Από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου ο περιώνυμος Μαλβαζίας οίνος αναδεικνύει το άρωμα και τον πολιτισμό του, την γεύση και την ιστορία του, στο πρώτο διεθνές Malvasia Festival της Μονεμβασιάς.
Την Παρασκευή 5 Μαΐου το Athens Street Food Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας θα ανοίξει ξανά τις πόρτες και τους φούρνους του, γεμάτο γευστικές εκπλήξεις από κάθε γωνιά του γευστικού γαλαξία.
Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής στις 4 και 22 Μαΐου.
Παρέλαση εκλεκτών. Στιγμών και γεύσεων. Προσώπων, ιστοριών και αρωμάτων στο γοητευτικότερο «μπαλκόνι» της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
Μια συνταγή για κολοκυθόσουπα - ένα πιάτο που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις και μας μεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Από την Ιωάννα Χαλμούκη [pasta-flora].
Μια νόστιμη συνταγή με καλαμποκάλευρο, που συνδυάζει τις αλμυρές νότες του δεντρολίβανου, την υπέροχη γεύση του καρυδιού με τη γλύκα του μελιού. Από τη Σοφία Τριάντου.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στη γαστρονομία των νησιών μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και την εκπροσώπησή της σε διεθνείς γαστρονομικούς διαγωνισμούς.
Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει για το 2022 ανανεωμένο και για 2 τριήμερα, 13 – 15 & 20 – 22 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ - TIF Helexpo.
Η μπρουσκέτα πρωτοεμφανίστηκε στην αρχαία Ρώμη τον 15ο αιώνα μ.Χ., όταν οι ντόπιοι ελαιοπαραγωγοί μετέφεραν τις ελιές τους στο ελαιοτριβείο για την παραγωγή του ελαιόλαδου και δοκίμαζαν τη νέα τους παραγωγή χρησιμοποιώντας ψωμί. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου. [ΕΑΤpetit]
Ένα άρθρο-ωδή στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς μικρής κλίμακας που έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους για την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, οι οποίοι αξιοποιούν με λεπτούς χειρισμούς ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική ύπαιθρος, από τον Έβρο έως την Κρήτη.
Η food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit] γράφει για τον «βιασμό» της τροφής μέσω της θεωρητικής ικανοποίησης των καταναλωτικών απαιτήσεων και τον βωμό του χρήματος.
Η λιτή διατροφή ενόψει της επικείμενης νηστείας, καθώς και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επιβάλλει μια ταπεινότητα, με οδήγησαν να ετοιμάσω μια απλή φάβα από λαθούρι σε τρεις εκδοχές. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Ας παρατηρήσουμε ό,τι όμορφο συμβαίνει γύρω μας και ίσως έτσι υποδεχτούμε το bliss στην καθημερινότητά μας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια απλή, εύκολη και γρήγορη σούπα με παραδοσιακό χυλοπιτάκι λίγο κρεμμύδι, σκόρδο, καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο. Λίγα υλικά αρκούν για να δημιουργήσεις ένα φαγητό ελαφρύ και νόστιμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η πρώτη συνταγή για το 2022 είναι ένα πυκνό και υγρό κέικ που μπορεί κάλλιστα να καταναλωθεί ως πρωινό συνοδεία καφέ ή τσαγιού ή ως βραδινό με ένα ποτήρι γάλα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Γνωρίζουμε το πρότυπο οινοποιείο Ρούβαλη που δραστηριοποιείται στην «ηρωική αμπελουργία» από το 1990 δημιουργώντας ''extreme'' κρασιά στην ορεινή Αιγιάλεια.
Και μην ξεχάσετε μετά το γεύμα σερβίρετε ένα τσάι από φρέσκα φύλλα μέντας για να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας για την επόμενη γεύση, αυτή των γλυκών. Aπό τη Σοφία Τριάντου.
