Η πιο γλυκιά πασχαλινή αναμέτρηση: Από πού να παραγγείλω το καλύτερο τσουρέκι της Αθήνας;

Κάναμε την έρευνά μας σε μερικά από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αττικής, όπου θα βρείτε πασχαλινό τσουρέκι αντάξιο των προσδοκιών σας

Είναι αμαρτία όταν οι περισσότεροι ξεκινάμε τη νηστεία τώρα, να σκεφτόμαστε τα φαγητά που μας περιμένουν στο πασχαλινό τραπέζι; Καθόλου αμαρτία, ειδικά αν μιλάμε για το πασχαλινό τσουρέκι. Και αυτό γιατί το ιδανικό τσουρέκι απαιτεί έρευνα, καθώς το τελευταίο που θέλουμε είναι να βρούμε στο γιορτινό τραπέζι ένα τσουρέκι κατώτερο των προσδοκιών μας, που αναπόφευκτα η περίοδος της νηστείας μάς δημιουργεί.

Εμείς κάναμε την έρευνά μας και σας παραπέμπουμε στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αττικής που θα βρείτε τσουρέκι αντάξιο των προσδοκιών σας. Η αναμονή μέχρι την Ανάσταση είναι κάπως μακριά, αλλά γλυκιά.

Αφοί Ασημακόπουλοι

Και πώς θα ξεκινούσε η λίστα χωρίς το παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας; Οι Αφοί Ασημακόπουλοι βρίσκονται σχεδόν εδώ και έναν αιώνα στο ίδιο ακριβώς σημείο από όπου ξεκίνησαν το 1915. Λειτουργώντας μέχρι το 1950 ως γαλακτοπωλείο, μετεξελίγχτηκε σε ζαχαροπλαστείο και συνεχίζει μέχρι σήμερα να μας προσφέρει τις υπέροχες λιχουδιές του, διατηρώντας την καλή φήμη του. Το τσουρέκι του φυσικά παραδοσιακό, με αγνά υλικά -φρέσκο γάλα αλλά και βούτυρο δικής του παραγωγής αποκλειστικά για ζαχαροπλαστική-, και ακολουθώντας τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής μας συνεπαίρνει γευστικά με τα εξαίσια παρασκευάσματά του.

Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα
Διανομή κατ’ οίκον: Στο 2103610092 για παραγγελίες από 15€ σε όλη την Αθήνα
www.asimakopouloi.com
Facebook: Αφοί Ασημακόπουλοι Ζαχαροπλαστείο

Lido

Το πιο ρετρό ζαχαροπλαστείο της λίστας, το Lido, βρίσκεται στο Παγκράτι και από το 1967 υπόσχεται να θυμόμαστε το Πάσχα χάρη στο κλασικό πολίτικο τσουρέκι του. Προ πανδημίας, μας οδηγούσε κάθε Πάσχα στο μαγαζί η υπέροχη μυρωδιά από τα τσουρέκια που ψήνονταν και το εντοπίζαμε βλέποντας την ουρά έξω από αυτό. Τώρα, τσουρέκια κλασικά, με γέμιση σοκολάτας ή κάστανο αλλά και πεντανόστιμα κουλουράκια και αφράτα βουτήματα έρχονται στο σπίτι μας.

Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι
Καθημερινά: 9:00 – 21:00
Διανομή κατ’ οίκον: Καθημερινά 10:00 – 14:00 στο τηλέφωνο 210 751 6898
Η σελίδα του Lido στο Facebook

Κοσμικόν

«Το τέλειο τσουρέκι έχει στη μύτη τονισμένη αίσθηση ζύμης από καλό αλεύρι, νότες καλού βουτύρου και ένα διακριτικό άρωμα. Αφράτο στην υφή και στο στόμα» διαβάζουμε στη σελίδα του ζαχαροπλαστείου «Κοσμικόν». Από το 1961 μέχρι και σήμερα αν και είναι φημισμένο για το γαλακτομπούρεκό του, το «Κοσμικόν» τηρεί την παράδοση και στη συνταγή του τσουρεκιού του. Φυσικά, από τα 6 καταστήματά του, εξυπηρετεί τους πελάτες του στην Αττική με διανομή κατ’ οίκον.

  • Άγιος Νικόλαος: Λεωφ. Ιωνίας 104- Άγιος Νικόλαος Αθήνα | Τηλ.: 2108649124
  • Άγιος Ελευθέριος: Χρυσοστόμου Σμύρνης 69 (έναντι ηλεκτρικού σταθμού) | Τηλ.: 2102023350 [Για delivery: Εξυπηρέτηση από το κατάστημα του Αγ. Νικολάου]
  • Παλαιό Φάληρο: Αγ. Αλεξάνδρου 102 & Ζησιμοπούλου- Π. Φαλήρου | Τηλ.: 2109811677
  • Αγία Παρασκευή: Χαλανδρίου 34 Αγ. Παρασκευή | Τηλ.: 2106086337
  • Γλυφάδα: Πλατεία Βάσως Κατράκη 6 Γλυφάδα | Τηλ: 2108943919
  • Αγία Μαρίνα: Ιερά Οδός 335 Αγ.Βαρβάρα Αθήνα (έναντι σταθμού μετρό Αγ. Μαρίνας) | Τηλ.: 2105447828

Διανομή κατ’ οίκον: Καθημερινά 12:00 – 20:00
www.kosmikon.eu

Τα Γιούλια

Τα Γιούλια φέρνουν από το 1945 την παράδοση στο πασχαλινό τραπέζι, με τη συνταγή του Μικρασιάτη Βαγγέλη Αγιακλόγλου να ταξιδεύει χρόνια τώρα μέσα στον χρόνο.  Το φρέσκο βούτυρο και το μαχλέπι που πρωταγωνιστούν στη συνταγή του τσουρεκιού είναι τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει, σε όλες του τις εκδοχές: Απλό ή γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού, κρέμα κάστανου ή κεράσι, με επικάλυψη σοκολάτας κάθε είδους, και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

  • Κατάστημα 1 – Αλέκου Παναγούλη 74, Νέα Ιωνία 14121, Τηλ: + 30 210 27 98 351
  • Κατάστημα 2 – Αναγεννήσεως 49-51, Νέα Ιωνία, 14233, Τηλ: + 30 210 27 78 840
  • Κατάστημα 3 – Μεσολογγίου 24, Νέα Ιωνία, 14231, Τηλ: + 30 210 27 99 766

Διανομή κατ’ οίκον: Δευτέρα έως και Σάββατο, 07:30-15:30 – Τηλ: +30 210 27 91 538
www.tagioulia.gr

Μέλισσα

Η φιγούρα του Χρήστου Μπιτσακτσή είναι περίφημη σε όλο το Περιστέρι: Ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου «Μέλισσα» με την πολίτικη καταγωγή κρατάει την παράδοση στο τσουρέκι από το 1925, αφού η συνταγή που απολαμβάνουμε σήμερα πατάει στη συνταγή που έφεραν οι πρόγονοί του από την Κωνσταντινούπολη. Μαζί με το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι, μην παραλείψετε να προμηθευτείτε και μερικά ακόμη από τα άρτια εμφανισιακά και γευστικά γλυκά του, όπως οι τάρτες ή το μιλφέιγ του.

Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι
Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 23:00 / Σάββατο & Κυριακή 09:00 – 23:00
Tηλ. 2105711055 & 2105759684
www.melisa.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.