Όλες οι εκθέσεις

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

25 Νοεμβρίου, 2022
Στο -1 της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ο οπτικός σου ορίζοντας τοποθετείται σε καλειδοσκόπιο, η ψυχεδελική γιορτή των The Callas ''Love Solidarity Death (L.S.D.)'' ξεκινά και εσύ βυθίζεσαι με οδηγό τα χρώματα, η εσωτερική σου ενέργεια αρχίζει να χορεύει δίπλα στις κεντημένες πάνω σε πίνακες Μαντόνες που κρέμονται γύρω σου και σε καλούν να ακολουθήσεις τον ρυθμό τους. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
24 Νοεμβρίου, 2022
Η έκθεση «Edvard Munch: Ένα ποίημα για τη ζωή, την αγάπη και τον θάνατο» στο Musée d'Orsay στο Παρίσι προσκαλεί να ξαναδούμε το έργο του Νορβηγού ζωγράφου στο σύνολό του, ακολουθώντας το νήμα μιας εικαστικής φιλοσοφίας που ήταν πάντα εφευρετική.
24 Νοεμβρίου, 2022
«Οι εγκλεισμοί είναι πολλαπλοί»: Ο Δημήτρης Τρίκας μάς βάζει στον κόσμο των «Εγκλεισμών», την μεγάλης κλίμακας και πνοής έκθεση που επιμελείται στο Δρομοκαΐτειο και μαζί διερευνούμε την την έννοια του εγκλεισμού στο σήμερα. Από τον Γιώργο Βουδικλάρη.
23 Νοεμβρίου, 2022
Καθώς περιφέρεσαι στην αναδρομική έκθεση της Kamala Ibrahim Ishag στην Serpentine Gallery στο Λονδίνο, τα δάνειά της από μεγάλα ονόματα της δυτικής τέχνης είναι τόσο εμφανή όσο χρειάζεται ώστε να αναδειχθεί αυτό το συνεχές, η ενότητα μεταξύ των λαών αλλά και μεταξύ ανθρώπων και φύσης, μεταξύ χώρου και χρόνου και οργανικού και ανόργανου. Γράφει η Γκέλυ Γρυντάκη.
21 Νοεμβρίου, 2022
Με αφορμή την επιμέλεια της συλλογής έργων τέχνης του W Costa Navarino, συζητάμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Μπιενάλε της Αθήνας Poka-Yio για την τέχνη στο δημόσιο χώρο και όχι μόνο. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
17 Νοεμβρίου, 2022
Περιηγηθήκαμε στην έκθεση «Η αδρή ουσία των πραγμάτων» με το φακό της Έλλης Παπαδημητρίου στο Μουσείο Μπενάκη - Πινακοθήκη Γκίκα, μέσα από κλικ τραβηγμένα από το 1928 έως τις αρχές της δεκαετίας του '50, άλλοτε στην ύπαιθρο της Ηπείρου και της Μακεδονίας, άλλοτε στις θάλασσες και τα σοκάκια των νησιών του Αιγαίου και άλλοτε στους αθηναϊκούς δρόμους. Γράφει η Ζωή Λυμπέρη.
16 Νοεμβρίου, 2022
Στο Palazzo Barberini στη Ρώμη ολοκληρώνεται η περιοδεία της εντυπωσιακής τριάδας εκθέσεων “Annibale Carracci. The frescoes of the Herrera chapel” που ενώνουν και πάλι τις τοιχογραφίες του Annibale Carracci στον τόπο τους.
14 Νοεμβρίου, 2022
Η νέα ανάθεση του Barbican για την έκθεση που φιλοξενεί στον χώρο του The Curve είναι αφιερωμένη στις Ιρανές γυναίκες καλλιτέχνιδες που μεσουράνησαν πριν την Ιρανική Επανάσταση του 1979.