συνεντεύξεις

Το ελculture συναντά πρωτοποριακές σκέψεις, ιδέες και οράματα

21 Σεπτεμβρίου, 2023
Η Ιώ Βουλγαράκη και ο Αργύρης Ξάφης συζητούν στο ελc για την ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θεάτρου Θησείον, «το νέο τους νησί» και ποιες παραστάσεις θα δούμε το 2023-2024. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
18 Σεπτεμβρίου, 2023
Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σειρά του MEGA «Το Ναυάγιο», ο Θάνος Λέκκας μάς μεταφέρει για λίγο στην Ελλάδα των '60s, σε μια συζήτηση για φόβους που σε κρατάνε ζωντανό και φυλακισμένο στο comfort zone σου. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
16 Σεπτεμβρίου, 2023
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών Βύρων Φιδετζής μιλά στο ελc με αφορμή τη βραδιά όπερας στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»Βριλησσίων. Από την Αναστασία Σταθά.
11 Σεπτεμβρίου, 2023
Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολης, οι Usurum μιλούν στο ελc για την τσάμπα καινοτομία, τα ποιήματα που μελοποιούν και τους ήρωες των τραγουδιών τους. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
4 Σεπτεμβρίου, 2023
Ο Νίκος Χαλιάσας, μιλά στο ελc λίγο πριν  ξεκινήσει η φετινή γιορτή με μελωδίες που θα μας ταξιδέψουν από τον Μότσαρτ και τον Θεοδωράκη, έως τον Προκόφιεφ και τον Ρότα. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
22 Αυγούστου, 2023
Λίγο πριν την έναρξη του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων, ο Βασίλης Βαρβαρέσος μάς μιλά για το φεστιβάλ που κλείνει φέτος 11 χρόνια, αλλά και για τις ιδιαιτερότητες του είδους της μουσικής δωματίου.
21 Αυγούστου, 2023
«Δίχως εμμονές, δεν θέλω να παρουσιάσω ένα έργο σε ένα συγκεκριμένο περιτύλιγμα. Τα έργα αυτά φέρουν ερωτήματα που ποτέ δεν τελειώνουν»: Συζητάμε με τον Σίμο Κακάλα λίγο πριν το ανέβασμα του «Οιδίποδα Τύραννου» του Σοφοκλή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
4 Αυγούστου, 2023
Ο πρόεδρος της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών Νίκος Μαλιάρας μιλά στο ελc για το όραμα πίσω από το δεύτερο ψηφιακό άλμπουμ ''Kyklos'' που μόλις κυκλοφόρησε, αλλά και για το «αδικημένο πολιτιστικό προϊόν» της νεοελληνικής έντεχνης μουσικής δημιουργίας. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
3 Αυγούστου, 2023
Λίγο πριν ανέβει η «Εκάβη» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η Ελένη Κοκκίδου μιλάει για τον πόλεμο, τις βίαιες εικόνες στην τηλεόραση, τη φρίκη και για το θέατρο ως φάρο στη σκοτεινιά. Συνέντευξη στον Νίκο Γρυλλάκη.
1 Αυγούστου, 2023
Γνωρίζουμε τον Nick Saley μέσα από έναν διάλογο 9 ερωτήσεων μιλώντας για το κλαρίνο, τον μέντορα πατέρα και τον Μάνο Χατζιδάκι. Συνέντευξη στη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
28 Ιουλίου, 2023
Ο Μάξιμος Μουμούρης μιλάει στο ελc για τον ρόλο του Πολυνείκη, για το θέατρο αλλά και για τα επόμενα σχέδιά του. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
24 Ιουλίου, 2023
«...Όλοι μας χρειαζόμαστε μια υπέρβαση, κάτι που να μας κινητοποιεί για να δοκιμάσουμε τα όριά μας».
