Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]
Κάποιες μέρες θέλουμε ένα εύκολο και ελαφρύ γεύμα🍝🍝. Τι καλύτερο από ζυμαρικά με ριγανάτη σάλτσα ντομάτας, φρέσκα μανιτάρια και μυζήθρα.
Προετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 25 λεπτά, μερίδες 2-3
Υλικά
• 500gr ζυμαρικά
• Έτοιμη σάλτσα ντομάτας με κόκκινη πιπεριά και ρίγανη
• 2-3 κς πελτέ ντομάτας
• 1 μέτρια κρεμμύδια
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 ποτηράκι ρετσίνα
• 500gr φρέσκα μανιτάρια
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη ζάχαρη
• 5-6 ντοματίνια (προαιρετικά)
• Φρέσκος βασιλικός (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένω καλά όλα τα λαχανικά. Κόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά καρέ και αφήνω στην άκρη.
Συνεχίζω με τα μανιτάρια και τα κόβω σε λεπτές φέτες.
Τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αφού κάψει ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτω τα μανιτάρια. Μαγειρεύω για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Ρίχνω τη ρετσίνα και αφού εξατμιστεί η αλκοόλη προσθέτω τη σάλτσα και τον πελτέ ντομάτας.
Προσθέτω αλάτι, ρίγανη, ελαιόλαδο και λίγη ζάχαρη (δοκιμάζω και προσθέτω τα υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις μου). Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 15 λεπτά. Αν η σάλτσα είναι πολύ παχύρευστη προσθέτω λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύω. Αν επιλέξω να προσθέσω φρέσκα ντοματίνια το κάνω 5 λεπτά πριν κλείσω την εστία.
Παράλληλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτω νερό και αλάτι και τοποθετώ πάνω σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτω τα ζυμαρικά της επιλογή μου και τα μαγειρεύω ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα ανακατεύω καλά για να μην κολλήσουν.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα σουρώνω και τα ξαναβάζω στην κατσαρόλα. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω τα ζυμαρικά σε πιάτα, τρίβω λίγη ξερή μυζήθρα και απολαμβάνω!