Σαλάτα με τη θαυματουργή αντράκλα, φρέσκα σύκα και κατσικίσιο τυρί

Φτιάξτε μια δροσερή σαλάτα με αντράκλα (ή αλλιώς γλυστρίδα), φρέσκα σύκα και σταφίδα, φρέσκο κατσικίσιο τυρί και σως από ταχίνι

Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]

Δροσερή σαλάτα με αντράκλα (ή αλλιώς γλυστρίδα), φρέσκα σύκα και σταφίδα, φρέσκο κατσικίσιο τυρί και σως από ταχίνι. Αρκετός κόσμος ίσως να μη γνωρίζει ποιες είναι οι ωφέλιμες ιδιότητες της αντράκλας. Συγκεκριμένα είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες A και C, βιταμίνες του συμπλέγματος B και περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία. Λόγω των συστατικών που περιέχει, βοηθάει στη μείωση των πονοκεφάλων και των φλεγμονών. Δικαιολογημένα λοιπόν θεωρείται υπερτροφή.

Προετοιμασία 20 λεπτά, μερίδες 2

Υλικά για τη σαλάτα:

* 400gr αντράκλα

* 6 σύκα

* 100gr σταφίδα

* 20-30gr κατσικίσιο τυρί

* Λίγο μαυροκούκι (προαιρετικά)

* Ψωμί τσιαπάτα ολικής άλεσης

Υλικά για τη σως

* 6κς ταχίνι

* 4 κς ξύδι βαλσάμικο

* 3 κς ελαιόλαδο

* 2 κς μέλι

* Αλάτι, πιπέρι

* Λίγο νερό

Εκτέλεση

Πλένω και καθαρίζω την αντράκλα. Αφήνω στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.

Παράλληλα πλένω τα φρούτα και κόβω τα σύκα σε 4 κομμάτια.

Ρίχνω όλα τα υλικά για τη σως σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύω καλά ώσπου να γίνει μια ρευστή σως. Ανάλογα με τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσω ίσως βγει λίγο παχύρευστη όποτε θα χρειαστεί λίγο νεράκι.

Μεταφέρω την πρασινάδα και τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω το κατσικίσιο τυρί που έχω κόψει σε κομμάτια, ρίχνω τη σως, ανακατεύω καλά και απολαμβάνω!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.