food culture

Συνταγές, νέα, αφιερώματα, ό,τι ξεχωρίζουμε από το χώρο της διατροφικής και γαστρονομικής κουλτούρας

14 Απριλίου, 2020
Πού θα βρούμε πασχαλινό τσουρέκι αντάξιο των -γιορτινών- προσδοκιών μας; Κάναμε την έρευνά μας σε μερικά από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αττικής και σας προτείνουμε τα ιδανικά τσουρέκια για αμέσως μετά τη λήξη της νηστείας.
13 Απριλίου, 2020
Το #foodculture σάς προτείνει για σήμερα πασχαλινά σκαλτσούνια με γλυκιά μυζήθρα και ανθότυρο. Δοκιμάστε τα!
10 Απριλίου, 2020
Μια άκρως αρωματική εμπειρία στο φλιτζάνι μας, μέσα από τα βιολογικά τσάι βοτάνων SARISTI που μας μυούν νοερά και αισθησιακά σε έναν «βοτανόκηπο» εσωτερικής γαλήνης και ισορροπίας. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
5 Απριλίου, 2020
Και όταν βλέπεις μικρά σοκολατένια δαχτυλάκια τότε η δύναμη έχει εκθετική επίδραση φτιάχνοντας ένα πανεύκολο σουφλέ σοκολάτας - σωτηρία γι' αυτές τις δύσκολες στιγμές. Από τη Πέπη Νικολοπούλου.
18 Μαρτίου, 2020
Η κλινική διατροφολόγος Ελίνα Π. Χαλόφτη μοιράζεται με τους αναγνώστες του ελc τις τροφές που ενισχύσουν και θωρακίζουν τον οργανισμό μας.
10 Μαρτίου, 2020
Γευτήκαμε το μενού "A walk in the Forest" με πιάτα εμπνευσμένα από τις γεύσεις και τα αρώματα του δάσους και μιλήσαμε με τον Chef de Cuisine του εστιατορίου Tudor Hall, Αλέξανδρο Κοσκινά.
9 Μαρτίου, 2020
O Chef de Cuisine του εστιατορίου Tudor Hall Αλέξανδρος Κοσκινάς μάς προσκαλεί σε ένα «περίπατο στο δάσος» με πιάτα εμπνευσμένα από τις γεύσεις και τα αρώματα του δάσους.
24 Φεβρουαρίου, 2020
Και αυτή τη Σαρακοστή, η Χαλβαδοποιία-Ταχινοποιία ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ που μετράει πάνω από έναν αιώνα ιστορίας στον Πειραιά, έχει ανανεωμένη διάθεση και γεύσεις χαλβά για όλα τα γούστα!
17 Φεβρουαρίου, 2020
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Salvation Olive Oil, στη δεύτερη μόλις χρονιά κυκλοφορίας του συνδέει άρρηκτα και με εξωστρέφεια ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει σήμερα η ελαιοκομία, με τη μακροχρόνια παράδοση.
10 Ιανουαρίου, 2020
To Food Truck παρουσιάζει το νέο του, μόνιμο και σταθερό πόστο στο κέντρο της πόλης, στον πολυχώρο Str.Eaters στο κέντρο της Αθήνας.
4 Δεκεμβρίου, 2019
Ένα σεμινάριο για να μάθετε πώς να φτιάχνετε γιορτινή σούπα με κάστανο, πώς να αρωματίζετε το γιορτινό σας γεύμα καθώς και ροφήματα για την καλή πέψη.
25 Οκτωβρίου, 2019
Η APIVITA και η Σοφία Τριάντου διοργανώνουν για τρίτη χρονιά, την Ακαδημία Αρωματοθεραπείας, η οποία μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων στον τομέα της αρωματοθεραπείας.
14 Οκτωβρίου, 2019
Ένα σεμινάριο αφιερωμένο στα βότανα και τη χρησιμότητά τους στη μαγειρική από τη Σοφία Τριάντου.
