food culture

Συνταγές, νέα, αφιερώματα, ό,τι ξεχωρίζουμε από το χώρο της διατροφικής και γαστρονομικής κουλτούρας

29 Δεκεμβρίου, 2020
Μια συνταγή για μπισκότα με μπαχαρικά που τρώγονται ευχάριστα για πρωινό αλλά και οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
27 Δεκεμβρίου, 2020
Mια συνταγή με ένα από τα δημοφιλή χειμωνιάτικα λαχανικά, την κολοκύθα σε σούπα με κάρυ, γάλα καρύδας και σπιτικό ζωμό κοτόπουλου. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
23 Δεκεμβρίου, 2020
Μια γευστική συνταγή με κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής, φουρνιστό με σκόρδο και άλλα μπαχάρια συνοδεία πικάντικου πουρέ κολοκύθας και κάστανου. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
19 Δεκεμβρίου, 2020
Μια διαφορετική συνταγή μπισκότων με 100% αλεύρι ολικής άλεσης, κόκκινη γλυκοπατάτα, φρέσκο αβοκάντο, 100% σκόνη κακάο και μεγάλα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
17 Δεκεμβρίου, 2020
Ένα εύκολο και ελαφρύ γεύμα από ζυμαρικά με ριγανάτη σάλτσα ντομάτας, φρέσκα μανιτάρια και μυζήθρα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
13 Δεκεμβρίου, 2020
Μια εναλλακτική συνταγή για γευστικά μπισκότα με πιο υγιεινά υλικά. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
11 Δεκεμβρίου, 2020
Οι 176 σελίδες του περιλαμβάνουν 72 επιλεγμένες συνταγές, ταξινομημένες σε πρώτα και κύρια πιάτα, σε χορτοφαγικά, ψαρικά, σούπες, σαλάτες και λαχταριστά γλυκά.
9 Δεκεμβρίου, 2020
Ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες που, αν δεν είσαι ήδη μυημένος, θα σε κάνει να υιοθετήσεις τα φρέσκα λαχανικά στη διατροφή σου. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
6 Δεκεμβρίου, 2020
Μια εύκολη συνταγή για galette με μήλα ή αλλιώς εύκολη μηλόπιτα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
3 Δεκεμβρίου, 2020
Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις με ζυμαρικά και φρέσκα λαχανικά. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
29 Νοεμβρίου, 2020
Μια εύκολη συνταγή για να συνοδεύσεις το κυριακάτικο πρωινό σου με ένα νόστιμο και θρεπτικό banana bread ή «ψωμί» μπανάνας, όχι και τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
26 Νοεμβρίου, 2020
Mια διαφορετική εκτέλεση σε γνωστά υλικά - ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει κοτόπουλο, φρέσκα λαχανικά και καστανό ρύζι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
21 Νοεμβρίου, 2020
Mια μάλλον κλασική συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει ένα επίσημο γεύμα (λέμε τώρα) αλλά στέκεται και μόνη της ως κυρίως γεύμα συνοδεία μιας πράσινης σαλάτας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
18 Νοεμβρίου, 2020
Εναλλακτικά τρουφάκια για εσένα που θέλεις να καταναλώσεις ένα γλύκισμα που να περιέχει θρεπτικά συστατικά, ενέργεια και πρωτεΐνη. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
14 Νοεμβρίου, 2020
Ένα νόστιμο γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, αγοράζοντας κόκκινο κρέας από κάποιο συνοικιακό κρεοπωλείο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
12 Νοεμβρίου, 2020
Για τις δύσκολες ώρες που θέλεις να απολαύσεις μια γλυκιά λιχουδιά σας προτείνουμε υγρά cupcakes με πλούσιο λεμονάτο άρωμα που δεν περιέχουν αυγά και ζάχαρη αλλά λιναρόσπορο και στέβια. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
11 Νοεμβρίου, 2020
Πάνω από 10.000 ιστορικά βιβλία μαγειρικής είναι τώρα διαθέσιμα στη συλλογή Cookbooks και Home Economics στο διαδίκτυο.
