Μοσχαρίσιο φιλέτο με φρέσκα μανιτάρια και σαλάτα

Ένα νόστιμο γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά αγοράζοντας κόκκινο κρέας από κάποιο συνοικιακό κρεοπωλείο

Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]

 

Θα έλεγε κάποιος ότι στις σύγχρονες κοινωνίες η προσφορά κόκκινου κρέατος είναι άφθονη και όλοι μας ως καταναλωτές την έχουμε δεδομένη. Όπως μάλλον θα γνωρίζεις, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την κατανάλωσή του. Είναι εκείνοι που καταναλώνουν πολύ συχνά κόκκινο κρέας αλλά και εκείνοι που το έχουν αποκλείσει από τη διατροφή τους. Αφουγκράζομαι τους λόγους που έχουν οδηγήσει τον καθένα στην δική του διατροφική επιλογή. Προσωπικά δεν έχω αποκλείσει καμία διατροφική ομάδα. Θεωρώ πως ο οργανισμός μου είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχω και θέλω να τον τρέφω όσο καλύτερα γίνεται, λαμβάνοντας θρεπτικά συστατικά από όλες τις ομάδες τροφίμων.

Σε κάποιες κατηγορίες, όπως αυτή του κόκκινου κρέατος, ίσως έχει περισσότερη σημασία η ποιότητα από την ποσότητα. Θα σου πρότεινα να προμηθεύεσαι κόκκινο κρέας από κάποιο συνοικιακό κρεοπωλείο και να αποφεύγεις τις υπέρ-αγορές. Πιστεύω πως είναι προτιμότερο να τρώμε λιγότερη αλλά καλύτερης ποιότητας κόκκινο κρέας.

Αν θέλεις λοιπόν να απολαύσεις ένα νόστιμο γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την παρακάτω πρόταση.

Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά, μερίδες 2

 

Υλικά

· 2 φιλέτα μόσχου

· 0.3gr κινέζικο μανιτάρι shimeji

· 1 ντομάτα

· 1 αγγούρι

· Ελαιόλαδο

· Χυμός από 1 φρέσκο λεμόνι

· Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση

Τοποθετώ τα φιλέτα σε ένα μπολ, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνω στην άκρη.

Πλένω καλά και καθαρίζω τα μανιτάρια.

Τοποθετώ μια γκριλιέρα πάνω σε δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί τοποθετώ τα φιλέτα μόσχου και τα μαγειρεύω για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Παράλληλα τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και ρίχνω λίγο ελαιόλαδο. Αφού κάψει το λάδι προσθέτω τα μανιτάρια ρίχνω αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για 3-4 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα αφήνω στην άκρη.

Παράλληλα πλένω καλά και κόβω την ντομάτα και το αγγούρι σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ προσθέτω μισή κούπα ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι και θυμάρι και ανακατεύω καλά.

Μόλις είναι έτοιμα τα φιλέτα τα τοποθετώ σε πιάτα σερβιρίσματος, προσθέτω τα μανιτάρια, λίγες φέτες από την ντομάτα και το αγγούρι, περιχύνω με το λαδολέμονο και απολαμβάνω!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.