20 Ιουλίου, 2023
Λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Death Disco Athens Open Air Festival, μιλήσαμε με τους Youth Valley για τα νανουρίσματα των ενηλίκων, τον Πήγασο και την αγάπη. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
19 Ιουλίου, 2023
«Το πρώτο έκθεμα της έκθεσης είναι απτικό και είναι ένα ακριβές αντίγραφο του τετραδίου σκηνοθεσίας του Μινωτή για την παράσταση του 1956». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
17 Ιουλίου, 2023
Σε 27 λεπτά και 23 δεύτερα μιλάμε με την Kid Moxie για τους Depeche Mode, την ιδιωτική φούσκα στο L.A., τα θρίλερ και την Italo disco. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
11 Ιουλίου, 2023
«Η ποίηση είναι ο τρόπος με τον οποίο βοηθάμε να δοθεί όνομα στο ανώνυμο». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
10 Ιουλίου, 2023
Taverna Miresia: Mario, Bella, Anastasia- «Είναι η επιγραφή του εστιατορίου του πατέρα μου στην Αλβανία. Σημαίνει Ταβέρνα Καλοσύνη. Ήταν πάντα ένα πολύ φωτεινό σημείο». Από τον Νίκο Γρυλλάκη.
8 Ιουλίου, 2023
Ο Σάββας Στρούμπος λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιοδείας με την Ομάδα Σημείο Μηδέν και τους «Πέρσες», μιλά στο ελc για τη λεπτή γραμμή μεταξύ νίκης και ήττας και μάς θέτει το ερώτημα: «Μήπως σύγχρονοι Πέρσες είναι όλη η ανθρωπότητα;».
4 Ιουλίου, 2023
Η Παυλίνα Βουλγαράκη εξομολογείται στο ελc: «Άφησα πάρα πολλά βαρίδια πίσω μου για να μπορέσω να βγάλω τη μουσική που θέλω και είναι η πρώτη φορά που το κάνω 1000%». Συνέντευξη στη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
4 Ιουλίου, 2023
Λίγο πριν την πρεμιέρα με τις «Βάκχες» της Έλλης Παπακωνσταντίνου, η Χαρά Κότσαλη μιλάει στο ελc για τον ρόλο της Αγαύης και για μια «πολυμεσική απόπειρα ανάγνωσης των Βακχών μέσα από μία queer προβληματική». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
3 Ιουλίου, 2023
Ο Νίκος Καραθάνος μιλάει για το βουητό από τις Σφήκες που ακούμε συνέχεια γύρω μας, για την αλήθεια της ζωής, για την κάθε μέρα που ψάχνουμε τρόπο να αντέξουμε. Συνέντευξη στον Νίκο Γρυλλάκη.
30 Ιουνίου, 2023
Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is πριν ψάλλουν Κοέν στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, μπήκαν στον κήπο του δικού μου μυαλού απαντώντας στην παράλογη μου ιστορία. Του Στέλιου Παρρή.
27 Ιουνίου, 2023
Η Έφη Μπίρμπα μιλά στο ελc για την πρώτη της σκηνοθετική κάθοδο στην Επίδαυρο με τα «Βατράχια» ευχόμενη ότι η κραυγή τους στην ανθρωπότητα θα ακουστεί δυνατά. Συνέντευξη στη Ζωή Λυμπέρη.
26 Ιουνίου, 2023
«Είναι σημαντικό να ξαναμπούν οι βάσεις σε σχέση με αυτό που είναι το αρχαίο δράμα, να ξαναγνωρίσουμε αυτό που έλεγε και ο Αριστοτέλης την οικεία του φύση». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
15 Ιουνίου, 2023
Η Μάρω Φασουλή, η Ami Yamasaki και ο Αλέξανδρος Λάιος, οι φετινοί νικητές του Βραβείου Τέχνης του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη μιλούν στο ελc και μας δίνουν μια γεύση από τα έργα του λίγο πριν την πρώτη παρουσίασή τους στην Κρήτη. Από την Ζωή Λυμπέρη.
14 Ιουνίου, 2023
Οι Κύπριες δημιουργοί, η Μαγδαλένα Ζήρα και η Νέδη Αντωνιάδη μιλούν για την ξεχασμένη ιστορία ηρωισμού πίσω από την παράσταση και την ταυτότητα της γυναίκας ηρωίδας. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
13 Ιουνίου, 2023
Oι Kepler is Free μιλούν για την αγάπη τους για την αστρονομία, το ηλιοβασίλεμα στον αστερισμό του Κύκνου και το ενδεχόμενο μιας παρουσίασης δίσκου σε κάποιο διεθνή διαστημικό σταθμό. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
12 Ιουνίου, 2023
Η Ευδοκία Ρουμελιώτη μιλάει στο ελc για τη συνάντησή της με τον Φρανκ Κάστορφ και τη «Μήδειά» του που την καλεί να αναμετρηθεί με δικά της πυρηνικά κομμάτια στην πρώτη της φορά στη σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου. Συνέντευξη στη Ζωή Λυμπέρη.