7 Νοεμβρίου, 2020
Ένα κέικ που εκτός από πλούσια γεύση έχει και θρεπτικά συστατικά, αφού περιέχει αλεύρι ολικής άλεσης, φρέσκο κολοκύθι, μπανάνα και ελαιόλαδο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
31 Οκτωβρίου, 2020
Αξίζει να προμηθευτείς μερικά υλικά παραπάνω την επόμενη φορά που θα βγεις στην αγορά για τα ψώνια σου ώστε να προετοιμάσεις και να απολαύσεις μια νόστιμη ομελέτα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
25 Οκτωβρίου, 2020
Αν σου αρέσουν οι γλυκές λιχουδιές και θέλεις να δοκιμάσεις μια διαφορετική συνταγή μπισκότων για να συνοδεύσεις τον καφέ ή το ρόφημά σου τότε σίγουρα πρέπει να φτιάξεις τη συνταγή. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
17 Οκτωβρίου, 2020
Αν σου αρέσει το ψάρι και θέλεις να φτιάξεις ένα διαφορετικό burger, μπορείς να δοκιμάσεις φρέσκο σολομό και αβοκάντο. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
10 Οκτωβρίου, 2020
Φτιάξτε μια δροσερή σαλάτα με τη θαυματουργή αντράκλα (ή αλλιώς γλυστρίδα), φρέσκα σύκα και σταφίδα, φρέσκο κατσικίσιο τυρί και σως από ταχίνι. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
3 Οκτωβρίου, 2020
Ένα διαφορετικό cheesecake που περιέχει δημητριακά και ξηρούς καρπούς αντί για μπισκότο, μέλι αντί για ζάχαρη και ελληνικό ανθότυρο αντί για τυποποιημένο τυρί. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
27 Σεπτεμβρίου, 2020
Ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα με χειροποίητο σουβλάκι κοτόπουλου και σπιτική πατατοσαλάτα, αφιερώνοντας λίγο παραπάνω χρόνο στην κουζίνα με το αποτέλεσμα να σε ανταμείβει.
23 Αυγούστου, 2020
Μια εύκολη και ελαφριά επιλογή αν θέλεις να απολαύσεις ένα διαφορετικό γεύμα με φρέσκα υλικά. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
16 Αυγούστου, 2020
Μια δροσερή φρουτοσαλάτα μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή όταν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ και δροσερό. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
9 Αυγούστου, 2020
Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει είναι η καλύτερη στιγμή για ένα δροσερό και νόστιμο σνακ. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
2 Αυγούστου, 2020
Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και θα  απολαύσεις ένα ελαφρύ γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, σίδηρο και φυτικές ίνες. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
26 Ιουλίου, 2020
Επιλέγουμε ψητό φιλέτο μοσχαριού που έχει πλούσια γεύση και λίγα λιπαρά και το συνοδεύουμε με φρέσκα βλίτα που είναι νόστιμα και θρεπτικά. Ελαφρύς συνδυασμός για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
19 Ιουλίου, 2020
Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει επιλέγουμε μια δροσερή σαλάτα με φρέσκο σπανάκι που περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά καθιστώντας το υπέρ-τροφή. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
12 Ιουλίου, 2020
Άκρως καλοκαιρινό πιάτο με φρέσκες γαρίδες σε μια ελαφριά και γευστική εκδοχή για ένα χορταστικό γεύμα. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
5 Ιουλίου, 2020
Μια χορταστική επιλογή για τα ζεστά κυριακάτικα μεσημέρια. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
1 Ιουλίου, 2020
O Γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί θεμέλιο λίθο και το μέλλον του τουριστικού προϊόντος του Πηλίου και για αυτό τον λόγο το καλοκαίρι του 2020 το Agapitos Villas & Guesthouses έρχεται με μεγάλα νέα που θα ενισχύσουν τον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής.
1 Ιουλίου, 2020
Το έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο "Salvation Olive Oil", φέτος, στη δεύτερη μόλις χρονιά κυκλοφορίας του κατακτά Χρυσό Μετάλλιο σε δύο κορυφαίους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιόλαδου.
28 Ιουνίου, 2020
Εύκολο και ελαφρύ πιάτο που συνδυάζει νόστιμα υλικά, επιλέγοντας τη γλυκοπατάτα ως εναλλακτική γαρνιτούρα μιας και είναι πιο θρεπτική από την απλή πατάτα. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
14 Ιουνίου, 2020
Πικάντικες γαρίδες με φρέσκα σπαράγγια και ντοματίνια. Όταν οι ρυθμοί πέφτουν και θέλεις να απολαύσεις ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα χωρίς πολύ κόπο. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
1 Ιουνίου, 2020
Το νέο έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο Salvation Olive Oil απέσπασε την υψηλότερη διάκριση του χρυσού μεταλλίου στον διαγωνισμό «2020 NYIOOC World Olive Oil Competition» στη Νέα Υόρκη, έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.
31 Μαΐου, 2020
Φτιάξτε τις δικές σας μπάρες επιλέγοντας κάθε φορά διαφορετικά υλικά δημιουργώντας ένα σνακ με περισσότερη γεύση και πιο αγνά υλικά. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
24 Μαΐου, 2020
Λογιών λογιών μπρουσκέτες για ένα διαφορετικό πρωινό με αβοκάντο, γιαούρτι και ανθότυρο. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
17 Μαΐου, 2020
Τα pancakes (ή τηγανίτες ελληνιστί) έχουν και εναλλακτικό τρόπο παρασκευής, αντί για τα παραδοσιακά συστατικά χρησιμοποιούμε βρώμη, φρέσκια μπανάνα και χαρουπάλευρο.
9 Μαΐου, 2020
Μαθαίνουμε την ελληνική ιστορία του μήλου από τη μυθολογία έως σήμερα, με οδηγό τη μακρά πορεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου και την «υπογραφή» Zagorin.
4 Μαΐου, 2020
Αγαπημένο μου ημερολόγιο σημειώνω εύκολες και αγαπημένες συνταγές για να μην τις ξεχάσω. Γράφει η Πέπη Νικολοπούλου.
30 Απριλίου, 2020
Ανατρέχουμε στην ιστορία του πιο οικείου soul food, του ψωμιού συντροφιά με συνταγές και πρωταρχικό υλικό το αλεύρι από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου για σίγουρη επιτυχία και νοστιμιά.
28 Απριλίου, 2020
Η Wolt μας φέρνει κοντά με το φαγητό, αλλά, κυρίως μας φέρνει το φαγητό και ταιριάζει μοναδικά την ανάγκη της εποχής με την ανάγκη μας να τρώμε καλά και υγιεινά μέσα από μία απολαυστική εμπειρία παραγγελίας.
28 Απριλίου, 2020
Γρήγορες και νόστιμες συνταγές για δημιουργική απασχόληση με τα παιδιά στην κουζίνα.
24 Απριλίου, 2020
Κάθε γεύση κι ένα ταξίδι με τη Wolt: σε ιταλικά bistro, στις πιο “hot” γαστρονομικές αφίξεις της πόλης, ταϊλανδέζικες και μεξικάνικες ή μικρές talk of the town γεύσεις κι όλες οι μυρωδιές του κόσμου στο σπίτι μας.
23 Απριλίου, 2020
Συντροφιά με ξεχωριστές αλλά και γνώριμες συνταγές μαζί με τους Μύλους Αγ. Γεωργίου διαμορφώνουμε το ΑΒτάρι της καραντίνας που τις τελευταίες εβδομάδες βιώνουμε. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
16 Απριλίου, 2020
H Tate προτείνει φανταστικούς τρόπους να ζωγραφίσουμε τα αυγά, κάτι που θα φτιάξει το κέφι μας και θα δώσει ζωντάνια στο τραπέζι με χρώματα όπως αυτά στα έργα του Sir Cedric Morris.
15 Απριλίου, 2020
Για τη βαφή των πασχαλινών αυγών, πέραν του κλασικού παραδοσιακού κόκκινου, πολλές ιδέες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, εμείς κάναμε μία επιλογή και τις μοιραζόμαστε. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
14 Απριλίου, 2020
Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου φέρνουν πασχαλινά αρώματα στα σπίτια μας με λαχταριστές συνταγές για το καλύτερο πασχαλινό τραπέζι. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
29 Δεκεμβρίου, 2020
Μια συνταγή για μπισκότα με μπαχαρικά που τρώγονται ευχάριστα για πρωινό αλλά και οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
27 Δεκεμβρίου, 2020
Mια συνταγή με ένα από τα δημοφιλή χειμωνιάτικα λαχανικά, την κολοκύθα σε σούπα με κάρυ, γάλα καρύδας και σπιτικό ζωμό κοτόπουλου. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
23 Δεκεμβρίου, 2020
Μια γευστική συνταγή με κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής, φουρνιστό με σκόρδο και άλλα μπαχάρια συνοδεία πικάντικου πουρέ κολοκύθας και κάστανου. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
19 Δεκεμβρίου, 2020
Μια διαφορετική συνταγή μπισκότων με 100% αλεύρι ολικής άλεσης, κόκκινη γλυκοπατάτα, φρέσκο αβοκάντο, 100% σκόνη κακάο και μεγάλα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
17 Δεκεμβρίου, 2020
Ένα εύκολο και ελαφρύ γεύμα από ζυμαρικά με ριγανάτη σάλτσα ντομάτας, φρέσκα μανιτάρια και μυζήθρα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
13 Δεκεμβρίου, 2020
Μια εναλλακτική συνταγή για γευστικά μπισκότα με πιο υγιεινά υλικά. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
11 Δεκεμβρίου, 2020
Οι 176 σελίδες του περιλαμβάνουν 72 επιλεγμένες συνταγές, ταξινομημένες σε πρώτα και κύρια πιάτα, σε χορτοφαγικά, ψαρικά, σούπες, σαλάτες και λαχταριστά γλυκά.
9 Δεκεμβρίου, 2020
Ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες που, αν δεν είσαι ήδη μυημένος, θα σε κάνει να υιοθετήσεις τα φρέσκα λαχανικά στη διατροφή σου. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
6 Δεκεμβρίου, 2020
Μια εύκολη συνταγή για galette με μήλα ή αλλιώς εύκολη μηλόπιτα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
3 Δεκεμβρίου, 2020
Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις με ζυμαρικά και φρέσκα λαχανικά. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
29 Νοεμβρίου, 2020
Μια εύκολη συνταγή για να συνοδεύσεις το κυριακάτικο πρωινό σου με ένα νόστιμο και θρεπτικό banana bread ή «ψωμί» μπανάνας, όχι και τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
26 Νοεμβρίου, 2020
Mια διαφορετική εκτέλεση σε γνωστά υλικά - ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει κοτόπουλο, φρέσκα λαχανικά και καστανό ρύζι. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
21 Νοεμβρίου, 2020
Mια μάλλον κλασική συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει ένα επίσημο γεύμα (λέμε τώρα) αλλά στέκεται και μόνη της ως κυρίως γεύμα συνοδεία μιας πράσινης σαλάτας. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
18 Νοεμβρίου, 2020
Εναλλακτικά τρουφάκια για εσένα που θέλεις να καταναλώσεις ένα γλύκισμα που να περιέχει θρεπτικά συστατικά, ενέργεια και πρωτεΐνη. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
14 Νοεμβρίου, 2020
Ένα νόστιμο γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, αγοράζοντας κόκκινο κρέας από κάποιο συνοικιακό κρεοπωλείο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
12 Νοεμβρίου, 2020
Για τις δύσκολες ώρες που θέλεις να απολαύσεις μια γλυκιά λιχουδιά σας προτείνουμε υγρά cupcakes με πλούσιο λεμονάτο άρωμα που δεν περιέχουν αυγά και ζάχαρη αλλά λιναρόσπορο και στέβια. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
11 Νοεμβρίου, 2020
Πάνω από 10.000 ιστορικά βιβλία μαγειρικής είναι τώρα διαθέσιμα στη συλλογή Cookbooks και Home Economics στο διαδίκτυο.
