Νόστιμο κοτόπουλο με καστανό ρύζι και λαχανικά

Mια διαφορετική εκτέλεση σε γνωστά υλικά - ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει κοτόπουλο, φρέσκα λαχανικά και καστανό ρύζι

Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]

 

Πιστεύω θα συμφωνήσεις πως τόσο το κοτόπουλο όσο και το ρύζι είναι ίσως δύο από τα πιο δημοφιλή υλικά της σπιτικής κουζίνας. Ο συνδυασμός τους επίσης προτιμάτε από όλες σχεδόν τις ηλικιακές ομάδες. Όμως γνωρίζεις ότι στην αγορά υπάρχει και καστανό ρύζι; Το καστανό ρύζι είναι περισσότερο νόστιμο και θρεπτικό από το απλό ρύζι μιας και έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία. Αυτοί είναι δύο λόγοι που αξίζει να το δοκιμάσεις και, γιατί όχι, να το προσθέσεις στη διατροφή σου. Χρειάζεται βέβαια μια επιπλέον διαδικασία (να το μουλιάσεις για τουλάχιστον 4 ώρες), αλλά ζυγίζοντας τα οφέλη σε σχέση με ένα απλό μούλιασμα θεωρώ πως κερδίζει το πρώτο.

Αν θέλεις όμως να δοκιμάσεις μια διαφορετική εκτέλεση σε γνωστά υλικά τότε σου προτείνω την παρακάτω συνταγή. Ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει κοτόπουλο, φρέσκα λαχανικά και καστανό ρύζι!

Προετοιμασία 45-50 λεπτά, αναμονή 4 ώρες (αν χρησιμοποιήσω κάστανο ρύζι με φλοιό), 4 μερίδες

Υλικά

• 0.3gr ρύζι με φλοιό (μουλιασμένο για 4 ώρες)

• 0.5gr κοτόπουλο στήθος

• 0.3gr φρέσκα μανιτάρια

• 4 φρέσκα κρεμμύδια

• 2 φρέσκα καρότα

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

• 1 κουτί baby καλαμπόκι (προαιρετικά)

• 0.15gr φασολάκια κατεψυγμένα

• 0.15ml ελαιόλαδο

• 0.1ml σογιέλαιο

• 0.15ml ρετσίνα

• Άνηθος ψιλοκομμένος

• Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα

 

Εκτέλεση

Πλένω και κόβω σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και όλα τα λαχανικά.

Παράλληλα ξεπλένω και βράζω το ρύζι και τα φασολάκια (σε ξεχωριστό σκεύος το καθένα) βάση των οδηγιών που θα βρεις στη συσκευασία τους. Αν επιλέξω να χρησιμοποιήσω καστανό ρύζι με φλοιό το μουλιάζω για τουλάχιστον 4 ώρες και στη συνέχεια το βράζω (για περίπου 45 λεπτά).

Τοποθετώ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτω τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτω το κομμένο κοτόπουλο και το σωτάρω για περίπου 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτω το ξερό κρεμμύδι, τη μισή ποσότητα από το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σωτάρισμα για 1 λεπτό. Μετά προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι και τη γλυκιά πάπρικα.

Κατόπιν, προσθέτω όλα τα λαχανικά (και τα φασολάκια) και συνεχίζω το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά και «σβήνω» με το κρασί. Σουρώνω το ρύζι και, μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη, το προσθέτω στο τηγάνι και ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.

Ρίχνω το σογιέλαιο και συμπληρώνω αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και αποσύρω από τη φωτιά.

Προαιρετικά προσθέτω λίγο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σερβίρω και απολαμβάνω!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.