Νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Τέσσερα διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 3 - 12 ετών

30 Σεπτεμβρίου 2023
- 3 Δεκεμβρίου, 2023

Μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται και πάλι τους μικρούς του φίλους με τέσσερα διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών, που ξεκινούν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Στον «Κόσμο ενός σουρεαλιστή!» τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών φτιάχνουν τον δικό τους πλανήτη με έμπνευση από τον Joan Miró, ενώ στον «Μαγικό κόσμο του τσίρκου!» τα παιδιά 5 και 6 ετών ανακαλύπτουν τη μαγεία του τσίρκου μέσα από τα μάτια του Fernand Léger. Το έργο του Θεόδωρου Στάμου εμπνέει τα παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών στο εργαστήριο «Με πρωταγωνιστή το χρώμα» και στους «Χαρακτήρες από μια άλλη εποχή», για παιδιά 9 έως 12 ετών, μια χάρτινη αυγοθήκη μετατρέπεται στον τέλειο καμβά.

Ο κόσμος ενός σουρεαλιστή!

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και έναν συνοδό

Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του σουρεαλισμού, που αφήνει τη φαντασία μας να καλπάσει ελεύθερη, ξεκινά μέσα από τη γνωριμία μας με την μαγική ακρίδα του Joan Miró.

Μπορείτε να φανταστείτε έναν βυθό μέσα σε μια πόλη ή μια πόλη μέσα σε έναν βυθό; Πώς θα ήταν ο πλανήτης μας αν η τάξη και η αρμονία έδιναν τη σκυτάλη στη φαντασία; Κλείνοντας τα μάτια, μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας, μοναδικό πλανήτη, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τη φαντασία σας;

Τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών αφού πρώτα γνωρίσουν το έργο του Joan Miró επιχειρούν να φτιάξουν τον δικό τους πλανήτη από χαρτόνι και άλλα υλικά με την τεχνική του κολλάζ, μαζί με τους συνοδούς τους. Στόχος του εργαστηρίου είναι να ενεργοποιήσει τη φαντασία των παιδιών και να τα βοηθήσει να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε κατασκευές.

*Σας προτείνουμε τα παιδιά να φορούν πρόχειρα ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα παλιό πουκάμισο το οποίο θα φορέσουν πάνω από τα ρούχα τους την ώρα της κατασκευής.

Για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και έναν συνοδό
Κάθε Κυριακή | 10.30-11.30, από 01/10 έως 03/12

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: goulandris.gr/events/a-surrealists-world

Ο μαγικός κόσμος του τσίρκου!

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών

Με αφετηρία την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο», τα παιδιά ηλικίας 5 και 6 ετών έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον μαγικό κόσμο του Fernand Léger, έναν κόσμο εμπνευσμένο από το τσίρκο, και να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές.

Οι ακροβάτες, οι ταχυδακτυλουργοί, τα χρώματα και οι αντιθέσεις του τσίρκου μάγεψαν τον Léger, ο οποίος προσπάθησε να μεταδώσει την κίνηση και την αίσθηση της ελευθερίας μέσα από στρογγυλές φόρμες, θεωρώντας το στρογγυλό συνώνυμο της ελευθερίας.

Τα παιδιά περιηγούνται στην περιοδική έκθεση και συλλέγουν στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν στο Παιδικό Εργαστήριο με διάφορα υλικά όπως χαρτόνια, μαρκαδόροι και χάντρες για να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση.

*Σας προτείνουμε τα παιδιά να φορούν πρόχειρα ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα παλιό πουκάμισο το οποίο θα φορέσουν πάνω από τα ρούχα τους την ώρα της κατασκευής.

Για παιδιά 5-6 ετών
Κάθε Κυριακή | 12.00-13.15, από 01/10 έως 03/12

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: goulandris.gr/events/the-magical-circus-world

Με πρωταγωνιστή το χρώμα

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 7-9 ετών

Τι χρώμα έχει η θάλασσα όταν ο ήλιος ξαπλώνει στον ορίζοντα;

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή αντλώντας έμπνευση από τη μόνιμη Συλλογή του Μουσείου και συγκεκριμένα από το έργο του Θεόδωρου Στάμου, προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7-9 ετών να χαθούν στη μαγεία των χρωμάτων.

Παρατείνοντας το καλοκαίρι, ταξιδεύουμε στο Ατέρμονο Πεδίο της Λευκάδας του Στάμου και ανακαλύπτουμε τις ανεξάντλητες δυνατότητες των χρωμάτων, δίνοντας έμφαση στη δύναμή τους και στον τρόπο που μπορούν να αξιοποιηθούν για να εκφράσουν τον ψυχισμό και τις εμπειρίες ενός καλλιτέχνη.

Μέσα από τον πειραματισμό και την παραγωγή μοναδικών χρωμάτων, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν δυναμικές χρωματικές επιφάνειες που θα αντανακλούν τον δικό τους ψυχικό κόσμο και τις οπτικές εμπειρίες.

Για παιδιά 7-9 ετών
Κάθε Σάββατο | 10.30-12.00, από 30/09 έως 02/12

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: goulandris.gr/events/its-all-about-colour

Χαρακτήρες από μια άλλη εποχή

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών

Πώς μπορεί μια αυγοθήκη να μεταμορφωθεί στον τέλειο καμβά;

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εμπνέεται από την περιοδική έκθεση «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο» που παρουσιάζεται στο Μουσείο έως τις 3 Δεκεμβρίου και καλεί τα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών να ανακαλύψουν το έργο του Γάλλου ζωγράφου Henri de Toulouse-Lautrec.

Τα παιδιά γνωρίζουν τα πρόσωπα και τις ιστορίες που ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη μέσα από ένα ταξίδι στο Παρίσι στα τέλη του 19ου αιώνα. Με αφορμή τις ιδιαίτερες προσωπικότητες που αναπαριστά ο Toulouse-Lautrec, τα παιδιά δημιουργούν τους δικούς τους χαρακτήρες χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους. Μια χάρτινη αυγοθήκη μετατρέπεται σε καμβά και φιλοξενεί με χιουμοριστική και παιγνιώδη διάθεση μια μικρή ιστορία, η οποία εκτυλίσσεται γύρω από ένα πρόσωπο βγαλμένο από άλλη εποχή.

Για παιδιά 9-12 ετών
Κάθε Σάββατο | 12.30-14.00, από 30/09 έως 02/12

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: goulandris.gr/events/characters-from-another-world

Εισιτήρια

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

30 Σεπτεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2023

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 9,60
- 15 ευρώ

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.