food culture

Συνταγές, νέα, αφιερώματα, ό,τι ξεχωρίζουμε από το χώρο της διατροφικής και γαστρονομικής κουλτούρας

30 Μαΐου, 2023
Το Chalkida Street Food Festival επιστρέφει για 3 ημέρες τον Ιούνιο.
23 Μαΐου, 2023
Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μάιου, διοργανώνεται ένα διήμερο, αφιερωμένο στο ρεβίθι Γρεβενών, τους παραγωγούς και μεταποιητές του.
17 Μαΐου, 2023
Από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου ο περιώνυμος Μαλβαζίας οίνος αναδεικνύει το άρωμα και τον πολιτισμό του, την γεύση και την ιστορία του, στο πρώτο διεθνές Malvasia Festival της Μονεμβασιάς.
2 Μαΐου, 2023
Την Παρασκευή 5 Μαΐου το Athens Street Food Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας θα ανοίξει ξανά τις πόρτες και τους φούρνους του, γεμάτο γευστικές εκπλήξεις από κάθε γωνιά του γευστικού γαλαξία.
21 Απριλίου, 2023
Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής στις 4 και 22 Μαΐου.
15 Μαρτίου, 2023
Το Buba Bistrot Exotique διοργανώνει ένα multi-layered απογευματινό event στις 19 Μαρτίου.
4 Μαρτίου, 2023
To ΟΚΑΥ initiative space παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “School of fine bakery”.
23 Ιανουαρίου, 2023
To Chocolate Fest ‘23 έρχεται από τις 10 έως και τις 14 Φεβρουαρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.
25 Δεκεμβρίου, 2022
Παρέλαση εκλεκτών. Στιγμών και γεύσεων. Προσώπων, ιστοριών και αρωμάτων στο γοητευτικότερο «μπαλκόνι» της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Δεκεμβρίου, 2022
Μια συνταγή για κολοκυθόσουπα - ένα πιάτο που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις και μας μεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Από την Ιωάννα Χαλμούκη [pasta-flora].
20 Νοεμβρίου, 2022
Μια νόστιμη συνταγή με καλαμποκάλευρο, που συνδυάζει τις αλμυρές νότες του δεντρολίβανου, την υπέροχη γεύση του καρυδιού με τη γλύκα του μελιού. Από τη Σοφία Τριάντου.
7 Οκτωβρίου, 2022
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στη γαστρονομία των νησιών μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και την εκπροσώπησή της σε διεθνείς γαστρονομικούς διαγωνισμούς.
23 Ιουνίου, 2022
Το El Resto Bar στο Πήλιο αναδείχθηκε μέσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο πλαίσιο του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας.
6 Μαΐου, 2022
Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει για το 2022 ανανεωμένο και για 2 τριήμερα, 13 – 15 & 20 – 22 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ - TIF Helexpo.
30 Απριλίου, 2022
Από την Παρασκευή 6 Μαΐου, το Athens Street Food Festival ανάβει ξανά τους φούρνους του για να υποδεχτεί όλους τους foodies.
16 Απριλίου, 2022
Λαχταριστές νηστίσιμες μπουκίτσες για όλες τις ώρες της ημέρας από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου. [ΕΑΤpetit].
3 Απριλίου, 2022
Η μπρουσκέτα πρωτοεμφανίστηκε στην αρχαία Ρώμη τον 15ο αιώνα μ.Χ., όταν οι ντόπιοι ελαιοπαραγωγοί μετέφεραν τις ελιές τους στο ελαιοτριβείο για την παραγωγή του ελαιόλαδου και δοκίμαζαν τη νέα τους παραγωγή χρησιμοποιώντας ψωμί. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου. [ΕΑΤpetit]
27 Μαρτίου, 2022
Ένα άρθρο-ωδή στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς μικρής κλίμακας που έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους για την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, οι οποίοι αξιοποιούν με λεπτούς χειρισμούς ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική ύπαιθρος, από τον Έβρο έως την Κρήτη.
19 Μαρτίου, 2022
Η food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit] γράφει για τον «βιασμό» της τροφής μέσω της θεωρητικής ικανοποίησης των καταναλωτικών απαιτήσεων και τον βωμό του χρήματος.
