Street Food and Tunes: Ένα ταξίδι στα βάθη της πιο αυθεντικής Ινδίας

Street Food and Tunes

Μια περιπέτεια στη μαγειρική και μουσική κουλτούρα της Ινδίας

Το πρώτο Street Food and Tunes του deBόp.gr για τη νέα σεζόν έρχεται την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου με εξωτική διάθεση, για να ταξιδέψει στην μαγειρική και μουσική κουλτούρα της Ινδίας από το White Spoon στον Χολαργό.

Από τα Ιμαλάια ως τον Ινδικό Ωκεανό και από το Μπαγκλαντές ως τη Βιρμανία, το Μπουτάν, το Νεπάλ και το Πακιστάν, η Ινδία είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών που αντανακλώνται μέσα από τις γεύσεις και τους ρυθμούς της.

Αν νομίζετε, λοιπόν, πως το ινδικό φαγητό είναι μόνο το κοτόπουλο με κάρυ είστε βαθιά γελασμένοι! Αν νομίζετε επίσης πως η ινδική μουσική είναι μόνο το Bollywood, ετοιμαστείτε να εντυπωσιαστείτε!

Σε αυτό το Street Food and Tunes θα ταξιδέψουμε σε μία από τις πιο πλούσιες κουζίνες του κόσμου, παρέα με τον ειδήμονα Ζαχίρ Ντάκουα να ηγείται την κουζίνα και να μας γνωρίζει με τις πάμπολλες γευστικές παραδόσεις αυτής της τεράστιας χώρας!

Σε αυτό το Street Food and Tunes, θα χορέψουμε σε παγκόσμιους ρυθμούς, με τον Τasick Mpougkis στα decks, να ξετυλίγει hip hop, funk, afro, disco και breakbeats μουσικές με μια δόση από ιστορίες για γητευτές φιδιών και σανσκριτικά παραμύθια!

To menu:

Ορεκτικά:

 

Samosas: τηγανιτά πιτάκια με γέμιση από λαχανικά και όσπρια (πατάτα, καρότο, φακές & αρακά), curry, μέντα, κόλιανδρο και Βιτάμ Καρύδα & Αμύγδαλο.

– Pakora: τηγανητό λάχανο, μαρούλι, κουνουπίδι και κρεμμύδι σε κουρκούτι από καλαμποκάλευρο, κύμινο και τσίλι

– Chicken Tandoori: ινδικά καλαμάκια από στήθος κοτόπουλο, μαριναρισμένα σε μπαχαρικά tikka masala, πάπρικα, κόλιανδρο, σκόρδο, τζίντζερ, γιαούρτι, Βιτάμ Καρύδα & Αμύγδαλο και Βιτάμ Καρύδι.

– Chicken Tikka: φτερούγες κοτόπουλο ψημένες στο grill, μαριναρισμένες σε σάλτσα από γιαούρτι, τομάτα, μπαχαρικά tikka masala, τζίντζερ, λεμόνι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και Βιτάμ Καρύδα & Αμύγδαλο

Κυρίως Πιάτα:

– Chicken Korma: φιλέτο κοτόπουλο μαγειρεμένο στην κατσαρόλα σε σάλτσα από γιαούρτι, γάλα καρύδας και ανθόγαλα, μείγμα ινδικών μπαχαρικών, μέλι, ανανά, Βιτάμ Καρύδα & Αμύγδαλο και Βιτάμ Καρύδι.

– Lamb Masala: αρνί μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με κίτρινη curry sauce, τζίντζερ, τομάτα, πατάτες, φυστίκια, και garam masala

Beef Curry: μοσχαράκι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με ινδικά μπαχαρικά, τομάτα, κίτρινο curry, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια, τζίντζερ και Βιτάμ Καρύδα & Αμύγδαλο

Vegan Επιλογές:

– Chana Masala: ινδική ρεβυθάδα με κρεμμύδι, τομάτα, καρύδα, κόλιανδρο, κίτρινο curry, τζίντζερ, μαϊντανό και Βιτάμ Καρύδα & Αμύγδαλο.

 Mix Vegetable Curry: διάφορα λαχανικά (πατάτα, κουνουπίδι, μπρόκολο, καρότο) μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με κρεμμύδι, σκόρδο, γιαούρτι, τομάτα, κίτρινο curry και Βιτάμ Καρύδι.

 Daal Curry: κόκκινη ινδική φακή μαγειρεμένη με κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ, κόλιανδρο, τομάτα και γιαούρτι

Ρύζι Biryani: ρύζι basmati μαγειρεμένο στον ατμό με σαφράν, κρεμμύδι, καρύδα, biryani masala, τζίντζερ, κάρδαμο, ανθόγαλα και Βιτάμ Καρύδι.

Συνοδεύονται ιδανικά:

1. Delhi marry: vodka, homemade tomato mix,  lemon juice, smoked paprika, coconut oil (8 €)

2. Darjeeling way:  Gin, Darjeeling tea syrup, lime juice, gentleman soda (με γεύση περγαμόντο και μανταρίνι) (7 €)

3. Bollywood punch: Havana 3ys, papaya pure , saffron infused spicy syrup, lime juice (7 €)

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.