28 Μαρτίου, 2019
Μοιάζει με μισοβυθισμένο καράβι, αλλά είναι ένα εστιατόριο, το πρώτο υποβρύχιο στην Ευρώπη.
25 Φεβρουαρίου, 2019
Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό για μια βραδιά Τσικνοπέμπτης με ζωντανή μουσική.
1 Φεβρουαρίου, 2019
Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στο Ωδείο Αθηνών, διοργανώνεται από το GROW Observatory ανοιχτή εκδήλωση και συζήτηση με θέμα «Πολίτες και Ανοιχτά Δεδομένα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».
10 Οκτωβρίου, 2018
Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, η οργάνωση Μπορούμε και ο Δήμος Χαλανδρίου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εκδήλωση ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τη σπατάλη τροφίμων.
2 Οκτωβρίου, 2018
Γευστικές δοκιμές, ξεναγήσεις, έκθεση βιβλίων οίνου και πολλές εκπλήξεις το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Οκτωβρίου στο οινοποιείο «Κτήμα Βασιλείου» στο Κορωπί.
2 Ιουλίου, 2018
Μια προβολή του «Είμαι ο έρωτας» του Λούκα Γκουαντανίνο και μια Live Cooking εμπειρία από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της Πειραιώς, στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής έκθεσης «COOK8: Ο Νέος Τόπος Εστίασης».
26 Φεβρουαρίου, 2018
Μία εκδήλωση κατά της σπατάλης τροφίμων μέσα από μαγειρικές επιδείξεις από σεφ και food bloggers, εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια, disco soup party και άλλες εκπλήξεις, το Σάββατο 3 Μαρτίου.
22 Φεβρουαρίου, 2018
Το φετινό φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια ακόμα πιο μεγάλη ποικιλία από κουζίνες, όπου οι δεκάδες συμμετέχοντες θα προτείνουν τη δική τους άποψη για το τι είναι το “φαγητό του δρόμου”.
29 Δεκεμβρίου, 2017
Συνεχίζοντας την αναζήτηση ιδιαίτερων γευστικών προτάσεων για το γιορτινό τραπέζι, συναντήσαμε την food blogger και φωτογράφο Αμαρυλλίς Τσέγκου (TheTastyOther), η οποία μας προτείνει να φτιάξουμε μπισκότα με μαρμελάδα, μπαχαρικά και ξύσμα λεμονιού.
20 Δεκεμβρίου, 2017
Συνεχίζουμε την αναζήτηση ιδιαίτερων γευστικών προτάσεων για το εορταστικό τραπέζι, με την food blogger WonderFoodLand (κατά κόσμον Άρτεμις Τσίπη), που μας προτείνει να φτιάξουμε Κομμάτες σοκολάτας με μπαχάρι, αλάτι και εσπρέσσο.
19 Δεκεμβρίου, 2017
Η food blogger Madame Ginger, μας προτείνει τη δική της αγαπημένη συνταγή για το εορταστικό τραπέζι, ενώ μας απαντά σε σημαντικά ερωτήματα των ημερών και παίρνει ξεκάθαρη θέση στο δίλημμα μελομακάρονο ή κουραμπιές.
6 Οκτωβρίου, 2017
Το πρώτο Street Food and Tunes του deBόp.gr για τη νέα σεζόν έρχεται την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου με εξωτική διάθεση, για να ταξιδέψει στην μαγειρική και μουσική κουλτούρα της Ινδίας από το White Spoon στον Χολαργό.
1 Σεπτεμβρίου, 2011
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού υποδέχεται την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή στο Κηποθέατρο Παπάγου, σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη σε αμερικανικά standards και όχι μόνο, αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα.
14 Απριλίου, 2020
Πού θα βρούμε πασχαλινό τσουρέκι αντάξιο των -γιορτινών- προσδοκιών μας; Κάναμε την έρευνά μας σε μερικά από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αττικής και σας προτείνουμε τα ιδανικά τσουρέκια για αμέσως μετά τη λήξη της νηστείας.
13 Απριλίου, 2020
Το #foodculture σάς προτείνει για σήμερα πασχαλινά σκαλτσούνια με γλυκιά μυζήθρα και ανθότυρο. Δοκιμάστε τα!
10 Απριλίου, 2020
Μια άκρως αρωματική εμπειρία στο φλιτζάνι μας, μέσα από τα βιολογικά τσάι βοτάνων SARISTI που μας μυούν νοερά και αισθησιακά σε έναν «βοτανόκηπο» εσωτερικής γαλήνης και ισορροπίας. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
5 Απριλίου, 2020
Και όταν βλέπεις μικρά σοκολατένια δαχτυλάκια τότε η δύναμη έχει εκθετική επίδραση φτιάχνοντας ένα πανεύκολο σουφλέ σοκολάτας - σωτηρία γι' αυτές τις δύσκολες στιγμές. Από τη Πέπη Νικολοπούλου.
18 Μαρτίου, 2020
Η κλινική διατροφολόγος Ελίνα Π. Χαλόφτη μοιράζεται με τους αναγνώστες του ελc τις τροφές που ενισχύσουν και θωρακίζουν τον οργανισμό μας.
10 Μαρτίου, 2020
Γευτήκαμε το μενού "A walk in the Forest" με πιάτα εμπνευσμένα από τις γεύσεις και τα αρώματα του δάσους και μιλήσαμε με τον Chef de Cuisine του εστιατορίου Tudor Hall, Αλέξανδρο Κοσκινά.
9 Μαρτίου, 2020
O Chef de Cuisine του εστιατορίου Tudor Hall Αλέξανδρος Κοσκινάς μάς προσκαλεί σε ένα «περίπατο στο δάσος» με πιάτα εμπνευσμένα από τις γεύσεις και τα αρώματα του δάσους.
24 Φεβρουαρίου, 2020
Και αυτή τη Σαρακοστή, η Χαλβαδοποιία-Ταχινοποιία ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ που μετράει πάνω από έναν αιώνα ιστορίας στον Πειραιά, έχει ανανεωμένη διάθεση και γεύσεις χαλβά για όλα τα γούστα!
17 Φεβρουαρίου, 2020
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Salvation Olive Oil, στη δεύτερη μόλις χρονιά κυκλοφορίας του συνδέει άρρηκτα και με εξωστρέφεια ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει σήμερα η ελαιοκομία, με τη μακροχρόνια παράδοση.
10 Ιανουαρίου, 2020
To Food Truck παρουσιάζει το νέο του, μόνιμο και σταθερό πόστο στο κέντρο της πόλης, στον πολυχώρο Str.Eaters στο κέντρο της Αθήνας.
4 Δεκεμβρίου, 2019
Ένα σεμινάριο για να μάθετε πώς να φτιάχνετε γιορτινή σούπα με κάστανο, πώς να αρωματίζετε το γιορτινό σας γεύμα καθώς και ροφήματα για την καλή πέψη.
25 Οκτωβρίου, 2019
Η APIVITA και η Σοφία Τριάντου διοργανώνουν για τρίτη χρονιά, την Ακαδημία Αρωματοθεραπείας, η οποία μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων στον τομέα της αρωματοθεραπείας.
14 Οκτωβρίου, 2019
Ένα σεμινάριο αφιερωμένο στα βότανα και τη χρησιμότητά τους στη μαγειρική από τη Σοφία Τριάντου.
28 Μαρτίου, 2019
Μοιάζει με μισοβυθισμένο καράβι, αλλά είναι ένα εστιατόριο, το πρώτο υποβρύχιο στην Ευρώπη.
25 Φεβρουαρίου, 2019
Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό για μια βραδιά Τσικνοπέμπτης με ζωντανή μουσική.
