αόρατη πόλη

Ιστορίες για τις πόλεις που ζούμε

9 Ιουνίου, 2015
Η Άννα Ρούτση φορά κίτρινο γιλέκο και άσπρο κράνος και περπατά εις τον -υπό διαμόρφωση- κήπο του Κέντρου Πολιτισμού που σε λίγες μέρες θα υποδεχτεί το κοινό για πρώτη φορά.
19 Μαΐου, 2015
Η Άννα Ρούτση ξεναγείται και ξεναγεί σε γνωστά και άγνωστα μέρη, πρόσωπα και πράγματα του Πειραιά με αφορμή τις Ημέρες Θάλασσας.
13 Μαΐου, 2015
Με αφορμή την έκθεση «Ο Πειραιάς στο ρεμπέτικο τραγούδι την εποχή του γραμμοφώνου», η Άννα Ρούτση κάνει μια βουτιά στην ιστορία του ρεμπέτικου στον Πειραιά, με συνοδοιπόρο τον Παναγιώτη Κουνάδη.
6 Μαΐου, 2015
Η Φωτεινή Χρίστη κάνει μια βόλτα σε πέντε χώρους μουσειακής αξίας της πόλης που θα ανοίξουν για το κοινό με δωρεάν ξεναγήσεις στις 30 & 31 Μαΐου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ημέρες Θάλασσας - Πάμε Πειραιά».
29 Απριλίου, 2015
Η Άννα Ρούτση απολαμβάνει την εμπειρία μιας περιήγησης στην ιστορία και το παρελθόν της πόλης μέσα από το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Αθηναίων.
16 Φεβρουαρίου, 2015
Το ελculture ετοίμασε για εσάς μια λίστα με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις για μεγάλους και μικρούς.
4 Δεκεμβρίου, 2014
Η Άννα Ρούτση συμμετείχε στη συνάντηση και μεταφέρει τον προβληματισμό για το πώς συγκατοικούν η καλλιτεχνική δημιουργία, οι θεσμοί, η συνεργασία και ο συντονισμός.
3 Νοεμβρίου, 2014
Η Άννα Ρούτση μάς δίνει μια γεύση από τα έργα και τις ημέρες του Φεστιβάλ και της πόλης.
21 Οκτωβρίου, 2014
Η Άννα Ρούτση μεταφέρει τον προβληματισμό για ένα μουσείο που κινδυνεύει τελικά να ταυτιστεί με τις δυσκολίες λειτουργίας του παρά με τις συλλογές του.
20 Οκτωβρίου, 2014
Η Άννα Ρούτση βλέπει την Αθήνα μέσα από την αισιόδοξη ματιά των φιλοξενούμενων του ταξιδιωτικού συνεδρίου TBEX Europe 2014.
14 Οκτωβρίου, 2014
Η Άννα Ρούτση περιηγείται στις σκοτεινές πλευρές της πόλης, φωτισμένες από τη διάθεση των ανθρώπων να βοηθήσουν και να βοηθηθούν.
20 Μαΐου, 2014
Η Άννα Ρούτση συνάντησε τους δημιουργούς της ταινίας στο Exile Room και συμμετείχε σε έναν πρωτότυπο διάλογο γι' αυτά που στοιχειώνουν ή διαμορφώνουν την Αθήνα.
5 Μαΐου, 2014
Η Νάντια Δρακούλα γράφει για τη σημαντική εμπειρία του πρώτου φεστιβάλ Έπιστήμης και Καινοτομίας "Athens Science Festival", που πραγματοποιήθηκε 30/4 - 4/5.
26 Φεβρουαρίου, 2014
Η Ά. Ρούτση μιλά με το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος για το Κέντρο Πολιτισμού, το ταξίδι που συνεχίζεται, τις δωρεές που μοιάζουν μοναδική σωτηρία του πολιτισμού.
10 Φεβρουαρίου, 2014
Το ελculture μίλησε με Αμερικανούς και Βρετανούς ακτιβιστές και άκουσε πώς μια καμπάνια μπορεί να είναι ευφάνταστη και ταυτόχρονα αποτελεσματική.
22 Δεκεμβρίου, 2013
Η Άννα Ρούτση επιχειρεί μια μικρή βόλτα στις εκδηλώσεις της χριστουγεννιάτικης -και όχι μόνο- Αθήνας με σκοπό τον εξανθρωπισμό των Χριστουγέννων.
