Banana bread: Ένα είδος κέικ όχι και τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα

Μια εύκολη συνταγή για να συνοδεύσεις το κυριακάτικο πρωινό σου με ένα νόστιμο και θρεπτικό banana bread ή «ψωμί» μπανάνας

Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]

 

Ιδέα για να συνοδεύσεις το κυριακάτικο πρωινό σου ☕️☕️ Banana bread🍌🍌 ή “ψωμί” μπανάνας όχι και τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα. Είναι ουσιαστικά ένα είδος κέικ απλώς περισσότερο άγλυκο και ελαφρύ. Μπορείς να το απολαύσεις σκέτο ή να το συνδυάσεις με μέλι, αμυγδαλοβούτυρο, μαρμελάδα φράουλα, ταχίνι και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου.

Αν αγαπάς ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό τότε αξίζει να δοκιμάσεις την παρακάτω συνταγή. Θα εντυπωσιαστείς με την ευκολία παρασκευής του αλλά και με το τελικό αποτέλεσμα.

Προετοιμασία 20 λεπτά, ψήσιμο 45-50 λεπτά, 1 ταψάκι 25*10 εκ.

Υλικά

• 1 ½ κούπες αλεύρι ολικής άλεσης

• 1 κγ baking soda

• 1 κγ baking powder

• 6 κς λιναρόσπορος κοπανιστός

• 3 κς νερό

• ½ κούπας στέβια (ή καστανή ζάχαρη)

• 1/2 κούπας φυτικό γιαούρτι

• 1/2 κούπας ελαιόλαδο

• 1/3 κούπας λάδι καρύδας

• 1 βανίλια

• 3 ώριμες μπανάνες

• 1 κούπα φρέσκα κόκκινα φρούτα (μύρτιλα και βατόμουρα)

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνω τον λιναρόσπορο και το νερό και τα αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά (χρησιμοποιώ αυτό το μείγμα αντί για αυγό οπότε θέλω να πήξει).

Στη συνέχεια, κοσκινίζω σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking soda και το baking powder και τα αφήνω και αυτά στην άκρη.

Παράλληλα, σε ένα άλλο μπολ ρίχνω τη στέβια, το γιαούρτι, τη βανίλια, το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο και το μείγμα λιναρόσπορος-νερό και ανακατεύω καλά.

Καθαρίζω τις μπανάνες και τις λιώνω με ένα πιρούνι και στη συνέχεια τις μεταφέρω στο μπολ με τα υπόλοιπα υγρά υλικά. Ανακατεύω ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Στη συνέχεια προσθέτω τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύω μαλακά. Τέλος προσθέτω τα φρέσκα φρούτα και ανακατεύω απαλά.

Μεταφέρω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 25*10 εκ. και ψήνω στους 180°C για περίπου 50 λεπτά (για σιγουριά κάνω το τεστ με την οδοντογλυφίδα*).

*Tip 1: Λίγο πριν περάσει ο χρόνος ψησίματος, μπήγω μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ψωμιού και αν κολλάει η ζύμη πάνω στην οδοντογλυφίδα τότε συνεχίζω το ψήσιμο και επαναλαμβάνω τη διαδικασία. Στόχος είναι να μην κολλάει καθόλου ζύμη πάνω στην οδοντογλυφίδα.

*Tip 2: Δεν ανοίγω την πόρτα του φούρνου πριν περάσουν 30 λεπτά (αν μπορώ να κρατηθώ δεν την ανοίγω καθόλου).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.