Πού θα βρούμε πασχαλινό τσουρέκι αντάξιο των -γιορτινών- προσδοκιών μας; Κάναμε την έρευνά μας σε μερικά από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αττικής και σας προτείνουμε τα ιδανικά τσουρέκια για αμέσως μετά τη λήξη της νηστείας.
Μια άκρως αρωματική εμπειρία στο φλιτζάνι μας, μέσα από τα βιολογικά τσάι βοτάνων SARISTI που μας μυούν νοερά και αισθησιακά σε έναν «βοτανόκηπο» εσωτερικής γαλήνης και ισορροπίας. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
Και όταν βλέπεις μικρά σοκολατένια δαχτυλάκια τότε η δύναμη έχει εκθετική επίδραση φτιάχνοντας ένα πανεύκολο σουφλέ σοκολάτας - σωτηρία γι' αυτές τις δύσκολες στιγμές. Από τη Πέπη Νικολοπούλου.
Γευτήκαμε το μενού "A walk in the Forest" με πιάτα εμπνευσμένα από τις γεύσεις και τα αρώματα του δάσους και μιλήσαμε με τον Chef de Cuisine του εστιατορίου Tudor Hall, Αλέξανδρο Κοσκινά.
O Chef de Cuisine του εστιατορίου Tudor Hall Αλέξανδρος Κοσκινάς μάς προσκαλεί σε ένα «περίπατο στο δάσος» με πιάτα εμπνευσμένα από τις γεύσεις και τα αρώματα του δάσους.
Και αυτή τη Σαρακοστή, η Χαλβαδοποιία-Ταχινοποιία ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ που μετράει πάνω από έναν αιώνα ιστορίας στον Πειραιά, έχει ανανεωμένη διάθεση και γεύσεις χαλβά για όλα τα γούστα!
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Salvation Olive Oil, στη δεύτερη μόλις χρονιά κυκλοφορίας του συνδέει άρρηκτα και με εξωστρέφεια ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει σήμερα η ελαιοκομία, με τη μακροχρόνια παράδοση.
Η APIVITA και η Σοφία Τριάντου διοργανώνουν για τρίτη χρονιά, την Ακαδημία Αρωματοθεραπείας, η οποία μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων στον τομέα της αρωματοθεραπείας.
Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στο Ωδείο Αθηνών, διοργανώνεται από το GROW Observatory ανοιχτή εκδήλωση και συζήτηση με θέμα «Πολίτες και Ανοιχτά Δεδομένα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».
Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, η οργάνωση Μπορούμε και ο Δήμος Χαλανδρίου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εκδήλωση ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τη σπατάλη τροφίμων.
Γευστικές δοκιμές, ξεναγήσεις, έκθεση βιβλίων οίνου και πολλές εκπλήξεις το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Οκτωβρίου στο οινοποιείο «Κτήμα Βασιλείου» στο Κορωπί.
Μια προβολή του «Είμαι ο έρωτας» του Λούκα Γκουαντανίνο και μια Live Cooking εμπειρία από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της Πειραιώς, στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής έκθεσης «COOK8: Ο Νέος Τόπος Εστίασης».
Μία εκδήλωση κατά της σπατάλης τροφίμων μέσα από μαγειρικές επιδείξεις από σεφ και food bloggers, εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια, disco soup party και άλλες εκπλήξεις, το Σάββατο 3 Μαρτίου.
Το φετινό φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια ακόμα πιο μεγάλη ποικιλία από κουζίνες, όπου οι δεκάδες συμμετέχοντες θα προτείνουν τη δική τους άποψη για το τι είναι το “φαγητό του δρόμου”.
Συνεχίζοντας την αναζήτηση ιδιαίτερων γευστικών προτάσεων για το γιορτινό τραπέζι, συναντήσαμε την food blogger και φωτογράφο Αμαρυλλίς Τσέγκου (TheTastyOther), η οποία μας προτείνει να φτιάξουμε μπισκότα με μαρμελάδα, μπαχαρικά και ξύσμα λεμονιού.
Συνεχίζουμε την αναζήτηση ιδιαίτερων γευστικών προτάσεων για το εορταστικό τραπέζι, με την food blogger WonderFoodLand (κατά κόσμον Άρτεμις Τσίπη), που μας προτείνει να φτιάξουμε Κομμάτες σοκολάτας με μπαχάρι, αλάτι και εσπρέσσο.
Η food blogger Madame Ginger, μας προτείνει τη δική της αγαπημένη συνταγή για το εορταστικό τραπέζι, ενώ μας απαντά σε σημαντικά ερωτήματα των ημερών και παίρνει ξεκάθαρη θέση στο δίλημμα μελομακάρονο ή κουραμπιές.
Το πρώτο Street Food and Tunes του deBόp.gr για τη νέα σεζόν έρχεται την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου με εξωτική διάθεση, για να ταξιδέψει στην μαγειρική και μουσική κουλτούρα της Ινδίας από το White Spoon στον Χολαργό.
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού υποδέχεται την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή στο Κηποθέατρο Παπάγου, σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη σε αμερικανικά standards και όχι μόνο, αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα.