9 Ιουνίου, 2023
«Πολλά από αυτά που έγραψε ο Μπάιρον σε αυτό το έργο τα είχε ζήσει ο ίδιος. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Δον Ζουάν είναι το alter ego του Μπάιρον». Συνέντευξη στην Αναστασία Σταθά.
7 Ιουνίου, 2023
«Ήθελα να κάνω μία ταινία για την Ελληνίδα μάνα... Κανείς δεν την έχει εξερευνήσει». Συνέντευξη στην Αναστασία Σταθά.
6 Ιουνίου, 2023
«Λέω ναι σε κάθε μαχητή, σε κάθε άνθρωπο που παλεύει, σε αυτούς που προσπαθούν να αμυνθούν σε θεωρίες συνομωσίας και σε αυτούς που δείχνουν ενδιαφέρον για την αλληλεγγύη». Συνέντευξη στη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
6 Ιουνίου, 2023
H σκηνοθέτιδα Νατάσα Τριανταφύλλη μιλάει για τη νέα της παράσταση στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και πώς το Σχέδιο Μάρσαλ μεταφέρεται δραματουργικά πάνω στη σκηνή. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
2 Ιουνίου, 2023
«Όταν βλέπεις ένα σώμα σε κίνηση δίπλα σε ένα έργο τέχνης, τότε αυτομάτως ξεκινάει μια άλλη συνομιλία». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
2 Ιουνίου, 2023
Λίγο πριν το live τους στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ εξερευνούμε την "καντινελοδιάσταση" μιλώντας για ον μπάλο, τον αστισμό και τα αυτοσχέδια γλέντια. Συνέντευξη στη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
26 Μαΐου, 2023
«Κάθε παράσταση είναι πραγματικά μια διαφορετική εμπειρία για εμάς, γιατί θεατές και performers ανήκουμε στην ίδια "συντροφιά"». Συνέντευξη στην Κατερίνα Παρρή.
26 Μαΐου, 2023
Η Ειρήνη Δράκου μιλάει στο ελc για την παράσταση «Συνάντησέ...με στην έξοδο» που κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Θησείον. Συνέντευξη στην Αναστασία Σταθά.
26 Μαΐου, 2023
Μιλήσαμε με τον Ισπανό πιανίστα Daniel Garcia σε μια στάση της περιοδείας του στο Mόναχο, για την ταύτιση της ζωής και της μουσικής, την ελευθερία του να ζεις έξω από κουτάκια και τη δόση παιδικότητας που όλοι πρέπει να διατηρούμε. Συνέντευξη στη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
25 Μαΐου, 2023
«Το κλάμα στη σκηνή δεν είναι τίποτα φοβερό. Είναι πολύ εύκολο να αρχίσεις να κλαις. Το θέμα είναι αν αυτό που βιώνεις εσύ, καταφέρνεις να το βιώσει και ο άλλος». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
18 Μαΐου, 2023
«Το αγαπημένο μου μέρος στην Ελλάδα και ίσως στον κόσμο είναι η Αμοργός. Δεν ξέρω πώς και αν θα το καταφέρω, αλλά εκεί θέλω να παίξω. Στην Αιγιάλη. Δίπλα στη θάλασσα». Συνέντευξη στον Στέλιο Παρρή.
17 Μαΐου, 2023
Η απάντηση στο: «Τι να κάνουμε;». «Να ζούμε, να ζούμε αληθινά!», μας απαντά η Έλλη Παπακωνσταντίνου. Συνέντευξη στον Νίκο Γρυλλάκη.
16 Μαΐου, 2023
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Μαραμής καταθέτει σκέψεις για την καλλιτεχνική ευαισθησία και τη μόνιμη αγωνία του δημιουργού να κάνει την ασχήμια ομορφιά. Συνέντευξη στον Νίκο Γρυλλάκη.
15 Μαΐου, 2023
Ο Γιάννης Μόσχος μιλάει για τα θέματα του Εθνικού, των καταλήψεων, του καλλιτεχνικού προγραμματισμού, τις προθέσεις του για το μέλλον και το coming out που επέλεξε στη ζωή του. Συνέντευξη στον Γιώργο Βουδικλάρη.
10 Μαΐου, 2023
Ο Πέτερ Στάιν μιλάει για το τι τον οδήγησε στο θέατρο, τη σχέση του με την οικογένεια, την πρώτη του επιτυχία στο θέατρο που τον έκανε διάσημο εν μία νυκτί, και για τον Μολιέρο. Συνέντευξη στον Γιώργο Βουδικλάρη.
9 Μαΐου, 2023
Ο συνθέτης και σολίστας Γιώργος Ψυχογιός μιλάει στο ελc λίγο πριν το ρεσιτάλ απόλυτου αυτοσχεδιασμού “The Keith Jarett Legacy” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
9 Μαΐου, 2023
Ο Μάνος Βαβαδάκης μιλάει στο ελc για την παράσταση «ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν.» από την Ομάδα RMS MATAROA στο Θέατρο Τέχνης. Συνέντευξη στην Αναστασία Σταθά.
9 Μαΐου, 2023
Η Άλκηστη Χαλικιά δημιουργεί ένα ανατρεπτικό νεανικό βιβλίο διακοπών και εξερεύνησης της φύσης. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
8 Μαΐου, 2023
Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη μιλάει στο ελc για τις «Λευκές Νύχτες» του Ντοστογιέφσκι, έναν «ύμνο στη συν-ύπαρξη» απέναντι σε ένα τώρα που όλοι μας ζούμε έγκλειστοι στους δικούς μας κόσμους. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
8 Μαΐου, 2023
Η φοιτήτρια Ευγενία Σιγανού, της κατεύθυνσης «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου, μοιράζεται στο ελc τη συνέντευξή της με τη Χρυσάνθη Σπιτάδη, μέτζο σοπράνο και η φοιτήτρια Ελένη Παπαδοπούλου τη συνομιλία της με τον μαέστρο Παύλο Κόρδη. 
8 Μαΐου, 2023
«Η δυνατότητα μιας οργάνωσης να μετρήσει και να τεκμηριώσει τον θετικό κοινωνικό της αντίκτυπο, μπορεί να αποτελέσει ένα στρατηγικό εργαλείο.»
4 Μαΐου, 2023
«Τα ρούχα είναι ένα πολύ "εύγλωττο" υλικό, μιλάνε για την αισθητική των ανθρώπων, για τα μέσα παραγωγής, τις ιεραρχίες μέσα σε μια κοινωνία και για τις "έμφυλες" και μη ταυτότητες...»
21 Σεπτεμβρίου, 2023
Η Ιώ Βουλγαράκη και ο Αργύρης Ξάφης συζητούν στο ελc για την ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θεάτρου Θησείον, «το νέο τους νησί» και ποιες παραστάσεις θα δούμε το 2023-2024. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
18 Σεπτεμβρίου, 2023
Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σειρά του MEGA «Το Ναυάγιο», ο Θάνος Λέκκας μάς μεταφέρει για λίγο στην Ελλάδα των '60s, σε μια συζήτηση για φόβους που σε κρατάνε ζωντανό και φυλακισμένο στο comfort zone σου. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
16 Σεπτεμβρίου, 2023
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών Βύρων Φιδετζής μιλά στο ελc με αφορμή τη βραδιά όπερας στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»Βριλησσίων. Από την Αναστασία Σταθά.
11 Σεπτεμβρίου, 2023
Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολης, οι Usurum μιλούν στο ελc για την τσάμπα καινοτομία, τα ποιήματα που μελοποιούν και τους ήρωες των τραγουδιών τους. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
4 Σεπτεμβρίου, 2023
Ο Νίκος Χαλιάσας, μιλά στο ελc λίγο πριν  ξεκινήσει η φετινή γιορτή με μελωδίες που θα μας ταξιδέψουν από τον Μότσαρτ και τον Θεοδωράκη, έως τον Προκόφιεφ και τον Ρότα. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
22 Αυγούστου, 2023
Λίγο πριν την έναρξη του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων, ο Βασίλης Βαρβαρέσος μάς μιλά για το φεστιβάλ που κλείνει φέτος 11 χρόνια, αλλά και για τις ιδιαιτερότητες του είδους της μουσικής δωματίου.
