Νήματα – Нитки – Threads: Κύθνος – Ουκρανία, ένας σύγχρονος φωτογραφικός διάλογος

Ο Μιχάλης Παππάς φωτογράφισε πολίτες της Κύθνου και της Ουκρανικής κοινότητας της Αθήνας, για πρώτη φορά μαζί στο νησί της Κύθνου

22 July 2023
- 1 October, 2023

Νήματα – Нитки – Threads: Κύθνος – Ουκρανία, ένας σύγχρονος φωτογραφικός διάλογος είναι το θέμα της σπονδυλωτής φωτογραφικής εγκατάστασης, η οποία θα φιλοξενηθεί από τις 22 Ιουλίου σε ανοικτούς δημόσιους χώρους στη Χώρα και στη Δρυοπίδα Κύθνου.

Ο Μιχάλης Παππάς φωτογράφισε πολίτες της Κύθνου και της Ουκρανικής κοινότητας της Αθήνας, για πρώτη φορά μαζί στο νησί της Κύθνου, για τις ανάγκες του, εν εξελίξει, πρωτότυπου αυτού έργου, ως μία επιπλέον ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

Αποτυπώνοντας τις παραδοσιακές φορεσιές των δύο χωρών, με σύγχρονη καλλιτεχνική προσέγγιση, ο Μιχάλης Παππάς μέσα από την συγκεκριμένη φωτογραφική εγκατάσταση αφήνει να φανεί η πολιτισμική συνομιλία μεταξύ ανθρώπων και λαών.

O επιμελητής της φωτογραφικής εγκατάστασης Βαγγέλης Ιωακειμίδης σημειώνει ότι στα έργα του Μιχάλη Παππά διακρίνεται το «μπόλιασμα» της παράδοσης με τις νέες αξίες, και του σύγχρονου τρόπου ζωής με πατροπαράδοτα πνευματικά αγαθά.

Πρόκειται για τη δεύτερη πολιτιστική εκδήλωση της ΑΜΚΕ kythniale – Γέφυρες Πολιτισμού για το φετινό καλοκαίρι, η οποία εντάσσεται στο καλοκαιρινό φεστιβάλ του νησιού Κύθνια και έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Κύθνου και την Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα.

Ο φωτογράφος Μιχάλης Παππάς εξερευνά την πίστη και την κοινότητα των ασυνήθιστων πτυχών του πολιτισμού στην περιφέρεια της Ελλάδας. Το 2022 ορίστηκε ως SPOTLIGHT ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ από τη VOGUE για το Mitos Project. Το έργο εστιάζει στις καθιερωμένες γυναικείες φορεσιές σε όλη την Ελλάδα. Η ιδιαιτερότητα αυτού του φωτογραφικού έργου έγκειται στη σύγχρονη όψη του, μέσα από τους ανθρώπους που κράτησαν τα ρούχα τους ως κειμήλια και τα παραδίδουν στην επόμενη γενιά, ανανεώνοντας τους μηχανισμούς της παράδοσης ως διαδικασία.

Η ΑΜΚΕ kythniale – Γέφυρες Πολιτισμού, είναι μια πολυσχιδής πολιτιστική πρωτοβουλία που σχεδιάζει και υλοποιεί καλλιτεχνικά δρώμενα, πολιτιστικές & μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, workshops, art residencies και εναλλακτικές δράσεις πολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα στην Κύθνο και τον Κόσμο. Οι πολιτιστικές & καλλιτεχνικές αυτές εκδηλώσεις, διοργανώνονται στο νησί της Κύθνου και είναι ανοιχτές στο κοινό.

Δείτε το χάρτη των σημείων της φωτογραφικής εγκατάστασης εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

22.07.23 – 01.10.23

Εγκαίνια: 22.07.23, 9:00μμ

Θεατράκι Δημαρχείου Χώρας Κύθνου

Είσοδος: ευρώ

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.