Ομελέτα με σκορδάτα ντοματίνια φούρνου, φρέσκα μανιτάρια, γραβιέρα Νάξου και προσούτο Ευρυτανίας

Αξίζει να προμηθευτείς μερικά υλικά παραπάνω την επόμενη φορά που θα βγεις στην αγορά για τα ψώνια σου ώστε να προετοιμάσεις και να απολαύσεις μια νόστιμη ομελέτα

Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]

 

Αξίζει να προμηθευτείς μερικά υλικά παραπάνω την επόμενη φορά που θα βγεις στην αγορά για τα ψώνια σου ώστε να προετοιμάσεις και να απολαύσεις μια νόστιμη ομελέτα. Οι μικρές στιγμές απόλαυσης βελτιώνουν τη διάθεση και δίνουν χαρά κάτι που σίγουρα έχουμε όλοι ανάγκη. Έχω παρατηρήσει πως είναι αρκετοί που δεν βρίσκουν την ενέργεια να ασχοληθούν με απλές πόσο μάλλον με πολύπλοκες μαγειρικές παρασκευές. Είναι κρίμα όχι μόνο η οκνηρία αλλά και η αδιαφορία για το τι τρώει κάποιος. Αν εμείς οι ίδιοι δεν φροντίσουμε για ότι τρώμε δεν ξέρω ποιος περιμένουμε να το αναλάβει.

Επιστρέφοντας στη χαρά της απόλαυσης ενός ωραίου γεύματος, αυτή τη φορά θα δεις μια σχετικά απλή συνταγή για ομελέτα γεμιστή με ντοματίνια φούρνου, φρέσκα μανιτάρια, γραβιέρα Νάξου και προσούτο Ευρυτανίας.

 

Προετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 10 λεπτά, μερίδες 1 γενναία ή 2 κανονικές

Υλικά

· 4 αβγά

· 10-12 ντοματίνια

· 150gr φρέσκα μανιτάρια agaricus (ή άλλα της αρεσκείας σας)

· 2-3 φρέσκα κρεμμύδια

· 1 σκελίδα σκόρδο

· 50gr γραβιέρα Νάξου (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)

· 40gr προσούτο (ή άλλο αλλαντικό)

· 10ml -15 ml γάλα

· Ελαιόλαδο

· Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνω τον φούρνο στου 170 ° C.

Πλένω καλά τα ντοματίνια, τα κόβω στη μέση και τα τοποθετώ σε ένα μπολ. Καθαρίζω και ψιλοκόβω το σκόρδο και το μεταφέρω στο ίδιο μπολ με τα ντοματίνια. Ρίχνω ελαιόλαδο, αλάτι και θυμάρι και ανακατεύω καλά με ένα μεγάλο κουτάλι ώστε να πάνε παντού τα υλικά.

Μεταφέρω τα ντοματίνια πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Παράλληλα καθαρίζω τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα (κάνει και χαρτί κουζίνας). Τα κόβω σε λεπτές φέτες και τα μεταφέρω σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια πλένω και ψιλοκόβω τα φρέσκα κρεμμύδια.

Τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει ρίχνω τα μανιτάρια και τα μαγειρεύω για 3-4 λεπτά ή ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Μετά προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίχνω ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και λίγο θυμάρι και ανακατεύω καλά. Μαγειρεύω για 3-4 λεπτά και αποσύρω το τηγάνι με τα μανιτάρια από την εστία.

Ελέγχω τα ντοματίνια και τα αφαιρώ από τον φούρνο αν δω πως είναι έτοιμα ή έχουν περάσει τα 15 λεπτά.

Τρίβω τη γραβιέρα στον τρίφτη και κόβω το προσούτο σε λωρίδες (ή κομμάτια).

Στη συνέχεια τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά. Μέχρι να κάψει το τηγάνι σπάω τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνω στο τηγάνι μια γενναία ποσότητα ελαιόλαδου (ή άλλης λιπαρής ουσίας) και παράλληλα χτυπάω καλά τα αβγά με ένα πιρούνι και τα ρίχνω στο τηγάνι. Κουνάω προσεκτικά το τηγάνι ώστε να δημιουργήσω ένα μεγάλο κύκλο με τα αβγά.

Όσο ψήνεται η ομελέτα, ρίχνω τη γραβιέρα στη μισή επιφάνεια και κατά τον ίδιο τρόπο συνεχίζω με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. Τέλος προσθέτω τα κομμάτια προσούτο.

Με μια σπάτουλα κλείνω προσεκτικά την ομελέτα (την κλείνω με την υπόλοιπη μισή επιφάνεια που δεν έχει υλικά). Μεταφέρω την ομελέτα σε ένα πιάτο, σερβίρω και απολαμβάνω!

Tip: Αν δω πως πάει να μου κολλήσει η ομελέτα στο τηγάνι προσθέτω λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Τα αβγά κολλάνε εύκολα, οπότε θέλουμε να είναι λιπαρή η επιφάνεια που μαγειρεύουμε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.