”Tony Aristotle’s Tavern of Wisdom and Wit”: Η εγκατάσταση των Christoph & Sebastian Mügge στο space52

Η εγκατάσταση των Christoph & Sebastian Mügge σας προσκαλεί να εξερευνήσετε μια ιδιόμορφη ταβέρνα που συνδυάζει το αρχαίο και το σύγχρονο, ιερό και βέβηλο, αληθινό και ψεύτικο

30 Σεπτεμβρίου 2023
- 21 Οκτωβρίου, 2023

Η εγκατάσταση των Christoph & Sebastian Mügge σας προσκαλεί να εξερευνήσετε μια ιδιόμορφη ταβέρνα που συνδυάζει το αρχαίο και το σύγχρονο, ιερό και βέβηλο, αληθινό και ψεύτικο. Γνωρίστε τις συναρπαστικές συλλογές του Tony Aristotle, ενός εκκεντρικού Αθηναίου του οποίου η εμμονή με την αριστεία και τη βελτιστοποίηση τον ώθησε να συλλέξει τα πάντα, από αρχαία αντικείμενα μέχρι σύγχρονη τεχνολογία, από γνήσια σοφία μέχρι τεχνητούς μύθους και σκουπίδια στο Διαδίκτυο.

Ανάμεσα στις προθήκες κρύβονται οι ξεκαρδιστικές και ανησυχητικές απάτες ψεύτικων παρακινητικών γκουρού που χρησιμοποιούν την ελληνική φιλοσοφία για να παρασύρουν τους ανθρώπους στις παγίδες τους. Υπόσχονται μια καλύτερη ζωή μέσα από εύκολα κόλπα όπως το παθητικό εισόδημα, τη γιόγκα, την αστρολογία και τη πνευματικότητα της νέας εποχής, αξιοποιώντας την καθήλωση της κοινωνίας με την αυτοβελτίωση. Ωστόσο, αυτή η ακατάπαυστη επιδίωξη της ευτυχίας έρχεται συχνά εις βάρος της ψυχικής μας υγείας, με τα επίπεδα άγχους σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα.

Η έκθεση όχι μόνο ευαισθητοποιεί σχετικά με την εκμετάλλευση των αναγκών και των επιθυμιών των ανθρώπων για προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση, αλλά επίσης αμφισβητεί την εγκυρότητα και τη συνάφεια της ελληνικής φιλοσοφίας στον σημερινό κόσμο και τον πολιτισμό. Επιπλέον, επιδιώκει να δημιουργήσει μια χιουμοριστική και ειρωνική αντίθεση μεταξύ του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, της σύγχρονης Αθήνας και της ψηφιακής μας κοινωνίας, ρωτώντας ποια φαινόμενα θα αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου.

”Depot oder Deponie”, Christoph & Sebastian Mügge, 2021, DG Kunstraum (Munich, Germany)

Καθώς αφήνουμε πίσω μας έναν απίστευτο όγκο σκουπιδιών, σοφίας, ανοησίας και ψεύτικων ειδήσεων, οι viral επιτυχίες των επιρροών του TikTok και των ευπώλητων ηλεκτρονικών βιβλίων αυτοβοήθειας θα αντικαταστήσουν την αρχαία γνώση και θα αναφέρονται από αφοσιωμένους μελετητές εδώ και χιλιάδες χρόνια; Πόσα like θα πάρει τότε ο Σωκράτης;

Ο Sebastian και ο Christoph Mügge είναι καλλιτέχνες γερμανικής καταγωγής που διαμένουν τώρα στη Σουηδία. Ο Sebastian ολοκλήρωσε το πτυχίο του MFA στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Umeå το 2011, ενώ ο Christoph σπούδασε στην Kunstakademie Düsseldorf και απέκτησε το δίπλωμά του το 2013. Ως δίδυμο πραγματοποιούν έργα μεγάλης κλίμακας για συγκεκριμένες τοποθεσίες που βασίζονται σε συνδυασμό του υλικού που βρέθηκε και του δικού τους ξεχωριστού στυλ σε μια ποικιλία τεχνικών.