7 Νοεμβρίου, 2020
Ένα κέικ που εκτός από πλούσια γεύση έχει και θρεπτικά συστατικά, αφού περιέχει αλεύρι ολικής άλεσης, φρέσκο κολοκύθι, μπανάνα και ελαιόλαδο. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
31 Οκτωβρίου, 2020
Αξίζει να προμηθευτείς μερικά υλικά παραπάνω την επόμενη φορά που θα βγεις στην αγορά για τα ψώνια σου ώστε να προετοιμάσεις και να απολαύσεις μια νόστιμη ομελέτα. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
25 Οκτωβρίου, 2020
Αν σου αρέσουν οι γλυκές λιχουδιές και θέλεις να δοκιμάσεις μια διαφορετική συνταγή μπισκότων για να συνοδεύσεις τον καφέ ή το ρόφημά σου τότε σίγουρα πρέπει να φτιάξεις τη συνταγή. Από τη food blogger Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
17 Οκτωβρίου, 2020
Αν σου αρέσει το ψάρι και θέλεις να φτιάξεις ένα διαφορετικό burger, μπορείς να δοκιμάσεις φρέσκο σολομό και αβοκάντο. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
10 Οκτωβρίου, 2020
Φτιάξτε μια δροσερή σαλάτα με τη θαυματουργή αντράκλα (ή αλλιώς γλυστρίδα), φρέσκα σύκα και σταφίδα, φρέσκο κατσικίσιο τυρί και σως από ταχίνι. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
3 Οκτωβρίου, 2020
Ένα διαφορετικό cheesecake που περιέχει δημητριακά και ξηρούς καρπούς αντί για μπισκότο, μέλι αντί για ζάχαρη και ελληνικό ανθότυρο αντί για τυποποιημένο τυρί. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
27 Σεπτεμβρίου, 2020
Ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα με χειροποίητο σουβλάκι κοτόπουλου και σπιτική πατατοσαλάτα, αφιερώνοντας λίγο παραπάνω χρόνο στην κουζίνα με το αποτέλεσμα να σε ανταμείβει.
23 Αυγούστου, 2020
Μια εύκολη και ελαφριά επιλογή αν θέλεις να απολαύσεις ένα διαφορετικό γεύμα με φρέσκα υλικά. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
16 Αυγούστου, 2020
Μια δροσερή φρουτοσαλάτα μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή όταν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ και δροσερό. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
9 Αυγούστου, 2020
Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει είναι η καλύτερη στιγμή για ένα δροσερό και νόστιμο σνακ. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
2 Αυγούστου, 2020
Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και θα  απολαύσεις ένα ελαφρύ γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, σίδηρο και φυτικές ίνες. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
26 Ιουλίου, 2020
Επιλέγουμε ψητό φιλέτο μοσχαριού που έχει πλούσια γεύση και λίγα λιπαρά και το συνοδεύουμε με φρέσκα βλίτα που είναι νόστιμα και θρεπτικά. Ελαφρύς συνδυασμός για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
19 Ιουλίου, 2020
Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει επιλέγουμε μια δροσερή σαλάτα με φρέσκο σπανάκι που περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά καθιστώντας το υπέρ-τροφή. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
12 Ιουλίου, 2020
Άκρως καλοκαιρινό πιάτο με φρέσκες γαρίδες σε μια ελαφριά και γευστική εκδοχή για ένα χορταστικό γεύμα. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
5 Ιουλίου, 2020
Μια χορταστική επιλογή για τα ζεστά κυριακάτικα μεσημέρια. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
1 Ιουλίου, 2020
O Γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί θεμέλιο λίθο και το μέλλον του τουριστικού προϊόντος του Πηλίου και για αυτό τον λόγο το καλοκαίρι του 2020 το Agapitos Villas & Guesthouses έρχεται με μεγάλα νέα που θα ενισχύσουν τον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής.
1 Ιουλίου, 2020
Το έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο "Salvation Olive Oil", φέτος, στη δεύτερη μόλις χρονιά κυκλοφορίας του κατακτά Χρυσό Μετάλλιο σε δύο κορυφαίους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιόλαδου.
28 Ιουνίου, 2020
Εύκολο και ελαφρύ πιάτο που συνδυάζει νόστιμα υλικά, επιλέγοντας τη γλυκοπατάτα ως εναλλακτική γαρνιτούρα μιας και είναι πιο θρεπτική από την απλή πατάτα. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
14 Ιουνίου, 2020
Πικάντικες γαρίδες με φρέσκα σπαράγγια και ντοματίνια. Όταν οι ρυθμοί πέφτουν και θέλεις να απολαύσεις ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα χωρίς πολύ κόπο. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
1 Ιουνίου, 2020
Το νέο έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο Salvation Olive Oil απέσπασε την υψηλότερη διάκριση του χρυσού μεταλλίου στον διαγωνισμό «2020 NYIOOC World Olive Oil Competition» στη Νέα Υόρκη, έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.
