«Philosophy of Computer Games 2011»

5ο Διεθνές Διεπιστηµονικό συνέδριο

Για τέσσερις µέρες, Game Developers, θεωρητικοί, φιλόσοφοι, ερευνητές της Ελλάδας και του εξωτερικού θα προσεγγίσουν κριτικά τα computer και video games, όπως και τα λεγόµενα MMORPGs . Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σηµείο αποτύπωσης των εξελίξεων στο νεοσύστατο πεδίο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, σηµείο αναφοράς για την προώθηση της έρευνας και της συνεργασίας µεταξύ των ακαδηµαϊκών και επαγγελµατιών της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και σηµείο έλξης όλων εκείνων- ερασιτεχνών, παιχτών ή απλά ενδιαφεροµένων- οι οποίοι µέχρι πρόσφατα αποτελούσαν το σιωπηλό κοινό της gaming κουλτούρας.

Επίσηµοι προσκεκληµένοι του συνεδρίου είναι οι:

Mia Consalvo του MIT
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Comparative Media Studies, του Massachusetts Institute of Technology. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη θεωρία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, στη σχέση των παιχνιδιών µε την παγκόσµια κουλτούρα, την πολιτισµική και κριτική θεωρία. Έχει δηµοσιεύσει το βιβλίο Cheating: Gaining Advantage in Videogames (MIT Press, 2007).

Eric Olson του Πανεπιστηµίου του Sheffield
Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τµήµα Φιλοσοφίας του University of Sheffield, Με κύριους τοµείς ερευνητικής απασχόλησης τη µεταφυσική, τη φιλοσοφία του νου και το ζήτηµα της ταυτότητας, το 1997 δηµοσίευσε το βιβλίο The Human Animal: Personal Identity Without Psychology (Oxford University Press) το οποίο και βραβεύτηκε ως «εξαιρετικό ακαδηµαϊκό βιβλίο της χρονιάς» από το περιοδικό Choice του Πανεπιστηµίου Syracuse.

David M. Myers του πανεπιστηµίου του Loyola ( Νέα Ορλεάνη)
Καθηγητής Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στη Σχολή Μαζικής Επικοινωνίας του Loyola University New Orleans. Το 2010 δηµοσιεύθηκε το βιβλίο του Play Redux. The Form of Computer Games (University of Michigan Press) όπου ο David Myers προσφέρει µια κριτική ανάλυση της αισθητικής απόλαυσης του ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Εκτός από τα πολυάριθµα άρθρα του σε επιστηµονικά περιοδικά, έχει ακόµα δηµοσιεύσει το βιβλίο «The Nature of Computer Games: Play as Semiosis» (Peter Lang, 2003).

Το Σάββατο 9 Απριλίου πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις:

1. Workshop του Θάνου Τσίλη, µε τίτλο “Τhe Art of Concept Art”, σε συνεργασία µε το Comicdom Con Athens 2011 στο χώρο της Ελληνοαµερικάνικης Ένωσης.

2. Φόρουµ της HGDA µε οµιλίες και interactive παρουσιάσεις των δικών τους παιχνιδιών(Hellenic Game Developers Association), στο Πάντειο Πανεπιστήµιο.

3. Το closing party του συνεδρίου διεξάγεται στο Booze Coperativa στις 23:30. Special DJ guests οι Indiefunka.

Αναλυτικά το πρόγραµµα και των τεσσάρων ηµερών µπορείτε να δείτε εδώ.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

40 €
- 80 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