«Αρχεία σε αλλαγή 2: Τεχνητή νοημοσύνη, τέχνη και περιβάλλον»: Ένα Webinar για τους εκπαιδευτικούς από το Ίδρυμα Ωνάση

Webinar - ΑΡΧΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ 2: ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο ρόλος των αρχείων στο ψηφιακό περιβάλλον και η σχέση τους με την τέχνη, την τεχνολογία και το περιβάλλον

Από την τάξη σε ένα ψηφιακό περιβάλλον. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι εκπαιδευτικοί μαθαίνουν να ενσωματώνουν στη διδασκαλία τους διαθεματικές προσεγγίσεις.

Πώς σχετίζονται τα αρχεία με την τέχνη και το περιβάλλον; Με ποιον τρόπο αξιοποιούνται τα ψηφιακά αρχεία; Μπορούν οι μαθητές να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση και οικολογική ευαισθησία αξιοποιώντας ψηφιακά αρχεία; Τα αρχεία αλλάζουν, μαζί τους όμως αλλάζει και ο τρόπος διδασκαλίας.

Στην ψηφιακή εποχή, όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μάθουν τον τρόπο ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της καλλιέργειας αρχειακής συνείδησης στους μαθητές τους.

Με το διαδικτυακό εργαστήριο του τομέα εκπαίδευσης του Ιδρύματος Ωνάση «Αρχεία σε αλλαγή 2: Τεχνητή νοημοσύνη, τέχνη και περιβάλλον» από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων μπορούν να εφαρμόσουν μέσα στην τάξη διαθεματικές προσεγγίσεις σχετικά με τις νέες μορφές αρχείων και την επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον.

Ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, περιβαλλοντική εκπαίδευση, εικαστικά και τεχνολογία/πληροφορική, μπορούν να ενταχθούν μέσα σε νέα εκπαιδευτικά σενάρια των συμμετεχόντων, που με αυτό τον τρόπο ανακαλύπτουν τον ρόλο των αρχείων στο ψηφιακό περιβάλλον, καθώς και τη σχέση των αρχείων με την τέχνη, την τεχνολογία και το περιβάλλον.

Συντελεστές

Σχεδιαστής των μέσων, βιβλιοθηκονόμος, εικαστικός: Νίκος Βογιατζής
Εκπαιδευτικός, υποψήφιος διδάκτορας ιστορικής έρευνας, διδακτικής και νέων τεχνολογιών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Ηλίας Στουραΐτης
Σύλληψη-παραγωγή: Τομέας Εκπαίδευσης Ιδρύματος Ωνάση

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου European ARTificial Intelligence Lab (Ευρωπαϊκό Εργαστήριο TEXNHτής Νοημοσύνης) και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πληροφορίες

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων
Ημερομηνίες & Ώρες: Τις Πέμπτες 19, 26 Νοεμβρίου και 3, 10, 17 Δεκεμβρίου 2020, 18:30-20:00
Διάρκεια: 5 διαδικτυακές (webinars) συναντήσεις μιάμισης ώρας η καθεμία
Κόστος: 15 €
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 017 8002
E-mail: [email protected]

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.