Μπρουσκέτες για διαφορετικά κυριακάτικα πρωινά

Λογιών λογιών μπρουσκέτες για ένα διαφορετικό πρωινό με αβοκάντο, γιαούρτι και ανθότυρο

Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]

 

Μερικά κυριακάτικα πρωινά στο σπίτι θέλεις να είναι λίγο διαφορετικά. Μια ιδέα είναι η προετοιμασία και κατανάλωση ενός διαφορετικού πρωινού. Προϋπόθεση είναι να προμηθευτείς τα απαραίτητα υλικά και να έχεις διάθεση να ετοιμάσεις τις παρακάτω μπρουσκέτες. Τι καλύτερο από το να απολαύσεις το γεύμα που μόλις ετοίμασες πίνοντας το ρόφημά σου και χαλαρώνοντας λιγάκι.

Προετοιμασία 20 λεπτά, ποσότητα 3 μπρουσκέτες μεσαίου μεγέθους

Υλικά

3 φέτες φρέσκο ψωμί (ψημένο στην ψωμιέρα ή στο grill)
½ ώριμο αβοκάντο (μετρίου μεγέθους)
Λίγες σταγόνες φρέσκο λεμόνι
1 αβγό
1 κγ φιστίκι Αιγίνης (προαιρετικά)
2 κσ ελαιόλαδο ( ή άλλη λιπαρή ουσία για το τηγάνισμα του αβγού)
Αλάτι, πιπέρι
3 κσ γιαούρτι (εγώ χρησιμοποίησα πρόβειο)
½ κγ σκόνη κακάο
1 κσ μέλι
1 κσ καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου
1 κσ μαρμελάδα της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα πορτοκάλι-καρότο)
2 κσ ανθότυρο Κρήτης

* κσ = κουταλιά της σούπας, κγ = κουταλιά του γλυκού

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζω το αβοκάντο και τοποθετώ το μισό σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτω λίγες σταγόνες λεμόνι και αλάτι και πιέζω με ένα πιρούνι μέχρι να λειώσει και να γίνει σαν αλοιφή (το λεμόνι βοηθάει να μην μαυρίσει το αβοκάντο). Τοποθετώ το μπολ στο ψυγείο.

Ανακατεύω σε μικρό μπολ το γιαούρτι με το κακάο και το μέλι και μεταφέρω στο ψυγείο.

Σε μια βοηθητική επιφάνεια θρυμματίζω το ανθότυρο χρησιμοποιώντας τα χέρια μου και συντηρώ στο ψυγείο.

Τοποθετώ ένα μπρίκι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζω το φιλέ αμυγδάλου. Αφήνω στην άκρη.

Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά, προσθέτω το ελαιόλαδο,  χτυπάω το αβγό σε ομελέτα και το τηγανίζω (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τις προτιμήσεις του καθενός).

Παράλληλα ψήνω τις φέτες ψωμιού.

Σε ένα πιάτο συνθέτω τις μπρουσκέτες αλείφοντας την πρώτη φέτα ψωμιού με τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας και προσθέτοντας το θρυμματισμένο ανθότυρο.

Συνεχίζω με το μείγμα γιαούρτι-κακάο-μέλι και προσθέτω το καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου.

Αλείφω την τελευταία φέτα ψωμιού με το αβοκάντο και προσθέτω από πάνω την ομελέτα και το φιστίκι Αιγίνης (προεραιτικά).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.