Πού θα βρούμε πασχαλινό τσουρέκι αντάξιο των -γιορτινών- προσδοκιών μας; Κάναμε την έρευνά μας σε μερικά από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αττικής και σας προτείνουμε τα ιδανικά τσουρέκια για αμέσως μετά τη λήξη της νηστείας.
Μια άκρως αρωματική εμπειρία στο φλιτζάνι μας, μέσα από τα βιολογικά τσάι βοτάνων SARISTI που μας μυούν νοερά και αισθησιακά σε έναν «βοτανόκηπο» εσωτερικής γαλήνης και ισορροπίας. Από την Πέπη Νικολοπούλου.
Και όταν βλέπεις μικρά σοκολατένια δαχτυλάκια τότε η δύναμη έχει εκθετική επίδραση φτιάχνοντας ένα πανεύκολο σουφλέ σοκολάτας - σωτηρία γι' αυτές τις δύσκολες στιγμές. Από τη Πέπη Νικολοπούλου.
Γευτήκαμε το μενού "A walk in the Forest" με πιάτα εμπνευσμένα από τις γεύσεις και τα αρώματα του δάσους και μιλήσαμε με τον Chef de Cuisine του εστιατορίου Tudor Hall, Αλέξανδρο Κοσκινά.
O Chef de Cuisine του εστιατορίου Tudor Hall Αλέξανδρος Κοσκινάς μάς προσκαλεί σε ένα «περίπατο στο δάσος» με πιάτα εμπνευσμένα από τις γεύσεις και τα αρώματα του δάσους.
Και αυτή τη Σαρακοστή, η Χαλβαδοποιία-Ταχινοποιία ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ που μετράει πάνω από έναν αιώνα ιστορίας στον Πειραιά, έχει ανανεωμένη διάθεση και γεύσεις χαλβά για όλα τα γούστα!
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Salvation Olive Oil, στη δεύτερη μόλις χρονιά κυκλοφορίας του συνδέει άρρηκτα και με εξωστρέφεια ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει σήμερα η ελαιοκομία, με τη μακροχρόνια παράδοση.
Η APIVITA και η Σοφία Τριάντου διοργανώνουν για τρίτη χρονιά, την Ακαδημία Αρωματοθεραπείας, η οποία μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων στον τομέα της αρωματοθεραπείας.
Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στο Ωδείο Αθηνών, διοργανώνεται από το GROW Observatory ανοιχτή εκδήλωση και συζήτηση με θέμα «Πολίτες και Ανοιχτά Δεδομένα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».
Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, η οργάνωση Μπορούμε και ο Δήμος Χαλανδρίου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εκδήλωση ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τη σπατάλη τροφίμων.
Γευστικές δοκιμές, ξεναγήσεις, έκθεση βιβλίων οίνου και πολλές εκπλήξεις το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Οκτωβρίου στο οινοποιείο «Κτήμα Βασιλείου» στο Κορωπί.
Μια προβολή του «Είμαι ο έρωτας» του Λούκα Γκουαντανίνο και μια Live Cooking εμπειρία από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της Πειραιώς, στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής έκθεσης «COOK8: Ο Νέος Τόπος Εστίασης».
Μία εκδήλωση κατά της σπατάλης τροφίμων μέσα από μαγειρικές επιδείξεις από σεφ και food bloggers, εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια, disco soup party και άλλες εκπλήξεις, το Σάββατο 3 Μαρτίου.
Το φετινό φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια ακόμα πιο μεγάλη ποικιλία από κουζίνες, όπου οι δεκάδες συμμετέχοντες θα προτείνουν τη δική τους άποψη για το τι είναι το “φαγητό του δρόμου”.
Συνεχίζοντας την αναζήτηση ιδιαίτερων γευστικών προτάσεων για το γιορτινό τραπέζι, συναντήσαμε την food blogger και φωτογράφο Αμαρυλλίς Τσέγκου (TheTastyOther), η οποία μας προτείνει να φτιάξουμε μπισκότα με μαρμελάδα, μπαχαρικά και ξύσμα λεμονιού.
Συνεχίζουμε την αναζήτηση ιδιαίτερων γευστικών προτάσεων για το εορταστικό τραπέζι, με την food blogger WonderFoodLand (κατά κόσμον Άρτεμις Τσίπη), που μας προτείνει να φτιάξουμε Κομμάτες σοκολάτας με μπαχάρι, αλάτι και εσπρέσσο.
Η food blogger Madame Ginger, μας προτείνει τη δική της αγαπημένη συνταγή για το εορταστικό τραπέζι, ενώ μας απαντά σε σημαντικά ερωτήματα των ημερών και παίρνει ξεκάθαρη θέση στο δίλημμα μελομακάρονο ή κουραμπιές.
Το πρώτο Street Food and Tunes του deBόp.gr για τη νέα σεζόν έρχεται την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου με εξωτική διάθεση, για να ταξιδέψει στην μαγειρική και μουσική κουλτούρα της Ινδίας από το White Spoon στον Χολαργό.
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού υποδέχεται την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή στο Κηποθέατρο Παπάγου, σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη σε αμερικανικά standards και όχι μόνο, αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα.