Ναγκίσα Όσιμα σε επανέκδοση: Μακριά, στην Ανδρομέδα
"Black Stone": Ο Σπύρος Ιακωβίδης μιλά για το βραβευμένο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του που εξερευνά την Ελληνίδα μάνα
"Milky Way" με την υπογραφή του Βασίλη Κεκάτου: Δείτε το teaser της πολυαναμενόμενης σειράς του MEGA