21 Αυγούστου, 2023
«Δίχως εμμονές, δεν θέλω να παρουσιάσω ένα έργο σε ένα συγκεκριμένο περιτύλιγμα. Τα έργα αυτά φέρουν ερωτήματα που ποτέ δεν τελειώνουν»: Συζητάμε με τον Σίμο Κακάλα λίγο πριν το ανέβασμα του «Οιδίποδα Τύραννου» του Σοφοκλή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
4 Αυγούστου, 2023
Ο πρόεδρος της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών Νίκος Μαλιάρας μιλά στο ελc για το όραμα πίσω από το δεύτερο ψηφιακό άλμπουμ ''Kyklos'' που μόλις κυκλοφόρησε, αλλά και για το «αδικημένο πολιτιστικό προϊόν» της νεοελληνικής έντεχνης μουσικής δημιουργίας. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
3 Αυγούστου, 2023
Λίγο πριν ανέβει η «Εκάβη» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η Ελένη Κοκκίδου μιλάει για τον πόλεμο, τις βίαιες εικόνες στην τηλεόραση, τη φρίκη και για το θέατρο ως φάρο στη σκοτεινιά. Συνέντευξη στον Νίκο Γρυλλάκη.
1 Αυγούστου, 2023
Γνωρίζουμε τον Nick Saley μέσα από έναν διάλογο 9 ερωτήσεων μιλώντας για το κλαρίνο, τον μέντορα πατέρα και τον Μάνο Χατζιδάκι. Συνέντευξη στη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
28 Ιουλίου, 2023
Ο Μάξιμος Μουμούρης μιλάει στο ελc για τον ρόλο του Πολυνείκη, για το θέατρο αλλά και για τα επόμενα σχέδιά του. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
24 Ιουλίου, 2023
«...Όλοι μας χρειαζόμαστε μια υπέρβαση, κάτι που να μας κινητοποιεί για να δοκιμάσουμε τα όριά μας».
20 Ιουλίου, 2023
Λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Death Disco Athens Open Air Festival, μιλήσαμε με τους Youth Valley για τα νανουρίσματα των ενηλίκων, τον Πήγασο και την αγάπη. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
19 Ιουλίου, 2023
«Το πρώτο έκθεμα της έκθεσης είναι απτικό και είναι ένα ακριβές αντίγραφο του τετραδίου σκηνοθεσίας του Μινωτή για την παράσταση του 1956». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
17 Ιουλίου, 2023
Σε 27 λεπτά και 23 δεύτερα μιλάμε με την Kid Moxie για τους Depeche Mode, την ιδιωτική φούσκα στο L.A., τα θρίλερ και την Italo disco. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
11 Ιουλίου, 2023
«Η ποίηση είναι ο τρόπος με τον οποίο βοηθάμε να δοθεί όνομα στο ανώνυμο». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
10 Ιουλίου, 2023
Taverna Miresia: Mario, Bella, Anastasia- «Είναι η επιγραφή του εστιατορίου του πατέρα μου στην Αλβανία. Σημαίνει Ταβέρνα Καλοσύνη. Ήταν πάντα ένα πολύ φωτεινό σημείο». Από τον Νίκο Γρυλλάκη.
8 Ιουλίου, 2023
Ο Σάββας Στρούμπος λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιοδείας με την Ομάδα Σημείο Μηδέν και τους «Πέρσες», μιλά στο ελc για τη λεπτή γραμμή μεταξύ νίκης και ήττας και μάς θέτει το ερώτημα: «Μήπως σύγχρονοι Πέρσες είναι όλη η ανθρωπότητα;».
4 Ιουλίου, 2023
Η Παυλίνα Βουλγαράκη εξομολογείται στο ελc: «Άφησα πάρα πολλά βαρίδια πίσω μου για να μπορέσω να βγάλω τη μουσική που θέλω και είναι η πρώτη φορά που το κάνω 1000%». Συνέντευξη στη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
4 Ιουλίου, 2023
Λίγο πριν την πρεμιέρα με τις «Βάκχες» της Έλλης Παπακωνσταντίνου, η Χαρά Κότσαλη μιλάει στο ελc για τον ρόλο της Αγαύης και για μια «πολυμεσική απόπειρα ανάγνωσης των Βακχών μέσα από μία queer προβληματική». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
3 Ιουλίου, 2023
Ο Νίκος Καραθάνος μιλάει για το βουητό από τις Σφήκες που ακούμε συνέχεια γύρω μας, για την αλήθεια της ζωής, για την κάθε μέρα που ψάχνουμε τρόπο να αντέξουμε. Συνέντευξη στον Νίκο Γρυλλάκη.
30 Ιουνίου, 2023
Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is πριν ψάλλουν Κοέν στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, μπήκαν στον κήπο του δικού μου μυαλού απαντώντας στην παράλογη μου ιστορία. Του Στέλιου Παρρή.
