pop(up) culture

“Pop culture was in art, now art’s in pop culture, in me”

2 Ιουνίου, 2024
Το soundtrack του Μάϊου περιέχει τον σεμιναριακό Κ. Βήτα, την υποθάλπουσα μαυρίλα του Teddy Swims, τον αυτοκρατορικό Kamasi Washington και φυσικά τις εξαιρετικές Αλεξάνδρα Σιετή και Καλλιόπη Μητροπούλου. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
30 Απριλίου, 2024
Το soundtrack του μήνα έχει Jose James, Lizz Wright, BADBADNOTGOOD, K. Bήτα, Vassilina, IOTA PHI, Sillyboy's Ghost Relatives και Οne Of Vas. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
2 Απριλίου, 2024
Ο Αντώνης Δημητριάδης γνωστός και ως DJ με το όνομα AD1 μιλάει για το remix του Lost In The Night, τη νυχτερινή διασκέδαση των Ελλήνων και τους σύγχρονους ακροατές.
1 Απριλίου, 2024
Το soundtrack του μήνα έχει Justin Timberlake, Beyoncé, Norah Jones, Yard Act, Thaliah, Τony Bluebird και Pink Maggit. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
29 Φεβρουαρίου, 2024
Το soundtrack του μήνα έχει IDLES, Shae Universe, Usher, Irene, AEMBA και ΜAZOHA. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
26 Φεβρουαρίου, 2024
Μια νύχτα που οι γήινοι αστοί θαυμάζαμε την πανσέληνο, κάναμε την επίσημη απόβασή μας, στον ροζ ηχητικό πλανήτη του Pan Pan και του Years of Youth. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
31 Ιανουαρίου, 2024
Η πρώτη κασέτα του χρόνου έχει ως κεντρικό άξονά της την ηχητική οικειότητα του καλλιτέχνη προς τον ακροατή: The Smile, Sivert Hoyem Pan Pan x Years Of Youth έφτιαξαν το soundtrack του μήνα. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
25 Δεκεμβρίου, 2023
15 αγαπημένα διεθνή άλμπουμ, μια inception list μέσα στην playlist και παραδοχές των τελευταίων 12 μηνών. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
30 Νοεμβρίου, 2023
Η τρίτη σπονδή στην φθινοπωρινή ισημερία έχει για soundtrack Sofia Koutresis, ΛΕΠΥΡ, Jon Voyager, D3lta, Resonoot, Κωστή και Usurum. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
31 Οκτωβρίου, 2023
Η δεύτερη σπονδή στην φθινοπωρινή ισημερία είναι αφιερωμένη στον Matthew Perry και έχει Black Pumas, Rolling Stones, Lenny Kravitz, Sworr., Jo, και Kandè. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
30 Σεπτεμβρίου, 2023
Η πρώτη σπονδή στην φθινοπωρινή ισημερία έχει μέσα για soundtrack τους Chemical Brothes, την Róisín Murphy, την Jorja Smith, τους Man Called Shadow και την HAN NAH. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
4 Σεπτεμβρίου, 2023
Λίγο πριν τη live εμφάνιση της στη σκηνή του Lunar Space, η Marseaux απαντά στο multiple-choice «διαγώνισμα» της Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
30 Αυγούστου, 2023
Η τρίτη σπονδή στον βωμό του μουσικού ηλιοστασίου έχει για soundtrack τους Black Pumas, τη Noname, τις Say She She, τους Hume Assine και την αφρονησιακή μπαντάρα Νήσων Τέκνα. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
31 Ιουλίου, 2023
H δεύτερη σπονδή στον βωμό του μουσικού ηλιοστασίου, έχει για soundtrack τους Blur, τον Travis Scott, τον Phil Diamon, τον Moa Bones, τον Aki Rei και φυσικά τους Turboflow3000. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
2 Ιουλίου, 2023
Αυτή η κασέτα είναι αφιερωμένη στον μήνα Ιούνιο και είναι η αρχή μιας σπονδής στον βωμό του μουσικού ηλιοστασίου, με όλες τις νέες κυκλοφορίες από αγαπημένους ξένους καλλιτέχνες αλλά και τα αυτόφωτα λοκάλια μου που κάνουν πάντα την βόλτα να αξίζει! Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
19 Ιουνίου, 2023
O Pan Pan μοιράζεται στο ελc το playlist με τα τραγούδια που ακούει αυτό το διάστημα που ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή συναυλία στη σκηνή της Τεχνόπολης.
