ελcwomen

26 Ιανουαρίου, 2023
Η Nadja Verena Marcin παρουσιάζει το #SOPHYGRAY, μια διαδραστική εγκατάσταση και περφόρμανς για τις έμφυλες προκαταλήψεις στις τεχνολογίες του σήμερα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.
23 Ιανουαρίου, 2023
«Ο Υδροφεμινισμός κατανοεί το σώμα μας ως θεμελιώδες μέρος του φυσικού κόσμου και όχι ως κάτι ξεχωριστό ή προνομιούχο σε σχέση με αυτόν». Συνέντευξη στην Άννα Ρούτση.
23 Ιανουαρίου, 2023
Με αφορμή την επερχόμενη ατομική της έκθεση την Άνοιξη, συζητάμε εκ βαθέων για τη ζωή και την καλλιτεχνική της πορεία. Συνέντευξη στην Πέπη Νικολοπούλου.
12 Ιανουαρίου, 2023
Η Ισμήνη Δροσοφορίδη μοιράζεται στο ελc το ταξίδι της στη γυναικεία επιχειρηματικότητα εκπροσωπώντας παγκοσμίως την Ελλάδα ανάμεσα σε 30 νέες ηγέτιδες από διαφορετικές χώρες αλλά και τους προβληματισμούς της για το που ακριβώς βρίσκεται σήμερα η γυναίκα στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο.
12 Ιανουαρίου, 2023
Από τις 19 Ιανουαρίου έρχεται στους κινηματογράφους η «Ιερή Αράχνη» σε σκηνοθεσία Αλί Αμπάσι, που αποτελεί την πρόταση της Δανίας για τα φετινά Όσκαρ και έχει βραβευτεί με Βραβείο ερμηνείας στις Κάννες.
12 Ιανουαρίου, 2023
«Το WOMANIFESTO είναι το πρώτο μωσαϊκό φιλμ από διαφορετικά μανιφέστα, τα οποία έχουν γράψει και παρουσιάσει γυναίκες δημιουργοί μετά από πρόσκληση». Συνέντευξη στην Άννα Ρούτση.
10 Ιανουαρίου, 2023
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει το αφιέρωμα «Μάρτα Μέσαρος: Η γυναίκα στο επίκεντρο της Ιστορίας» από τις 19 έως τις 24 Ιανουαρίου με 12 μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας και ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της καταξιωμένης δημιουργού.
10 Ιανουαρίου, 2023
Η Cube Gallery, υποδέχεται την καινούργια χρονιά και φιλοξενεί στον χώρο της το on going art project: Υπό Διαπραγμάτευση | Under Negotiation.
9 Ιανουαρίου, 2023
O πίνακας του 16ου αιώνα, «Πορτρέτο μιας γυναίκας» του Ιταλού δασκάλου της Αναγέννησης Giovanni Battista Moroni αποκτά μόνιμη θέση στο μουσείο των Νεοϋορκέζων.
7 Ιανουαρίου, 2023
Τα νέα έργα των Hannah Quinlan και Rosie Hastings απεικονίζουν φανταστικές σκηνές δρόμου εμπνευσμένες από τις τοιχογραφίες των Ιταλών ζωγράφων της Αναγέννησης. Γράφει η Πέπη Νικολοπούλου.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

H Χριστίνα Μαξούρη μοιράζεται το Ημερολόγιο Προβών για «Τα τραγούδια της Σωτηρίας»
"GOLD by Yves Saint Laurent": Ένα χρονοθεματικό ταξίδι στον λαμπερό κόσμο του Yves Saint Laurent
Συζητώντας με το ChatGPT
«Επιχείρηση, Αλλάζουμε την Ελλάδα: The Game Changers»: Δείτε το νέο επεισόδιο στην ΕΡΤ2