27 Ιουνίου, 2023
Η Έφη Μπίρμπα μιλά στο ελc για την πρώτη της σκηνοθετική κάθοδο στην Επίδαυρο με τα «Βατράχια» ευχόμενη ότι η κραυγή τους στην ανθρωπότητα θα ακουστεί δυνατά. Συνέντευξη στη Ζωή Λυμπέρη.
26 Ιουνίου, 2023
«Είναι σημαντικό να ξαναμπούν οι βάσεις σε σχέση με αυτό που είναι το αρχαίο δράμα, να ξαναγνωρίσουμε αυτό που έλεγε και ο Αριστοτέλης την οικεία του φύση». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
15 Ιουνίου, 2023
Η Μάρω Φασουλή, η Ami Yamasaki και ο Αλέξανδρος Λάιος, οι φετινοί νικητές του Βραβείου Τέχνης του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη μιλούν στο ελc και μας δίνουν μια γεύση από τα έργα του λίγο πριν την πρώτη παρουσίασή τους στην Κρήτη. Από την Ζωή Λυμπέρη.
14 Ιουνίου, 2023
Οι Κύπριες δημιουργοί, η Μαγδαλένα Ζήρα και η Νέδη Αντωνιάδη μιλούν για την ξεχασμένη ιστορία ηρωισμού πίσω από την παράσταση και την ταυτότητα της γυναίκας ηρωίδας. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
13 Ιουνίου, 2023
Oι Kepler is Free μιλούν για την αγάπη τους για την αστρονομία, το ηλιοβασίλεμα στον αστερισμό του Κύκνου και το ενδεχόμενο μιας παρουσίασης δίσκου σε κάποιο διεθνή διαστημικό σταθμό. Από τη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
12 Ιουνίου, 2023
Η Ευδοκία Ρουμελιώτη μιλάει στο ελc για τη συνάντησή της με τον Φρανκ Κάστορφ και τη «Μήδειά» του που την καλεί να αναμετρηθεί με δικά της πυρηνικά κομμάτια στην πρώτη της φορά στη σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου. Συνέντευξη στη Ζωή Λυμπέρη.
9 Ιουνίου, 2023
«Πολλά από αυτά που έγραψε ο Μπάιρον σε αυτό το έργο τα είχε ζήσει ο ίδιος. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Δον Ζουάν είναι το alter ego του Μπάιρον». Συνέντευξη στην Αναστασία Σταθά.
7 Ιουνίου, 2023
«Ήθελα να κάνω μία ταινία για την Ελληνίδα μάνα... Κανείς δεν την έχει εξερευνήσει». Συνέντευξη στην Αναστασία Σταθά.
6 Ιουνίου, 2023
«Λέω ναι σε κάθε μαχητή, σε κάθε άνθρωπο που παλεύει, σε αυτούς που προσπαθούν να αμυνθούν σε θεωρίες συνομωσίας και σε αυτούς που δείχνουν ενδιαφέρον για την αλληλεγγύη». Συνέντευξη στη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
6 Ιουνίου, 2023
H σκηνοθέτιδα Νατάσα Τριανταφύλλη μιλάει για τη νέα της παράσταση στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και πώς το Σχέδιο Μάρσαλ μεταφέρεται δραματουργικά πάνω στη σκηνή. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
2 Ιουνίου, 2023
«Όταν βλέπεις ένα σώμα σε κίνηση δίπλα σε ένα έργο τέχνης, τότε αυτομάτως ξεκινάει μια άλλη συνομιλία». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
2 Ιουνίου, 2023
Λίγο πριν το live τους στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ εξερευνούμε την "καντινελοδιάσταση" μιλώντας για ον μπάλο, τον αστισμό και τα αυτοσχέδια γλέντια. Συνέντευξη στη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
26 Μαΐου, 2023
«Κάθε παράσταση είναι πραγματικά μια διαφορετική εμπειρία για εμάς, γιατί θεατές και performers ανήκουμε στην ίδια "συντροφιά"». Συνέντευξη στην Κατερίνα Παρρή.
26 Μαΐου, 2023
Η Ειρήνη Δράκου μιλάει στο ελc για την παράσταση «Συνάντησέ...με στην έξοδο» που κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Θησείον. Συνέντευξη στην Αναστασία Σταθά.
