«Η μεξικάνικη κουζίνα έχει υποστεί μεγάλη αλλοίωση από την αμερικάνικη κουλτούρα που έχει σχεδόν καπηλευτεί τη μεξικάνικη παράδοση». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
Γνωρίσαμε τον Κώστα Φωτίου, τον ιδιοκτήτη της Μπατζίνας, ένα σύγχρονο «μπακάλικο» που ακούει τζαζ, με πίτες που γίνονται ανάρπαστες και επίλεκτα προϊόντα στα ράφια του. Από τον Στέλιο Παρρή.
Η ολιστική γαστρονομική εμπειρία στο γοητευτικότερο «μπαλκόνι» της Αθήνας και στο Degustation menu στο Tudor Hall με Executive Chef τον Αστέριο Κουστούδη
Σε μια συζήτηση «βουτηγμένη» στον κόσμο των φυσικών κρασιών αλλά και τη βιωσιμότητα που μπαίνει παράλληλα στο κάδρο, ο Μάνος Νικολάου μιλά για το ταξίδι του Φυσικά Fysika και μας προσκαλεί σε μια εμπειρία που «φέρνει κοντά ανθρώπους με κοινές αξίες».
Tρεις διεθνείς σεφ, με εμπειρία σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο Roof Garden του Mona, στο Μοναστηράκι.
Με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή και τη σημασία της για τη ζωή μας σήμερα, η έκθεση συνδέει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κύπρο και την Κροατία.
Ο εικαστικός Χρήστος Αρτέμης μιλά στο ελc για την Cantina Analogue, ένα από τα πρώτα αποθετήρια κυκλαδίτικων κρασιών της Σύρου που «γέννησαν» ένα bistro με αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα στο κέντρο της Ερμούπολης.
Το εστιατόριο El resto bar στο ξενοδοχείο Agapitos Villas & Guesthouses, στο Μούρεσι Πηλίου, διακρίθηκε ως ένα από τα καλυτέρα εστιατόρια της Ελλάδας για δεύτερη συνεχομένη χρονιά μέσα από τον κορυφαίο θεσμό «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» .
Από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου ο περιώνυμος Μαλβαζίας οίνος αναδεικνύει το άρωμα και τον πολιτισμό του, την γεύση και την ιστορία του, στο πρώτο διεθνές Malvasia Festival της Μονεμβασιάς.
Την Παρασκευή 5 Μαΐου το Athens Street Food Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας θα ανοίξει ξανά τις πόρτες και τους φούρνους του, γεμάτο γευστικές εκπλήξεις από κάθε γωνιά του γευστικού γαλαξία.
Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής στις 4 και 22 Μαΐου.
Παρέλαση εκλεκτών. Στιγμών και γεύσεων. Προσώπων, ιστοριών και αρωμάτων στο γοητευτικότερο «μπαλκόνι» της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
Μια συνταγή για κολοκυθόσουπα - ένα πιάτο που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις και μας μεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Από την Ιωάννα Χαλμούκη [pasta-flora].
Μια νόστιμη συνταγή με καλαμποκάλευρο, που συνδυάζει τις αλμυρές νότες του δεντρολίβανου, την υπέροχη γεύση του καρυδιού με τη γλύκα του μελιού. Από τη Σοφία Τριάντου.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στη γαστρονομία των νησιών μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και την εκπροσώπησή της σε διεθνείς γαστρονομικούς διαγωνισμούς.
Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει για το 2022 ανανεωμένο και για 2 τριήμερα, 13 – 15 & 20 – 22 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ - TIF Helexpo.
Η μπρουσκέτα πρωτοεμφανίστηκε στην αρχαία Ρώμη τον 15ο αιώνα μ.Χ., όταν οι ντόπιοι ελαιοπαραγωγοί μετέφεραν τις ελιές τους στο ελαιοτριβείο για την παραγωγή του ελαιόλαδου και δοκίμαζαν τη νέα τους παραγωγή χρησιμοποιώντας ψωμί. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου. [ΕΑΤpetit]
Ένα άρθρο-ωδή στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς μικρής κλίμακας που έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους για την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, οι οποίοι αξιοποιούν με λεπτούς χειρισμούς ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική ύπαιθρος, από τον Έβρο έως την Κρήτη.
Η food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit] γράφει για τον «βιασμό» της τροφής μέσω της θεωρητικής ικανοποίησης των καταναλωτικών απαιτήσεων και τον βωμό του χρήματος.
Η λιτή διατροφή ενόψει της επικείμενης νηστείας, καθώς και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επιβάλλει μια ταπεινότητα, με οδήγησαν να ετοιμάσω μια απλή φάβα από λαθούρι σε τρεις εκδοχές. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Ας παρατηρήσουμε ό,τι όμορφο συμβαίνει γύρω μας και ίσως έτσι υποδεχτούμε το bliss στην καθημερινότητά μας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια απλή, εύκολη και γρήγορη σούπα με παραδοσιακό χυλοπιτάκι λίγο κρεμμύδι, σκόρδο, καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο. Λίγα υλικά αρκούν για να δημιουργήσεις ένα φαγητό ελαφρύ και νόστιμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η πρώτη συνταγή για το 2022 είναι ένα πυκνό και υγρό κέικ που μπορεί κάλλιστα να καταναλωθεί ως πρωινό συνοδεία καφέ ή τσαγιού ή ως βραδινό με ένα ποτήρι γάλα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Γνωρίζουμε το πρότυπο οινοποιείο Ρούβαλη που δραστηριοποιείται στην «ηρωική αμπελουργία» από το 1990 δημιουργώντας ''extreme'' κρασιά στην ορεινή Αιγιάλεια.
Και μην ξεχάσετε μετά το γεύμα σερβίρετε ένα τσάι από φρέσκα φύλλα μέντας για να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας για την επόμενη γεύση, αυτή των γλυκών. Aπό τη Σοφία Τριάντου.
«Η μεξικάνικη κουζίνα έχει υποστεί μεγάλη αλλοίωση από την αμερικάνικη κουλτούρα που έχει σχεδόν καπηλευτεί τη μεξικάνικη παράδοση». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
Γνωρίσαμε τον Κώστα Φωτίου, τον ιδιοκτήτη της Μπατζίνας, ένα σύγχρονο «μπακάλικο» που ακούει τζαζ, με πίτες που γίνονται ανάρπαστες και επίλεκτα προϊόντα στα ράφια του. Από τον Στέλιο Παρρή.
Η ολιστική γαστρονομική εμπειρία στο γοητευτικότερο «μπαλκόνι» της Αθήνας και στο Degustation menu στο Tudor Hall με Executive Chef τον Αστέριο Κουστούδη
Σε μια συζήτηση «βουτηγμένη» στον κόσμο των φυσικών κρασιών αλλά και τη βιωσιμότητα που μπαίνει παράλληλα στο κάδρο, ο Μάνος Νικολάου μιλά για το ταξίδι του Φυσικά Fysika και μας προσκαλεί σε μια εμπειρία που «φέρνει κοντά ανθρώπους με κοινές αξίες».
Tρεις διεθνείς σεφ, με εμπειρία σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο Roof Garden του Mona, στο Μοναστηράκι.
Με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή και τη σημασία της για τη ζωή μας σήμερα, η έκθεση συνδέει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κύπρο και την Κροατία.
Ο εικαστικός Χρήστος Αρτέμης μιλά στο ελc για την Cantina Analogue, ένα από τα πρώτα αποθετήρια κυκλαδίτικων κρασιών της Σύρου που «γέννησαν» ένα bistro με αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα στο κέντρο της Ερμούπολης.
Το εστιατόριο El resto bar στο ξενοδοχείο Agapitos Villas & Guesthouses, στο Μούρεσι Πηλίου, διακρίθηκε ως ένα από τα καλυτέρα εστιατόρια της Ελλάδας για δεύτερη συνεχομένη χρονιά μέσα από τον κορυφαίο θεσμό «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» .
Από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου ο περιώνυμος Μαλβαζίας οίνος αναδεικνύει το άρωμα και τον πολιτισμό του, την γεύση και την ιστορία του, στο πρώτο διεθνές Malvasia Festival της Μονεμβασιάς.
Την Παρασκευή 5 Μαΐου το Athens Street Food Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας θα ανοίξει ξανά τις πόρτες και τους φούρνους του, γεμάτο γευστικές εκπλήξεις από κάθε γωνιά του γευστικού γαλαξία.
Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής στις 4 και 22 Μαΐου.
Παρέλαση εκλεκτών. Στιγμών και γεύσεων. Προσώπων, ιστοριών και αρωμάτων στο γοητευτικότερο «μπαλκόνι» της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
Μια συνταγή για κολοκυθόσουπα - ένα πιάτο που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις και μας μεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Από την Ιωάννα Χαλμούκη [pasta-flora].
Μια νόστιμη συνταγή με καλαμποκάλευρο, που συνδυάζει τις αλμυρές νότες του δεντρολίβανου, την υπέροχη γεύση του καρυδιού με τη γλύκα του μελιού. Από τη Σοφία Τριάντου.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στη γαστρονομία των νησιών μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και την εκπροσώπησή της σε διεθνείς γαστρονομικούς διαγωνισμούς.
Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει για το 2022 ανανεωμένο και για 2 τριήμερα, 13 – 15 & 20 – 22 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ - TIF Helexpo.
Η μπρουσκέτα πρωτοεμφανίστηκε στην αρχαία Ρώμη τον 15ο αιώνα μ.Χ., όταν οι ντόπιοι ελαιοπαραγωγοί μετέφεραν τις ελιές τους στο ελαιοτριβείο για την παραγωγή του ελαιόλαδου και δοκίμαζαν τη νέα τους παραγωγή χρησιμοποιώντας ψωμί. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου. [ΕΑΤpetit]
Ένα άρθρο-ωδή στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς μικρής κλίμακας που έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους για την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, οι οποίοι αξιοποιούν με λεπτούς χειρισμούς ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική ύπαιθρος, από τον Έβρο έως την Κρήτη.
Η food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit] γράφει για τον «βιασμό» της τροφής μέσω της θεωρητικής ικανοποίησης των καταναλωτικών απαιτήσεων και τον βωμό του χρήματος.
Η λιτή διατροφή ενόψει της επικείμενης νηστείας, καθώς και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επιβάλλει μια ταπεινότητα, με οδήγησαν να ετοιμάσω μια απλή φάβα από λαθούρι σε τρεις εκδοχές. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Ας παρατηρήσουμε ό,τι όμορφο συμβαίνει γύρω μας και ίσως έτσι υποδεχτούμε το bliss στην καθημερινότητά μας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Μια απλή, εύκολη και γρήγορη σούπα με παραδοσιακό χυλοπιτάκι λίγο κρεμμύδι, σκόρδο, καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο. Λίγα υλικά αρκούν για να δημιουργήσεις ένα φαγητό ελαφρύ και νόστιμο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Η πρώτη συνταγή για το 2022 είναι ένα πυκνό και υγρό κέικ που μπορεί κάλλιστα να καταναλωθεί ως πρωινό συνοδεία καφέ ή τσαγιού ή ως βραδινό με ένα ποτήρι γάλα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
Γνωρίζουμε το πρότυπο οινοποιείο Ρούβαλη που δραστηριοποιείται στην «ηρωική αμπελουργία» από το 1990 δημιουργώντας ''extreme'' κρασιά στην ορεινή Αιγιάλεια.
Και μην ξεχάσετε μετά το γεύμα σερβίρετε ένα τσάι από φρέσκα φύλλα μέντας για να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας για την επόμενη γεύση, αυτή των γλυκών. Aπό τη Σοφία Τριάντου.