συνεντεύξεις

Το ελculture συναντά πρωτοποριακές σκέψεις, ιδέες και οράματα

6 Δεκεμβρίου, 2022
Η Μαρία Κωνσταντάκη μιλάει στο ελc για τη «Σεροτονίνη» του Μισέλ Ουελμπέκ που ζωντανεύει στο BIOS με την υπογραφή των Elephas tiliensis.
5 Δεκεμβρίου, 2022
Συναντηθήκαμε με τη Βερόνικα Δαβάκη για μια συζήτηση που αποκαλύπτει μια καλλιτέχνιδα με πάθος και όνειρα. Συνέντευξη στον Γιώργο Βουδικλάρη.
3 Δεκεμβρίου, 2022
Hip-hop, Jazz, Funky, Soul, Disco και RnB μπαλάντες συνδιαλέγονται με ηλεκτρονικά στοιχεία, ντραμς και μπάσο, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε ένα σύγχρονο Studio 54. Ένα inception review και ένα εντελώς απενοχοποιημένο girl talk με αφορμή τον νέο δίσκο του Bnc. Από τη Μύριαμ Παρακευοπούλου.
28 Νοεμβρίου, 2022
Ο Δημήτρης Τάρλοου μιλάει στο ελc για το θεατρικό του σπίτι, το Θέατρο Πορεία, τη φετινή του σκηνοθεσία στο «Κουκλόσπιτο» του Ίψεν αλλά και για τους σημαντικούς σταθμούς της πορείας του. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
27 Νοεμβρίου, 2022
Συζητώντας με τους Big Nose Attack για τη μποέμικη ζωή τους, τα υπόγεια ευρωπαϊκά στέκια, τα ταπεράκια της μαμάς αλλά και για το μεγάλο πάρτι που ετοιμάζουν για τα 10+1 χρόνια της μπάντας στις 24 Δεκεμβρίου στο six d.o.g.s. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
25 Νοεμβρίου, 2022
Λίγο πριν την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Αγάπη Τριαναταφυλλίδη μιλά στο ελc για τα πρώτα της βήματα, τον ρόλο του δασκάλου στη μουσική αλλά και για το αν σκέφτεται να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα.
24 Νοεμβρίου, 2022
«Οι εγκλεισμοί είναι πολλαπλοί»: Ο Δημήτρης Τρίκας μάς βάζει στον κόσμο των «Εγκλεισμών», την μεγάλης κλίμακας και πνοής έκθεση που επιμελείται στο Δρομοκαΐτειο και μαζί διερευνούμε την την έννοια του εγκλεισμού στο σήμερα. Από τον Γιώργο Βουδικλάρη.
21 Νοεμβρίου, 2022
Με αφορμή την επιμέλεια της συλλογής έργων τέχνης του W Costa Navarino, συζητάμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Μπιενάλε της Αθήνας Poka-Yio για την τέχνη στο δημόσιο χώρο και όχι μόνο. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
18 Νοεμβρίου, 2022
Μια συζήτηση με τη Γλυκερία Μπασδέκη περνώντας συνειρμικά από εκλεκτικές συγγένειες σε λογοτεχνικές αναφορές, από ιστορίες του παρελθόντος σε όνειρα για το μέλλον, τη στιγμή που η αντιηρωίδα της, η Αντώνα, ζωντανεύει στη Στέγη μέσα από το video art πρότζεκτ «Οι 7 θάνατοι της Αντώνας» της ομάδας bijoux de kant. Από τον Γιώργο Βουδικλάρη.
11 Νοεμβρίου, 2022
Ο Cayetano συμπεριλαμβάνει κουλτούρες, ανθρώπους, ιστορίες, μύθους, αρώματα εποχών, συναισθήματα. Και αν αυτό ήταν ήδη εμφανές τα προηγούμενα χρόνια, στο “A Million Faces” επισφραγίζεται. Συνέντευξη στη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

«Η νύχτα της 12ης» του Ντομινίκ Μολ: Η αμηχανία μπροστά στο συναίσθημα
«Ο Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά: Όχι ακόμα μία παράσταση Τσέχωφ
Γνωρίστε τα προϊόντα του eco shop thalli σε μια χριστουγεννιάτικη συνάντηση
Μαρία Κωνσταντάκη: «Ο κόσμος, στον οποίο ζούμε, μας οδηγεί στην απάθεια, στο να μην έχουμε επαφή με το συναίσθημά μας»