Η TeamVisa στέκεται δυναμικά στο πλευρό των Ελλήνων κορυφαίων αθλητών για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Νίκος Παπαγγελής είναι οι Έλληνες αθλητές που στηρίζει η Team Visa και που αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον μεγάλο αγώνα

…Στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι,
στων ευγενών Αγώνων λάμψε την ορμή,
και με τ’ αμάραντο στεφάνωσε κλωνάρι
και σιδερένιο πλάσε κι άξιο το κορμί.

Κάμποι, βουνά και πέλαγα φέγγουν μαζί σου
σαν ένας λευκοπόρφυρος μέγας ναός,
και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου,
Αρχαίο Πνεύμ’ αθάνατο, κάθε λαός.

 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για την στιγμή που σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη θα αντηχήσει και πάλι ο συγκινητικός ύμνος του Κωστή Παλαμά, ο ύμνος των Ολυμπιακών Αγώνων. Το φετινό καλοκαίρι θα είναι η μεγάλη στιγμή της Πόλης του Φωτός και από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου υπόσχεται στους πιο φανατικούς οπαδούς του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος μία από τις συναρπαστικότερες και ωραιότερες διοργανώσεις που έχουμε δει ποτέ.

Στα νερά του ρομαντικού Σηκουάνα, ένας μικρός στόλος από καράβια θα μεταφέρει περίπου 10.500 αθλητές και αθλήτριες από 40 αθλήματα και μέχρι τον Πύργο του Άιφελ, ενώ στις όχθες του ποταμού, κατά μήκος μιας διαδρομής 4 μιλίων, θα βρίσκονται περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι και στις οθόνες τους μπροστά συντονισμένος ο μισός πληθυσμός της υφηλίου θα χειροκροτούν και θα υποκλίνονται στο σθένος, την προσπάθεια και την επιμονή των μεγάλων δασκάλων της αθλητικής τέχνης.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η γαλλική πρωτεύουσα φιλοξενεί τους Αγώνες, όμως, η τελευταία φορά ήταν το 1924, ακριβώς πριν από έναν αιώνα, η πρώτη που ο αριθμός ανδρών και γυναικών αθλητριών θα είναι ίσος ενώ θα είναι η πρώτη φορά που θα απολαύσουμε την προσθήκη νέων αγωνισμάτων: αναρρίχηση, breakdancing, σερφ και σκέιτμπορτντ, πλέον δίπλα στα κλασικά αγωνίσματα ευθυγραμμίζονται σε κύρος και αξία.

Nikos Papangelis Greece, Para-Cyclist, Team Visa

 

Ένα δρόμος μοναχικός που απαιτεί δυναμική υποστήριξη και πίστη για την επιτυχία 

 

Συχνά είναι οι αριθμοί που υπογραμμίζουν τη σημασία των λέξεων και των νοημάτων, αλλά είναι οι αθλητές, οι προσωπικοί μοναχικοί τους αγώνες πριν την έλευση της μεγάλης στιγμής που κάνει τους αριθμούς αυτούς να μοιάζουν ακόμα μεγαλύτεροι. Και οι αθλητές έχουν ανάγκη την υποστήριξη, χρηματική και συναισθηματική για να εστιάζουν στη συνεχή τους βελτίωση, ώστε να επιτύχουν τους στόχους.

Οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 αναμένεται να είναι η πιο υπεύθυνη, χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιη και θεαματική διοργάνωση μέχρι σήμερα – και η Visa είναι ενθουσιασμένη καθώς για μια ακόμη χρονιά με το βλέμμα στραμμένο στην έμπρακτη υποστήριξη του Αθλητισμού και του αθλητικού ιδεώδους δηλώνει παρούσα. Στέκεται δίπλα στους αθλητές που με την πορεία και τον προσωπικό τους αγώνα έχουν εμπράκτως αποδείξει την ευθυγράμμισή τους με τις βασικές αξίες της Visa, δηλαδή την ισότητα, την πρόσβαση και την ενσωμάτωση.

Το πρόγραμμα Team Visa, από την ίδρυσή του το 2000, έχει βρεθεί δίπλα σε περισσότερους από 600 αθλητές σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, παρέχοντας εργαλεία, πόρους και υποστήριξη για να τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους τους. Αφοσιωμένη στην ενδυνάμωση των αθλητών και στην οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς εμπόδια μέσω του αθλητισμού, υποστηρίζει τους αθλητές στην επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη, προσφέροντας οικονομική υποστήριξη, βοήθεια σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, εργαλεία οικονομικής εκπαίδευσης και πόρους για την ψυχική υγεία και ευεξία.

Η επιλογή των αθλητών για το πρόγραμμα Team Visa βασίζεται στην προσωπική τους διαδρομή στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, στα επιτεύγματά τους στον αθλητισμό και τη συμμετοχή τους στην κοινότητα.

Η Visa είναι υπερήφανος Παγκόσμιος Συνεργάτης Τεχνολογίας Πληρωμών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων για σχεδόν 40 χρόνια και ο πρώτος παγκόσμιος χορηγός της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), υποστηρίζοντας όλους τους Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 2002.

Katerina Stefanidi Greece, Pole Vaulter, Team Visa

 

Η Visa κινητήρια δύναμη πίσω από την επιτυχία των Ελλήνων αθλητών

Η Κατερίνα Στεφανίδη (άλμα επί κοντώ) που συμμετέχει για τέταρτη φορά στο κορυφαία αθλητικό γεγονός, ο Εμμανουήλ Καραλής (άλτης επί κοντώ) που έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες “Τόκιο 2020” και ο Νίκος Παπαγγελής (Παρα-ποδηλάτης) που εξασφάλισε την 6η θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες “Τόκιο 2020” είναι οι Έλληνες αθλητές που στηρίζει η Team Visa και που αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον μεγάλο αγώνα.

