“re-FLOW PORTRAITS”: Η multimedia εγκατάσταση-παράσταση χορού της Χρυσάνθης Μπαδέκα στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α

re-FLOW PORTRAITS Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Ζωντανά και κινηματογραφημένα κινητικά επεισόδια παρουσιάζονται με μία on-and-off λογική μέσα στον φυσικό και ψηφιακό χώρο

9 Ιουνίου 2022
- 12 Ιουνίου, 2022

Το re-FLOW PORTRAITS είναι μία εγκατάσταση-παράσταση χορού σε σκηνική σύλληψη και χορογραφία της Χρυσάνθης Μπαδέκα, με 14 χορευτές σε 7 οθόνες, μία χορεύτρια ζωντανά στον χώρο και ένα διαδραστικό σύστημα φωτός και ήχου. Θα παρουσιαστεί στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου 2022. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει είτε την παράσταση είτε να επισκεφτεί την εγκατάσταση πριν την έναρξη της παράστασης.

Σε έναν κόσμο, όπου αντιμετωπίζουμε καθημερινά βαθιές κρίσιμες προκλήσεις, τα σώματα μας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τα ένστικτα και η συλλογική μνήμη είναι σε μια διαδικασία αμφισβήτησης. Πώς επανεκκινούμε την έμπνευσή μας για ζωή και αντίσταση; Ποια είναι η δύναμη του σώματος και του συλλογικού βιώματος; Το re-FLOW PORTRAITS επιχειρεί να ανοίξει ένα κοινωνικοπολιτικό πεδίο θέασης της χορογραφίας, προσκαλώντας το κοινό σε μία εμπειρία μικτής πραγματικότητας καθώς η χορογράφος μετατρέπει τον χώρο της σκηνής σε μία κυκλική αρένα πολλαπλών αισθητηριακών ερεθισμάτων και τοποθετεί το κοινό στη μέση.

re-FLOW PORTRAITS Χρυσάνθη Μπαδέκα

Eστιάζοντας στις ροές των ανθρώπινων συμπεριφορών που εξελίσσονται συνεχώς μέσω συσχετισμών δυνάμεων, η χορογράφος διερευνά την ιδέα του σώματος σε έκτακτη ανάγκη και της μεταμόρφωσης. Η χορογραφία αναπτύσσεται εντός της κυκλικής αρχιτεκτονικής διάταξης των 7 οθονών και σε πολλαπλά χωρικά επίπεδα. Ζωντανά και κινηματογραφημένα κινητικά επεισόδια, παρουσιάζονται με μία on-and-off λογική μέσα στον φυσικό και ψηφιακό χώρο, ενώ η ανάπτυξη ενός πολυκάναλου συστήματος χωρικού σχεδιασμού του ήχου και ο σχεδιασμός του διαδραστικού laser, προκαλούν ποικιλοτρόπως την εστίαση του κάθε θεατή, τοποθετώντας το κοινό σε μία ενεργητική θέση παρατήρησης και δραματουργικής ερμηνείας των επεισοδίων.

Ο πειραματισμός και η χορογραφική έρευνα της Χρυσάνθης Μπαδέκα συναντώνται σε ένα πλαίσιο transmedia όπου οι αφηγήσεις εκτείνονται πέρα από τα πολλαπλά μέσα, δημιουργούν νέες αντιληπτικές δυνατότητες, μεταμορφώνουν τον χώρο, αντικατοπτρίζουν ανθρώπινα διλήμματα. Στο επίκεντρο της πρακτικής της βρίσκεται η διεύρυνση των ορίων της χορογραφίας και η επαναχρησιμοποίηση προϋπάρχοντων καλλιτεχνικών στοιχείων από διαφορετικά πεδία σε ένα νέο σύνολο. Σε μια αναπτυσσόμενη διεθνή κουλτούρα που συγχωνεύει το ανθρώπινο σώμα και τις δυνατότητες του με τις νέες τεχνολογίες, το re-FLOW PRPRTRAITS προτείνει την «κινητοποίηση του όρου της χορογραφίας» και την επανεκτίμηση της κίνησης και του σώματος από το ευρύ κοινό.

re-FLOW_portraits Χρυσάνθη Μπαδέκα

Μετά από τη παρουσίαση της εγκατάστασης στα ZED International Dance Film Festival, SeeYou Sound Festival και Μuseo del Paesggio, το re-FLOW PORTRAITS παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως εγκατάσταση και ως παράσταση σε συνεργασία με την χορεύτρια Εμμανουέλα Κορκή. Tο έργο είναι μία συμπαραγωγή του Ιταλικού καλλιτεχνικού φορέα COORPI με την αμκε ΜΟΖ και έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συντελεστές

Καλλιτεχνική Διεύθυνση / Χορογραφία / Μοντάζ: Χρυσάνθη Μπαδέκα
Interactive Visuals / Set-design: Rajan Creveri
Sound-design / Multi-channel spatialization: Alberto Barberis
Color Grading: RATAVÖLOIRA
Τεχνική Υποστήριξη: Γιάννης Κρανιδιώτης
Live-performance: Εμμανουέλα Κορκή
Χορευτές στην οθόνη: Elisa D’Amico, Francesco Dalmasso, Gloria Dorliguzzo, Caterina Genta, Edoardo Mozzanega, Marta G. Tabacco, Maria Elena Seidenari, Francesca Saraullo, Giorgio Colombero, Jenny Gotta, Francesca Ostorero, Ilaria Filomena Lillo, Patrizia Longo Sacchetti,Vanessa Depetris
Παραγωγή εγκατάστασης-παράστασης: COORPI & MØZ
Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής : Lucia Carolina De Rienzo
Βοηθοί Παραγωγής: Valeria Palma, Ντόρα Ζαχαροπούλου
Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Έλενα Γρίβα

Εισιτήρια

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

9 – 12 Ιουνίου 2022

re-FLOW installation experience:

19:00 / 19:20 / 19:40 / 20:00 / 20:20

re-FLOW installation performance:

20:40 / 21:00 / 21:20 / 21:40 / 22:00 / 22:20

Διάρκεια: 40 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 7
- 10 ευρώ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Κορυτσάς 39, Βοτανικός

Πρεμιέρες

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.