8 Δεκεμβρίου, 2013
Η Αγγελική Ζερβού παρακολούθησε την πρώτη διοργάνωση του SoundTectonics στην Αθήνα και μας μεταφέρει την εμπειρία.
26 Νοεμβρίου, 2013
Με μια βαλίτσα συνοδοιπόρο, το ταξίδι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκινά με δράσεις σε βιβλιοθήκες και γειτονιές της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο.
20 Νοεμβρίου, 2013
Μιλήσαμε με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και του 13ου Camera Zizanio για τις διαδρομές που μας ενώνουν.
13 Νοεμβρίου, 2013
Το ελculture μιλά με τον Διευθυντή προγράμματος του Alpha και τον σεφ Βασίλη Καλλίδη για τις συνταγές που κάνουν τον τηλεθεατή πιο ευχαριστημένο.
15 Οκτωβρίου, 2013
Ο Ηρακλής Μοσκώφ γράφει για το human trafficking, την εμπορία ανθρώπων που καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πλήττει με βάναυσο τρόπο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ αποφέρει τεράστια έσοδα στο οργανωμένο έγκλημα.
8 Οκτωβρίου, 2013
Επισκεφτήκαμε το διάφανο και ανοιχτό χώρο του Κέντρου Επισκεπτών που βρίσκεται στο χώρο του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
2 Οκτωβρίου, 2013
Η Άννα Ρούτση μας συστήνει το αθηναϊκό καλλιτεχνικό δικτύο και συνομιλεί με τον Μάριο Στρόφαλη, ιδρυτικό μέλος του, για το φεστιβάλ και για την αστική πολιτιστική ταυτότητα του Κέντρου.
24 Σεπτεμβρίου, 2013
H Άννα Ρούτση γράφει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ιστορικού Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και μιλάει με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, Τάκη Τζαμαργιά, για τους άμεσους στόχους του.
6 Σεπτεμβρίου, 2013
Η Άννα Ρούτση εξιχνιάζει τι μαγικό συμβαίνει στον κήπο του six d.o.g.s την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το «Wanna Play?», το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ που διοργανώνει το Playroom, η δημιουργία της Ιωάννας Γουζέλη και της Αγγελικής Μπόζου.
11 Ιουλίου, 2013
Βρεθήκαμε στην παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας "ΣυνΑθηνά". Στόχος για το δήμο είναι να στηρίξει τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην Αθήνα. Ας ελπίσουμε ότι πέρα από την ηλεκτρονική υποστήριξη θα επέλθει σύντομα και η χειροπιαστή.
6 Ιουνίου, 2013
Το Γκεζί παρκί, όπως λένε οι Τούρκοι το πάρκο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, κατάφερε να μετουσιώσει τις τελευταίες μέρες όλες τις φωνές οργής και αποδοκιμασίας ενός μέρους της τουρκικής κοινωνίας.
30 Απριλίου, 2013
«Η αμφισβήτηση των φαινομενικά αναμφισβήτητων “σταθερών” του τρόπου ζωής μας είναι η πιο επείγουσα δουλειά που χρωστάμε στους συνανθρώπους μας και στον εαυτό μας» έχει γράψει ο Ζίγκμουντ Μπάουμαν. Η φράση αυτή ερχόταν συνεχώς στη σκέψη μου στο συνέδριο «Βιωσιμότητα και πολιτισμός» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
10 Απριλίου, 2013
Η διευθύντρια του ΕΜΣΤ, κ. Άννα Καφέτση, μιλάει στο ελculture για το χρονικό της στέγασης, τον τρόπο που διαχείριστηκε τα εμπόδια που συνάντησε, τη μουσειακή πολιτική, τις προκλήσεις και τους στόχους της.
13 Μαρτίου, 2013
Με φόντο τη ζεστή ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα του Μαρτίου την Κυριακή 10 του μηνός, όσοι βρέθηκαν στο Μεταξουργείο χόρεψαν στους ρυθμούς του πιο πολύχρωμου και πολυπολιτισμικού καρναβαλικού street party της Αθήνας.
10 Μαρτίου, 2013
Το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία» έφερε τους μαθητές της Κυνουρίας πιο κοντά στην όπερα. Συγκεκριμένα, τα παιδιά του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου συμμετείχαν στον «Κουρέα της Σεβίλλης» ειδικά διασκευασμένο για αυτά.
7 Μαρτίου, 2013
Τις τελευταίες μέρες μια από τις μεγαλύτερες σπαζοκεφαλιές αφορά την υπόθεση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Με την πληροφόρηση που μπορεί να έχει ένας μέσος πολίτης επιχειρώ μια δίκαιη αποτίμηση με πρόθεση να μην αδικήσω καμιά πλευρά.
28 Φεβρουαρίου, 2013
Μια επίσκεψη στο πρώτο βιομηχανικό μουσείο της πρωτεύουσας, το οποίο εγκαινιάστηκε στα τέλη Ιανουαρίου 2013 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, δίνοντάς μας αφορμή να δούμε το Γκάζι με άλλη ματιά.
20 Φεβρουαρίου, 2013
Η δεύτερη ημερίδα του ΕΣΩ για το Interior Design πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, φιλοδοξώντας να διερευνήσει τον τρόπο σκέψης των αρχιτεκτόνων κατά το σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου αλλά και τη σύμπραξή τους με τη γραφιστική.
19 Φεβρουαρίου, 2013
Το ελculture συζητά με τη θεατρολόγο Αμαλία Κοντογιάννη για το πρόγραμμα του ΚΘΒΕ «Φό-ΡΑ» (Φόβος-Ρατσισμός Στοπ), το οποίο υλοποιείται δωρεάν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Βορείου Ελλάδας.
4 Φεβρουαρίου, 2013
GREAT 2013, ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός διπλωματικών εργασιών αλλά και μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της ελληνικής αρχιτεκτονικής δημιουργίας. Η έκθεση των βραβευμένων συμμετοχών θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Μάιο του 2013.
4 Ιανουαρίου, 2013
Ζήτω η αποκέντρωση! Ένας νέος χώρος για παιδιά και εφήβους έκανε την εμφάνισή του στην καρδιά του Περιστερίου, όπου διοργανώνονται ενδιαφέροντα σεμινάρια, θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα.
4 Ιανουαρίου, 2013
Η 3η διοργάνωση του Urban Transcripts μας ταξιδεύει στο Λονδίνο στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων της ομάδας γύρω από τις σύγχρονες αστικές πραγματικότητες.
20 Δεκεμβρίου, 2012
Με χρόνο και επιμονή το Circus Dayz είναι μια σοβαρή πρόταση για τις ακροβατικές τέχνες, με έδρα της τη σχολή τσίρκου στον Κεραμεικό. Aν δεν την γνωρίζετε ήδη, είναι πλέον καιρός να αφεθείτε στη μαγευτική της τέχνη...
6 Δεκεμβρίου, 2012
Μια παρέα δραστήριων Αθηναίων κρύβεται πίσω από το "Κέντρο της Γης", που αναπτύσσει δράσεις εκπαίδευσης και βιωματικής επαφής με τη φύση. Λίγο πιο δίπλα όμως, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια εικόνα εγκατάλειψης για το Πάρκο Τρίτση..
26 Νοεμβρίου, 2012
Το Rooms to Αrt μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε κρυφές πτυχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, με αφετηρία τον αριθμό 64 της Πανεπιστημίου.
21 Νοεμβρίου, 2012
Το ελculture μίλησε με την εικαστικό Μαρία Παπαδημητρίου και τη συγγραφέα Cathryn Drake και δοκίμασε τη νόστιμη συνταγή τους, η οποία βασίζεται στη συνεργασία και τη δημιουργικότητα και σερβίρεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 30 Νοεμβρίου στην καντίνα Souzy Tros στον Ελαιώνα.
16 Νοεμβρίου, 2012
Με αφορμή την avant premiere στο Γαλλικό Ινστιτούτο για τα ντοκιμαντέρ “Why poverty?” που θα προβάλλονται καθημερινά τον Νοέμβριο στην ΕΤ1, το ελculture θέτει το δικό του Γιατί να γινόμαστε, συμπτωματικά και μόνο, μέτοχοι μιας τόσο καλής προσπάθειας.
9 Νοεμβρίου, 2012
Η Θεσσαλονίκη ενισχύει της φήμη της ως κινηματογραφικής πόλης, εγκαινιάζοντας, στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, την Ταινιοθήκη της, η οποία συστεγάζεται με το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
6 Νοεμβρίου, 2012
Το κλίμα από τις πρώτες ημέρες του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η έναρξη, και οι ταινίες που ξεχωρίσαμε.