31 Μαΐου, 2023
Άλλος ένας μήνας που η μουσική έσωσε την ψυχή μου και άλλος ένας μήνας που τα αυτόφωτα λοκάλια μου έκαναν τις βόλτες να αξίζουν, σε τόσα υπέροχα live, τόσες κουλτούρες και μια Αθήνα που μοιάζει να μεταμορφώνει το ηχητικό της DNA. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
24 Μαΐου, 2023
Πέντε ερωτήσεις, που απάντησε ο Kill Emil για την Danai και η Danai για το Κill Emil συνοδευόμενες από ένα έξτρα Q&A multiple choice για να μάθουμε τι τους αρέσει περισσότερο. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
6 Μαΐου, 2023
Το Dark Side of the Moon είναι ένας από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, δίσκος ροκ συγκροτήματος που έγινε γνωστός ως concept album. Toυ Κωστή Καλογρούλη
30 Απριλίου, 2023
Οι ηχητικές διέξοδοι του Απριλίου έφτασαν τις 46 και η κάθε μια από αυτές σε βγάζει κάπου άλλου. Κοινός τους στόχος όμως είναι η έξοδος στο φως. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
2 Απριλίου, 2023
Μάζεψα πολλή μουσική σε  αυτή τη λίστα. Τα «λουλούδια» του Μαρτίου έφτασαν σχεδόν τα 50 και θα σου κρατήσουν συντροφιά για 3 ώρες και 8 λεπτά. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
16 Μαρτίου, 2023
Με no-photo και no-video policy το "Wall of Sound" έρχεται για να σταθούμε και να αναμετρηθούμε χορευτικά μπρος από έναν τοίχο με ηχεία σε έναν νέο χώρο στην περιοχή του Ελαιώνα. Γράφει ο Στέλιος Παρρής.
6 Μαρτίου, 2023
Με φοβερή απλότητα μέσα στον λεπτομερώς υπολογισμένο κόσμο των ηχοτοπίων της, η Σtella το κάνει να μοιάζει εκπληκτικά εύκολο μα δεν είναι. Στο ΠΛΥΦΑ απέδειξε πως έν@ από εμάς καταφέρνει να ανθίζει μέσα στα χρόνια. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
26 Φεβρουαρίου, 2023
Grammys, Super Bowl, νέα μουσική, φανταστικά αυτόφωτα λοκάλια που μηδενίζουν την απόσταση μεταξύ ονείρου πραγμάτωσης. Και συναυλιακές, πολλές συναυλιακές ανακοινώσεις. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
10 Φεβρουαρίου, 2023
Η Kit Kido μιλάει στο ελc για το ομώνυμο “Kit Kido”, ένα ατόφιο pop άλμπουμ, το οποίο αναδεικνύει με εξαιρετικό τρόπο την μουσική pop κουλτούρα του σήμερα. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
24 Ιανουαρίου, 2023
Ο ELIOT μιλάει στο ελc για το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ “Lotus”, ένα synth pop electronica δίσκο γεμάτο από αναλογικά synths, drum machines και πραγματικά όργανα με άμεσες αναφορές στις δεκαετίες των 80’s και των 90’s. Από τη Μύριαμ Παρακευοπούλου.