Περιηγηθείτε στον παραμυθένιο κόσμο του kilikeio, ανακαλύψτε τη φιλοσοφία, τα ποιοτικά, αλλά και ξεχωριστά προϊόντα του, που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Η τροφή κάνει εποχικούς κύκλους, σαν να μας προ(σ)καλεί να συνδεθούμε και να τιμήσουμε την αστική παραγωγή τροφής μέσω της συγκομιδής. Από τη Βάσω Γιατσίδου.
Το Chocolate Fest, το πιο σοκολατένιο φεστιβάλ επιστρέφει με χριστουγεννιάτικη διάθεση, από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι.
O πρόεδρος της τυροκομικής εταιρείας Ρούσσας Α.Ε., κ. Αλέξανδρος Μποτός μιλά στο ελc για τη διαδρομή της από το 1952 ως οικογενειακή επιχείρηση με κληρονομιά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής φέτας από τους νομάδες προγόνους της, τους Σαρακατσάνους, αλλά και την παραγωγή του ντοκιμαντέρ ''Οι Νομάδες των Αγράφων'' με θέμα τη ποιμενική ζωή τους.
Πώς κατάφεραν να γίνουν τα τρόφιμα τόσο κοσμογυρισμένα; Τελικά, το τοπικό είναι το νέο παγκόσμιο ή πρόκειται για άλλον έναν αστικό μύθο; Γράφει η Βάσω Γιατσίδου.
Η ιστορία της μελιτζάνας στον χρόνο και μια εύκολη συνταγή με ψητές μελιτζάνες και νόστιμο γλυκόξινο ντρέσινγκ φτιαγμένο με ελαιόλαδο, μελάσα και σκόρδο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Για σένα που θυμάσαι το παγωτό ξυλάκι που είχε σχήμα πατούσας και θέλεις να ξαναζήσεις μια στιγμή χαράς φτιάχνοντας το δικό σου σπιτικό παγωτό, μια απλή συνταγή για παγωτό ξυλάκι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η τάρτα και η ιστορία της στον χρόνο και μια συνταγή για αλμυρή τάρτα λαχανικών με αγκινάρες, φρέσκο σπανάκι, κρεμμυδάκια και δυόσμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η ελληνική φάβα και το χταποδάκι είναι πρωταγωνιστές του θέρους και στο χέρι σου είναι να φτιάξεις και να απολαύσεις ένα νόστιμο γεύμα, αρκεί μόνο να το θέλεις. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια εναλλακτική εκδοχή του crumble όπου δεν περιέχει αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη αλλά βρώμη, λάδι καρύδας και σιρόπι σφενδάμου. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια γλυκιά τάρτα με έντονη γεύση και άρωμα από φρέσκα λεμόνια που δεν περιλαμβάνει ζάχαρη, αλεύρι ή βούτυρο και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Οι μύθοι και η θρεπτική αξία του tofu και μία εύκολη παρασκευή με φράουλες, τώρα που είναι και η εποχή της. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η ιστορία του αβοκάντο που πρωτοεμφανίστηκε στο μακρινό Μεξικό και μια εύκολη πρόταση για πρωινό με το νόστιμο θρεπτικό φρούτο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια εύκολη συνταγή για νηστίσιμους ρεβιθοκεφτέδες φούρνου φτιαγμένους με κρεμμύδι και μπόλικα μυρωδικά. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Ένα νοερό γαστρονομικό ταξίδι στην Ιαπωνία και μια νόστιμη εναλλακτική συνταγή για όποιον νηστεύει ή θέλει να αποφύγει την κατανάλωση κρέατος. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια θεσπέσια συνταγή αν θέλεις να «καμουφλάρεις» τα ρεβίθια σε ένα πεντανόστιμο σνακ και για τα παιδιά ή να αναθεωρήσεις την άποψή σου για τα κλασικά γλυκά και τυποποιημένα σνακ. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Mια διαφορετική συνταγή για cupcakes μιας και είναι άνευ ζάχαρης, αυγών και βουτύρου αλλά περιέχει εναλλακτικά υλικά όπως βασιλικούς χουρμάδες, χαρουπόμελο και κρέμα καρύδας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου ο περιώνυμος Μαλβαζίας οίνος αναδεικνύει το άρωμα και τον πολιτισμό του, την γεύση και την ιστορία του, στο πρώτο διεθνές Malvasia Festival της Μονεμβασιάς.
Την Παρασκευή 5 Μαΐου το Athens Street Food Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας θα ανοίξει ξανά τις πόρτες και τους φούρνους του, γεμάτο γευστικές εκπλήξεις από κάθε γωνιά του γευστικού γαλαξία.
Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής στις 4 και 22 Μαΐου.
Παρέλαση εκλεκτών. Στιγμών και γεύσεων. Προσώπων, ιστοριών και αρωμάτων στο γοητευτικότερο «μπαλκόνι» της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
Μια συνταγή για κολοκυθόσουπα - ένα πιάτο που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις και μας μεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Από την Ιωάννα Χαλμούκη [pasta-flora].
Μια νόστιμη συνταγή με καλαμποκάλευρο, που συνδυάζει τις αλμυρές νότες του δεντρολίβανου, την υπέροχη γεύση του καρυδιού με τη γλύκα του μελιού. Από τη Σοφία Τριάντου.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στη γαστρονομία των νησιών μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και την εκπροσώπησή της σε διεθνείς γαστρονομικούς διαγωνισμούς.
Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει για το 2022 ανανεωμένο και για 2 τριήμερα, 13 – 15 & 20 – 22 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ - TIF Helexpo.
Η μπρουσκέτα πρωτοεμφανίστηκε στην αρχαία Ρώμη τον 15ο αιώνα μ.Χ., όταν οι ντόπιοι ελαιοπαραγωγοί μετέφεραν τις ελιές τους στο ελαιοτριβείο για την παραγωγή του ελαιόλαδου και δοκίμαζαν τη νέα τους παραγωγή χρησιμοποιώντας ψωμί. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου. [ΕΑΤpetit]
Ένα άρθρο-ωδή στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς μικρής κλίμακας που έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους για την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, οι οποίοι αξιοποιούν με λεπτούς χειρισμούς ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική ύπαιθρος, από τον Έβρο έως την Κρήτη.
Η food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit] γράφει για τον «βιασμό» της τροφής μέσω της θεωρητικής ικανοποίησης των καταναλωτικών απαιτήσεων και τον βωμό του χρήματος.
Η λιτή διατροφή ενόψει της επικείμενης νηστείας, καθώς και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επιβάλλει μια ταπεινότητα, με οδήγησαν να ετοιμάσω μια απλή φάβα από λαθούρι σε τρεις εκδοχές. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Ας παρατηρήσουμε ό,τι όμορφο συμβαίνει γύρω μας και ίσως έτσι υποδεχτούμε το bliss στην καθημερινότητά μας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια απλή, εύκολη και γρήγορη σούπα με παραδοσιακό χυλοπιτάκι λίγο κρεμμύδι, σκόρδο, καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο. Λίγα υλικά αρκούν για να δημιουργήσεις ένα φαγητό ελαφρύ και νόστιμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η πρώτη συνταγή για το 2022 είναι ένα πυκνό και υγρό κέικ που μπορεί κάλλιστα να καταναλωθεί ως πρωινό συνοδεία καφέ ή τσαγιού ή ως βραδινό με ένα ποτήρι γάλα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Γνωρίζουμε το πρότυπο οινοποιείο Ρούβαλη που δραστηριοποιείται στην «ηρωική αμπελουργία» από το 1990 δημιουργώντας ''extreme'' κρασιά στην ορεινή Αιγιάλεια.
Και μην ξεχάσετε μετά το γεύμα σερβίρετε ένα τσάι από φρέσκα φύλλα μέντας για να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας για την επόμενη γεύση, αυτή των γλυκών. Aπό τη Σοφία Τριάντου.