30 Οκτωβρίου, 2012
Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Αθήνας επιστρέφει στις 2 Νοεμβρίου, με θέμα "Αντοχή υλικών". Ένα από τα βασικά του αφιερώματα, αφορά στον σχεδιαστή David Lloyd και το σκοτεινό του σύμπαν. Πόσο μακριά άραγε είμαστε;
12 Οκτωβρίου, 2012
Το Κέντρο της Γης βρίσκεται στο κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης, δίπλα στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης. Ένας χώρος που θυμίζει στον επισκέπτη ότι τα πιο απλά πράγματα στη ζωή προσφέρουν τη μεγαλύτερη χαρά.
9 Οκτωβρίου, 2012
Ένα ταξίδι στο Αμάν της Ιορδανίας με αφορμή φόρουμ για τη νέα επιχειρηματικότητα στη Μέση Ανατολή και κάποιες σκέψεις για την Αραβική Άνοιξη και τους δικούς μας Αγανακτισμένους.
5 Σεπτεμβρίου, 2012
Οι καλοκαιρινές διακοπές, η θάλασσα, οι φίλοι, η επιστροφή στην πόλη, η πραγματικότητα, η ανανεωμένη διάθεση και η ανάμνηση από την άλλη Ελλάδα, εκείνη των διακοπών μας, την όμορφη και υγιή...
29 Αυγούστου, 2012
Εκεί, που αρχίζει το φύλλο πορείας μου σταματά η επιβολή, ξεκινά ένα απελευθερωτικό ταξίδι τέχνης, ενδοσκόπησης και ανθρωπισμού. Μεσʼ την κρίση και την ακρισία που μας περιβάλλουν, χρειάζομαι φρέσκο πνευματικό εξοπλισμό. Παρουσιάζομαι, 7 Σεπτεμβρίου.
9 Ιουνίου, 2015
Η Άννα Ρούτση φορά κίτρινο γιλέκο και άσπρο κράνος και περπατά εις τον -υπό διαμόρφωση- κήπο του Κέντρου Πολιτισμού που σε λίγες μέρες θα υποδεχτεί το κοινό για πρώτη φορά.
19 Μαΐου, 2015
Η Άννα Ρούτση ξεναγείται και ξεναγεί σε γνωστά και άγνωστα μέρη, πρόσωπα και πράγματα του Πειραιά με αφορμή τις Ημέρες Θάλασσας.
13 Μαΐου, 2015
Με αφορμή την έκθεση «Ο Πειραιάς στο ρεμπέτικο τραγούδι την εποχή του γραμμοφώνου», η Άννα Ρούτση κάνει μια βουτιά στην ιστορία του ρεμπέτικου στον Πειραιά, με συνοδοιπόρο τον Παναγιώτη Κουνάδη.
6 Μαΐου, 2015
Η Φωτεινή Χρίστη κάνει μια βόλτα σε πέντε χώρους μουσειακής αξίας της πόλης που θα ανοίξουν για το κοινό με δωρεάν ξεναγήσεις στις 30 & 31 Μαΐου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ημέρες Θάλασσας - Πάμε Πειραιά».
29 Απριλίου, 2015
Η Άννα Ρούτση απολαμβάνει την εμπειρία μιας περιήγησης στην ιστορία και το παρελθόν της πόλης μέσα από το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Αθηναίων.
16 Φεβρουαρίου, 2015
Το ελculture ετοίμασε για εσάς μια λίστα με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις για μεγάλους και μικρούς.
4 Δεκεμβρίου, 2014
Η Άννα Ρούτση συμμετείχε στη συνάντηση και μεταφέρει τον προβληματισμό για το πώς συγκατοικούν η καλλιτεχνική δημιουργία, οι θεσμοί, η συνεργασία και ο συντονισμός.
3 Νοεμβρίου, 2014
Η Άννα Ρούτση μάς δίνει μια γεύση από τα έργα και τις ημέρες του Φεστιβάλ και της πόλης.
21 Οκτωβρίου, 2014
Η Άννα Ρούτση μεταφέρει τον προβληματισμό για ένα μουσείο που κινδυνεύει τελικά να ταυτιστεί με τις δυσκολίες λειτουργίας του παρά με τις συλλογές του.