5 Μαρτίου, 2022
Η λιτή διατροφή ενόψει της επικείμενης νηστείας, καθώς και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επιβάλλει μια ταπεινότητα, με οδήγησαν να ετοιμάσω μια απλή φάβα από λαθούρι σε τρεις εκδοχές. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
20 Φεβρουαρίου, 2022
Ας παρατηρήσουμε ό,τι όμορφο συμβαίνει γύρω μας και ίσως έτσι υποδεχτούμε το bliss στην καθημερινότητά μας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
14 Φεβρουαρίου, 2022
Μάθετε πώς να ετοιμάσετε σε λίγο χρόνο ένα εξαιρετικό, ρομαντικό δείπνο, με λίγο κόπο, καλά υλικά και αγάπη.
6 Φεβρουαρίου, 2022
Η διασύνδεση των επαγγελματιών εστίασης με τον αγρό, δεν είναι μια φευγαλέα τάση αλλά μια αυθεντική στάση ζωής. Γράφει η Βάσω Γιατσίδου.
5 Φεβρουαρίου, 2022
Μια απλή, εύκολη και γρήγορη σούπα με παραδοσιακό χυλοπιτάκι λίγο κρεμμύδι, σκόρδο, καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο. Λίγα υλικά αρκούν για να δημιουργήσεις ένα φαγητό ελαφρύ και νόστιμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
29 Ιανουαρίου, 2022
Η πρώτη συνταγή για το 2022 είναι ένα πυκνό και υγρό κέικ που μπορεί κάλλιστα να καταναλωθεί ως πρωινό συνοδεία καφέ ή τσαγιού ή ως βραδινό με ένα ποτήρι γάλα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
14 Ιανουαρίου, 2022
Γνωρίζουμε το πρότυπο οινοποιείο Ρούβαλη που δραστηριοποιείται στην «ηρωική αμπελουργία» από το 1990 δημιουργώντας ''extreme'' κρασιά στην ορεινή Αιγιάλεια.
2 Ιανουαρίου, 2022
Αν μπορούμε να διεκδικήσουμε ειρηνικά κάτι, αυτό είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και τους κύκλους της Φύσης. Από τη Βάσω Γιατσίδου.
19 Δεκεμβρίου, 2021
Και μην ξεχάσετε μετά το γεύμα σερβίρετε ένα τσάι από φρέσκα φύλλα μέντας για να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας για την επόμενη γεύση, αυτή των γλυκών. Aπό τη Σοφία Τριάντου.
14 Δεκεμβρίου, 2021
Περιηγηθείτε στον παραμυθένιο κόσμο του kilikeio, ανακαλύψτε τη φιλοσοφία, τα ποιοτικά, αλλά και ξεχωριστά προϊόντα του, που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
28 Νοεμβρίου, 2021
Η τροφή κάνει εποχικούς κύκλους, σαν να μας προ(σ)καλεί να συνδεθούμε και να τιμήσουμε την αστική παραγωγή τροφής μέσω της συγκομιδής. Από τη Βάσω Γιατσίδου.
26 Νοεμβρίου, 2021
Το Chocolate Fest, το πιο σοκολατένιο φεστιβάλ επιστρέφει με χριστουγεννιάτικη διάθεση, από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι.
8 Νοεμβρίου, 2021
O πρόεδρος της τυροκομικής εταιρείας Ρούσσας Α.Ε., κ. Αλέξανδρος Μποτός μιλά στο ελc για τη διαδρομή της από το 1952 ως οικογενειακή επιχείρηση με κληρονομιά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής φέτας από τους νομάδες προγόνους της, τους Σαρακατσάνους, αλλά και την παραγωγή του ντοκιμαντέρ ''Οι Νομάδες των Αγράφων'' με θέμα τη ποιμενική ζωή τους.
24 Οκτωβρίου, 2021
Πώς κατάφεραν να γίνουν τα τρόφιμα τόσο κοσμογυρισμένα; Τελικά, το τοπικό είναι το νέο παγκόσμιο ή πρόκειται για άλλον έναν αστικό μύθο; Γράφει η Βάσω Γιατσίδου.
25 Σεπτεμβρίου, 2021
Το Burger Fest επιστρέφει από την 1η Οκτωβρίου για δύο γευστικά τριήμερα στο Ο.Α.Κ.Α.
