Στην Πομπηία, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μια τοιχογραφία που απεικονίζει τα αδέρφια Φρίξο και Έλλη

«Πρόκειται για μια πανέμορφη τοιχογραφία σε εξαιρετική κατάσταση συντήρησης. Ο μύθος του Φρίξου και της Έλλης είναι όχι μόνο ευρέως διαδεδομένος στην Πομπηία αλλά και επίκαιρος»

Οι ανακαλύψεις στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη Πομπηία συνεχίζονται με εντυπωσιακό θα έλεγε κανείς ρυθμό. Σε μια πρόσφατη ανακάλυψη στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη της Πομπηίας, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μια τοιχογραφία που απεικονίζει τα αδέρφια Φρίξο και Έλλη. Ο μύθος του Φρίξου και της Έλλης, από όπου και πήρε το όνομα το στενό που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, Ελλήσποντος, όταν η Έλλη έπεσε στα νερά του, είναι ευρέως διαδεδομένος στην Πομπηία.

Στην τοιχογραφία, η Έλλη απεικονίζεται τη στιγμή πριν την ρουφήξουν τα κύματα, με το πρόσωπό της να είναι καλυμμένο καθώς απλώνει το χέρι της προς τον αδελφό της, ο οποίος φεύγει πάνω στον κριό του χρυσού δέρατος.

 

Photograph: Pompeii Archaeological Park

 

«Η ιστορία επαναλήφθηκε», δήλωσε ο διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας Gabriel Zuchtriegel, σύμφωνα με τον Guardian, σε μια ενημέρωση για τις ανασκαφές και τις εργασίες αποκατάστασης. «Πρόκειται για μια πανέμορφη τοιχογραφία σε εξαιρετική κατάσταση συντήρησης. Ο μύθος του Φρίξου και της Έλλης είναι όχι μόνο ευρέως διαδεδομένος στην Πομπηία αλλά και επίκαιρος. Είναι δύο πρόσφυγες στη θάλασσα, ένα αδελφάκι, που αναγκάζονται να φύγουν, γιατί η μητριά τους θέλει να τους ξεφορτωθεί και το κάνει με απάτη και διαφθορά. Τότε η Έλλη θα πέσει και θα πνιγεί στο νερό».

Η τοιχογραφία βρέθηκε στην Οικία της Λήδας, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή από το 2018. Εκεί, μαζί με την ανακάλυψη αυτής της τοιχογραφίας, οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν δύο νέα domus και δωμάτια. Οι ειδικοί εργάζονται για να ανοίξουν αυτά τα σπίτια στο κοινό στο εγγύς μέλλον.

 

Photograph: Pompeii Archaeological Park

 

Η Πομπηία διατηρήθηκε στη στάχτη μετά την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους. Προσελκύοντας περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, η περιοχή βρίσκεται διαρκώς σε συντήρηση από το 2013, μετά την πρόταση της UNESCO να την εντάξει στον κατάλογο των απειλούμενων μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.