20 Οκτωβρίου, 2014
Η Άννα Ρούτση βλέπει την Αθήνα μέσα από την αισιόδοξη ματιά των φιλοξενούμενων του ταξιδιωτικού συνεδρίου TBEX Europe 2014.
14 Οκτωβρίου, 2014
Η Άννα Ρούτση περιηγείται στις σκοτεινές πλευρές της πόλης, φωτισμένες από τη διάθεση των ανθρώπων να βοηθήσουν και να βοηθηθούν.
20 Μαΐου, 2014
Η Άννα Ρούτση συνάντησε τους δημιουργούς της ταινίας στο Exile Room και συμμετείχε σε έναν πρωτότυπο διάλογο γι' αυτά που στοιχειώνουν ή διαμορφώνουν την Αθήνα.
5 Μαΐου, 2014
Η Νάντια Δρακούλα γράφει για τη σημαντική εμπειρία του πρώτου φεστιβάλ Έπιστήμης και Καινοτομίας "Athens Science Festival", που πραγματοποιήθηκε 30/4 - 4/5.
26 Φεβρουαρίου, 2014
Η Ά. Ρούτση μιλά με το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος για το Κέντρο Πολιτισμού, το ταξίδι που συνεχίζεται, τις δωρεές που μοιάζουν μοναδική σωτηρία του πολιτισμού.
10 Φεβρουαρίου, 2014
Το ελculture μίλησε με Αμερικανούς και Βρετανούς ακτιβιστές και άκουσε πώς μια καμπάνια μπορεί να είναι ευφάνταστη και ταυτόχρονα αποτελεσματική.
22 Δεκεμβρίου, 2013
Η Άννα Ρούτση επιχειρεί μια μικρή βόλτα στις εκδηλώσεις της χριστουγεννιάτικης -και όχι μόνο- Αθήνας με σκοπό τον εξανθρωπισμό των Χριστουγέννων.
8 Δεκεμβρίου, 2013
Η Αγγελική Ζερβού παρακολούθησε την πρώτη διοργάνωση του SoundTectonics στην Αθήνα και μας μεταφέρει την εμπειρία.
26 Νοεμβρίου, 2013
Με μια βαλίτσα συνοδοιπόρο, το ταξίδι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκινά με δράσεις σε βιβλιοθήκες και γειτονιές της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο.
20 Νοεμβρίου, 2013
Μιλήσαμε με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και του 13ου Camera Zizanio για τις διαδρομές που μας ενώνουν.
13 Νοεμβρίου, 2013
Το ελculture μιλά με τον Διευθυντή προγράμματος του Alpha και τον σεφ Βασίλη Καλλίδη για τις συνταγές που κάνουν τον τηλεθεατή πιο ευχαριστημένο.
15 Οκτωβρίου, 2013
Ο Ηρακλής Μοσκώφ γράφει για το human trafficking, την εμπορία ανθρώπων που καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πλήττει με βάναυσο τρόπο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ αποφέρει τεράστια έσοδα στο οργανωμένο έγκλημα.
8 Οκτωβρίου, 2013
Επισκεφτήκαμε το διάφανο και ανοιχτό χώρο του Κέντρου Επισκεπτών που βρίσκεται στο χώρο του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
2 Οκτωβρίου, 2013
Η Άννα Ρούτση μας συστήνει το αθηναϊκό καλλιτεχνικό δικτύο και συνομιλεί με τον Μάριο Στρόφαλη, ιδρυτικό μέλος του, για το φεστιβάλ και για την αστική πολιτιστική ταυτότητα του Κέντρου.
24 Σεπτεμβρίου, 2013
H Άννα Ρούτση γράφει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ιστορικού Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και μιλάει με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, Τάκη Τζαμαργιά, για τους άμεσους στόχους του.
6 Σεπτεμβρίου, 2013
Η Άννα Ρούτση εξιχνιάζει τι μαγικό συμβαίνει στον κήπο του six d.o.g.s την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το «Wanna Play?», το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ που διοργανώνει το Playroom, η δημιουργία της Ιωάννας Γουζέλη και της Αγγελικής Μπόζου.
11 Ιουλίου, 2013
Βρεθήκαμε στην παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας "ΣυνΑθηνά". Στόχος για το δήμο είναι να στηρίξει τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην Αθήνα. Ας ελπίσουμε ότι πέρα από την ηλεκτρονική υποστήριξη θα επέλθει σύντομα και η χειροπιαστή.