25 Σεπτεμβρίου, 2021
Η κατανόηση και η εφαρμογή των καταναλωτικών επιλογών μας σε ένα βιομηχανοποιημένο περιβάλλον παραγωγής τροφίμων. Από τη Βάσω Γιατσίδου.
23 Ιουνίου, 2021
To El Resto bar του ανανεωμένου Agapitos Villas and Guesthouses υποδέχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον διεθνούς φήμης Έλληνα chef Κίμωνα Λιγδά.
19 Ιουνίου, 2021
Η ιστορία της μελιτζάνας στον χρόνο και μια εύκολη συνταγή με ψητές μελιτζάνες και νόστιμο γλυκόξινο ντρέσινγκ φτιαγμένο με ελαιόλαδο, μελάσα και σκόρδο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
13 Ιουνίου, 2021
Για σένα που θυμάσαι το παγωτό ξυλάκι που είχε σχήμα πατούσας και θέλεις να ξαναζήσεις μια στιγμή χαράς φτιάχνοντας το δικό σου σπιτικό παγωτό, μια απλή συνταγή για παγωτό ξυλάκι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
5 Ιουνίου, 2021
Η τάρτα και η ιστορία της στον χρόνο και μια συνταγή για αλμυρή τάρτα λαχανικών με αγκινάρες, φρέσκο σπανάκι, κρεμμυδάκια και δυόσμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
29 Μαΐου, 2021
Η ελληνική φάβα και το χταποδάκι είναι πρωταγωνιστές του θέρους και στο χέρι σου είναι να φτιάξεις και να απολαύσεις ένα νόστιμο γεύμα, αρκεί μόνο να το θέλεις. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
22 Μαΐου, 2021
Μια εναλλακτική εκδοχή του crumble όπου δεν περιέχει αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη αλλά βρώμη, λάδι καρύδας και σιρόπι σφενδάμου. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
15 Μαΐου, 2021
Το κουσκούς και η καταγωγή του μαζί με μια εύκολη συνταγή με λαχανικά και λαδολέμονο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
2 Μαΐου, 2021
Μια γλυκιά τάρτα με έντονη γεύση και άρωμα από φρέσκα λεμόνια που δεν περιλαμβάνει ζάχαρη, αλεύρι ή βούτυρο και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
28 Απριλίου, 2021
Οι μύθοι και η θρεπτική αξία του tofu και μία εύκολη παρασκευή με φράουλες, τώρα που είναι και η εποχή της. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
24 Απριλίου, 2021
Η ιστορία του αβοκάντο που πρωτοεμφανίστηκε στο μακρινό Μεξικό και μια εύκολη πρόταση για πρωινό με το νόστιμο θρεπτικό φρούτο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
17 Απριλίου, 2021
Μια εύκολη συνταγή για νηστίσιμους ρεβιθοκεφτέδες φούρνου φτιαγμένους με κρεμμύδι και μπόλικα μυρωδικά. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
16 Απριλίου, 2021
Ένα 24ωρο συντροφιά με γεύσεις από την οικογένεια Αργουδέλη και το ταχίνι της πιστό στη συνταγή 100 ετών, σε νέες απολαυστικές εκδοχές.
14 Απριλίου, 2021
Ένα νοερό γαστρονομικό ταξίδι στην Ιαπωνία και μια νόστιμη εναλλακτική συνταγή για όποιον νηστεύει ή θέλει να αποφύγει την κατανάλωση κρέατος. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
10 Απριλίου, 2021
Μια θεσπέσια συνταγή αν θέλεις να «καμουφλάρεις» τα ρεβίθια σε ένα πεντανόστιμο σνακ και για τα παιδιά ή να αναθεωρήσεις την άποψή σου για τα κλασικά γλυκά και τυποποιημένα σνακ. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
7 Απριλίου, 2021
Mια διαφορετική συνταγή για cupcakes μιας και είναι άνευ ζάχαρης, αυγών και βουτύρου αλλά περιέχει εναλλακτικά υλικά όπως βασιλικούς χουρμάδες, χαρουπόμελο και κρέμα καρύδας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
30 Μαΐου, 2023
Το Chalkida Street Food Festival επιστρέφει για 3 ημέρες τον Ιούνιο.