27 Δεκεμβρίου, 2022
Στην playlist που ακολουθεί, ακούτε τα 30+2 αγαπημένα του 2022. Βάλε την κασέτα, πάτησε το play και απόλαυσε τους ανεύθυνα. Μόνο καλό κάνουν! Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
18 Δεκεμβρίου, 2022
Η ιστορία της ετεροχρονισμένης συνάντησής μου με τον πρώτο δίσκο των Στέρεο Νόβα, που επανακυκλοφορεί ψηφιακά. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
29 Αυγούστου, 2022
Το «Σουπεργήιν@» LP του Θοδωρή Μαυρογιώργη κρύβει μέσα του 7 ιστορίες αστικής καθημερινότητας. Επτά κομμάτια διαφορετικού χαρακτήρα το καθένα, από 4 διαφορετικούς ανθρώπους. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
9 Αυγούστου, 2022
Η γενετική διεργασία της μίτωσης δημιουργεί το διασκευασμένο ηχοτοπίο του Ιωσήφ Πρίντεζη στο τραγούδι «Θαλασσινοί» a.k.a «Ναυτάκι Συριανό» του Γιώργου Ζαμπέτα. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
3 Αυγούστου, 2022
Ήχος παλιός και ψυχεδελικός αναμεμειγμένος με pop, rock και blues στοιχεία, επηρεασμένος από τις αντίστοιχες σκηνές της Καλιφόρνια και της Βρετανίας. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
22 Απριλίου, 2022
Στο πικάπ οι Daphne & The Fuzz με το νέο τους single “The Room” αντικατοπτρίζει την πιο συναισθηματική στιγμή τους ως τώρα. Ατμοσφαιρική, downtempo,electro/pop μπαλάντα, η οποία φλερτάρει αμυδρά και με την dark pop. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
9 Απριλίου, 2022
Η μοναδική χημεία από το electro pop duo των Project Uncut και τα φανταστικά φωνητικά της Kit Kido είναι μερικά μόνο από αυτά που μας έμειναν από το live τους στο six d.o.g.s. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
7 Απριλίου, 2022
Ήχος ανάλαφρος, εθιστική electro/pop παραγωγή, απαλά μελωδικά φωνητικά και λυρικά ξεσπάσματα, τα οποία υποδηλώνουν την εσωτερική δύναμη που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
15 Μαρτίου, 2022
Τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο άλμπουμ τους μας χαρίζουν το “Honest”. ‘Ένα ακόμη «αυτόηχο», κομμάτι ιριδίζοντος γυαλιού, αιχμηρό και ταυτόχρονα μειλίχιο, που περήφανα σηματοδοτεί την επιστροφή σε μια νέα εποχή για την μπάντα. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
13 Μαρτίου, 2022
Οι mid-tempo dance παραγωγές του Stiko, κρύβουν μέσα τους αρκετές δόσεις από breaks και Nu-Jazz στοιχεία, όπου συναντώνται με διαφορετικά φωνητικά του Georges Perin σε ένα αισθαντικά ευφορικό αποτέλεσμα.
7 Μαρτίου, 2022
Ήχος ανάλαφρος, επηρεασμένος από την ιαπωνική ποπ κουλτούρα με ιδιαίτερα surf rock στοιχεία, με στίχο αντιστρόφως ανάλογο του ήχου. Γράφει η Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
3 Μαρτίου, 2022
Η μπάντα ξέρει πώς να ροκάρει χωρίς να χάνει τον ιδιότυπο ήχο της και η φωνή της Δέσποινας Θωμά είναι για ακόμη μια φορά αποκάλυψη. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
18 Φεβρουαρίου, 2022
Ήχος ονειρικός και ταυτόχρονα ρεαλιστικός με τη μαγική αύρα της ελευθερίας του '70 που απογειώνεται από τα αναλογικά synthesizers και τα εθιστικά κιθαριστικά riffs. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
14 Φεβρουαρίου, 2022
Υπερβατικά φωνητικά, σου δημιουργούν μια σωματική και πνευματική ανάταση, έστω και αν πραγματεύεται το βαθιά υπαρξιακό πρόβλημα του ανθρώπου, τον έρωτα. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
8 Φεβρουαρίου, 2022
Το “Everything” είναι μια υπέροχη pop παραγωγή, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά με τη γερή δόση από τη γλυκύτητα της r&b των 90’s και τον σύγχρονο αέρα της new wave pop σκηνής. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
1 Φεβρουαρίου, 2022
Εξαιρετικά σύγχρονο το αποτέλεσμα του άλμπουμ τους, με πολλές αναφορές σε indie, folk και country μονοπάτια, χωρίς να χάνουν την εκ προοιμίου ροπή τους στα blues. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
29 Ιανουαρίου, 2022
Το τελευταίο single της Kit Kido “Moonbeam” ήρθε για να μας δείξει μια πιο αιθέρια και ταυτόχρονα απόκοσμη πλευρά της. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
22 Ιανουαρίου, 2022
Ο Weekend με το “Dawn FM” έκανε έναν δίσκο από τις ηχητικές του αναμνήσεις και χάρισε σε όλα τα παιδιά της γενιάς του, τον φρέσκο ήχο του σήμερα με τη συγκίνηση που μας δημιουργεί το χθες. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
10 Ιανουαρίου, 2022
Ανάλαφρη, με ένα ανεπιτήδευτο “star quality” κι επηρεασμένη από την αμερικανική και τη βρετανική pop σκηνή των '90s και των '00s, μας παρουσιάζει το “A little too Much”. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
8 Ιανουαρίου, 2022
Αίσθηση pop, φιλοσοφία rock, ψυχεδελικό όσο χρειάζεται, καθόλου δήθεν, με μουσική συνείδηση η οποία δεν στέκεται στην επιφάνεια: Η Μύριαμ Παρασκευοπούλου για το νέο άλμπουμ των Green Was Greener.
6 Ιανουαρίου, 2022
Η Daphne έφτιαξε την απόλυτη Lo-fi παραγωγή, με τα απαραίτητα εσωτερικά “jingle bells” και τους γλυκόπικρους στίχους που αρμόζουν σε κάθε χριστουγεννιάτικο κομμάτι. Aπό τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
2 Αυγούστου, 2021
Η Billie Eilish κυκλοφορεί επίσημα το νέο άλμπουμ της με τίτλο “Happier Than Ever” με την επίσημη παρουσίασή του σε μία αφιερωματική συναυλία για την πόλη που μεγάλωσε, το Los Angeles.
22 Ιουλίου, 2021
Το καθεστώς κηδεμονίας μέσα στο οποίο ζει η Britney Spears τα τελευταία χρόνια και οι κοινωνικές προεκτάσεις: μια γυναίκα 39 ετών, που ενώ συνεχίζει να δουλεύει και να παράγει δεν ελέγχει τη ζωή της τα τελευταία 13 χρόνια. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
2 Ιουνίου, 2024
Το soundtrack του Μάϊου περιέχει τον σεμιναριακό Κ. Βήτα, την υποθάλπουσα μαυρίλα του Teddy Swims, τον αυτοκρατορικό Kamasi Washington και φυσικά τις εξαιρετικές Αλεξάνδρα Σιετή και Καλλιόπη Μητροπούλου. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
30 Απριλίου, 2024
Το soundtrack του μήνα έχει Jose James, Lizz Wright, BADBADNOTGOOD, K. Bήτα, Vassilina, IOTA PHI, Sillyboy's Ghost Relatives και Οne Of Vas. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
2 Απριλίου, 2024
Ο Αντώνης Δημητριάδης γνωστός και ως DJ με το όνομα AD1 μιλάει για το remix του Lost In The Night, τη νυχτερινή διασκέδαση των Ελλήνων και τους σύγχρονους ακροατές.
1 Απριλίου, 2024
Το soundtrack του μήνα έχει Justin Timberlake, Beyoncé, Norah Jones, Yard Act, Thaliah, Τony Bluebird και Pink Maggit. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
29 Φεβρουαρίου, 2024
Το soundtrack του μήνα έχει IDLES, Shae Universe, Usher, Irene, AEMBA και ΜAZOHA. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
26 Φεβρουαρίου, 2024
Μια νύχτα που οι γήινοι αστοί θαυμάζαμε την πανσέληνο, κάναμε την επίσημη απόβασή μας, στον ροζ ηχητικό πλανήτη του Pan Pan και του Years of Youth. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
31 Ιανουαρίου, 2024
Η πρώτη κασέτα του χρόνου έχει ως κεντρικό άξονά της την ηχητική οικειότητα του καλλιτέχνη προς τον ακροατή: The Smile, Sivert Hoyem Pan Pan x Years Of Youth έφτιαξαν το soundtrack του μήνα. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
25 Δεκεμβρίου, 2023
15 αγαπημένα διεθνή άλμπουμ, μια inception list μέσα στην playlist και παραδοχές των τελευταίων 12 μηνών. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
30 Νοεμβρίου, 2023
Η τρίτη σπονδή στην φθινοπωρινή ισημερία έχει για soundtrack Sofia Koutresis, ΛΕΠΥΡ, Jon Voyager, D3lta, Resonoot, Κωστή και Usurum. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
31 Οκτωβρίου, 2023
Η δεύτερη σπονδή στην φθινοπωρινή ισημερία είναι αφιερωμένη στον Matthew Perry και έχει Black Pumas, Rolling Stones, Lenny Kravitz, Sworr., Jo, και Kandè. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