6 Ιουνίου, 2013
Το Γκεζί παρκί, όπως λένε οι Τούρκοι το πάρκο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, κατάφερε να μετουσιώσει τις τελευταίες μέρες όλες τις φωνές οργής και αποδοκιμασίας ενός μέρους της τουρκικής κοινωνίας.
30 Απριλίου, 2013
«Η αμφισβήτηση των φαινομενικά αναμφισβήτητων “σταθερών” του τρόπου ζωής μας είναι η πιο επείγουσα δουλειά που χρωστάμε στους συνανθρώπους μας και στον εαυτό μας» έχει γράψει ο Ζίγκμουντ Μπάουμαν. Η φράση αυτή ερχόταν συνεχώς στη σκέψη μου στο συνέδριο «Βιωσιμότητα και πολιτισμός» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
10 Απριλίου, 2013
Η διευθύντρια του ΕΜΣΤ, κ. Άννα Καφέτση, μιλάει στο ελculture για το χρονικό της στέγασης, τον τρόπο που διαχείριστηκε τα εμπόδια που συνάντησε, τη μουσειακή πολιτική, τις προκλήσεις και τους στόχους της.
13 Μαρτίου, 2013
Με φόντο τη ζεστή ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα του Μαρτίου την Κυριακή 10 του μηνός, όσοι βρέθηκαν στο Μεταξουργείο χόρεψαν στους ρυθμούς του πιο πολύχρωμου και πολυπολιτισμικού καρναβαλικού street party της Αθήνας.
10 Μαρτίου, 2013
Το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία» έφερε τους μαθητές της Κυνουρίας πιο κοντά στην όπερα. Συγκεκριμένα, τα παιδιά του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου συμμετείχαν στον «Κουρέα της Σεβίλλης» ειδικά διασκευασμένο για αυτά.
7 Μαρτίου, 2013
Τις τελευταίες μέρες μια από τις μεγαλύτερες σπαζοκεφαλιές αφορά την υπόθεση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Με την πληροφόρηση που μπορεί να έχει ένας μέσος πολίτης επιχειρώ μια δίκαιη αποτίμηση με πρόθεση να μην αδικήσω καμιά πλευρά.
28 Φεβρουαρίου, 2013
Μια επίσκεψη στο πρώτο βιομηχανικό μουσείο της πρωτεύουσας, το οποίο εγκαινιάστηκε στα τέλη Ιανουαρίου 2013 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, δίνοντάς μας αφορμή να δούμε το Γκάζι με άλλη ματιά.
20 Φεβρουαρίου, 2013
Η δεύτερη ημερίδα του ΕΣΩ για το Interior Design πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, φιλοδοξώντας να διερευνήσει τον τρόπο σκέψης των αρχιτεκτόνων κατά το σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου αλλά και τη σύμπραξή τους με τη γραφιστική.
19 Φεβρουαρίου, 2013
Το ελculture συζητά με τη θεατρολόγο Αμαλία Κοντογιάννη για το πρόγραμμα του ΚΘΒΕ «Φό-ΡΑ» (Φόβος-Ρατσισμός Στοπ), το οποίο υλοποιείται δωρεάν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Βορείου Ελλάδας.
4 Φεβρουαρίου, 2013
GREAT 2013, ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός διπλωματικών εργασιών αλλά και μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της ελληνικής αρχιτεκτονικής δημιουργίας. Η έκθεση των βραβευμένων συμμετοχών θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Μάιο του 2013.
4 Ιανουαρίου, 2013
Ζήτω η αποκέντρωση! Ένας νέος χώρος για παιδιά και εφήβους έκανε την εμφάνισή του στην καρδιά του Περιστερίου, όπου διοργανώνονται ενδιαφέροντα σεμινάρια, θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα.
4 Ιανουαρίου, 2013
Η 3η διοργάνωση του Urban Transcripts μας ταξιδεύει στο Λονδίνο στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων της ομάδας γύρω από τις σύγχρονες αστικές πραγματικότητες.
20 Δεκεμβρίου, 2012
Με χρόνο και επιμονή το Circus Dayz είναι μια σοβαρή πρόταση για τις ακροβατικές τέχνες, με έδρα της τη σχολή τσίρκου στον Κεραμεικό. Aν δεν την γνωρίζετε ήδη, είναι πλέον καιρός να αφεθείτε στη μαγευτική της τέχνη...