Ταξιδεύοντας μαζί τους σε αυτό τον κοπιαστικό, αγωνιώδη δρόμο η Visa κατάφερε να προσφέρει λύσεις σε θέματα που προκύπταν διαρκώς αφουγκραζόμενη τις ανάγκες τους, στηρίζοντας τις προσπάθειες τους.

Η σχέση ανάμεσα στους αθλητές και τη Visa διαρκής, σταθερή και ενθαρρυντική σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. Ο στόχος αν και προσωπικός για τον κάθε αθλητή αποκτά οικουμενικό χαρακτήρα και η αγωνία είναι μοιρασμένη. Ένας κοινός σκοπός ενδυνάμωσης και πίστης στο ευγενές πνεύμα του αθλητισμού.

«Η υποστήριξη της Visa είναι για εμένα πολύ σημαντική, τόσο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε ανθρώπινο. Αισθάνομαι πως έχω μαζί μου μια ομάδα που με αντιμετωπίζει ως αθλήτρια και άνθρωπο και με στηρίζει όχι μόνο για τις αθλητικές μου επιδόσεις αλλά και για τα πιστεύω μου. Στην τρέχουσα Ολυμπιακή χρονιά, η Visa μας υποστήριξε μέσα από τη χορηγία της στο πολύ σημαντικό θέμα που είναι το mental health. Για πρώτη φορά αισθάνομαι πως είμαι στα ίδια επίπεδα σωματικά με αυτά του 2016 αλλά ένιωσα πως έπρεπε να δουλέψω και το ψυχολογικό κομμάτι. Τον τελευταίο 1,5 μήνα λοιπόν έχω δουλέψει με δύο αθλητικούς ψυχολόγους και είμαι ευγνώμων που η Visa μας υποστήριξε, γιατί με “έσπρωξε” σε αυτή την κατεύθυνση», μοιράζεται η Κατερίνα Στεφανίδη.

Emmanouil Karalis Greece, Pole Vaulter, Team Visa Tokyo 2020

 

Ο Εμμανουήλ Καραλής σημείωσε μεγάλες επιτυχίες στα πρωταθλήματα νέων, κατακτώντας ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 (2016) και δύο ασημένια μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23. Οι πολυπόθητες επιτυχίες, η κατάκτηση της κορυφής, απαιτεί δύναμη, επιμονή, προσπάθεια αφοσίωση αλλά και χρήματα. Τα τελευταία χρόνια τα ταξίδια προετοιμασίας εκτός Ελλάδας πολλά ενώ ο εξοπλισμός του ακριβός:

«Με τη στήριξη ενός χορηγού, ένας αθλητής μπορεί καθημερινά να καλύψει καθημερινά σημαντικές ανάγκες που προκύπτουν στις προπονήσεις και τον εξοπλισμό του. Ειδικά στο δικό μου άθλημα, όπου το κόστος του εξοπλισμού (κοντάρια) είναι υψηλό, κατάφερα με τη στήριξη της Visa να το καλύψω. Επιπλέον υπήρξε ανάγκη για ταξίδια στο εξωτερικό, ώστε να μπορέσω να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Με τη Visa στο πλευρό μου, κατάφερα να καλύψω αυτή την ανάγκη», αναφέρει χαρούμενος.

Ο Νίκος Παπαγγέλης παρά το γεγονός ότι έχασε το πόδι του από καρκίνο σε ηλικία 14 ετών, έγινε μέλος της εθνικής ομάδας ποδηλασίας, τερματίζοντας 6ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πίστας το 2019 και το 2020. Το 2021, έγινε ο πρώτος άνθρωπος με αναπηρία που ανέβηκε στον Όλυμπο, όχι χρησιμοποιώντας προσθετικό μέλος αλλά πατερίτσες. Εξασφάλισε την 6η θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες “Τόκιο 2020” και κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια (ατομική χρονομέτρηση και αντοχή) στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παρα-ποδηλασίας Δρόμου του 2023:

«Καθημερινά όλοι οι αθλητές αντιμετωπίζουν δυσκολίες, πόσο μάλλον ένας αθλητής με θέματα αναπηρίας. Στην Ελλάδα δυστυχώς η υποστήριξη του κράτους προς τους αθλητές είναι περιορισμένη. Όπως καταλαβαίνετε για να μπορέσει ένας αθλητής να είναι επαγγελματίας και να μπορεί να διεκδικεί υψηλούς στόχους και διακρίσεις είναι απαραίτητη η υποστήριξη από τους χορηγούς. Με τη στήριξη της Visa κατάφερα να βελτιώσω τον εξοπλισμό μου και κυρίως να καλύψω ένα μέρος του ποσού, για την αγορά νέου τεχνητού μέλους, καθώς το ποσό ήταν υπέρογκο και η αλλαγή είχε καθυστερήσει 2-3 χρόνια».

Ανυπομονούμε όλοι να χειροκροτήσουμε τους υπέροχους Έλληνες αθλητές, όποιες και αν είναι τελικά οι επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια του κορυφαίου αυτού αθλητικού γεγονότος. Θα είναι πάντα οι νικητές στο μεγάλο βάθρο της καρδιάς μας.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.