Ταξίδι στην αιωνιότητα

Το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής χορεύει για την Ελένη Καραΐνδρου

Η παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Ταξίδι στην αιωνιότητα» επιστρέφει το Φεβρουάριο στο Θέατρο Ολύμπια για έξι παραστάσεις (1, 2, 5, 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου) σε νέα εκδοχή με προσθήκη νέων μουσικών θεμάτων της Ελένης Καραΐνδρου.

Η ποιητική ιδιαίτερα συγκινητική μουσική που έντυσε τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου δίνει αφορμή για ένα ονειρικό ταξίδι σε χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα. Με σύμμαχο τα κοστούμια και σκηνικά της Κατερίνας Αγγελοπούλου, η κίνηση των χορευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνει στη μνήμη τις εικόνες και τους συμβολισμούς του οικουμενικού σινεμά του Αγγελόπουλου.

Ο Ρενάτο Τζανέλλα επισημαίνει στο σημείωμά του: «Η μουσική της Ελένης Καραΐνδρου είναι ένα ταξίδι από μόνη της. Η λέξη “ταξίδι” είναι επίσης πολύ κοντά σε περιεχόμενο σ’ αυτό που προσπαθεί να είναι αυτή η παράσταση: ένα σύντομο ταξίδι. Η πρόθεσή μου δεν είναι βέβαια να αφηγηθώ μια ιστορία για τις ταινίες. Οι ταινίες είναι από μόνες τους ένας κόσμος. Θέλησα να αφεθώ να εμπνευστώ από την ίδια τη μουσική και από τις ταινίες και να δημιουργήσω κάτι που μεταδίδει αυτά τα οποία ένιωσα κι εγώ βλέποντάς τις, αυτά για τα οποία μιλούν˙ όλα αυτά που βρίσκω υπέροχα αλλά τόσο έντονα, που αμέσως νιώθω ότι πρέπει να πάρω μια απόσταση: τα έντονα συναισθήματα, το πάθος, την απελπισία, τη θλίψη. Ήταν αναπόφευκτο αυτό το έργο να αναπτύσσεται στη σκιά του γίγαντα κινηματογραφιστή και η αλήθεια είναι ότι ένιωσα στην αρχή μια πίεση. Αλλά συμφωνήσαμε και οι τρεις, η Ελένη, η Κατερίνα κι εγώ, ότι πρέπει να απελευθερωθούμε από τις ταινίες και να ερμηνεύσουμε τη μουσική στο νέο έργο. Το “ταξίδι” και η “αιωνιότητα” είναι άλλωστε δύο έννοιες που αφορούν άμεσα τον καλλιτέχνη. Η δημιουργία είναι σαν το ταξίδι. Δεν ξέρεις ποτέ πού θα σε βγάλει και δεν ξέρεις ποτέ αν θα μείνει κάτι απ’ αυτό που κάνεις, στο οποίο βάζεις κάτι από τον εαυτό σου».

Συντελεστές

Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης (1, 2, 5, 7/2/2014), Αναστάσιος Συμεωνίδης (8, 9/2/2014)
Χορογραφία-Φωτισμοί: Ρενάτο Τζανέλλα
Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Αγγελοπούλου
Α΄ Χορευτές: Ευρυδίκη Ισαακίδου, Μαρία Κουσουνή, Σταυρούλα Καμπουράκη, Στράτος Παπανούσης, Αλεξάντερ Νέσκωβ, Βαγγέλης Μπίκος, Ντανίλο Ζέκα
Σολίστ: Χριστίνα Μακρίδου, Μάνια Καραβασίλη, Αγάπιος Αγαπιάδης, Αντώνης Κορούτης
Κορυφαίοι: Βανέσσα Κούρκουλου, Άννα Φράγκου, Μιχάλης Φ. Παππάς
Corps de ballet: Ελεάνα Ανδρεούδη, Βίκυ Τσιρογιάννη, Ζωή Σχοινοπλοκάκη, Γιάννης Μπενέτος, Έλτον Ντιμρότσι, Μάικλ Ντούλαν, Θανάσης Σολωμός

Με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

15 €
- 50 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