6 Δεκεμβρίου, 2012
Μια παρέα δραστήριων Αθηναίων κρύβεται πίσω από το "Κέντρο της Γης", που αναπτύσσει δράσεις εκπαίδευσης και βιωματικής επαφής με τη φύση. Λίγο πιο δίπλα όμως, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια εικόνα εγκατάλειψης για το Πάρκο Τρίτση..
26 Νοεμβρίου, 2012
Το Rooms to Αrt μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε κρυφές πτυχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, με αφετηρία τον αριθμό 64 της Πανεπιστημίου.
21 Νοεμβρίου, 2012
Το ελculture μίλησε με την εικαστικό Μαρία Παπαδημητρίου και τη συγγραφέα Cathryn Drake και δοκίμασε τη νόστιμη συνταγή τους, η οποία βασίζεται στη συνεργασία και τη δημιουργικότητα και σερβίρεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 30 Νοεμβρίου στην καντίνα Souzy Tros στον Ελαιώνα.
16 Νοεμβρίου, 2012
Με αφορμή την avant premiere στο Γαλλικό Ινστιτούτο για τα ντοκιμαντέρ “Why poverty?” που θα προβάλλονται καθημερινά τον Νοέμβριο στην ΕΤ1, το ελculture θέτει το δικό του Γιατί να γινόμαστε, συμπτωματικά και μόνο, μέτοχοι μιας τόσο καλής προσπάθειας.
9 Νοεμβρίου, 2012
Η Θεσσαλονίκη ενισχύει της φήμη της ως κινηματογραφικής πόλης, εγκαινιάζοντας, στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, την Ταινιοθήκη της, η οποία συστεγάζεται με το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
6 Νοεμβρίου, 2012
Το κλίμα από τις πρώτες ημέρες του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η έναρξη, και οι ταινίες που ξεχωρίσαμε.
30 Οκτωβρίου, 2012
Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Αθήνας επιστρέφει στις 2 Νοεμβρίου, με θέμα "Αντοχή υλικών". Ένα από τα βασικά του αφιερώματα, αφορά στον σχεδιαστή David Lloyd και το σκοτεινό του σύμπαν. Πόσο μακριά άραγε είμαστε;
12 Οκτωβρίου, 2012
Το Κέντρο της Γης βρίσκεται στο κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης, δίπλα στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης. Ένας χώρος που θυμίζει στον επισκέπτη ότι τα πιο απλά πράγματα στη ζωή προσφέρουν τη μεγαλύτερη χαρά.
9 Οκτωβρίου, 2012
Ένα ταξίδι στο Αμάν της Ιορδανίας με αφορμή φόρουμ για τη νέα επιχειρηματικότητα στη Μέση Ανατολή και κάποιες σκέψεις για την Αραβική Άνοιξη και τους δικούς μας Αγανακτισμένους.
5 Σεπτεμβρίου, 2012
Οι καλοκαιρινές διακοπές, η θάλασσα, οι φίλοι, η επιστροφή στην πόλη, η πραγματικότητα, η ανανεωμένη διάθεση και η ανάμνηση από την άλλη Ελλάδα, εκείνη των διακοπών μας, την όμορφη και υγιή...
29 Αυγούστου, 2012
Εκεί, που αρχίζει το φύλλο πορείας μου σταματά η επιβολή, ξεκινά ένα απελευθερωτικό ταξίδι τέχνης, ενδοσκόπησης και ανθρωπισμού. Μεσʼ την κρίση και την ακρισία που μας περιβάλλουν, χρειάζομαι φρέσκο πνευματικό εξοπλισμό. Παρουσιάζομαι, 7 Σεπτεμβρίου.

Σελίδες: 

Άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, βίντεο

Νέες εκδόσεις: «Σεφέρης και Καμύ: Ζήτημα φωτός»
#BraveNewGreece: Οι Ευκαιρίες και οι Προκλήσεις για τα Ελληνικά Νησιά στο νέο επεισόδιο #BraveNewIslands
12o Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος στην Ελευσίνα με θέμα «O λόγος στις γυναίκες»
«Η ζωή, τα γηρατειά και ο θάνατος μιας γυναίκας του λαού»: Το νέο βιβλίο του Ντιντιέ Εριμπόν