23 Μαΐου, 2023
Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μάιου, διοργανώνεται ένα διήμερο, αφιερωμένο στο ρεβίθι Γρεβενών, τους παραγωγούς και μεταποιητές του.
17 Μαΐου, 2023
Από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου ο περιώνυμος Μαλβαζίας οίνος αναδεικνύει το άρωμα και τον πολιτισμό του, την γεύση και την ιστορία του, στο πρώτο διεθνές Malvasia Festival της Μονεμβασιάς.
2 Μαΐου, 2023
Την Παρασκευή 5 Μαΐου το Athens Street Food Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας θα ανοίξει ξανά τις πόρτες και τους φούρνους του, γεμάτο γευστικές εκπλήξεις από κάθε γωνιά του γευστικού γαλαξία.
21 Απριλίου, 2023
Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής στις 4 και 22 Μαΐου.
15 Μαρτίου, 2023
Το Buba Bistrot Exotique διοργανώνει ένα multi-layered απογευματινό event στις 19 Μαρτίου.
4 Μαρτίου, 2023
To ΟΚΑΥ initiative space παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “School of fine bakery”.
23 Ιανουαρίου, 2023
To Chocolate Fest ‘23 έρχεται από τις 10 έως και τις 14 Φεβρουαρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.
25 Δεκεμβρίου, 2022
Παρέλαση εκλεκτών. Στιγμών και γεύσεων. Προσώπων, ιστοριών και αρωμάτων στο γοητευτικότερο «μπαλκόνι» της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
23 Δεκεμβρίου, 2022
Μια συνταγή για κολοκυθόσουπα - ένα πιάτο που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις και μας μεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Από την Ιωάννα Χαλμούκη [pasta-flora].
20 Νοεμβρίου, 2022
Μια νόστιμη συνταγή με καλαμποκάλευρο, που συνδυάζει τις αλμυρές νότες του δεντρολίβανου, την υπέροχη γεύση του καρυδιού με τη γλύκα του μελιού. Από τη Σοφία Τριάντου.
7 Οκτωβρίου, 2022
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στη γαστρονομία των νησιών μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και την εκπροσώπησή της σε διεθνείς γαστρονομικούς διαγωνισμούς.
23 Ιουνίου, 2022
Το El Resto Bar στο Πήλιο αναδείχθηκε μέσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο πλαίσιο του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας.
6 Μαΐου, 2022
Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει για το 2022 ανανεωμένο και για 2 τριήμερα, 13 – 15 & 20 – 22 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ - TIF Helexpo.
30 Απριλίου, 2022
Από την Παρασκευή 6 Μαΐου, το Athens Street Food Festival ανάβει ξανά τους φούρνους του για να υποδεχτεί όλους τους foodies.
16 Απριλίου, 2022
Λαχταριστές νηστίσιμες μπουκίτσες για όλες τις ώρες της ημέρας από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου. [ΕΑΤpetit].
3 Απριλίου, 2022
Η μπρουσκέτα πρωτοεμφανίστηκε στην αρχαία Ρώμη τον 15ο αιώνα μ.Χ., όταν οι ντόπιοι ελαιοπαραγωγοί μετέφεραν τις ελιές τους στο ελαιοτριβείο για την παραγωγή του ελαιόλαδου και δοκίμαζαν τη νέα τους παραγωγή χρησιμοποιώντας ψωμί. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου. [ΕΑΤpetit]
27 Μαρτίου, 2022
Ένα άρθρο-ωδή στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς μικρής κλίμακας που έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους για την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, οι οποίοι αξιοποιούν με λεπτούς χειρισμούς ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική ύπαιθρος, από τον Έβρο έως την Κρήτη.
19 Μαρτίου, 2022
Η food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit] γράφει για τον «βιασμό» της τροφής μέσω της θεωρητικής ικανοποίησης των καταναλωτικών απαιτήσεων και τον βωμό του χρήματος.