31 Μαΐου, 2020
Φτιάξτε τις δικές σας μπάρες επιλέγοντας κάθε φορά διαφορετικά υλικά δημιουργώντας ένα σνακ με περισσότερη γεύση και πιο αγνά υλικά. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
24 Μαΐου, 2020
Λογιών λογιών μπρουσκέτες για ένα διαφορετικό πρωινό με αβοκάντο, γιαούρτι και ανθότυρο. Από την Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit].
17 Μαΐου, 2020
Τα pancakes (ή τηγανίτες ελληνιστί) έχουν και εναλλακτικό τρόπο παρασκευής, αντί για τα παραδοσιακά συστατικά χρησιμοποιούμε βρώμη, φρέσκια μπανάνα και χαρουπάλευρο.
9 Μαΐου, 2020
Μαθαίνουμε την ελληνική ιστορία του μήλου από τη μυθολογία έως σήμερα, με οδηγό τη μακρά πορεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου και την «υπογραφή» Zagorin.
4 Μαΐου, 2020
Αγαπημένο μου ημερολόγιο σημειώνω εύκολες και αγαπημένες συνταγές για να μην τις ξεχάσω. Γράφει η Πέπη Νικολοπούλου.
30 Απριλίου, 2020
Ανατρέχουμε στην ιστορία του πιο οικείου soul food, του ψωμιού συντροφιά με συνταγές και πρωταρχικό υλικό το αλεύρι από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου για σίγουρη επιτυχία και νοστιμιά.
28 Απριλίου, 2020
Η Wolt μας φέρνει κοντά με το φαγητό, αλλά, κυρίως μας φέρνει το φαγητό και ταιριάζει μοναδικά την ανάγκη της εποχής με την ανάγκη μας να τρώμε καλά και υγιεινά μέσα από μία απολαυστική εμπειρία παραγγελίας.
28 Απριλίου, 2020
Γρήγορες και νόστιμες συνταγές για δημιουργική απασχόληση με τα παιδιά στην κουζίνα.
24 Απριλίου, 2020
Κάθε γεύση κι ένα ταξίδι με τη Wolt: σε ιταλικά bistro, στις πιο “hot” γαστρονομικές αφίξεις της πόλης, ταϊλανδέζικες και μεξικάνικες ή μικρές talk of the town γεύσεις κι όλες οι μυρωδιές του κόσμου στο σπίτι μας.
23 Απριλίου, 2020
Συντροφιά με ξεχωριστές αλλά και γνώριμες συνταγές μαζί με τους Μύλους Αγ. Γεωργίου διαμορφώνουμε το ΑΒτάρι της καραντίνας που τις τελευταίες εβδομάδες βιώνουμε. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
16 Απριλίου, 2020
H Tate προτείνει φανταστικούς τρόπους να ζωγραφίσουμε τα αυγά, κάτι που θα φτιάξει το κέφι μας και θα δώσει ζωντάνια στο τραπέζι με χρώματα όπως αυτά στα έργα του Sir Cedric Morris.
15 Απριλίου, 2020
Για τη βαφή των πασχαλινών αυγών, πέραν του κλασικού παραδοσιακού κόκκινου, πολλές ιδέες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, εμείς κάναμε μία επιλογή και τις μοιραζόμαστε. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
14 Απριλίου, 2020
Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου φέρνουν πασχαλινά αρώματα στα σπίτια μας με λαχταριστές συνταγές για το καλύτερο πασχαλινό τραπέζι. Από την Πέπη Νικολοπούλου.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Θραύσματα μνήμης σε πεζό και ποιητικό λόγο
Η «Αμηχανία» του Ρίτσαρντ Πάουερς στο τελευταίο του μυθιστόρημα
«Συντροφιές» βιβλίων που αγαπήσαμε και σας προτείνουμε για να συντροφεύσουν το πασχαλινό δώρο
«ΜΑΡΙΚΕΣ #δενπροκειταιγιαδιασημεςπερσονες»: Ποια Μαρίκα είσαι εσύ και ποια η ιστορία σου; Οι 7 γυναίκες της παράστασης μας απαντούν