Περιηγηθείτε στον παραμυθένιο κόσμο του kilikeio, ανακαλύψτε τη φιλοσοφία, τα ποιοτικά, αλλά και ξεχωριστά προϊόντα του, που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Η τροφή κάνει εποχικούς κύκλους, σαν να μας προ(σ)καλεί να συνδεθούμε και να τιμήσουμε την αστική παραγωγή τροφής μέσω της συγκομιδής. Από τη Βάσω Γιατσίδου.
Το Chocolate Fest, το πιο σοκολατένιο φεστιβάλ επιστρέφει με χριστουγεννιάτικη διάθεση, από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι.
O πρόεδρος της τυροκομικής εταιρείας Ρούσσας Α.Ε., κ. Αλέξανδρος Μποτός μιλά στο ελc για τη διαδρομή της από το 1952 ως οικογενειακή επιχείρηση με κληρονομιά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής φέτας από τους νομάδες προγόνους της, τους Σαρακατσάνους, αλλά και την παραγωγή του ντοκιμαντέρ ''Οι Νομάδες των Αγράφων'' με θέμα τη ποιμενική ζωή τους.
Πώς κατάφεραν να γίνουν τα τρόφιμα τόσο κοσμογυρισμένα; Τελικά, το τοπικό είναι το νέο παγκόσμιο ή πρόκειται για άλλον έναν αστικό μύθο; Γράφει η Βάσω Γιατσίδου.
Η ιστορία της μελιτζάνας στον χρόνο και μια εύκολη συνταγή με ψητές μελιτζάνες και νόστιμο γλυκόξινο ντρέσινγκ φτιαγμένο με ελαιόλαδο, μελάσα και σκόρδο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Για σένα που θυμάσαι το παγωτό ξυλάκι που είχε σχήμα πατούσας και θέλεις να ξαναζήσεις μια στιγμή χαράς φτιάχνοντας το δικό σου σπιτικό παγωτό, μια απλή συνταγή για παγωτό ξυλάκι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η τάρτα και η ιστορία της στον χρόνο και μια συνταγή για αλμυρή τάρτα λαχανικών με αγκινάρες, φρέσκο σπανάκι, κρεμμυδάκια και δυόσμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η ελληνική φάβα και το χταποδάκι είναι πρωταγωνιστές του θέρους και στο χέρι σου είναι να φτιάξεις και να απολαύσεις ένα νόστιμο γεύμα, αρκεί μόνο να το θέλεις. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια εναλλακτική εκδοχή του crumble όπου δεν περιέχει αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη αλλά βρώμη, λάδι καρύδας και σιρόπι σφενδάμου. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια γλυκιά τάρτα με έντονη γεύση και άρωμα από φρέσκα λεμόνια που δεν περιλαμβάνει ζάχαρη, αλεύρι ή βούτυρο και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Οι μύθοι και η θρεπτική αξία του tofu και μία εύκολη παρασκευή με φράουλες, τώρα που είναι και η εποχή της. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η ιστορία του αβοκάντο που πρωτοεμφανίστηκε στο μακρινό Μεξικό και μια εύκολη πρόταση για πρωινό με το νόστιμο θρεπτικό φρούτο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια εύκολη συνταγή για νηστίσιμους ρεβιθοκεφτέδες φούρνου φτιαγμένους με κρεμμύδι και μπόλικα μυρωδικά. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Ένα νοερό γαστρονομικό ταξίδι στην Ιαπωνία και μια νόστιμη εναλλακτική συνταγή για όποιον νηστεύει ή θέλει να αποφύγει την κατανάλωση κρέατος. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια θεσπέσια συνταγή αν θέλεις να «καμουφλάρεις» τα ρεβίθια σε ένα πεντανόστιμο σνακ και για τα παιδιά ή να αναθεωρήσεις την άποψή σου για τα κλασικά γλυκά και τυποποιημένα σνακ. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Mια διαφορετική συνταγή για cupcakes μιας και είναι άνευ ζάχαρης, αυγών και βουτύρου αλλά περιέχει εναλλακτικά υλικά όπως βασιλικούς χουρμάδες, χαρουπόμελο και κρέμα καρύδας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].