Οι εκθέσεις τους διερευνούν θέματα όπως το πώς οι συγκρούσεις επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, τα φυσικά και ψηφιακά ίχνη που αφήνουμε πίσω όταν πεθαίνουμε, την πρόκληση της αφήγησης και την παραμόρφωση των ιστορικών γεγονότων. Το χιούμορ και τα εναλλακτικά γεγονότα είναι συνυφασμένα με πραγματικά γεγονότα, θολώνοντας τα όρια μεταξύ αλήθειας και μυθοπλασίας.

Μερικές από τις εκθέσεις που έχουν παρουσιάσει μαζί είναι στην Galleri BOX (Gothenburg, SE), Galerie Fontana (Amsterdam, NL), Museum Villa Rot (DE), Plateforme (Paris, FR), DG Kunstraum (Munich, DE), The Koppel Project (London, UK), Ostrale Biennale ( Dresden, DE), Sinne (Helsinki, FI), PARTcours Biennial (Brussels, BE), Æther (Sofia, BG), Kunstverein Baden (Baden, AT), Kristianstads Konsthall (SE), Vestfold Kunstsenter (Tønsberg, NO), Södertälje Konsthall (SE), OK Corral (Copenhagen, DK), DAS ESSZIMMER – space for art+ (Bonn, DE), Meno Parkas Galerija (Kaunas, LT), Periscope (Salzburg, AT) and P8 Gallery (Tel Aviv, IL).

Το πρόγραμμα διαμονής των Christoph & Sebastian Mügge στο space52 θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 και θα παραταθεί μέχρι τα εγκαίνια της έκθεσης στις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

”BTHVNs Messie Service – Ode an die Grantigkeit”, Christoph & Sebastian Mügge, 2021, Kunstverein Baden (Baden, Austria)

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ

Με την Εριφύλη Βενέρη και τους Christoph & Sebastian Mügge
Space52, Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, στις 20:30

Η Εριφύλη Βενέρη και οι καλλιτέχνες Christoph & Sebastian Mügge σας προσκαλούν σε μια δημόσια συζήτηση με θέμα «Τυπολογίες». Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσής τους, αυτή η εκδήλωση θα αναδείξει τη σημασία της προσωπικής ανάπτυξης και βελτίωσης, ενώ ταυτόχρονα θα αμφισβητήσει την ελληνική φιλοσοφία στον σύγχρονο κόσμο και πολιτισμό.

Η έκθεση δεν περιορίζεται μόνο στο να ευαισθητοποιήσει για την εκμετάλλευση των αναγκών και των επιθυμιών των ανθρώπων, αλλά προσπαθεί επίσης να δημιουργήσει μια χιουμοριστική και ειρωνική αντίθεση μεταξύ του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, της σύγχρονης Αθήνας και της ψηφιακής κοινωνίας μας. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ερώτηση σχετικά με ποια φαινόμενα θα αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου.

Η εγκατάσταση των Christoph & Sebastian Mügge στο space52 σας προσκαλεί να εξερευνήσετε μια ιδιόμορφη ταβέρνα που συνδυάζει το αρχαίο με το σύγχρονο, το ιερό με το βέβηλο, το αληθινό με το ψεύτικο. Η έρευνα της Εριφύλης Βενέρη συλλέγει στοιχεία σχετικά με τον ιστορικό προσδιορισμό του φαινομένου των ελληνικών εστιατορίων στο Βερολίνο και εξετάζει τη σύγχρονη ύπαρξή του. Μέσα από την ταξινόμηση του υλικού που συλλέγηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας το 2015, αναδεικνύονται κοινά χαρακτηριστικά και κριτήρια που καθιστούν τα «τυπικά» ελληνικά εστιατόρια του Βερολίνου κυρίαρχα ακόμα και σήμερα.

Cover photo ∗”Eternal Digital Detox”, Christoph & Sebastian Mügge, 2023, P8 Gallery (Tel Aviv, Israel)

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

30 Σεπτεμβρίου – 21 Οκτωβρίου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Λάρνακος 28, Αθήνα, 10446

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.