Επισκεφθήκαμε το δασικό εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και με πρωτοβουλία της Motor Oil στοχεύει να εκσυγχρονιστεί και να μετατραπεί σε Τράπεζα Διατήρησης Δασικού Γενετικού Υλικού.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από ένα παγωμένο ποτήρι τσάι από βότανα μετά από μια κουραστική μέρα στην αυλή σας ή στο πράσινο μπαλκόνι σας. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
Ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά βότανα στην ευρωπαϊκή κουζίνα και ένα από τα διασημότερα και σημαντικότερα αρτύματα τη χώρας μας. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
Ο ψιλοκομμένος μαϊντανός στις ψημένες πατάτες, ο βασιλικός στην καλοκαιρινή ντομάτα, ο κόλιανδρος στο κους κους και η φρέσκια ρίγανη στο πιάτο με τις ελιές και τα παξιμάδια πάντα είναι αυτά τα μικρά μυστικά των βοτάνων που χαρίζουν μοναδικές γευστικές απολαύσεις. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
Μύρο και λιβάνι - οι «θησαυροί» που εκτιμώνται για τις ιερές και τελετουργικές τους χρήσεις, πριν από τους βιβλικούς χρόνους μέχρι σήμερα κι έχουν χρησιμοποιηθεί και ως φάρμακα. Γράφει η Σοφία Τριάντου.
Μανούρι ψητό με μαστίχα και δυόσμο, μια συνταγή που συνδυάζει τη μαστίχα με τον δυόσμο και θα μοσχοβολήσει το πασχαλινό τραπέζι σας. Από τη Σοφία Τριάντου.
Οι χορτόπιτες από τσουκνίδες της εποχής, τα τελευταία χορταρικά που μας αποχαιρετούν σιγά σιγά και τα άγρια σπαράγγια, ένα γκουρμέ γεύμα για πολλούς, είναι μια αγαπημένη λύση για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. Από τη Σοφία Τριάντου.
Το θυμάρι χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους, αντιπροσώπευε το στυλ και την ανωτερότητα στους Αρχαίους Έλληνες καθώς και τον ιπποτισμό στον Μεσαίωνα. Από τη Σοφία Τριάντου.