Η συνταγή της ημέρας: Πασχαλινά σκαλτσούνια

Πασχαλινά σκαλτσούνια

Με γλυκιά μυζήθρα και ανθότυρο

Για τη ζύμη:

350 γρ. βούτυρο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γάλα
4 κρόκους αυγού + 1 κρόκο για άλειμμα

Για τη γέμιση
½  κιλό μαλακή μυζήθρα γλυκιά
½  κιλό ανθότυρο
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μέλι
2 ασπράδια
ξύσμα απο 1 πορτοκαλι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτοντας μετά το αλεύρι, τους κρόκους και το γάλα.

Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με τη ζάχαρη, το μέλι, τα ασπράδια και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και με ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι ή φλιτζάνι, κόβουμε το φύλλο σε κύκλους.

Βάζουμε λίγη γέμιση στο μισό κύκλο και διπλώνουμε το υπόλοιπο από πάνω σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Πατάμε τις άκρες για να το σφραγίσουμε. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα την οποία έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο.

Διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νερό.

Αλείφουμε τα καλτσούνια και ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απαλά.

Όταν κρυώσουν, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

 

Καλή σας όρεξη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας