Φεστιβάλ Αθηνών 2016: συλλογικότητα, πολυφωνία, συμπράξεις κι εξωστρέφεια

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσε τους στόχους και το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ

Ας πούμε ότι με τη σημερινή ημέρα, μια θυελλώδης περίοδος για το Φεστιβάλ Αθηνών, που διήρκεσε πολλούς μήνες, μέσα στους οποίους έλαμψε όσο ποτέ η παντελής απουσία οργάνωσης, επικοινωνίας και στρατηγικής του κράτους στα θέματα πολιτισμού, έφτασε στο τέλος της.

Η περίοδος  αυτή στέφθηκε από την παταγώδη αποτυχία κάθε εγχειρήματος από μεριάς του Υπουργείου. Από τον απαράδεκτο τρόπο της αποπομπής του, επί 10 χρόνια εξαιρετικά επιτυχημένου διευθυντή του Φεστιβάλ, Γιώργου Λούκου, μέχρι την πλήρη ασυνεννοησία σχετικά με τις αρμοδιότητες του Γιαν Φαμπρ, την παραίτησή του τέσσερις μέρες αργότερα, την πρωτοφανή συσπείρωση εναντίον του των Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν όσο ποτέ για τον αποκλεισμό τους από το Φεστιβάλ και έβαλαν στις συναντήσεις τους μια σειρά από θέματα που καλό είναι να μην ξεχαστούν, μέχρι την ανακοίνωση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου ως καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οποίος κλήθηκε να κάνει τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ σε ένα μήνα. Όλα μέσα σε τσαπατσουλιές, αντεγκλήσεις, παρεξηγήσεις, εξηγήσεις, διαρροές και φήμες. Όλα λάθος. Και με τον καλλιτεχνικό κόσμο να ζητά την παραίτηση του Υπουργού Πολιτισμού ακόμα και σήμερα.

Στην Πειραιώς 260, το μεγάλο μπάνερ του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έχει ως εικαστικό έναν πανσέ. Ένας μύθος λέει πως ο Δίας δημιούργησε αυτά τα λουλούδια για να αποτελέσουν τροφή για την Ηώ, την ερωμένη του που την είχε μεταμορφώσει σε αγελάδα για να την προστατεύσει από τη ζήλια της γυναίκας του της Ήρας. Και το μότο του προγράμματος είναι το «δε μπορώ να συνεχίσω, συνεχίζω» του Σ. Μπέκετ.

Ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς στη συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών
Ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς στη συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και οι συνεργάτες του επί σκηνής, μετά τους σύντομους χαιρετισμούς του Υπουργού Πολιτισμού και του Δημάρχου της Επιδαύρου, παρουσίασαν το φετινό πρόγραμμα που έγινε σε πέντε εβδομάδες και σε περιβάλλον οικονομικής συρρίκνωσης, με τον προϋπολογισμό να περικόπτεται κατά 25%, δηλαδή από τα 4 να μειώνεται σε 3 εκατομμύρια. Με αυτή την περικοπή, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του φεστιβάλ, θα εξυπηρετηθούν οφειλές του 2015.

Άξονες του Φεστιβάλ θα είναι το σύγχρονο ελληνικό θέατρο, οι διεθνείς παραγωγές, οι παραστάσεις χορού και οι εκπαιδευτικές δράσεις. Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου έρευνας για την εκπαίδευση του ηθοποιού, το Λύκειον της Επιδαύρου, άνοιγμα στην πόλη και την κοινωνία, σύγχρονη δραματουργία για το θέατρο και το χορό και εξωστρέφεια, και σύνδεση των παραστατικών τεχνών της χώρας μας με τη διεθνή πολιτιστική κοινότητα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 16/05/2016 / ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Συλλογικότητα, πολυφωνία, συμπράξεις,  εξωστρέφεια

«Ανέλαβα το Φεστιβάλ», είπε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, «ανάμεσα σε άλλα, συνειδητά, ως διαχειριστής κρίσης, ώστε να μη ματαιωθεί η φετινή διοργάνωση, με ό,τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για τη συνέχιση του Φεστιβάλ. Σήκωσα τη σκυτάλη για να καλυφθεί το κενό, ώστε το Φεστιβάλ να σχεδιαστεί και σταδιακά να αποκτήσει το νέο του βηματισμό και την καλλιτεχνική φυσιογνωμία που θα μπορέσω να του προσδώσω στη διάρκεια της θητείας μου. Φυσιογνωμία που δε μπορεί να αγνοήσει την έως τώρα επιτυχημένη πορεία του φεστιβάλ, ειδικά την τελευταία δεκαετία».

Σε έναν αγώνα δρόμου, ακολουθήθηκε η συνήθης πρακτική των επτά ή οκτώ παραστάσεων για την Επίδαυρο, κεφάλαιο που κατά τη γνώμη του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου πρέπει να επανεξεταστεί, μουσικές παραστάσεις για το Ηρώδειο και ένας ικανοποιητικός αριθμός ξένων παραστάσεων για την Πειραιώς 260.

Συνολικά στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν 26 παραστάσεις θεάτρου, 10 χορού, 20 μουσικές, 7 στην Επίδαυρο και 6 στην μικρή Επίδαυρο και 2 εικαστικές.

Ξεχωρίζουν οι παραστάσεις των Ρομέο Καστελούτσι (Ιούλιος Καίσαρ) και Οσκάρας Κουρσουνάβας (Άμλετ) στο αφιέρωμα για τα 400 χρόνια Σαίξπηρ. Όπως και αυτές των Need Company, της ομάδας από το Βέλγιο που μας είχαν παρουσιάσει το 2007 το «Δωμάτιο της Ισαβέλλας», η Αργεντίνα σταρ του θεάτρου Λόλα Αρίας, με μια περφόρμανς για τα Φόκλαντ, ο Rodrigo Garcia, τρομερό παιδί και αυτός του σύγχρονου θεάτρου της Αργεντινής με το «4», ο Μιλό Ράου εξετάζει την πρόσφατη ιστορία των πολέμων στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, ενώ στο χορό ο Γιαν Μάρτενς κάνει μια μελέτη στην ανθρώπινη αντοχή και η Ερμίρα Γκορό κάνει μια σόλο περφόρμανς για την κρίση της τρίτης ηλικίας. Ξεχωρίζει και ο Μακμπέθ του Μπρετ Μπέιλι με το σκηνοθέτη να τοποθετεί την όπερα του Βέρντι στις ανατολικές επαρχίες του Κονγκό.

Νεοεισερχόμενοι στο φεστιβάλ σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν κυρίως στην Πειραιώς 260 τη δουλειά τους, ανάμεσά τους η Ελένη Ευθυμίου, η Σοφία Μαραθάκη, η Ιόλη Ανδρεάδη, ο Αλέξης Ρίγλης, ο Χρήστος Θεοδωρίδης κ.ά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα που ξεκινά στις  10 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 20 Αυγούστου συμπεριλαμβάνει:

Θέατρο

ODC Ensemble / Βυρσοδεψείο Έλλη Παπακωνσταντίνου
Re-volt Athens
15 & 16 Ιουνίου / Πειραιώς 260 Ε

Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου / Γιάννης Καλαβριανός
Η τάξη μας, του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ

Μετάφραση: Έρι Κύργια • Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός • Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Παίζουν: Γιώργος Αναγιωτός, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ανδρέας Κούτσουμπας, Παναγιώτης Λάρκου, Μάριος Μεττής, Κώστας Σιλβέστρος, Τζωρτζίνα Τάτση, Ανδρέας Τσέλεπος, Έλενα Χαραλαμπούδη, Χάρης Χαραλάμπους
17 & 18 Ιουνίου / Πειραιώς 260 Η

"Η τάξη μας", του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ
“Η τάξη μας”, του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ

Romeo Castellucci – Societas Raffaello Sanzio
Julius Caesar. Spared parts and the fox said to the Crow. General linguistics course

17 – 20 Ιουνίου / Εθνικό Θέατρο, Αίθουσα Εκδηλώσεων

VASISTAS – Αργυρώ Χιώτη
Απολογίες 4 και 5, του Ευθύμη Φιλίππου

Συμπαραγωγή με τα θέατρα du Gymnase και des Bernardines (Μασσαλία), du Jeu de Paume (Αιξ-αν-Προβάνς) και Paris-Villette (Παρίσι).
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη • Μουσική διασκευή-Διδασκαλία: Henry Kergomar • Κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη • Σκηνικός χώρος: Μπάμπης Χιώτης.
Παίζουν: Εύη Σαουλίδου, Ευθύμης Θέου, Φιντέλ Ταλαμπούκας κ.ά.
20 & 21 Ιουνίου / Πειραιώς 260 Ε

Rodrigo Garcia: «4»
Rodrigo Garcia: «4»

Όσκαρας Κορσουνόβας
Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

25 & 26 Ιουνίου / Πειραιώς 260 Δ

Βασίλης Μαυρογεωργίου / Skrow Theatre Group
Avaria / Πράγματα που άφησα πίσω

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου • Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης • Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος.
Παίζουν: Κατερίνα Μαυρογεώργη, Γιάννης Νταλιάνης, Αργύρης Ξάφης, Σοφία Πάσχου, Σεραφείμ Ράδης.
25 & 26 Ιουνίου / Πειραιώς 260 Ε

Needcompany
The blind poet

28 & 29 Ιουνίου / Πειραιώς 260 Δ

Lola Arias
Minefield

28 & 29 Ιουνίου / Πειραιώς 260 Η

Lola Arias: Minefield
Lola Arias: Minefield

Ειρήνη Φαναριώτη
Terre de Semis

Monaksxá (a lonely planet)
Σύλληψη-δραματουργία-σκηνοθεσία: Ειρήνη Φαναριώτη, Terre de Semis • Μουσική σύνθεση: Κωστής Μαραβέγιας • Επιμέλεια κίνησης: Χαρά Κότσαλη • Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Παίζουν: Άρης Λάσκος, Μυρτώ Γράψα, Δημήτρης Μοθωναίος, Ειρήνη Φαναριώτη, Δήμητρα Μητροπούλου, Βασίλης Σαφός.
30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου / Πειραιώς 260 Ε

Rodrigo Garcia
«4»

4 & 5 Ιουλίου / Πειραιώς 260 Δ

Elizabeth Marie
Ακραιόφιλο της Alexandra Badéa

Παίζουν: Selin Altiparmak (Τουρκία), Ρηνιώ Κυριαζή (Ελλάδα), Jack Reinhardt (Γαλλία) • Βοηθός σκηνοθέτη: Ιάσων Bitter Κουρούνης.
6 & 7 Ιουλίου / Ανωτάτη Σχολή καλών Τεχνών, Αμφιθέατρο

Σπύρος Ευαγγελάτος
Αμύντας, του Γεωργίου Μόρμορη
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος • Σκηνικά-Κοστούμια: Γώργος Πάτσας • Μουσική σύνθεση-Διδασκαλία: Γιάννης Αναστασόπουλος •Κινησιολογική επιμέλεια: Αντιγόνη Γύρα • Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Φαίη Ξυλά, Βίκυ Βολιώτη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Θανάσης Δήμου, Χριστιάννα Μαντζουράνη, Θωμάς Γκαγκάς, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μάριος Σαραντίδης.
Συμπαραγωγή του Ελληνικού Φεστιβάλ με τη Λυκόφως-Γιώργος Λυκιαρδόπουλος.
8 Ιουλίου / Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Σάρα Κέιν – Ψύχωση 4:48 – Κοίταξέ με
Σάρα Κέιν: Ψύχωση 4:48 – Κοίταξέ με

Γιάννης Κακλέας
Σάρα Κέιν – Ψύχωση 4:48 – Κοίταξέ με

8 & 9 Ιουλίου / Πειραιώς 260 Η

Διασπορά Εταιρεία Θεάτρου / Dennis Reid
Ruined, της Lynn Nottage
Παίζουν: Γιούλα Μπούνταλη, Χάρης Αττώνης, Πάνος Μπρατάκος, Eunice Bea, Ευγενία Δελιαλή • Βίντεο: Σύλλας Τζουμέρκας.
10 & 11 Ιουλίου / Πειραιώς 260 Δ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης / Κώστας Γάκης
Αριστοφανειάδα
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Θάνος Τοκάκης.
11 Ιουλίου / Ωδείο ηρώδου Αττικού

ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία)
Πέρσες του Αισχύλου
13 & 14 Ιουλίου / Εθνικό θέατρο, Νέα Σκηνή

Ομάδα Θεάτρου Ατονάλ / Σοφία Μαραθάκη
La dispute
Μετάφραση: Μαρία Ευσταθιάδη • Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη • Δραματολόγος: Ελένη Τριανταφυλλοπούλου • Σκηνικό: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Παίζουν: Λήδα Κουτσοδασκάλου, Σοφία Μαραθάκη, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Γιώργος Σύρμας, Δημήτρης Τσιγκριμάνης.
15 & 16 Ιουλίου / Πειραιώς 260 Η

Ιόλη Ανδρεάδη: Young Lear

Ιόλη Ανδρεάδη
Young Lear
Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Μετάφραση-Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη • Ελεύθερη διασκευή: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης • Σκηνογραφία-Κοστούμια:
Δήμητρα Λιάκουρα • Ηχοτοπίο: Γιάννης Χριστοφορίδης
Παίζουν: Χρηστίνα Γαρμπή, Ελεάνα Καυκαλά, Θύμιος Κούκιος, Μαρία Προϊστάκη, Νεκτάριος Σμυρνάκης, Μιλτιάδης Φιορέντζης.
17 & 18 Ιουλίου / Πειραιώς 260 Ε

Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων
Η σφαγή των Παρισίων, του Κρίστοφερ Μάρλοου
Μετάφραση: Σεραφείμ Βελέντζας • Eπιμέλεια κειμένου-δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Θεοδωρίδης, Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου • Σκηνοθεσία-
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης.
Παίζουν: Παναγιώτης Εξαρχέας, Ξένια Θεμελή, Ντένης Μακρής, Μαρία Μπαγανά, Κατερίνα Πατσιάνη, Γιώργος Κισσανδράκης, Σαμψών Φύτρος.
18 & 19 Ιουλίου / Πειραιώς 260 Δ

Ελένη Ευθυμίου
Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου • Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης. Παίζουν: Βασιλική Τρουφάκου, Στέλιος Μάινας, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ανέζα Παπαδοπούλου, Γιώργος Φριντζήλας, Ιωάννα Μαυρέα, Φαίδων Καστρής, Μαίρη Λιαμή κ.ά.
21 & 22 Ιουλίου / Θέατρο Rex, Σκηνή Κοτοπούλη

Δανάη Θεοδωρίδου
One Small Step for a Man: Hello, Goodbye
περφόρμανς
21-23 Ιουλίου / Πειραιώς 260 Α

Από κοινού – Αλέξης Ρίγλης
Top Girls της Caryl Churchill

Παίζουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Θεοδώρα Τζήμου, Έφη Γούση, Αμαλία Αρσένη, Γεωργιάννα Νταλάρα, Νίκη Σερέτη, Δώρα Στυλιανέση.
23 & 24 Ιουλίου / Πειραιώς 260 Η

Milo Rau
Dark Ages

θέατρο-ντοκουμέντο
25 & 26 Ιουλίου / Θέατρο Rex, Σκηνή Κοτοπούλη

Detach
The Dark Manifesto

Για την πραγματοποίηση της παράστασης έχουν συμπράξει καλλιτέχνες από τρία καλλιτεχνικά σχήματα: Blitz (Γιώργος Βαλαής), The Erasers (Voltnoi Brege) και drog_A_tek (Μάκης Κεντεποζίδης, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Θάλεια Ιωαννίδου).
27 & 28 Ιουλίου / Πειραιώς 260 Η

The Dark Manifesto
The Dark Manifesto

Δαμιανός Κωνσταντινίδης
Τα παραβάν του Ζαν Ζενέ
Επιμέλεια μετάφρασης & δραματουργία: Δήμητρα Κονδυλάκη • Σκηνικά-Κοστούμια: Αντώνης Δαγκλίδης • Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ • Μουσική: Κωστής Βοζίκης.
Παίζουν: Δήμητρα Χατούπη, Χρήστος Παπαδόπουλος, Στέλλα Βογιατζάκη, Έλλη Μερκούρη, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Θύμιος Κούκιος, Ορέστης Καρύδας, Λεωνίδας Μαράκης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Αγγελική Λεμονή, Κίμων Κουρής, Δέσποινα Σαραφείδου.
30 & 31 Ιουλίου / Πειραιώς 260 Δ

Julien Gosselin – Si vous pouviez lécher mon coeur
2666

30 & 31 Ιουλίου / Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Χορός

Alessandro Sciarroni
Untitled_I will be there when you die
20 & 21 Ιουνίου, Πειραιώς 260 Δ

Jan Martens
The Dog Days Are Over a jumped, minimal and political work for eight performers
22 & 23 Ιουνίου, Πειραιώς 260 Η]

Γεωργία Βαρδαρού
New Narratives
2 & 3 Ιουλίου, Πειραιώς 260 Η]

Alessandro Sciarroni: Untitled_I will be there when you die
Alessandro Sciarroni: Untitled_I will be there when you die

Σοφία Μαυραγάνη, Μπέττυ Δραμισιώτη
Σάλος /
The Swell Season
4 & 5 Ιουλίου, Πειραιώς 260 Ε]

Yelp danceco.
Μαριέλα Νέστορα

Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό.
8 & 9 Ιουλίου, Πειραιώς 260 Ε

Ερμίρα Γκόρο
After Party
12 & 13 Ιουλίου, Πειραιώς 260 Ε

Λία Τσολάκη
Flux
21 & 22 Ιουλίου, Πειραιώς 260 Ε

 Cold Blood
Cold Blood

Michelle Anne de Mey, Jaco Van Dormael, Collectif Kiss & Cry
Cold Blood
23 & 24 Ιουλίου, Πειραιώς 260 Δ

Άρια Μπουμπάκη
and we are not at the same place
30 & 31 Ιουλίου, Πειραιώς 260 Ε

Κατερίνα Ανδρέου
Kind of Fierce
30 & 31 Ιουλίου, Πειραιώς 260 Ε

Μουσική

Εθνική Λυρική Σκηνή
Αΐντα του Τζουζέππε Βέρντι
Σκηνοθεσία: Ενρίκο Καστιλιόνε
Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης (10, 11/6) – Ηλίας Βουδούρης (12, 15/6). Στο ρόλο της Αΐντας η Τσέλλια Κοστέα (10, 12/6) και η Άντα Λουίζε Μπόγκτζα (11, 15/6).
Στο ρόλο του Ρανταμές ο Ντάριο ντι Βιέτρι (10, 12, 15/6) και ο Σεμπαστιάν Φερράντα (11/6). Συμμετέχουν η Ορχήστρα, η Χορωδία και το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
10, 11, 12, 15 Ιουνίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Εθνική Λυρική Σκηνή
Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός • Σκηνοθεσία: Στήβεν Λάνγκριτζ. Στο ρόλο της
Κάρμεν η Ρινάτ Σαχάμ (24, 26/7) και η Ζεραλντίν Σωβέ (27, 29/7).
Στο ρόλο του Δον Χοσέ ο Δημήτρης Πακσόγλου (27, 29/7). Συμμετέχουν η Ορχήστρα, η
Χορωδία και το Μπαλέτο και η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
24, 26, 27, 29 Ιουλίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Αΐντα του Τζουζέππε Βέρντι
Αΐντα του Τζουζέππε Βέρντι

Καμεράτα
Carmina Burana του Καρλ Ορφ
Σοπράνο – Χριστίνα Πουλίτση, βαρύτονος – Χάρης Ανδριανός,τενόρος – Αντώνης Κορωναίος
18 Ιουνίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ
Μουσική διεύθυνση: Κάρολος Τρικολίδης
Μουσική διδασκαλία Χορωδίας ΕΡΤ: Νίκος Κοτροκόης
Μουσική διδασκαλία Χορωδίας Δήμου Αθηναίων: Σταύρος Μπερής
Σολίστ οι: Μυρτώ Παπαθανασίου (σοπράνο), Mαργαρίτα Συγγενιώτου (άλτο), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος) και Τάσος Αποστόλου (μπάσος).
21 Ιουνίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Νότης Μαυρουδής
«Θα βρεθούμε ξανά»
Συμμετέχουν: Φωτεινή Βελεσιώτου, Νένα Βενετσάνου, Μελίνα Κανά, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Μόρφω Τσαϊρέλη καθώς και η Νεανική Χορωδία Αθηναϊκού Ωδείου υπό τη διεύθυνση της Αλεξάνδρας Μητσοπούλου.
23 Ιουνίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Νέλλη Σεμιτέκολο –  Κωνσταντίνος Σφέτσας
24 Ιουνίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Αλαίν Λεφέβρ – Ορέστης Παπαϊωάννου
27 Ιουνίου,Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Φεντερίκο Φελλίνι – Νίνο Ρότα

Μουσική Διεύθυνση: Φρανκ Στρόμπελ
5 Ιουλίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Bλαντιμίρ Ασκενάζυ – Nτμίτρι Ασκενάζυ
1 Αυγούστου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Εθνική Λυρική Σκηνή: Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ

Νίκος Κυπουργός
Στον Μυστικό Κήπο

Συμμετέχει, η παιδική χορωδία Rosarte σε διδασκαλία Ρόζης Μαστροσάββα, καθώς και σε ρόλο-έκπληξη η Φιλαρμονική του Δήμου Ωρωπού
Φιλική συμμετοχή: Μαρία Φαραντούρη και Διονύσης Σαββόπουλος.
2 Ιουλίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Λευτέρης Βενιάδης
Γεώργιος Σουρής «Τώρα»
14 & 15 Ιουλίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

Καμεράτα
West Side Story του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν
Μουσική: Leonard Bernstein, Στίχοι: Stephen Sondheim, Κείμενο: Arthur Laurents, Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου, Σκηνοθεσια: John Todd – Γιώργος Πέτρου, Χορογραφία: John Todd, Σκηνογραφία: Πάρις Μέξης, Συμπαραγωγή του Ελληνικού Φεστιβάλ με την Καμεράτα.
17 Ιουλίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Kyklos Ensemble
Στα όρια του ρομαντισμού
25 & 26 Ιουλίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Κορνήλιος Σελαμσής
Λεόντιος και Λένα
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής, Λιμπρέτο: Γιάννης Αστερής, Μουσική διεύθυνση:
Γιώργος Ζιάβρας, Σκηνοθέτης: Αργύρης Ξάφης, Σκηνογράφοι: Ελένη Παπαναστασίου, Γιάννης Κιτάνης, Ενδυματολόγος: Ιωάννα Τσάμη, Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου, Μουσική προετοιμασία: Ιάσων Μαρμαράς, Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Kουνέλλας.
Ερμηνεύουν: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Θεοδώρα Μπάκα, Χάρης Ανδριανός, Ευαγγελία Καρακατσάνη.
28 & 31 Ιουλίου, Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ

Μουσική στον Κήπο της Πειραιώς 260
Γιώργης Χριστοδούλου
Attic à Paris
Με τον Γιώργη Χριστοδούλου παίζουν οι μουσικοί: Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο, ακορντεόν), Κωνσταντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), Αντώνης Αρβανίτης (κοντραμπάσο) και Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα).
19 Ιουνίου

Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico – Lamia Bedioui
Τα τραγούδια του «άλλου»
Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Αλεξανδρής (ούτι, ταμπουρά, κιθάρα), Κώστας Βόμβολος (κανονάκι, ακορντεόν), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Κώστας Θεοδώρου (κρουστά), Χάρης Λαμπράκης (νέι), Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο).
20 Ιουνίου

Kyklos Ensemble
Kyklos Ensemble

No Wall Music
Mikelis & Najem project
27 Ιουνίου

Sokratis Sinopoulos Quartet
8 Winds
O αρχαίος ήχος της λύρας συναντά την τζαζ και τη σύγχρονη μουσική
30 Ιουνίου

Μιχάλης Δέλτα
Life is now
2 Ιουλίου

Νικήτας Κίσσονας
Suiciety
6 Ιουλίου

Εικαστικά

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Έκθεση αποφοίτων και μεταπτυχιακών φοιτητών

15 Ιουνίου – 30 Ιουλίου, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Παναγιώτης Βελιανίτης
Διαδραστική οπτικοακουστική εγκατάσταση
Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί, Πειραιώς 260 A

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών 2016

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.