30 Σεπτεμβρίου, 2023
Η πρώτη σπονδή στην φθινοπωρινή ισημερία έχει μέσα για soundtrack τους Chemical Brothes, την Róisín Murphy, την Jorja Smith, τους Man Called Shadow και την HAN NAH. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
4 Σεπτεμβρίου, 2023
Λίγο πριν τη live εμφάνιση της στη σκηνή του Lunar Space, η Marseaux απαντά στο multiple-choice «διαγώνισμα» της Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
30 Αυγούστου, 2023
Η τρίτη σπονδή στον βωμό του μουσικού ηλιοστασίου έχει για soundtrack τους Black Pumas, τη Noname, τις Say She She, τους Hume Assine και την αφρονησιακή μπαντάρα Νήσων Τέκνα. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
31 Ιουλίου, 2023
H δεύτερη σπονδή στον βωμό του μουσικού ηλιοστασίου, έχει για soundtrack τους Blur, τον Travis Scott, τον Phil Diamon, τον Moa Bones, τον Aki Rei και φυσικά τους Turboflow3000. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
2 Ιουλίου, 2023
Αυτή η κασέτα είναι αφιερωμένη στον μήνα Ιούνιο και είναι η αρχή μιας σπονδής στον βωμό του μουσικού ηλιοστασίου, με όλες τις νέες κυκλοφορίες από αγαπημένους ξένους καλλιτέχνες αλλά και τα αυτόφωτα λοκάλια μου που κάνουν πάντα την βόλτα να αξίζει! Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
19 Ιουνίου, 2023
O Pan Pan μοιράζεται στο ελc το playlist με τα τραγούδια που ακούει αυτό το διάστημα που ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή συναυλία στη σκηνή της Τεχνόπολης.
31 Μαΐου, 2023
Άλλος ένας μήνας που η μουσική έσωσε την ψυχή μου και άλλος ένας μήνας που τα αυτόφωτα λοκάλια μου έκαναν τις βόλτες να αξίζουν, σε τόσα υπέροχα live, τόσες κουλτούρες και μια Αθήνα που μοιάζει να μεταμορφώνει το ηχητικό της DNA. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
24 Μαΐου, 2023
Πέντε ερωτήσεις, που απάντησε ο Kill Emil για την Danai και η Danai για το Κill Emil συνοδευόμενες από ένα έξτρα Q&A multiple choice για να μάθουμε τι τους αρέσει περισσότερο. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
6 Μαΐου, 2023
Το Dark Side of the Moon είναι ένας από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, δίσκος ροκ συγκροτήματος που έγινε γνωστός ως concept album. Toυ Κωστή Καλογρούλη
30 Απριλίου, 2023
Οι ηχητικές διέξοδοι του Απριλίου έφτασαν τις 46 και η κάθε μια από αυτές σε βγάζει κάπου άλλου. Κοινός τους στόχος όμως είναι η έξοδος στο φως. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
2 Απριλίου, 2023
Μάζεψα πολλή μουσική σε  αυτή τη λίστα. Τα «λουλούδια» του Μαρτίου έφτασαν σχεδόν τα 50 και θα σου κρατήσουν συντροφιά για 3 ώρες και 8 λεπτά. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
16 Μαρτίου, 2023
Με no-photo και no-video policy το "Wall of Sound" έρχεται για να σταθούμε και να αναμετρηθούμε χορευτικά μπρος από έναν τοίχο με ηχεία σε έναν νέο χώρο στην περιοχή του Ελαιώνα. Γράφει ο Στέλιος Παρρής.