1 Φεβρουαρίου, 2019
Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στο Ωδείο Αθηνών, διοργανώνεται από το GROW Observatory ανοιχτή εκδήλωση και συζήτηση με θέμα «Πολίτες και Ανοιχτά Δεδομένα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».
10 Οκτωβρίου, 2018
Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, η οργάνωση Μπορούμε και ο Δήμος Χαλανδρίου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εκδήλωση ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τη σπατάλη τροφίμων.
2 Οκτωβρίου, 2018
Γευστικές δοκιμές, ξεναγήσεις, έκθεση βιβλίων οίνου και πολλές εκπλήξεις το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Οκτωβρίου στο οινοποιείο «Κτήμα Βασιλείου» στο Κορωπί.
2 Ιουλίου, 2018
Μια προβολή του «Είμαι ο έρωτας» του Λούκα Γκουαντανίνο και μια Live Cooking εμπειρία από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της Πειραιώς, στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής έκθεσης «COOK8: Ο Νέος Τόπος Εστίασης».
26 Φεβρουαρίου, 2018
Μία εκδήλωση κατά της σπατάλης τροφίμων μέσα από μαγειρικές επιδείξεις από σεφ και food bloggers, εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια, disco soup party και άλλες εκπλήξεις, το Σάββατο 3 Μαρτίου.
22 Φεβρουαρίου, 2018
Το φετινό φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια ακόμα πιο μεγάλη ποικιλία από κουζίνες, όπου οι δεκάδες συμμετέχοντες θα προτείνουν τη δική τους άποψη για το τι είναι το “φαγητό του δρόμου”.
29 Δεκεμβρίου, 2017
Συνεχίζοντας την αναζήτηση ιδιαίτερων γευστικών προτάσεων για το γιορτινό τραπέζι, συναντήσαμε την food blogger και φωτογράφο Αμαρυλλίς Τσέγκου (TheTastyOther), η οποία μας προτείνει να φτιάξουμε μπισκότα με μαρμελάδα, μπαχαρικά και ξύσμα λεμονιού.
20 Δεκεμβρίου, 2017
Συνεχίζουμε την αναζήτηση ιδιαίτερων γευστικών προτάσεων για το εορταστικό τραπέζι, με την food blogger WonderFoodLand (κατά κόσμον Άρτεμις Τσίπη), που μας προτείνει να φτιάξουμε Κομμάτες σοκολάτας με μπαχάρι, αλάτι και εσπρέσσο.
19 Δεκεμβρίου, 2017
Η food blogger Madame Ginger, μας προτείνει τη δική της αγαπημένη συνταγή για το εορταστικό τραπέζι, ενώ μας απαντά σε σημαντικά ερωτήματα των ημερών και παίρνει ξεκάθαρη θέση στο δίλημμα μελομακάρονο ή κουραμπιές.
6 Οκτωβρίου, 2017
Το πρώτο Street Food and Tunes του deBόp.gr για τη νέα σεζόν έρχεται την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου με εξωτική διάθεση, για να ταξιδέψει στην μαγειρική και μουσική κουλτούρα της Ινδίας από το White Spoon στον Χολαργό.
1 Σεπτεμβρίου, 2011
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού υποδέχεται την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή στο Κηποθέατρο Παπάγου, σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη σε αμερικανικά standards και όχι μόνο, αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

«Συντροφιές» βιβλίων που αγαπήσαμε και σας προτείνουμε για να συντροφεύσουν το πασχαλινό δώρο
«ΜΑΡΙΚΕΣ #δενπροκειταιγιαδιασημεςπερσονες»: Ποια Μαρίκα είσαι εσύ και ποια η ιστορία σου; Οι 7 γυναίκες της παράστασης μας απαντούν
Ο συνολικός συγχρονισμός, του old boy
Πασχαλιά: Μωβ χρώμα και ξεχωριστό άρωμα στα πασχαλινά μας ανθοδοχεία