ελcwomen

26 Σεπτεμβρίου, 2022
Συζήτηση με θέμα «Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo» διοργανώνει το Εθνικό Θέατρο στις 3 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή, στο κτήριο Τσίλλερ.
24 Σεπτεμβρίου, 2022
Το Ιράν έχει πάρει φωτιά. Καίγεται. Μέσα και έξω. Ας πράξει ο καθένας ό,τι του αναλογεί. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
21 Σεπτεμβρίου, 2022
Το φεστιβάλ για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.
15 Σεπτεμβρίου, 2022
Για πρώτη φορά δημοπρατούνται δύο από τα γιακαδάκια της δικαστού Ruth Bader Ginsburg, της δεύτερης γυναίκας που διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και ενέπνευσε γενιές γυναικών.
23 Αυγούστου, 2022
Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το ART HUB Athens, παρουσιάζει στον πεζόδρομο της Βασιλίσσης Όλγας την υπαίθρια ομαδική έκθεση #NotAlone OpenAir που φιλοδοξεί να στείλει ηχηρό μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.
29 Ιουλίου, 2022
Το Rencontres d'Arles υποδέχεται για πρώτη φορά στη Γαλλία την έκθεση “A Feminist Avant-Garde” με πάνω από 600 έργα από 85 γυναίκες καλλιτέχνιδες που με κεντρικό άξονα τα σώματά τους, αμφισβητούν τη δικτατορία της ομορφιάς και ασχολούνται με την «κατασκευή» της γυναικείας ταυτότητας.
13 Ιουλίου, 2022
Για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων, η ενδυνάμωση των γυναικών, η παροχή ίσων ευκαιριών και η καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος ισότιμης πρόσβασης στην εργασία, πρέπει να είναι sine qua non για το αύριο που οραματίζεται ο σύγχρονος κόσμος.
6 Ιουλίου, 2022
Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου απευθύνει αίτημα στην UNESCO προκειμένου το εμβληματικό γλυπτό «Ο Χορός του Ζαλόγγου» να χαρακτηριστεί Διεθνές Τοπόσημο για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.
20 Ιουνίου, 2022
Το καινοτόμο πρόγραμμα υποστηρικτικής ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα» παρουσίασε η Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου και ο Σύλλογος Φίλων της κλινικής.
17 Ιουνίου, 2022
Η Σοφία Μπεκατώρου μιλάει στο ελc για τη σεξουαλική βία και τις έμφυλες ανισότητες, τις γυναικοκτονίες, την κοινωνία που πρέπει να αλλάξει και για τους λόγους που η ίδια αισθάνεται «Επικίνδυνη».

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Έμμα Δοξιάδη: «Η βιωσιμότητα στον οπτικοακουστικό τομέα χαρακτηρίζεται ως πολυτέλεια, αλλά θα είναι απαίτηση συντομότερα από ό,τι νομίζεις»
The Podium - Μια φούξια οροφή για να ατενίζεις την πόλη του Ρότερνταμ
Το ΚΨΜ στο Μετς είναι ένα ψιλικατζίδικο βγαλμένο απ’ τα πιο pop art όνειρα
Επισκέψιμα για καταδύσεις αναψυχής 11 ναυάγια - μνημεία