5 Μαρτίου, 2022
Η λιτή διατροφή ενόψει της επικείμενης νηστείας, καθώς και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επιβάλλει μια ταπεινότητα, με οδήγησαν να ετοιμάσω μια απλή φάβα από λαθούρι σε τρεις εκδοχές. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
20 Φεβρουαρίου, 2022
Ας παρατηρήσουμε ό,τι όμορφο συμβαίνει γύρω μας και ίσως έτσι υποδεχτούμε το bliss στην καθημερινότητά μας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
14 Φεβρουαρίου, 2022
Μάθετε πώς να ετοιμάσετε σε λίγο χρόνο ένα εξαιρετικό, ρομαντικό δείπνο, με λίγο κόπο, καλά υλικά και αγάπη.
6 Φεβρουαρίου, 2022
Η διασύνδεση των επαγγελματιών εστίασης με τον αγρό, δεν είναι μια φευγαλέα τάση αλλά μια αυθεντική στάση ζωής. Γράφει η Βάσω Γιατσίδου.
5 Φεβρουαρίου, 2022
Μια απλή, εύκολη και γρήγορη σούπα με παραδοσιακό χυλοπιτάκι λίγο κρεμμύδι, σκόρδο, καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο. Λίγα υλικά αρκούν για να δημιουργήσεις ένα φαγητό ελαφρύ και νόστιμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
29 Ιανουαρίου, 2022
Η πρώτη συνταγή για το 2022 είναι ένα πυκνό και υγρό κέικ που μπορεί κάλλιστα να καταναλωθεί ως πρωινό συνοδεία καφέ ή τσαγιού ή ως βραδινό με ένα ποτήρι γάλα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
14 Ιανουαρίου, 2022
Γνωρίζουμε το πρότυπο οινοποιείο Ρούβαλη που δραστηριοποιείται στην «ηρωική αμπελουργία» από το 1990 δημιουργώντας ''extreme'' κρασιά στην ορεινή Αιγιάλεια.
2 Ιανουαρίου, 2022
Αν μπορούμε να διεκδικήσουμε ειρηνικά κάτι, αυτό είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και τους κύκλους της Φύσης. Από τη Βάσω Γιατσίδου.
19 Δεκεμβρίου, 2021
Και μην ξεχάσετε μετά το γεύμα σερβίρετε ένα τσάι από φρέσκα φύλλα μέντας για να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας για την επόμενη γεύση, αυτή των γλυκών. Aπό τη Σοφία Τριάντου.
14 Δεκεμβρίου, 2021
Περιηγηθείτε στον παραμυθένιο κόσμο του kilikeio, ανακαλύψτε τη φιλοσοφία, τα ποιοτικά, αλλά και ξεχωριστά προϊόντα του, που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
28 Νοεμβρίου, 2021
Η τροφή κάνει εποχικούς κύκλους, σαν να μας προ(σ)καλεί να συνδεθούμε και να τιμήσουμε την αστική παραγωγή τροφής μέσω της συγκομιδής. Από τη Βάσω Γιατσίδου.
26 Νοεμβρίου, 2021
Το Chocolate Fest, το πιο σοκολατένιο φεστιβάλ επιστρέφει με χριστουγεννιάτικη διάθεση, από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι.
8 Νοεμβρίου, 2021
O πρόεδρος της τυροκομικής εταιρείας Ρούσσας Α.Ε., κ. Αλέξανδρος Μποτός μιλά στο ελc για τη διαδρομή της από το 1952 ως οικογενειακή επιχείρηση με κληρονομιά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής φέτας από τους νομάδες προγόνους της, τους Σαρακατσάνους, αλλά και την παραγωγή του ντοκιμαντέρ ''Οι Νομάδες των Αγράφων'' με θέμα τη ποιμενική ζωή τους.
24 Οκτωβρίου, 2021
Πώς κατάφεραν να γίνουν τα τρόφιμα τόσο κοσμογυρισμένα; Τελικά, το τοπικό είναι το νέο παγκόσμιο ή πρόκειται για άλλον έναν αστικό μύθο; Γράφει η Βάσω Γιατσίδου.
25 Σεπτεμβρίου, 2021
Το Burger Fest επιστρέφει από την 1η Οκτωβρίου για δύο γευστικά τριήμερα στο Ο.Α.Κ.Α.
25 Σεπτεμβρίου, 2021
Η κατανόηση και η εφαρμογή των καταναλωτικών επιλογών μας σε ένα βιομηχανοποιημένο περιβάλλον παραγωγής τροφίμων. Από τη Βάσω Γιατσίδου.
