Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]
Πικάντικες γαρίδες με φρέσκα σπαράγγια και ντοματίνια. Όταν οι ρυθμοί πέφτουν και θέλεις να απολαύσεις ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα χωρίς πολύ κόπο.
Προετοιμασία 25 λεπτά, αναμονή 30 λεπτά, μερίδες 2
Υλικά:
· 0.35gr γαρίδες κατεψυγμένες
· 20 σπαράγγια
· 8 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
· 1 φρέσκο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
· 4 κσ τριμμένη φρυγανιά
· 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
· 25gr φρέσκο βούτυρο
· 5 κσ ελαιόλαδο
· Μπούκοβο (ανάλογα τις προτιμήσεις)
· Αλάτι, πιπέρι (ανάλογα τις προτιμήσεις)
Εκτέλεση
Αποψύχουμε (αναμονή περίπου 30 λεπτά) και ξεπλένουμε τις γαρίδες (συνήθως οι κατεψυγμένες δεν έχουν εντεράκι).
Καθαρίζουμε το κοτσάνι από τα σπαράγγια. Πλένουμε καλά τα σπαράγγια και τα ντοματίνια και τα σκουπίζουμε.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή εστία. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι καλά προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και αφήνουμε να κάψει λίγο.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα ντοματίνια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σωτάρουμε για 4-5 λεπτά και αποσύρουμε.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις κάψει προσθέτουμε τις γαρίδες.
Σoτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την τριμμένη φρυγανιά, το μπούκοβο και αλάτι.
Συνεχίζουμε το σoτάρισμα για άλλα 4 λεπτά και αποσύρουμε.
Συνθέτουμε το πιάτο μας και σερβίρουμε.