6 Μαρτίου, 2023
Με φοβερή απλότητα μέσα στον λεπτομερώς υπολογισμένο κόσμο των ηχοτοπίων της, η Σtella το κάνει να μοιάζει εκπληκτικά εύκολο μα δεν είναι. Στο ΠΛΥΦΑ απέδειξε πως έν@ από εμάς καταφέρνει να ανθίζει μέσα στα χρόνια. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
26 Φεβρουαρίου, 2023
Grammys, Super Bowl, νέα μουσική, φανταστικά αυτόφωτα λοκάλια που μηδενίζουν την απόσταση μεταξύ ονείρου πραγμάτωσης. Και συναυλιακές, πολλές συναυλιακές ανακοινώσεις. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
10 Φεβρουαρίου, 2023
Η Kit Kido μιλάει στο ελc για το ομώνυμο “Kit Kido”, ένα ατόφιο pop άλμπουμ, το οποίο αναδεικνύει με εξαιρετικό τρόπο την μουσική pop κουλτούρα του σήμερα. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
24 Ιανουαρίου, 2023
Ο ELIOT μιλάει στο ελc για το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ “Lotus”, ένα synth pop electronica δίσκο γεμάτο από αναλογικά synths, drum machines και πραγματικά όργανα με άμεσες αναφορές στις δεκαετίες των 80’s και των 90’s. Από τη Μύριαμ Παρακευοπούλου.
27 Δεκεμβρίου, 2022
Στην playlist που ακολουθεί, ακούτε τα 30+2 αγαπημένα του 2022. Βάλε την κασέτα, πάτησε το play και απόλαυσε τους ανεύθυνα. Μόνο καλό κάνουν! Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
18 Δεκεμβρίου, 2022
Η ιστορία της ετεροχρονισμένης συνάντησής μου με τον πρώτο δίσκο των Στέρεο Νόβα, που επανακυκλοφορεί ψηφιακά. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
29 Αυγούστου, 2022
Το «Σουπεργήιν@» LP του Θοδωρή Μαυρογιώργη κρύβει μέσα του 7 ιστορίες αστικής καθημερινότητας. Επτά κομμάτια διαφορετικού χαρακτήρα το καθένα, από 4 διαφορετικούς ανθρώπους. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
9 Αυγούστου, 2022
Η γενετική διεργασία της μίτωσης δημιουργεί το διασκευασμένο ηχοτοπίο του Ιωσήφ Πρίντεζη στο τραγούδι «Θαλασσινοί» a.k.a «Ναυτάκι Συριανό» του Γιώργου Ζαμπέτα. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
3 Αυγούστου, 2022
Ήχος παλιός και ψυχεδελικός αναμεμειγμένος με pop, rock και blues στοιχεία, επηρεασμένος από τις αντίστοιχες σκηνές της Καλιφόρνια και της Βρετανίας. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
22 Απριλίου, 2022
Στο πικάπ οι Daphne & The Fuzz με το νέο τους single “The Room” αντικατοπτρίζει την πιο συναισθηματική στιγμή τους ως τώρα. Ατμοσφαιρική, downtempo,electro/pop μπαλάντα, η οποία φλερτάρει αμυδρά και με την dark pop. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
9 Απριλίου, 2022
Η μοναδική χημεία από το electro pop duo των Project Uncut και τα φανταστικά φωνητικά της Kit Kido είναι μερικά μόνο από αυτά που μας έμειναν από το live τους στο six d.o.g.s. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
7 Απριλίου, 2022
Ήχος ανάλαφρος, εθιστική electro/pop παραγωγή, απαλά μελωδικά φωνητικά και λυρικά ξεσπάσματα, τα οποία υποδηλώνουν την εσωτερική δύναμη που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
15 Μαρτίου, 2022
Τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο άλμπουμ τους μας χαρίζουν το “Honest”. ‘Ένα ακόμη «αυτόηχο», κομμάτι ιριδίζοντος γυαλιού, αιχμηρό και ταυτόχρονα μειλίχιο, που περήφανα σηματοδοτεί την επιστροφή σε μια νέα εποχή για την μπάντα. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
13 Μαρτίου, 2022
Οι mid-tempo dance παραγωγές του Stiko, κρύβουν μέσα τους αρκετές δόσεις από breaks και Nu-Jazz στοιχεία, όπου συναντώνται με διαφορετικά φωνητικά του Georges Perin σε ένα αισθαντικά ευφορικό αποτέλεσμα.
