Η έκθεση κεραμικής ”REBIRTH” στο Sealed Earth

Τα έργα αντικατοπτρίζουν την άχρονη κυκλική διαδικασία της ζωής, αντανακλούν μια αναγέννηση που ερμηνεύεται ως μια αναγέννηση δημιουργικότητας μετά από μια περίοδο χειμερίας νάρκης ή βαθιάς ενδοσκόπησης

14 Σεπτεμβρίου
- 22 Σεπτεμβρίου, 2022

Η έκθεση κεραμικής ”REBIRTH” παρουσιάζεται από τις 14 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Sealed Earth. Η έκθεση γεννήθηκε από την επιθυμία να διερευνηθεί ένα παρόν που αναγεννιέται καλλιτεχνικά, σωματικά, πνευματικά ή σεξουαλικά μετά από μια κοινωνικά και πολιτιστικά αδιέξοδη περίοδο, ένα παρόν ανανεωμένο ως μια νίκη της ζωής αλλά και γεμάτο από νέες εμπειρίες και μια νέα ανθρώπινη συνείδηση.

Τα έργα της ”REBIRTH” αντικατοπτρίζουν την άχρονη κυκλική διαδικασία της ζωής, αντανακλούν μια αναγέννηση που ερμηνεύεται ως μια αναγέννηση δημιουργικότητας μετά από μια περίοδο χειμερίας νάρκης ή βαθιάς ενδοσκόπησης, ως πνευματική αναγέννηση, ως μια εκ νέου ανακάλυψη του εαυτού, ως μια νέα ζωή, ως μια γνωστική ή ψυχολογική αναγέννηση ή ως μια ανανεωμένη εκτίμηση της φυσικής ομορφιάς και του κύκλου ζωής και της φύσης, με σκοπό ως σύνολο να προσφέρουν ελπίδα για τις φωτεινές ημέρες που έρχονται.

Παράλληλα, το experimental τμήμα της REBIRTH φιλοξενεί έργα που δημιουργήθηκαν στο στούντιο της Sealed Earth και ενσαρκώνουν την επαφή και τους πειραματισμούς των δημιουργών τους με τη μαγεία του πηλού και τις ποικίλες τεχνικές του.

Η επικεντρωμένη στο καλλιτεχνικό εργαστήριο προσέγγιση του “Rebirth” έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εκθέσεων που οργανώνονται στην Αθήνα το διάστημα αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Sealed Earth παρουσιάζει 4 καλλιτέχνες της στο περίπτερο Ε3 στην μεγάλη ελληνική φουάρ τέχνης Art Athina, στο Ζάππειο Μέγαρο, 16-19 Σεπτεμβρίου 2022.

Συντελεστές

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

14 – 22 Σεπτεμβρίου

Πέμπτη – Τρίτη | 12:00 – 20:00

Τετάρτη | 18:00 – 22:00

Τιμή εισητηρίου:

Είσοδος ελεύθερη

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ερεχθείου 22, Αθήνα 117 42

Συντελεστές

Συμμετέχοντες: Πηγή Δανιηλίδη (haotique), Τίμος Λειβαδίτης, Ευγενία Δήμα, Φώτης Τουρκοχωρίτης, Χριστίνα Εφραίμογλου, Δανάη Ίσσαρη, Σοφία Αθανασοπούλου, Αναστασία Κυριακοπούλου, Μαρίνα Ναλμπάντη, Μαρία Παυλοπούλου

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Αθανασόπουλος, Λεώνη Γιαγδζόγλου, Θεόκλητος Τριανταφυλλίδης, Chioma Ebinama, Γιώργος Τσεριώνης, Μάρα Δεσύπρη, Rene Habermacher, Σωτήρης Φωκέας, Amelia Lockwood, Νάσια Παυλίδου, Άννη Ρήγα, Λουκία Θωμοπούλου, Μαρία Οικονομίδη, Όλγα Ζαφειροπούλου, Δήμητρα Αρκάλη, Στέργιος Κάτσουνας

Επιμέλεια: Νίκος Υφαντής

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κάθε βδομάδα μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc mag με τις προτάσεις μας