23 Ιουνίου, 2021
To El Resto bar του ανανεωμένου Agapitos Villas and Guesthouses υποδέχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον διεθνούς φήμης Έλληνα chef Κίμωνα Λιγδά.
19 Ιουνίου, 2021
Η ιστορία της μελιτζάνας στον χρόνο και μια εύκολη συνταγή με ψητές μελιτζάνες και νόστιμο γλυκόξινο ντρέσινγκ φτιαγμένο με ελαιόλαδο, μελάσα και σκόρδο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
13 Ιουνίου, 2021
Για σένα που θυμάσαι το παγωτό ξυλάκι που είχε σχήμα πατούσας και θέλεις να ξαναζήσεις μια στιγμή χαράς φτιάχνοντας το δικό σου σπιτικό παγωτό, μια απλή συνταγή για παγωτό ξυλάκι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
5 Ιουνίου, 2021
Η τάρτα και η ιστορία της στον χρόνο και μια συνταγή για αλμυρή τάρτα λαχανικών με αγκινάρες, φρέσκο σπανάκι, κρεμμυδάκια και δυόσμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
29 Μαΐου, 2021
Η ελληνική φάβα και το χταποδάκι είναι πρωταγωνιστές του θέρους και στο χέρι σου είναι να φτιάξεις και να απολαύσεις ένα νόστιμο γεύμα, αρκεί μόνο να το θέλεις. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
22 Μαΐου, 2021
Μια εναλλακτική εκδοχή του crumble όπου δεν περιέχει αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη αλλά βρώμη, λάδι καρύδας και σιρόπι σφενδάμου. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
15 Μαΐου, 2021
Το κουσκούς και η καταγωγή του μαζί με μια εύκολη συνταγή με λαχανικά και λαδολέμονο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
2 Μαΐου, 2021
Μια γλυκιά τάρτα με έντονη γεύση και άρωμα από φρέσκα λεμόνια που δεν περιλαμβάνει ζάχαρη, αλεύρι ή βούτυρο και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
28 Απριλίου, 2021
Οι μύθοι και η θρεπτική αξία του tofu και μία εύκολη παρασκευή με φράουλες, τώρα που είναι και η εποχή της. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
24 Απριλίου, 2021
Η ιστορία του αβοκάντο που πρωτοεμφανίστηκε στο μακρινό Μεξικό και μια εύκολη πρόταση για πρωινό με το νόστιμο θρεπτικό φρούτο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
17 Απριλίου, 2021
Μια εύκολη συνταγή για νηστίσιμους ρεβιθοκεφτέδες φούρνου φτιαγμένους με κρεμμύδι και μπόλικα μυρωδικά. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
16 Απριλίου, 2021
Ένα 24ωρο συντροφιά με γεύσεις από την οικογένεια Αργουδέλη και το ταχίνι της πιστό στη συνταγή 100 ετών, σε νέες απολαυστικές εκδοχές.
14 Απριλίου, 2021
Ένα νοερό γαστρονομικό ταξίδι στην Ιαπωνία και μια νόστιμη εναλλακτική συνταγή για όποιον νηστεύει ή θέλει να αποφύγει την κατανάλωση κρέατος. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
10 Απριλίου, 2021
Μια θεσπέσια συνταγή αν θέλεις να «καμουφλάρεις» τα ρεβίθια σε ένα πεντανόστιμο σνακ και για τα παιδιά ή να αναθεωρήσεις την άποψή σου για τα κλασικά γλυκά και τυποποιημένα σνακ. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
7 Απριλίου, 2021
Mια διαφορετική συνταγή για cupcakes μιας και είναι άνευ ζάχαρης, αυγών και βουτύρου αλλά περιέχει εναλλακτικά υλικά όπως βασιλικούς χουρμάδες, χαρουπόμελο και κρέμα καρύδας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

"Black Stone": Ο Σπύρος Ιακωβίδης μιλά για το βραβευμένο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του που εξερευνά την Ελληνίδα μάνα
"Milky Way" με την υπογραφή του Βασίλη Κεκάτου: Δείτε το teaser της πολυαναμενόμενης σειράς του MEGA
Η Irene Solà και ο Sergio Ramírez έρχονται στην Ελλάδα
Ανακοινώθηκαν οι shortlist των φετινών Βραβείων Βιβλίου Public