7 Μαρτίου, 2022
Ήχος ανάλαφρος, επηρεασμένος από την ιαπωνική ποπ κουλτούρα με ιδιαίτερα surf rock στοιχεία, με στίχο αντιστρόφως ανάλογο του ήχου. Γράφει η Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
3 Μαρτίου, 2022
Η μπάντα ξέρει πώς να ροκάρει χωρίς να χάνει τον ιδιότυπο ήχο της και η φωνή της Δέσποινας Θωμά είναι για ακόμη μια φορά αποκάλυψη. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
18 Φεβρουαρίου, 2022
Ήχος ονειρικός και ταυτόχρονα ρεαλιστικός με τη μαγική αύρα της ελευθερίας του '70 που απογειώνεται από τα αναλογικά synthesizers και τα εθιστικά κιθαριστικά riffs. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
14 Φεβρουαρίου, 2022
Υπερβατικά φωνητικά, σου δημιουργούν μια σωματική και πνευματική ανάταση, έστω και αν πραγματεύεται το βαθιά υπαρξιακό πρόβλημα του ανθρώπου, τον έρωτα. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
8 Φεβρουαρίου, 2022
Το “Everything” είναι μια υπέροχη pop παραγωγή, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά με τη γερή δόση από τη γλυκύτητα της r&b των 90’s και τον σύγχρονο αέρα της new wave pop σκηνής. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
1 Φεβρουαρίου, 2022
Εξαιρετικά σύγχρονο το αποτέλεσμα του άλμπουμ τους, με πολλές αναφορές σε indie, folk και country μονοπάτια, χωρίς να χάνουν την εκ προοιμίου ροπή τους στα blues. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
29 Ιανουαρίου, 2022
Το τελευταίο single της Kit Kido “Moonbeam” ήρθε για να μας δείξει μια πιο αιθέρια και ταυτόχρονα απόκοσμη πλευρά της. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
22 Ιανουαρίου, 2022
Ο Weekend με το “Dawn FM” έκανε έναν δίσκο από τις ηχητικές του αναμνήσεις και χάρισε σε όλα τα παιδιά της γενιάς του, τον φρέσκο ήχο του σήμερα με τη συγκίνηση που μας δημιουργεί το χθες. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
10 Ιανουαρίου, 2022
Ανάλαφρη, με ένα ανεπιτήδευτο “star quality” κι επηρεασμένη από την αμερικανική και τη βρετανική pop σκηνή των '90s και των '00s, μας παρουσιάζει το “A little too Much”. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
8 Ιανουαρίου, 2022
Αίσθηση pop, φιλοσοφία rock, ψυχεδελικό όσο χρειάζεται, καθόλου δήθεν, με μουσική συνείδηση η οποία δεν στέκεται στην επιφάνεια: Η Μύριαμ Παρασκευοπούλου για το νέο άλμπουμ των Green Was Greener.
6 Ιανουαρίου, 2022
Η Daphne έφτιαξε την απόλυτη Lo-fi παραγωγή, με τα απαραίτητα εσωτερικά “jingle bells” και τους γλυκόπικρους στίχους που αρμόζουν σε κάθε χριστουγεννιάτικο κομμάτι. Aπό τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
2 Αυγούστου, 2021
Η Billie Eilish κυκλοφορεί επίσημα το νέο άλμπουμ της με τίτλο “Happier Than Ever” με την επίσημη παρουσίασή του σε μία αφιερωματική συναυλία για την πόλη που μεγάλωσε, το Los Angeles.
22 Ιουλίου, 2021
Το καθεστώς κηδεμονίας μέσα στο οποίο ζει η Britney Spears τα τελευταία χρόνια και οι κοινωνικές προεκτάσεις: μια γυναίκα 39 ετών, που ενώ συνεχίζει να δουλεύει και να παράγει δεν ελέγχει τη ζωή της τα τελευταία 13 χρόνια. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Εύα Οικονόμου-Βαμβακά: «Πιστεύω πολύ στην αποκέντρωση και τώρα πια μπορώ να πω με σιγουριά πως στην ελληνική περιφέρεια… γίνονται σπουδαία έργα»
ΜοΜΑ: Η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις Tadáskía είναι η πρώτη που αφήνει το σημάδι της στους τοίχους της γκαλερί με την έκθεση "Projects: Tadáskía"
"Lacrima" της Caroline Guiela Nguyen: Εξαιρετική σύλληψη που αποδυναμώθηκε επί σκηνής
H νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι «εμπνευσμένη από την κοινή μας γη»