26 Μαΐου, 2023
Μιλήσαμε με τον Ισπανό πιανίστα Daniel Garcia σε μια στάση της περιοδείας του στο Mόναχο, για την ταύτιση της ζωής και της μουσικής, την ελευθερία του να ζεις έξω από κουτάκια και τη δόση παιδικότητας που όλοι πρέπει να διατηρούμε. Συνέντευξη στη Μύριαμ Παρασκευοπούλου.
25 Μαΐου, 2023
«Το κλάμα στη σκηνή δεν είναι τίποτα φοβερό. Είναι πολύ εύκολο να αρχίσεις να κλαις. Το θέμα είναι αν αυτό που βιώνεις εσύ, καταφέρνεις να το βιώσει και ο άλλος». Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
18 Μαΐου, 2023
«Το αγαπημένο μου μέρος στην Ελλάδα και ίσως στον κόσμο είναι η Αμοργός. Δεν ξέρω πώς και αν θα το καταφέρω, αλλά εκεί θέλω να παίξω. Στην Αιγιάλη. Δίπλα στη θάλασσα». Συνέντευξη στον Στέλιο Παρρή.
17 Μαΐου, 2023
Η απάντηση στο: «Τι να κάνουμε;». «Να ζούμε, να ζούμε αληθινά!», μας απαντά η Έλλη Παπακωνσταντίνου. Συνέντευξη στον Νίκο Γρυλλάκη.
16 Μαΐου, 2023
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Μαραμής καταθέτει σκέψεις για την καλλιτεχνική ευαισθησία και τη μόνιμη αγωνία του δημιουργού να κάνει την ασχήμια ομορφιά. Συνέντευξη στον Νίκο Γρυλλάκη.
15 Μαΐου, 2023
Ο Γιάννης Μόσχος μιλάει για τα θέματα του Εθνικού, των καταλήψεων, του καλλιτεχνικού προγραμματισμού, τις προθέσεις του για το μέλλον και το coming out που επέλεξε στη ζωή του. Συνέντευξη στον Γιώργο Βουδικλάρη.
10 Μαΐου, 2023
Ο Πέτερ Στάιν μιλάει για το τι τον οδήγησε στο θέατρο, τη σχέση του με την οικογένεια, την πρώτη του επιτυχία στο θέατρο που τον έκανε διάσημο εν μία νυκτί, και για τον Μολιέρο. Συνέντευξη στον Γιώργο Βουδικλάρη.
9 Μαΐου, 2023
Ο συνθέτης και σολίστας Γιώργος Ψυχογιός μιλάει στο ελc λίγο πριν το ρεσιτάλ απόλυτου αυτοσχεδιασμού “The Keith Jarett Legacy” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
9 Μαΐου, 2023
Ο Μάνος Βαβαδάκης μιλάει στο ελc για την παράσταση «ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν.» από την Ομάδα RMS MATAROA στο Θέατρο Τέχνης. Συνέντευξη στην Αναστασία Σταθά.
9 Μαΐου, 2023
Η Άλκηστη Χαλικιά δημιουργεί ένα ανατρεπτικό νεανικό βιβλίο διακοπών και εξερεύνησης της φύσης. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
8 Μαΐου, 2023
Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη μιλάει στο ελc για τις «Λευκές Νύχτες» του Ντοστογιέφσκι, έναν «ύμνο στη συν-ύπαρξη» απέναντι σε ένα τώρα που όλοι μας ζούμε έγκλειστοι στους δικούς μας κόσμους. Από τη Ζωή Λυμπέρη.
8 Μαΐου, 2023
Η φοιτήτρια Ευγενία Σιγανού, της κατεύθυνσης «Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου, μοιράζεται στο ελc τη συνέντευξή της με τη Χρυσάνθη Σπιτάδη, μέτζο σοπράνο και η φοιτήτρια Ελένη Παπαδοπούλου τη συνομιλία της με τον μαέστρο Παύλο Κόρδη. 
8 Μαΐου, 2023
«Η δυνατότητα μιας οργάνωσης να μετρήσει και να τεκμηριώσει τον θετικό κοινωνικό της αντίκτυπο, μπορεί να αποτελέσει ένα στρατηγικό εργαλείο.»
4 Μαΐου, 2023
«Τα ρούχα είναι ένα πολύ "εύγλωττο" υλικό, μιλάνε για την αισθητική των ανθρώπων, για τα μέσα παραγωγής, τις ιεραρχίες μέσα σε μια κοινωνία και για τις "έμφυλες" και μη ταυτότητες...»

Σελίδες: