ελc Reporter

O ελc Reporter μοιράζεται μαζί σας επίκαιρα θέματα, που συνδέουν τον πολιτισμό με την πολιτική και την κοινωνία

26 Σεπτεμβρίου, 2022
Σε ένα γεμάτο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τρεις γενιές ακροατών να απολαμβάνουν ένα άκρως μυσταγωγικό ταξίδι, οι Madrugada μας έδειξαν επί σκηνής τον καλύτερο τους εαυτό. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
21 Σεπτεμβρίου, 2022
Η ψυχή του Leonard Cohen γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934 για να ενδυναμώσει την ψευδαίσθηση της αιωνιότητας του ανθρώπινου. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
20 Σεπτεμβρίου, 2022
Ο William Klein, ένας γίγαντας στον κόσμο της φωτογραφίας που εκπροσωπείται σε μουσεία σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
18 Σεπτεμβρίου, 2022
Το κοινό ζητούσε να παίξει πιο γνωστά τραγούδια, και ο Jimi δεν τους απογοήτευσε, με μια καταπληκτική εκτέλεση του “Foxy Lady” από τον πρώτο του δίσκο, κατά την οποία επιστράτευσε όλα τα κιθαριστικά του κόλπα που αγαπούσε το κοινό.
17 Σεπτεμβρίου, 2022
Μια ματιά στα highlights του φετινού καλλιτεχνικού προγραμματισμού της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, με Romain Gavras, John Malkovich, Ρομέο Καστελούτσι, Γιάννη Οικονομίδη, Δημήτρη Καραντζά και Ευριπίδη Λασκαρίδη, ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα ξετυλίξουν τις ιστορίες τους επί σκηνής.
14 Σεπτεμβρίου, 2022
Όλα όσα είδαμε στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που αναζητά το πάθος σε ταινίες όλο και πιο άρτιες τεχνικά. Από την Άννα Ρούτση.
13 Σεπτεμβρίου, 2022
To ελc αποκλειστικά στα backstage της επίσημης φωτογράφισης για τη νέα παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Η Χάιντι και τα βουνά» - μια φωτογράφιση στους αιθέρες μέσα σε ένα πολύχρωμο αερόστατο. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
11 Σεπτεμβρίου, 2022
City walk λίγο πριν την επιστροφή στα σχολεία, ανάμεσα σε εκθέσεις, βιβλία, μια συναυλία αλλά και ένα μεγάλο δίλημμα. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
4 Σεπτεμβρίου, 2022
Υπόσχεση εξόδου για σήμερα, με μια κυριακάτικη βόλτα στην Αθήνα ανάμεσα σε εκθέσεις, βιβλία και μυθικές φιγούρες. Γράφει η Πέπη Νικολοπούλου.
2 Σεπτεμβρίου, 2022
Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο Ηρώδειο, για τα τρία χρόνια από τον θάνατο του κιθαρίστα και ιδρυτικού μέλους των Socrates Drank the Conium, Γιάννη Σπάθα, θυμόμαστε κάποιες στιγμές-σταθμούς στην πορεία του θρυλικού συγκροτήματος από τον Πειραιά μέχρι την Αμερική. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Έμμα Δοξιάδη: «Η βιωσιμότητα στον οπτικοακουστικό τομέα χαρακτηρίζεται ως πολυτέλεια, αλλά θα είναι απαίτηση συντομότερα από ό,τι νομίζεις»
The Podium - Μια φούξια οροφή για να ατενίζεις την πόλη του Ρότερνταμ
Το ΚΨΜ στο Μετς είναι ένα ψιλικατζίδικο βγαλμένο απ’ τα πιο pop art όνειρα
Επισκέψιμα για καταδύσεις αναψυχής 11 ναυάγια - μνημεία