Γευστικά μπιφτέκια λαχανικών πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες που, αν δεν είσαι ήδη μυημένος, θα σε κάνει να υιοθετήσεις τα φρέσκα λαχανικά στη διατροφή σου

Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]

 

Mια συνταγή για μπιφτέκια φρέσκων λαχανικών με γλυκοπατάτα, δύο ειδών μανιτάρια, κινόα και φρέσκα μυρωδικά. Ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες που, αν δεν είσαι ήδη μυημένος, θα σε κάνει να υιοθετήσεις τα φρέσκα λαχανικά στη διατροφή σου!

Προετοιμασία 50 λεπτά, ψήσιμο 10-15 λεπτά, μερίδες 6-8 τεμάχια

 

Υλικά

2 γλυκοπατάτες

300gr φρέσκα λευκά μανιτάρια agaricus

300gr μανιτάρια portobello

1 κόκκινη πιπεριά

100gr κινόα

3 φρέσκα κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

3 αυγά

½ ματσάκι μαϊντανό

½ ματσάκι άνηθο

Λίγη τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200° C. Πλένω καλά όλα τα λαχανικά (εκτός από τα μανιτάρια τα οποία καθαρίζω με νωπό χαρτί).

Τοποθετώ τις γλυκοπατάτες (με τη φλούδα) σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνω στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Παράλληλα, βράζω την κινόα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά και μυρωδικά.

Μόλις είναι έτοιμη η κινόα απομακρύνω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.

Τοποθετώ ένα τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει ρίχνω μέσα τα κομμένα μανιτάρια. Αφού περάσουν 2-3 λεπτά και εξατμιστούν τα υγρά τους, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Ταυτόχρονα αφαιρώ τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο, τις καθαρίζω από τη φλούδα τους, τις κόβω σε μικρά καρέ και τις μεταφέρω στο τηγάνι με τα υπόλοιπα λαχανικά και μαγειρεύω για 3-4 λεπτά.

Μεταφέρω τα μαγειρεμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνω να κρυώσουν.

Προσθέτω την κινόα, τα μυρωδικά, τα αυγά και λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Συμπληρώνω, ελαιόλαδο αν χρειάζεται.

Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου ώσπου να έχω ένα ομογενοποιημένο μείγμα και πλάθω τα μπιφτέκια.

Τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει προσθέτω λίγο ελαιόλαδο (ή άλλη λιπαρή ουσία) και τα ψήνω για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Απολαμβάνω ζεστά!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.