συνεντεύξεις

Το ελculture συναντά πρωτοποριακές σκέψεις, ιδέες και οράματα

16 Αυγούστου, 2022
«Είναι σπουδαίο να ακούς τους ίδιους τους ανθρώπους που έζησαν σε σπηλιές τη δεκαετία του '70»: Ο σκηνοθέτης Άρης Κατσιγιάννης μιλάει για το ντοκιμαντέρ ''The Children of An Endless Dream: Ίος 1970-2020'' με θέμα τον μισό αιώνα της ιστορίας και της φιλοσοφίας της Ίου.
28 Ιουλίου, 2022
«Το να γράφεις και να κάνεις παραγωγή σε τραγούδια είναι μια μορφή ψυχανάλυσης και γίνεται από ανάγκη για επικοινωνία»: O Blend Mishkin, κατά κόσμον Γιώργος Μαντάς, μιλάει στο ελc με αφορμή το νέο του δίσκο με τους Roots Evolution “Unity Opposites''. Συνέντευξη στη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
26 Ιουλίου, 2022
Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania Σοφία Φαλιέρου μιλάει στο ελc με αφορμή τη 12η διοργάνωση για τη γέννηση και το μέλλον του φεστιβάλ, αλλά και για τη σχέση του ελληνικού κοινού με τον σύγχρονο χορό.
22 Ιουλίου, 2022
Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, η Δάφνη Δαυίδ, ο Μάριος Σαραντίδης, η Λυδία Τζανουδάκη και η Ιώβη Φραγκάτου μάς μιλούν για την κωμωδία του Μενάνδρου «Επιτρέποντες», που ανεβαίνει στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.
18 Ιουλίου, 2022
Ο Αργύρης Ξάφης μιλάει στο ελc για την πρώτη του σκηνοθεσία στην Επίδαυρο με τον «Αίαντα» του Σοφοκλή. Από τη Λίνα Ρόκου.
14 Ιουλίου, 2022
Ο σκηνοθέτης Θάνος Παπακωνσταντίνου και η Υπεύθυνη Δραματολογίου & Διεθνών Σχέσεων του Εθνικού Θεάτρου, συγγραφέας και θεατρολόγος Ειρήνη Μουντράκη μιλούν στο ελc για το 5ο Διεθνές εργαστήριο αρχαίου δράματος που ξεκινάει.
8 Ιουλίου, 2022
Ο old boy σε μία συζήτηση με τον Χρήστο Πασσαλή για την ταινία του «Ησυχία 6-9», απευθείας από το 56ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι.
7 Ιουλίου, 2022
Η Πηνελόπη Τσιλίκα μιλάει στο ελc για τη νέα crime σειρά του ANT1+ «Γέφυρα», τους καλλιτέχνες, τη σχέση της με τους ρόλους, αλλά και τον κόσμο στον οποίο ζει.
6 Ιουλίου, 2022
Δυναμικό, εξομολογητικό και ευαίσθητο, το νέο κομμάτι του Σταύρου Σιόλα «Η Δική Μας Σειρά» βάζει τον ακροατή σε σκέψεις. Συνέντευξη στη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
5 Ιουλίου, 2022
Η Γαλλίδα σκηνοθέτις και θεατρική συγγραφέας Caroline Guiela Nguyen μοιράζεται στο ελc την πηγή έμπνευσής της για την «Αδελφοσύνη», λίγο πριν ανέβει στην Πειραιώς 260, αλλά και τον δρόμο που την οδήγησε στην Τέχνη. Συνέντευξη στον Γιώργο Βουδικλάρη.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Έμμα Δοξιάδη: «Η βιωσιμότητα στον οπτικοακουστικό τομέα χαρακτηρίζεται ως πολυτέλεια, αλλά θα είναι απαίτηση συντομότερα από ό,τι νομίζεις»
The Podium - Μια φούξια οροφή για να ατενίζεις την πόλη του Ρότερνταμ
Το ΚΨΜ στο Μετς είναι ένα ψιλικατζίδικο βγαλμένο απ’ τα πιο pop art όνειρα
Επισκέψιμα για καταδύσεις αναψυχής 11 ναυάγια - μνημεία