Τα pancakes αλλιώς: Μια συνταγή για vegan pancakes με φρέσκα ελληνικά αρώνια

Αντί για τα παραδοσιακά συστατικά χρησιμοποιούμε βρώμη, φρέσκια μπανάνα και χαρουπάλευρο

Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]

 

Τα pancakes (ή τηγανίτες ελληνιστί) έχουν και εναλλακτικό τρόπο παρασκευής. Αντί για τα παραδοσιακά συστατικά χρησιμοποιούμε βρώμη, φρέσκια μπανάνα και χαρουπάλευρο. Επίσης, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου μπορείς να επιλέξεις ένα διαφορετικό φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο για επικάλυψη.

Προετοιμασία 20 λεπτά, ψήσιμο 10-15 λεπτά, ποσότητα 6-8 τεμάχια

 

Υλικά:

¾ κούπας βρώμη
1 ώριμη μπανάνα
¼ κούπας χαρουπάλευρο
½ κούπας γάλα αμυγδάλου
½ κούπα φρέσκα αρώνια (πλυμένα)
5 κσ σιρόπι αγαύης
2 κσ λάδι καρύδας (ή άλλη λιπαρή ουσία της επιλογής μας)

Εκτέλεση:

Μεταφέρω την ποσότητα της βρώμης στο μούλτι και χτυπάω μέχρι να γίνει σκόνη.

Προσθέτω την μπανάνα, το χαρουπάλευρο και το γάλα.

Συνεχίζω το χτύπημά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά (περίπου 2 λεπτά). Θα πρέπει η ζύμη να είναι παχύρευστη. Αφήνω στην άκρη.

Σε μικρό κατσαρολάκι βάζω τα αρώνια και το σιρόπι αγαύης.

Τοποθετώ σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω ελαφρά. Αφαιρώ από την εστία μετά από 5 λεπτά.

Παράλληλα τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνω μέχρι να κάψει.

Προσθέτω μια κσ λάδι καρύδας και μεταφέρω 1 ½ ποσότητα ζύμης. Στρώνω προσεκτικά σχηματίζοντας έναν κύκλο διαμέτρου περίπου 10 εκ. και ύψους περίπου 1 εκ..

Περιμένω 2 λεπτά μέχρι να ψηθεί η μια πλευρά και με μία σπάτουλα το αναποδογυρίζω.

Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο με την υπόλοιπη ζύμη. Όσα pancake είναι έτοιμα τα μεταφέρω σε βοηθητική επιφάνεια πάνω με απορροφητικό χαρτί.

Μόλις ολοκληρώσω το ψήσιμο τα μεταφέρω σε ένα πιάτο, προσθέτω τα φρέσκα αρώνια και επιπλέον σιρόπι αν επιθυμώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.