Σπιτική μπάρα δημητριακών με περισσότερη γεύση και πιο αγνά υλικά

Φτιάξτε τις δικές σας μπάρες επιλέγοντας κάθε φορά διαφορετικά υλικά δημιουργώντας ένα πολύ γευστικό σνακ

Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]

Θα έχεις καταναλώσει διάφορες μπάρες δημητριακών που κυκλοφορούν στην αγορά. Πλέον φτιάχνω τις δικές μου μπάρες μιας και μπορώ να επιλέξω κάθε φορά διαφορετικά υλικά και τελικά να καταναλώνω ένα σνακ με περισσότερη γεύση και πιο αγνά υλικά.

Η παρακάτω συνταγή περιέχει και επικάλυψη σοκολάτας μιας και θέλουμε γλύκα στη ζωή μας!

Προετοιμασία 30 λεπτά, αναμονή 2 ώρες, ποσότητα 12 τεμάχια

Υλικά

Η βάση:

1 κούπα βρώμη
1 κούπα λιναρόσπορος κοπανιστός
½ ταχίνι
½ καρύδια (σπασμένα στο μούλτι)
5 τεμ. Βασιλικοί χουρμάδες
3 κσ λάδι καρύδας (λιωμένο)

Η γέμιση:

2 κούπες (200 γραμ.) βατόμουρα κατεψυγμένα (υπάρχουν στα μεγάλα σούπερμάρκετ)
½ κούπα σπόροι chia
3 κσ λάδι καρύδας (λιωμένο)
Χυμός από 1 λεμόνι
Λίγο χλιαρό νερό (αν χρειαστεί)

Η επικάλυψη:

2 κουβερτούρες πικρής σοκολάτας 250 γραμ.(ή άλλη της αρεσκείας σας)
3 κσ λάδι καρύδας (λιωμένο)

Εκτέλεση

Αφαιρώ το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους τοποθετώ σε μικρό μπολ με λίγο ζεστό νερό. Αφήνω στην άκρη για 20 λεπτά. Στο μεταξύ ζυγίζω τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση και τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ.

Τοποθετώ ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τα αποψυγμένα βατόμουρα, τους σπόρους chia, το λάδι καρύδας και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύω ελαφρά και προσθέτω λίγο χλιαρό νερό αν χρειαστεί. Αφού περάσουν περίπου 3-4 λεπτά πρέπει να έχει δημιουργηθεί μια συμπυκνωμένη σάλτσα. Αν είναι ρευστή, προσθέτω λίγους ακόμα σπόρους και ανακατεύω 1 λεπτό ακόμη. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρώ από την εστία και αφήνω στην άκρη.

Στραγγίζω καλά τους βασιλικούς χουρμάδες και τους πολτοποιώ στο μίξερ. Τους μεταφέρω στο μεγάλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά της βάσης. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Μεταφέρω τη ζύμη στο σκεύος που έχω επιλέξει για να ολοκληρώσω την παρασκευή. Καλό είναι τα τοιχώματα του σκεύους να είναι σκληρά για να είναι ευκολότερο το κόψιμο στο τέλος.

Προσθέτω από πάνω τη σάλτσα βατόμουρου και απλώνω προσεκτικά παντού.

Μεταφέρω στο ψυγείο.

Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί (κατσαρολακι με νερό που βράζει πάνω στο οποίο τοποθετώ ανοξείδωτο σκεύος με τα κομμάτια κουβερτούρας) ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέτω το λάδι καρύδας και ανακατεύω καλά.

Βγάζω από το ψυγείο το σκεύος που περιέχει τη βάση δημητριακών και σάλτσα βατόμουρου και περιχύνω τη λιωμένη σοκολάτα. Προσπαθώ να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια.

Μεταφέρω στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να παγώσει η σοκολάτα και να δέσει το μείγμα.

Μετά το πέρας των 2-3 ωρών βγάζω από το ψυγείο και κόβω με κοφτερό μαχαίρια σε κομμάτια.

Συντηρούνται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.